Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

«Ναι» από ΚΚΕ...


...για κατάργηση μπόνους και ψήφο στα 17...
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο δεν είναι απλή αναλογική, δεδομένου ότι διατηρείται το 3%, δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ...
το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο για την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17 έτη.

Στο ερώτημα αν από την επόμενη αξιολόγηση μπορεί να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου και τα εργασιακά δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση. Είναι απαιτήσεις που δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση, παρότι κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει το λαϊκό κίνημα, πρέπει να γνωρίζει ότι αν τολμήσει να βάλει χέρι στον συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα της απεργίας θα βρει απέναντί της το μαζικό ταξικό κίνημα».

Στη συνέντευξή του (δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Επένδυση») ο κ. Κουτσούμπας εξηγεί γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει εκπτώσεις προκειμένου να οικοδομήσει πλατύτερες συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με τη Λαϊκή Ενότητα και την Πλεύση Ελευθερίας και περιγράφει τη στρατηγική του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ ακριβώς επειδή δεν βολεύεται, με το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, με την ανεργία, τους πολέμους, δεν κάνει εκπτώσεις στη στρατηγική του για να πάρει μερικές ψήφους παραπάνω. Σας θυμίζω ότι το ΚΚΕ, με μεγάλο εκλογικό κόστος το 2012, επέμενε στη μη συμμετοχή του σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης», δηλώνει μεταξύ άλλων.

Και σημειώνει ότι «η συνέπεια και η σταθερότητα αποτελεί πλεονέκτημα για ένα κόμμα πολύ περισσότερο για ένα Κομμουνιστικό Κόμμα. Μόνο που αυτή η συνέπεια και η σταθερότητα γίνεται πλεονέκτημα και για τον ίδιο λαό, όταν συνδυάζεται με συμμετοχή και δράση στο κίνημα, στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ και όχι με ανάθεση που ζητούν τα αστικά κόμματα, δηλαδή «κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει»...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.