Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Οι πραγματικοί ένοχοι θα πληρώσουν;...


Η Ελλάδα έχει ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν περιπτώσεις πτώχευσης ισχυρών επιχειρήσεων, ακόμη και κολοσσών, οι οποίες...
στην ακμή τους, αν δεν μονοπωλούσαν την αγορά στον κλάδο τους, σίγουρα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται και τώρα, αλλά για την εξήγησή του υπάρχει η εύκολη απάντηση: αποτέλεσμα της κρίσης.

Ασφαλώς η κρίση είναι η σοβαρότερη αιτία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας. Είναι, όμως, η κρίση η αποκλειστική αιτία για την πτώχευση επιχειρήσεων, είτε γίνονται σιωπηρά είτε με κρότο;

Θα πρέπει να είναι κανείς εντελώς αφελής ή να υπηρετεί σκοπιμότητες για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Μια εμφανής απόδειξη για του λόγου το αληθές είναι το φαινόμενο των επιχειρήσεων που κάνουν αίτηση να ενταχθούν στον πτωχευτικό κώδικα, αλλά οι ιδιοκτήτες τους έχουν τεράστιες περιουσίες.

Πρόκειται για μια ιστορία διαχρονική που επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει σήμερα στην «Εφ.Συν.» (βλέπε συνέντευξή του) ότι πρόκειται για έναν κρατικοδίαιτο και τραπεζοδίαιτο καπιταλισμό, που φόρτωσε το Δημόσιο και τις τράπεζες με χρέη. Μιλάει επίσης για επιχειρήσεις που λεηλατήθηκαν από τα μέσα και τα κέρδη τους διοχετεύτηκαν είτε εκτός επιχείρησης είτε στο εξωτερικό. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το φαινόμενο έγκλημα.

Θα αρκούσε μόνο μια ματιά στα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των επιχειρηματικών ομίλων στον χώρο της ενημέρωσης, για να γίνει αντιληπτή αυτή η διαχρονική λεηλασία –μέσω του κράτους και των τραπεζών– σε βάρος του ελληνικού λαού και των εργαζομένων.

Και ίσως θα άξιζε μια σοβαρή και ανοιχτή στην κοινωνία έρευνα για όσα ανάλογα έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια και σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους.

Εγκλημα χωρίς εγκληματία δεν γίνεται. Για ό,τι έγινε υπάρχουν υπεύθυνοι και στον χώρο των επιχειρήσεων και στον χώρο της πολιτικής και στον χώρο του πιστωτικού συστήματος.

Μέχρι στιγμής, όμως, οι μόνοι που πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι, που μένουν χωρίς δουλειά, και ο ελληνικός λαός που επωμίζεται τα βάρη της χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας.

Οι πραγματικοί ένοχοι πότε θα πληρώσουν; Θα κάνει κάτι η κυβέρνηση γι’ αυτό;..
efsyn.gr

Η συνάντηση Τσίπρα - Ομπάμα στη Βαρσοβία • Τι συζήτησαν

Το τετ-α-τετ


tvxs.gr 17:27 | 09 Ιουλ. 2016
Τελευταία ανανέωση 17:59 | 09 Ιουλ. 2016
Με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Βαρσοβία της Πολωνίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση κράτησε περίπου 30 λεπτά. Συζητήθηκαν, το χρέος, το προσφυγικό, το κυπριακό, καθώς και το θέμα της διαφθοράς.
Ο πρωθυπουργός έθεσε προς τον Αμερικανό Πρόεδρο το ζήτημα της ανάπτυξης που είναι κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα, αλλά και του χρέους. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι οι ΗΠΑ κατανοούν το θέμα του χρέους και θα συμβάλουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας.
Όπως έγινε επίσης γνωστό το επόμενο χρονικό διάστημα στην Αθήνα θα βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου για τη συνέχιση των συνομιλιών σχετικά με το θέμα του χρέους.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Φωτογραφίες από τη συνάντηση: 



Γιατί δεν χαίρομαι με το κλείσιμο του MEGA... και ξέρετε και τι άλλο...

Σε αντίθεση με τους περισσότερους που διαβάζετε αυτές τις γραμμές θλίβομαι βαθειά κάθε φορά που κοιτάζω τα νούμερα αποδοχής των καθιερωμένων ΜΜΕ. Κατανοώ για ποιο λόγο μπορεί να χαίρεται κανείς όταν βλέπει την κατάρρευση του MEGA ή την κατακόρυφη πτώση του Πρώτου Θέματος αλλά δυστυχώς τούτο δεν συμβαίνει στα πλαίσια μιας διελκυστίνδας όπως θα ήταν λογικό. Δεν συμβαίνει δηλαδή επειδή από την άλλη πλευρά του σκοινιού τραβάνε νέα μέσα με νέα ιδεολογία και προοπτική.
Nikos Libertas / SOOC

Θα χαιρόμουν αν η πτώση του Πρώτου Θέματος σήμαινε την κατακόρυφη αύξηση της Εφημερίδας των Συντακτών. Αν το κλείσιμο των ανούσιων περιοδικών οδηγούσε στην εκτόξευση του Unfollow. Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και στο διαδίκτυο με το TPP να αυξάνει σημαντικά την επισκεψιμότητά του αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα mainstream medium με δυνατότητα να θέτει την καθημερινή ατζέντα.

Φυσικά ο καθένας έχει τις ευθύνες του για αυτό. Η Εφημερίδα των Συντακτών μερικές φορές φαίνεται να χάνει την ρυθμό της και να ακροβατεί προσπαθώντας να καλύψει έναν αχαρτογράφητο νέο χώρο που δημιούργησε η συμφωνία του περσινού Ιουλίου. Το Unfollow μοιάζει συχνά με επαναστατικό έντυπο προπαγάνδας (με την καλή έννοια) και δεν θέλω καν να ξεκινήσω να αναφέρω πόσα λάθη έχουμε κάνει εμείς μέχρι σήμερα.

Στους τελευταίους 15 μήνες οι τράπεζες έχουν δαπανήσει 69 εκατομμύρια ευρώ για τη «διαφήμιση» τους στα ΜΜΕ και θα φανταζόταν κανείς ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιου είδους άνθησης τω μέσων. Άλλωστε θα μπορούσαν να υπάρχουν αξιόλογα ΜΜΕ που απλά δεν θα τα βάζουν με τις τράπεζες. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτό ήταν το μοντέλο που λειτουργούσε στον χώρο από την μεταπολίτευση μέχρι τις πρώτες ημέρες της κρίσης. Μαθαίναμε τα καλά του Κόκκαλη και της Siemens επειδή υπήρχε ο πόλεμος με την Καθημερινή, τα καμώματα του Ανδρέα επειδή ξεκίνησε πόλεμο με τον ΔΟΛ κ.ο.κ.
 

Κι όμως, η εικόνα της δημοσιογραφίας, η ενημέρωση των πολιτών και κατ' επέκταση η ποιότητα της δημοκρατίας μας είναι στο χειρότερο δυνατό επίπεδο. Ζούμε την «γερμανοποίηση» του χώρου με όλο και περισσότερες φυλλάδες να ασχολούνται με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των διασήμων, με εκπομπές μαγειρικής (ακόμα και αυτές γίνονται όλο και χειρότερες) και την επικράτηση των ιστοσελίδων που φωνάζουν «ΣΟΚ» και «δείτε το βίντεο με τον αποκεφαλισμό 12 νεαρών» και που φυσικά προσφέρουν βυζιά και κώλους... πολλά βυζιά και πολλούς κώλους (παγίδα στην οποία έχουν πέσει και ΜΜΕ όπως το koutipandoras και το pontiki).

Η υποχώρηση της δημοσιογραφίας δίνει όλο και περισσότερο χώρο σε ιστοσελίδες με «10 στάσεις για να γαμήσετε όρθιοι» αλλά και σε άλλες που φωνάζουν «τους πήρε τα σώβρακα ο Τσίπρας στην Κίνα» ή και «Γιατί σκάβουν στην Κυψέλη; Μήπως ετοιμάζουν τούνελ για να βλέπει κρυφά ο Τσίπρας τους ανθρώπους της διαπλοκής».

Για ποιό λόγο να χαρώ λοιπόν που το MEGA αργοπεθαίνει και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει μια αμήχανη ανάμνηση ολικής χειραγώγησης; Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Η ενημέρωση μεταφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα και καμία σελίδα πια (ούτε το TPP) δεν έχει ως πρωταρχικό σημείο εισόδου την πρώτη του σελίδα. Το παιχνίδι παίζεται στο Facebook που ζητάει χρήματα για να προωθήσει τα post σου και στο twitter που -άσχετα αν δεν το παραδέχεται ακόμα κανείς- έχει ήδη πεθάνει (όχι μόνο) στην Ελλάδα. Η δημοσιογραφία υποχωρεί και γίνεται υποχείριο των ενστίκτων της κοινής γνώμης. Η απαξίωση μετατρέπεται σε θυμό, ο θυμός σε οργή και η οργή συνεπικουρούμενη από την αμορφωσιά και την αγανάκτηση παράγει ταπείνωση, ηττοπάθεια και συχνά φασισμό. 
 

(απόσπασμα από τό άρθρο τού Κώστα Εφήμερου στό thepressproject / TTP )

  oλόκληρο τό άρθρο ΕΔΩ 

Φοβερό: Γυναίκα εφοριακός βούτηξε στη θάλασσα για να συλλάβει φοροφυγά


Την... εφοριακό με τα μάτια της, είδε την περασμένη Παρασκευή μια κινέζα η οποία βρίσκονταν στην παραλία της Τσαμπίκας, στην ανατολική πλευρά της Ρόδου και ασκούσε καθήκοντα... μασέρ, με το αζημίωτο σε δεκάδες λουόμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η «ΡΟΔΙΑΚΗ» στην περιοχή  έφθασε, μικτό κλιμάκιο αστυνομικών και εφοριακών προκειμένου να πραγματοποιήσουν συντονισμένους ελέγχους. Αμέσως μόλις η κινέζα είδε τους εφοριακούς με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους, άρχισε να τρέχει μέσα στους λουόμενους για να μην την σταματήσουν.
Αστυνομικοί και εφοριακοί άρχισαν να την καταδιώκουν και τότε, προτίμησε να πέσει στη θάλασσα με τα ρούχα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή της. Η κινέζα έμεινε σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τη στεριά και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνούνταν να βγει από τη θάλασσα.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν αρμοδιότητα να την συλλάβουν εντός των υδάτων (έπρεπε να κληθεί το λιμενικό) και τότε η εφοριακός που φορούσε το μαγιό της, (καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι εφοριακοί παριστάνουν και τους τουρίστες προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένους ελέγχους) έβγαλε γρήγορα τα ρούχα της, βούτηξε γρήγορα στην θάλασσα και κολύμπησε μέχρι το σημείο που βρίσκονταν η κινέζα, υποχρεώνοντάς την έτσι να βγει στη στεριά.

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το όλο περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, η κινέζα μασέρ δεν αντιστάθηκε. Με αργό ρυθμό η εφοριακός έβγαλε στη στεριά την κινέζα και αμέσως οι αστυνομικοί την συνέλαβαν, ενώ οι εφοριακοί επέβαλαν σε βάρος της, το πρόστιμο που προβλέπεται.

από : rodiaki.gr

Στο 50% εκτοξεύτηκε η φοροδιαφυγή σε τουριστικούς προορισμούς

Τα μειωμένα πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων (50%επί του ΦΠΑ για κάθε απόδειξη που δεν κόβεται) οδήγησε στα ύψη το σπορ της φοροδιαφυγής σε τουριστικούς προορισμούς αναγκάζοντας τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να διατάξει σαρωτικούς ελέγχους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Το ανανεωμένο επιχειρησιακό πλάνο κάνει λόγο για τουλάχιστον 30.000 προληπτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων με τη συνδρομή των τοπικών εφοριών και της Οικονομικής Αστυνομίας. Το πλάνο προβλέπει ελέγχους σε ταβέρνες, εστιατόρια, κάμπινγκ, κέντρα διασκέδασης, μπαρ κλπ σε 24 ωρη βάση και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Η απόφαση ελήφθη μετά την έκρηξη φοροδιαφυγής (μη έκδοση αποδείξεων) στις Κυκλάδες που κατέγραψαν πρόσφατα κλιμάκια ελέγχου που μετέβησαν εκεί από την Υπηρεσία Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων. "Πέρυσι, μας λέει στέλεχος της υπηρεσίας, η μη έκδοση αποδείξεων έφτανε το 25%-30%. Φέτος οι καταστηματάρχες γνωρίζοντας ότι αν πιαστούν πληρώνουν ελάχιστα οδήγησαν την κατάσταση σε πραγματική έκρηξη. Μάλιστα τις πρώτες ημέρες της τουριστικής περιόδου σχεδόν το 90% δεν εξέδιδε αποδείξεις. Το φαινόμενο τώρα,λόγω και των ελέγχων, κάπως περιορίστηκε, ωστόσο απέχει από τα περυσινά καθώς φτάνει το 45%-50%".
Θάνος Πασχάλης

«Ναι» από ΚΚΕ...


...για κατάργηση μπόνους και ψήφο στα 17...
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο δεν είναι απλή αναλογική, δεδομένου ότι διατηρείται το 3%, δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ...
το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο για την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17 έτη.

Στο ερώτημα αν από την επόμενη αξιολόγηση μπορεί να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου και τα εργασιακά δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση. Είναι απαιτήσεις που δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση, παρότι κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει το λαϊκό κίνημα, πρέπει να γνωρίζει ότι αν τολμήσει να βάλει χέρι στον συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα της απεργίας θα βρει απέναντί της το μαζικό ταξικό κίνημα».

Στη συνέντευξή του (δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Επένδυση») ο κ. Κουτσούμπας εξηγεί γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει εκπτώσεις προκειμένου να οικοδομήσει πλατύτερες συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με τη Λαϊκή Ενότητα και την Πλεύση Ελευθερίας και περιγράφει τη στρατηγική του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ ακριβώς επειδή δεν βολεύεται, με το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, με την ανεργία, τους πολέμους, δεν κάνει εκπτώσεις στη στρατηγική του για να πάρει μερικές ψήφους παραπάνω. Σας θυμίζω ότι το ΚΚΕ, με μεγάλο εκλογικό κόστος το 2012, επέμενε στη μη συμμετοχή του σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης», δηλώνει μεταξύ άλλων.

Και σημειώνει ότι «η συνέπεια και η σταθερότητα αποτελεί πλεονέκτημα για ένα κόμμα πολύ περισσότερο για ένα Κομμουνιστικό Κόμμα. Μόνο που αυτή η συνέπεια και η σταθερότητα γίνεται πλεονέκτημα και για τον ίδιο λαό, όταν συνδυάζεται με συμμετοχή και δράση στο κίνημα, στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ και όχι με ανάθεση που ζητούν τα αστικά κόμματα, δηλαδή «κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει»...».

Τό σκίτσο τής ημέρας...

(από "ΤΑΝΕΑ")

Γιούνκερ: Τον Σουλτς αγαπώ πραγματικά, όχι τον Τσίπρα

Πολιτικές... φιλίες


tvxs.gr 12:44 | 09 Ιουλ. 2016
Οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς συζητούν για την Ευρώπη και τη φιλία τους, σε μια κοινή συνέντευξη στο τελευταίο τεύχος του Spiegel.

«Στη πολιτική, υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες φιλίας. Η φιλία μου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για παράδειγμα, ήταν αυτό που θα περιέγραφα ως χρηστική φιλία», δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Εκείνη την εποχή, η χώρα του αντιμετώπιζε την προοπτική της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ και πολλοί Έλληνες ένιωθαν ότι έχουν εγκαταλειφθεί από την Ευρώπη. Σε μια τέτοια κατάσταση, έκρινα σκόπιμο να παρουσιασθώ ως φίλος της Ελλάδας. Είχε να κάνει με την αξιοπρέπεια της χώρας. Η φιλία μου με τον Μάρτιν, αντίθετα, είναι εντελώς διαφορετική γιατί πηγαίνει πέρα από τη πολιτική». 
Τίποτα δε λέγεται τυχαία σε αυτή την… «προεκλογική» συνέντευξη: σύμφωνα με την παράδοση, ο σοσιαλδημοκράτης Σουλτς πρέπει να παραδώσει στο τέλος του 2016, όταν θα έχουν συμπληρωθεί 2,5 χρόνια από τις εκλογές, την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε έναν συντηρητικό από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Θέλει όμως να την κρατήσει για όλη τη πενταετία και έχει ανάγκη την υποστήριξη του Χριστιανοδημοκράτη Γιούνκερ, που δηλώνει στην ίδια συνέντευξη ότι ο Σούλτς πρέπει να παραμείνει στη θέση του γιατί «χρειαζόμαστε σταθερότητα». 
Αλλά για να έχουν τα λόγια του πέραση στη Γερμανία - που τελικώς θα αποφασίσει και για την προεδρία του Κοινοβουλίου - πρέπει να αποκρούσει τη κατηγορία του «φιλέλληνα» αλλά και του αλκοολικού, για την οποία κατηγορήθηκε τελευταία από γερμανικά μέσα ενημέρωσης που ζήτησαν και τη δική του αντικατάσταση: 
«δεν είμαι ούτε κουρασμένος ούτε άρρωστος. Τελεία και παύλα», λέει αποφασιστικά ο Γιούνκερ. «Ο Ζαν Κλοντ  κάνει μια από τις πιο αγχωτικές και δύσκολες θέσεις δουλειές», συμπληρώνει ο Σουλτς. «Είναι αναπόφευκτο μερικές φορές να φαίνεται κουρασμένος. Πολλά από αυτά τα ρεπορτάζ (που τον κατηγορούσαν - ΣΣ) ήταν χωρίς αμφιβολία μέρος μιας πολιτικής εκστρατείας». 
Μικρή λεπτομέρεια: Την εκστρατεία κατά του Γιούνκερ στη Γερμανία, είχε ξεκινήσει… το Spiegel!

Οι έμποροι του Πόρου βάζουν ποτίστρες και ταΐστρες για τα ζώα του νησιού

tvxs.gr 23:03 | 08 Ιουλ. 2016
Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, με γνώμονα την καλή εικόνα του νησιού και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων - μελών του, ξεκινά εκστρατεία για την χορήγηση νερού στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς (σκυλιά και γάτες).

Για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκε και θα παρέχει δωρεάν στις επιχειρήσεις – μέλη του, σκεύη σίτισης – ποτίσματος μικρών ζώων οι οποίες θα αποδεχτούν την εθελοντική τους συμμετοχή στο πρόγραμμα «Το νερό είναι ΖΩΗ και για τα ζώα».Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «Σε πρώτη φάση θα παραδοθούν 20  μεταλλικά σκεύη με ελαστική βάση για να μην μετακινούνται εύκολα, σε ισάριθμες επιχειρήσεις του νησιού, για να τοποθετηθούν σε χώρο εύκολα προσβάσιμο από αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα. Σύντομα θα παραληφθούν και μεγαλύτερα δοχεία για νερό με δοχείο 2 λίτρων αυτόματου γεμίσματος.
Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν τα δοχεία, θα αποδεχτούν ως μόνη υποχρέωση τους να γεμίζουν καθημερινά με καθαρό νερό τα δοχεία και να τα διατηρούν σε καλή κατάσταση για να εξυπηρετούνται τα αδέσποτα ζωάκια της περιοχής ή τα ζωάκια συντροφιάς των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.
Είναι κοινή παραδοχή πως τα ζώα που έχουν πρόσβαση σε φρέσκο νερό, είναι πολύ πιο ήρεμα και φιλικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν πρόβλημα στους λοιπούς επισκέπτες ή εργαζομένους της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση η φροντίδα για τα μικρά ζώα, ειδικά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί ένδειξη του πολιτισμού ενός τόπου.
Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων του Ε.Ε.Σ.Π. για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μικρών μας φίλων, ενώ ήδη κατατέθηκε επίσημη πρόταση του Συλλόγου προς τον Δήμο Πόρου για προμήθεια δημόσιων συσκευών ταίσματος/ποτίσματος αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, με απλή μορφή ή την πλέον πρωτοποριακή που συνδυάζει και ανακύκλωση συσκευασιών (π.χ κουτάκια αναψυκτικών κλπ.).
Η προσπάθεια αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά για την ανάδειξη του Πόρου σε Pet Friendly Island για την προσέλκυση επισκεπτών και οικογενειών που δεν επιθυμούν να αποχωριστούν τα κατοικίδια τους κατά τις διακοπές τους» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: zoosos.gr

Ο Ψυχάρης αγόρασε το ΔΟΛ με δανεικά...

...που μεταβίβασε και σήμερα χρωστάει η εταιρεία...
Όργιο δανειοδότησης προς τον ΔΟΛ και τον Σταύρο Ψυχάρη αποκαλύφθηκε από όσα...
είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.
Οπως αναφέρει η Αυγή, ενώ το όριο δανεισμού για τον ΔΟΛ ήταν τα 97 εκατ. ευρώ, ο Ψυχάρης πήρε:
- Σταδιακά δάνειο 57.300.000 ευρώ με το οποίο αγόρασε το 100% του ΔΟΛ, το μεταβίβασε στην «Σπ. Ψυχάρης» που στη συνέχεια απορροφήθηκε από  τον ΔΟΛ και σήμερα η εταιρεία χρωστάει τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκε από τον Ψυχάρη.
 - Το 2013 κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο 98,6 εκατ. (15,5 νέο και 82 για κάλυψη υφισταμένου δανείου) από την Alpha Bank, την Εθνική και την Πειραιώς, με βάση «αισιόδοξες εκτιμήσεις.. και θετική προοπτική της οικονομικής κατάστασης του ΔΟΛ», όταν από το 2009 υπήρχε πτώση του κύκλου εργασιών κατά 18 εκατ. ευρώ, αύξηση υποχρεώσεων προς τράπεζες 13 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση. 
Επίσης, η Alpha Bank χορήγησε δάνεια για εξόφληση τόκων, αν και αυτό απαγορεύεται. 
Εξάλλου, το 2006 δόθηκε σε θυγατρική συμφερόντων Σταύρου Ψυχάρη (Brionteltd) δάνειο 3,5 εκατ. για να ανεγείρει κτήρια σε ιδιόκτητο ακίνητο στο Πόρτο Χέλι τα οποία δεν κατασκευάστηκαν ποτέ...(πηγή: Στο Κόκκινο)
Posted by
zoornalistas

Δύο ψεύτικες ατζέντες κι ένα αληθινό μνημόνιο

Ανώμαλη προσγείωση περιμένει το Φθινόπωρο (ίσως και νωρίτερα) όσους επιλέξουν να «διαβάσουν» τις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων μηνών, είτε με την ατζέντα της κυβέρνησης περί «αναγκαίων θεσμικών αλλαγών» σε εκλογικό νόμο και Σύνταγμα, είτε με αυτή της Ν.Δ περί «Plan X» και παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη με βάση την υπόθεση Τσατάνη. Οι πραγματικές «εξελίξεις» βρίσκονται στην εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και σε όσα θα συμφωνηθούν για να κλείσει η δεύτερη.
Menelaos Myrillas / SOOC
Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Το προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας έχει μεταβληθεί σε μία επικοινωνιακή αρένα, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Νέα Δημοκρατία, προσπαθούν να επιβάλλουν την δική τους θεματολογία. Τα στοιχεία δηλαδή τα οποία εκτιμούν ότι θα τους αποδώσουν μεγαλύτερη πολιτική απήχηση και θα αναδείξουν επί μέρους διαφορές. Ακριβώς γιατί στο περιθώριο ή στο παρασκήνιο «τρέχουν» τα επίδικα της περίφημης συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, την οποία έχουν ψηφίσει και εγγυηθεί την εφαρμογή της αμφότεροι.


Η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δείχνει να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις...

Η φωτό από την Ελλάδα που «μάγεψε» τη ΝΑSA...

i-fwto-apo-tin-ellada-pou-magepse-ti-nasa
Μία  φωτογραφία από τα Χανιά, επιλέχθηκε από τους ειδικούς στη NASA για να δημοσιευτεί ως η  Earth Science Picture of the Day (EPOD). Μάλιστα πρόκειται για την δεύτερη...
φωτογραφία απο την περιοχή που δημοσιεύτηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς στις 15 Ιουνίου η NASA είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τους Κομολίθους  .

Αυτή τη φορά, επιλέχθηκε η περίφημη αρχαία ελιά στις Βούβες. Και οι δύο φωτογραφίες είναι του Χανιώτη αστροφωτογράφου Χρήστου Κοτσαύτη, ο οποίος, όπως δήλωσε στο zarpanews.gr, ασχολείται με το θέμα εδώ και χρόνια με πολύ μεράκι.



Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία:

“Αυτό το όμορφο αλλά βαθιά ροζιασμένα ελαιόδενδρο μπορεί και να είναι το παλαιότερο δέντρο στον κόσμο και συνεχίζει να παράγει ελιές μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται στο χωριό Άνω Βούβες στα Χανιά της Κρήτης. Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία του, η ανάλυση του κορμού δείχνει ότι είναι τουλάχιστον 2,000 ετών. Σημειώνεται ότι οι πέτρες στα δύο κοντινά νεκροταφεία χρονολογείται πίσω στο γεωμετρικό περιόδου – περίπου 3,000 χρόνια πριν.

Αυτό το υπέροχο δείγμα έχει μια περιφέρεια 41 ft (12.5 τετραγωνικών μέτρων). Έχει κηρυχθεί ως προστατευόμενη φυσικό μνημείο της Ελλάδας. Κλαδιά ελιάς από αυτό το αρχαίο χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν στεφάνια για τους νικητές των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004 και το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου”...



thetoc.gr

Αυτοί τόν ετάϊσαν... Αυτός τούς "μπούκωσε"...*

Μα εσείς κλέβετε…
Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ
Ξινό βγήκε το γεύμα που παρέθεσαν στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι επιχειρηματίες του τουρισμού όταν ο...
πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφτηκε την Ελλάδα πριν από τρεις εβδομάδες.

Το αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας στον «9.84».

Τον ρώτησε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, γιατί οι δανειστές αποδέχονται ως μέτρο την αύξηση της φορολογίας στον τουρισμό όταν την ίδια στιγμή μιλούν για την ανάγκη να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.

Και η απάντηση ήρθε πληρωμένη «μα εσείς κλέβετε. Κι όσο κλέβετε θα ανεβαίνει ο ΦΠΑ»…

Β.Γ.
efsyn.gr
*Ο υπέρτιτλος είναι τής "Ν.Μ."