Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Νέα δυναμικά μοντέλα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Για λάτρεις της ταχύτητας



Του Γιάννη Κανουπάκη
Κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης προσπαθούμε να ανακαλύψουμε το «μήνυμα» της εποχής, καταγράφοντας τις τάσεις στον σχεδιασμό, την τεχνολογία κ.λπ. Όλοι το έχουμε καταλάβει ότι «μας πηγαίνουν» στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, της συνδεσιμότητας και της αυτόνομης οδήγησης. Το αγωνιστικό DNA, ωστόσο, ενυπάρχει σε πολλούς κατασκευαστές και είναι αυτό ακριβώς που κρατά ζωντανή την παραδοσιακά δυναμική σχέση ανθρώπου - μηχανής. Χαρακτηριστική περίπτωση το Groupe Renault που δεν ξεχνά το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν του. Η παρουσίαση της νέας Alpine A110 αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες πρεμιέρες της έκθεσης, συνδυάζοντας ιδανικά τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας (ξεχωριστή αισθητική, χαμηλό βάρος, κορυφαία οδηγική αίσθηση) με πρωτοποριακές λύσεις που της χαρίζουν μοναδικές επιδόσεις. Εντελώς νέος είναι και ο σχεδιασμένος από τη Renault κινητήρας που κινεί την A110. Με χωρητικότητα 1,8 λίτρα το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο αποδίδει 252 ίππους και 320Nm ροπής, χαρίζοντας εξαιρετική αναλογία βάρους/ισχύος (4,3 κιλά ανά ίππο) με αποτέλεσμα μοναδική οδηγική αίσθηση και υψηλές επιδόσεις (0-100 σε 4,5 δλ.).
naftemporiki.gr

«Symphony of the Seas» : : Το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Κίνα: Το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο σαλπάρει το 2018
Bernard Biger
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του «Symphony of the Seas», με το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, σύμφωνα με την εταιρεία Royal Caribbean International, να ετοιμάζεται για το παρθενικό του ταξίδι στη Μεσόγειο, τον Απρίλιο του 2018.
Το «Symphony of the Seas», μήκους 362 μέτρων και πλάτους 65,7 μέτρων, θα διαθέτει 16 καταστρώματα.
Με βάρος 230.000 τόνων, θα είναι κατά 3.000 τόνους βαρύτερο από τον σημερινό κάτοχο του σχετικού ρεκόρ, το πλοίο «Harmony of the Seas» της ίδιας εταιρείας.
BERNARD BIGER
Το πλοίο θα διαθέτει 2.775 καμπίνες (28 περισσότερες από το «Harmony»), έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 6.780 επιβάτες, με την κατασκευή του να ολοκληρώνεται μέσα στο 2017.
Στην πρώτη του κρουαζιέρα, το πλοίο αναμένεται να επισκεφθεί λιμάνια ισπανικών και ιταλικών πόλεων.
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Xinhua, Traveller

Βρυξέλλες: Καμία συμφωνία χωρίς αλλαγές στα εργασιακά

Απομακρύνεται και ο Απρίλιος

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. 
Διαψεύδονται οι ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς την ολοκλήρωση των εργασιακών μεταρρυθμίσεων, καθώς Ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθάρισε την Πέμπτη ότι χωρίς το κλείσιμο των εργασιακών αλλά και «των πολλών ανοιχτών θεμάτων», κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.
Συγχρόνως, ξεκαθάρισε ότι ο στόχος του Απριλίου δεν είναι πιθανός, καθώς, όπως είπε, παρόλο που μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί η συνολική συμφωνία που θα διασφαλίζει την συμμετοχή του ΔΝΤ, καθώς και συμφωνία στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ακόμη, ο ίδιος αξιωματούχος υπονόησε ότι...

Μεγάλη ακόμα η απόσταση κυβέρνησης-Θεσμών...

σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για Staff Level Agreement στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου έβαλε υψηλόβαθμο στέλεχος της ευρωζώνης.
Όπως τονίζει το Euro2day.gr σε δημοσίευμα του «οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές είναι ακόμα αρκετά μακριά σε μια σειρά από θέματα», δήλωσε το στέλεχος της ευρωζώνης και σημείωσε ότι δεν υπήρξε αρκετή πρόοδος σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους, το συνταξιοδοτικό, την αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως σημειώνει το Reuters ότι είναι απίθανο να υπάρξει πολιτικός συμβιβασμός στο Eurogroup...


aixmi.gr

Θείε Κυριάκο..., γιά πές αλεύρι!...

Μήπως πρέπει να ανησυχεί ο θείος;

Στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha ήταν καλεσμένος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης όπου μίλησε για όλα ενώ του προσφέρθηκε και μια τεράστια ανθοδέσμη από την τηλεπαρουσιάστρια επειδή, λέει, είχε τα γενέθλιά του.
Σχετικά με την παρουσία του Κ. Μπακογιάννη σε μεσημεριανή κουτσομπολίστικη εκπομπή και μάλιστα σε αυτή της Μενεγάκη, δόθηκαν πολλές ερμηνείες.
Δημοσιεύουμε αυτή του δημοσιογράφου Δ. Ν. Μανιάτη από το fb που θεωρούμε ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα:

Το μεσημέρι η Μενεγάκη είχε καλεσμένο τον Κωστή Μπακογιάννη. Ο τελευταίος ντυμένος κάζουαλ, ανθρώπινος και ομολογουμένως πολύ φωτογενής μίλησε για όλα με μια pop χροιά, κεντρώα που δύσκολα ξεχώριζες αν μιλάει κάποιος απ' το Ποτάμι ή τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο.
Δύο σκέψεις:..
1. Η όλη επιλογή της τηλεπαρουσιάστριας και του καναλιού της να επιβιβάσει για περίπου μία ώρα τον συμπαθή Περιφερειάρχη στην μεσημεριανή ζώνη της νοικοκυράς, είχε προφανή στόχευση. Ο Μπακογιάννης- σύμφωνα και με το δικό μου ρεπορτάζ- κινείται πιο κεντρικά πολιτικά. Θα κατασταλάξει το πού ακριβώς σε συνάρτηση με μερικές ακόμη μεταβλητές (επιτροπεία χώρας, αντοχή Τσίπρα, γεωπολιτικά κτλ)
2. Δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχεί ο Τσίπρας από τον Μπακογιάννη, λόγω της δημοφιλίας και του προφίλ του δεύτερου. Σίγουρα πρέπει να ανησυχεί ο θείος του που εμφάνισαν τόσο έγκαιρα την εφεδρεία του. Παρεπιπτόντως άρεσε στην μάνα μου, όταν την ρώτησα, αυτό λέει πολλά για την διείσδυση σε ένα μέσο κοινό.

Aνακοίνωση από τήν παράταξη "ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΑΝΩ
ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙΣ
Σε διαγγελματικό τόνο η δημοτική αρχή δια μέσω του νέου προέδρου του Δ.Σ. μέσω αναρτήσεών του  σε κοινωνικό δίκτυο, μας ενημέρωσε ότι ΦΤΑΙΜΕ όλοι εμείς οι δημότες για οτιδήποτε άσχημο συμβαίνει στο νησί! Καμία υπόνοια δημοκρατικής ευαισθησίας. Ούτε σκιά προβληματισμού για το τι πρέπει να αλλάξουν. Μόνο απόπειρα να μας πείσουν ότι το καταδικασμένο θα συνεχιστεί.
Και η μόνη γνωστή πια έμμονη δικαιολογία στην οποία η Δημοτική Αρχή έχει περιέλθει, είναι πως πάντα της φταίει κάποιος άλλος για την ανικανότητά τους. Είτε η Κυβέρνηση, είτε η Περιφέρεια, είτε η αντιπολίτευση. Και αισίως τώρα όλοι οι πολίτες! Για οτιδήποτε κακό  λοιπόν συμβαίνει υπάρχει συλλογική ευθύνη.
Μας ενημέρωσε λοιπόν αναφορικά με συγκεκριμένη επέμβαση στον παραδοσιακό οικισμό και που έγινε γνωστή πάλι μέσω του διαδικτύου
1. Ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία, που αρχικά ήταν αυτόφωρη και μετά έμεινε σκέτη διαδικασία (Άρα ποιά διαδικασία)
2. Ότι όταν ενημερώθηκε «υποχρέωσε» τον υπαίτιο στην αποκατάσταση της «ζημιάς» (Ποιός έπρεπε να την κάνει)
3. Ότι τα έξοδα «αποκατάστασης» βαρύνουν τον υπαίτιο (Ποιόν έπρεπε να βαρύνουν)
4. Οι προθέσεις του υπολόγου δεν ήταν να αφαιρέσουν την αυλή (Ποιες ήταν)
5. Μας γνωστοποίησε ότι έχουμε ευθύνες όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκείνοι της αντιπολίτευσης(!)
Σε επόμενη ανάρτηση μάθαμε ότι έχουμε ΟΛΟΙ οι δημότες την ίδια ευθύνη με την διοίκηση!!
Τις θερμές  ευχαριστίες μας στον πρόεδρο του Δ.Σ. , για την...

Οι Ολλανδοί με συμμετοχή ρεκόρ στις εκλογές έκλεισαν τον δρόμο στην ακροδεξιά

Οι Ολλανδοί με συμμετοχή ρεκόρ στις εκλογές έκλεισαν τον δρόμο στην ακροδεξιά
Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία προκάλεσε αίσθημα ανακούφισης στα κυρίαρχα κόμματα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, ιδίως στη Γαλλία και τη Γερμανία.  
Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Το κόμμα του νυν πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, με εμφανή διαφορά από το ακροδεξιό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς, και προκαλεί αίσθημα ανακούφισης στα κυρίαρχα κόμματα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, ιδίως στη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου οι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα τις εκλογικές αναμετρήσεις αργότερα αυτόν τον χρόνο.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian, με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, τα ποσοστά για τα έξι πρώτα κόμματα διαμορφώνονται ως εξής: VVD- Λαϊκό Φιλελεύθερο και Δημοκρατικό Κόμμα: 21,2% (33 έδρες)-το 2012 είχε 26,5% (41), PVV- Κόμμα για την Ελευθερία: 13,1% (20)-είχε 10,1% (15), CDA-Χριστιανοδημοκρατική Εκκληση: 12,6% (19)-είχε 8,4% (13), D66-Δημοκράτες 66: 12,1% (19)-είχε 8,1% (12) , SP-LEFT-Ριζοσπάστες Σοσιαλιστές: 9.1% (14)-είχε 9,6% (15), Κόμμα Πρασίνων: 9% (14)-είχε 2,3% (4).

Πανωλεθρία για το κόμμα του Ντάισελμπλουμ
Μεγάλοι νικητές της εκλογικής νύχτας εμφανίζονται οι...

ΜΥΚΟΝΟΣ 2019 - Από τή μεγάλη πορεία πρός τό "Μέλαθρο Βοϊνοβιτς"...


(παραλλαγή πάνω σέ ένα σκίτσο τού Δημήτρη Χατζόπουλου)

Δέν «βρέχει λεφτά». Mόνο μέτρα “βρέχει” ...!

«Λεφτά υπάρχουν»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ηράκλειο Κρήτης EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κρήτη ότι «βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα» έφερε στη μνήμη πολλών το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» και προκάλεσε την αιχμηρή απάντηση από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.  
Το ΚΙΔΗΣΟ υπενθύμισε ολόκληρη τη φράση της προεκλογικής περιόδου του 2009, δηλαδή «λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας» και κατέληξε απευθυνόμενο μεταξύ άλλων και στη Ν.Δ.:
«Χωρίς οριστικό διαζύγιο με το παρελθόν, τα συμφέροντα και τις παθογένειες που συντηρούν για να ευημερούν οι λίγοι, θα συνεχίσει να “βρέχει” μόνο μέτρα, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση». 

Χ.ΙΩ.                                                                                                            15.03.2017
efsyn.gr

Tο πρώτο exit poll των Ολλανδικών εκλογών δείχνει καθαρό προβάδισμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε

Ολλανδία: «Πρωτιά» Ρούτε στο exit poll

Καθαρό προβάδισμα του Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δίνει το πρώτο exit poll των Ολλανδικών εκλογών. REUTERS/POOL
Καθαρό προβάδισμα του Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δείχνει το πρώτο exit poll των Ολλανδικών εκλογών. Βάσει του exit poll, του κόμμα του κ. Ρούτε κερδίζει 31 από τις συνολικά 150 έδρες.
Το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς, κερδίζει 19 έδρες.
Τον ίδιο αριθμό εδρών (19), βάσει του exit poll, κερδίζουν η Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση (CDA) και οι Δημοκράτες 66 (D66).
Οι Πράσινοι Αριστεροί (GL) εκτιμάται πως λαμβάνουν 16 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) 14 και το Κόμμα Εργασίας (PvdA), στο οποίο ανήκει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, 9 έδρες, σε σύγκριση με τις 38 που κατείχε από το 2012.
Το ποσοστό συμμετοχής υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 81% έναντι 74,6% στην εκλογική αναμέτρηση του 2012, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του exit poll, το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, παρά την απώλεια 10 εδρών, παραμένει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο.
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017
naftemporiki.gr