Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Επανέρχεται στην ενεργό πολιτική ο Αλέκος Παπαδόπουλος

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 Την επάνοδο του στην ενεργό πολιτική, με τη συγκρότηση μιας "νέας ισχυρής πολιτικής δύναμης", μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ανήγγειλε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι το επόμενο εξάμηνο θα είναι από τα χειρότερα των τελευταίων ετών και καταλογίζει ευθύνες στο πολιτικό σύστημα.

"Μετά τις εκλογές, και πάντως πριν την τελική αποερείπωση και την συντριβή της χώρας, πρέπει να λάβει σάρκα και οστά το νέο μεγάλο εθνικό όραμα με την συγκρότηση μιας νέας ισχυρής πολιτικής δύναμης που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις του μέλλοντος και θα διεκδικήσει να αναλάβει, χωρίς χρονοτριβές και υπεκφυγές, την πολιτική ευθύνη", είπε ο κ. Παπαδόπουλος σε ομιλία του κατά την παρουσίαση, στη Θεσσαλονίκη, του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γεροντή, με τίτλο: "Επαναθέσμιση της Ελληνικής Πολιτείας". Και σε ότι αφορά τη δική του συμμετοχή στη νέα αυτή προσπάθεια δήλωσε: "Θα συμμετάσχω κι εγώ, επανερχόμενος στην πολιτική ζωή, προκειμένου να βοηθήσω το εγχείρημα και εκείνους που θα ηγηθούν μέχρις να στεριώσει".

Ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στη χώρα μας, περιέγραψε τους κινδύνους που έρχονται, μίλησε για "εκπέον πολιτικό σύστημα" και επέρριψε ευθύνες στις ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων, λέγοντας: "Εκτιμώ ότι το επόμενο εξάμηνο θα είναι από τα χειρότερα των τελευταίων ετών και η ευθύνη των σημερινών ηγεσιών των πολιτικών δυνάμεων θα είναι μεγάλη και θα έχει ονοματεπώνυμα. Το σημερινό ανθρώπινο πολιτικό υλικό δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα θεσμική αναγέννηση και οικονομική ανάπτυξη, γιατί είναι και το ίδιο παγιδευμένο - και ανήμπορο πλέον - σε λογικές που αφορούν άλλες εποχές και άλλες πρακτικές και όχι στις συμπεριφορές και προσαρμογές που απαιτεί ο σύγχρονος και ταχέως μεταβαλλόμενος κόσμος. Ο οικονομικός και κοινωνικός κίνδυνος από τη διαφαινόμενη πολιτική ακινησία και αβεβαιότητα είναι ορατός. Γιατί ο λαϊκισμός δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη δημαγωγία. Ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο τεχνική υφαρπαγής ψήφων. Είναι κάτι βαθύτερο και ευρύτερο. Είναι η οικοδομημένη φιλοσοφία και αντίληψη ότι τη ζωή δεν την υπηρετούν και προστατεύουν οι θεσμοί μιας οργανωμένης και αξιακά δομημένης κοινωνίας πολιτών, αλλά οι οικονομικές και πολιτικές συναλλαγές, ανάμεσα στα άτομα και τις ομάδες συμφερόντων που συγκροτούν την κοινωνία".

Προειδοποίησε ότι "η Ελλάδα εισέρχεται σε...

Η στρατηγική του φόβου...


undefined ...και η Σχολή "Μπαζούκας"...
Το MEGA, έχοντας ξεπεράσει ακόμη και τον parkour - ΑΝΤ-1 στα θέματα της φτήνιας και του κιτρινισμού, παρουσίασε, 5 μόλις μέρες πριν από τις εκλογές εν εκτάσει (και πρώτο θέμα!) την σαχλή ιστορία της συμμορίας Βλαστού και Σία (καταλυτικό ρόλο προφανώς παίζει ο "Μπαζούκας" που έχει μεταφέρει τις τελευταίες μέρες την Σχολή,  του άκρατου λαϊκισμού, στο MEGA ).
Στη συνέχεια ο Ντερμπεντέρης  παρουσίασε δυο "ενδιαφέροντα ευρήματα" της δημοσκόπησης της GPO που  θα παρουσιάσει το βράδυ στην εκπομπή του.
Το πρώτο αφορούσε την...
ερώτηση για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Το 80,2% λέει "Ναι". Λίγες μέρες νωρίτερα, στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, το ποσοστό ήταν κάπου  5 μονάδας πιο κάτω (75,7).
Το δεύτερο -εύρημα - αφορούσε το ερώτημα αν εχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο (της εξόδου από την Ευρωζώνη). Το 55% απάντησε  "Οχι", ενώ (εδώ κατά τον εκλογομάγειρα Θεοδωρικάκο λειτούργησε το ζήτημα αντίστροφα) λίγες μέρες νωρίτερα το ποσοστό που φοβόταν οτι ο κίνδυνος δεν πέρασε, ήταν κατά 4,2 μονάδες μεγαλύτερο (59,2) .
Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά? Το "Μπαζούκας" που ανέλαβε δήθεν τάχα μου να το παίξει - ε, ρε ξεφτίλα!- φιλοσυριζαίος, είπε  πως η στρατηγική του φόβου που καλλιέργησε η ΝΔ, δεν έχει περάσει .
Συγχαρητήρια ρε!...

Χαστούκι στο "Μπαζούκας"...


undefined
...από τον Δραγασάκη...
Μπορεί μεν ο Ντερμπεντέρης να 'ταν στα αποδυτήρια, λόγω της παρουσίας του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, αλλά την βρώμικη δουλειά ανέλαβε να την φέρει σε πέρας το "Μπαζούκας". 
Η αντίδραση του Δραγασάκη, οταν έφερε στο τραπέζι το δημοσίευμα του "Ελευθερου Τυπου" περί φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών, ήταν καίρια: Τι είναι αυτό? Μου κάνετε συζήτηση, μ' ενα ερώτημα που δεν έχετε ελέγξει?
Ο...
"Μπαζούκας" προσπάθησε να τα μπαλώσει, αλλά ο Δραγασάκης συνέχισε ακάθεκτος: "Θέλετε να μην συζητάμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δημοσιεύματα των εφημερίδων?".
Το δεύτερο χαστούκι έπεσε λίγο αργότερα, όταν ο  συντροφος "εν όπλοις", του Ντερμπεντέρη, εριξε ενα παραπλανητικό ερώτημα για τον έλεγχο του χρέους. Εδω ο Δραγασάκης του απάντησε μ' εναν απαξιωτικό τόνο στην φωνή του "βλέπετε οτι βιάζεστε?".
Αυτό είναι βέβαιο. Και μάλλον έχει σκοντάψει (αλλά, επ αυτού θα σας πούμε περισσότερα σε λίγο)...
 

Υφυπουργός ευρωπαϊκής χώρας διαφωνεί με τον πολιτικό γάμο...

undefined

Υφυπουργός ευρωπαϊκής χώρας διαφωνεί με τον πολιτικό γάμο...


BINTEO...
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος είναι υφυπουργός Υποδομών και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής. Χθες, προχώρησε σε μια εντυπωσιακά γελοία δήλωση μιλώντας σε...
 τοπικό κανάλι της Κοζάνης.

Με το ημερολόγιο να γράφει πλέον "2015" και χωρίς να πολιτεύεται στη Σαουδική Αραβία, ο συγκεκριμένος κύριος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τον θεσμό του πολιτικού γάμου που έχει θεσπιστεί στην Ελλάδα ήδη από τη δεκαετία του '80.


από parapolitiki.com

Φεύγει (μαζί με το μπαζούκας του)...


undefined
Δυσαρεστημένοι οι μέτοχοι του MEGA...
Τα νούμερα, με το που εμφανίστηκε, σκέτη καταστροφή. Στο MEGA λένε, πως, έφερε μαζί του την φτήνια και τον κιτρινισμό που κουβάλαγε πάντα, στη γενικά αποτυχημένη δημοσιογραφική διαδρομή του.
Οι Μέτοχοι προβληματίστηκαν με την λανθασμένη και βεβιασμένη αυτή επιλογή. Το θέμα του θα έρθει στο...
προσεχές ΔΣ, με το ερώτημα της αποπομπής του. 
Οπως όλα δείχνουν, αυτό πρόκειται να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές... 

Και κερατάδες και δαρμένοι...

undefinedΝομίζω πως σε μια φράση του Ρομάνο Πρόντι (πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και σήμερα ένας απ’ αυτούς που ακούγονται για την προεδρία της Δημοκρατίας) βρίσκεται η αλήθεια για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.


Είπε ο κ. Πρόντι: «Η ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ». Τ' ακούτε, κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο;
Δεν...
τα λέει αυτά κάποιος νεοκομμουνιστής ή κάποιος ευρωσκεπτικιστής, αλλά ο κεντροαριστερός τεχνοκράτης και φανατικός οπαδός του ευρώ Ρομάνο Πρόντι, που δεν μπορώ να πιστέψω ότι ξαφνικά παραφρόνησε ή ανακάλυψε τις αρετές του μαρξισμού-λενινισμού, με τον οποίο ουδέποτε στη ζωή του είχε κάποια σχέση, όπως είχαν άλλοι, για παράδειγμα ο πολύ… επιτυχημένος Μπαρόζο που για ένα φεγγάρι σαγηνεύτηκε από το όραμα του προέδρου Μάο.

Όπως επίσης δεν μπορώ να πιστέψω ότι διάφοροι αναλυτές δεξαμενών σκέψης, επικεφαλής οικονομικών ινστιτούτων, μεγάλα μιντιακά δίκτυα με παραδοσιακούς δεσμούς με τις ελίτ του πλούτου, ακόμη και εκπρόσωποι χρηματιστηριακών ομίλων (οι αποκαλούμενοι γύπες των αγορών), αιχμαλωτίστηκαν από το πνεύμα του μπολσεβικισμού και έφτασαν στο σημείο να λένε ότι κάποια απ’ αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ (διαγραφή χρέους, ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, εγκατάλειψη της σκληρής λιτότητας) έχουν βάση και πρέπει να συζητηθούν σοβαρά.

Ωστόσο εσείς, κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο, επιμένετε σταθερά ότι το πρόβλημα για την Ευρώπη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούνται σε ορισμένες χώρες και όχι η ακαμψία του Βερολίνου.

Υποψιάζομαι ότι στο τέλος θα βγείτε απ’ όλη την ιστορία «και κερατάδες και δαρμένοι».

Τάσος Παππάς 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  
 (efsyn.gr)

Ειναι "στημένη" η σακούλα τών δημοσκοπήσεων ; Άλλες δημοσκοπήσεις βγάζουν εσωτερικά γιά τά κόμματα καί άλλες δημοσιεύουν τά ΜΜΕ...

Το Κίνημα Παπανδρέου μία ανάσα πίσω από το Ποτάμι; [κυλιόμενη δημοσκόπηση ΝΔ] #tokinima

2015-01-17_5.31.18.png

Μια βδομάδα πριν λήξει ο προεκλογικός αγώνας, τα κομματικά επιτελεία, «κοιτάζουν» με αγωνία τις κρυφές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών προκειμένου να αποκτήσουν μια πιο σαφή εικόνα για τις διαθέσεις της κοινής γνώμης και να προσαρμόσουν αναλόγως την στρατηγική τους την τελευταία εβδομάδα...
Σύμφωνα λοιπόν με διαρροές από τα δύο μεγάλα κόμματα που διεκδικούν τη πρωτιά στις εκεί που υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύουν οι εταιρείες και των κρυφών δημοσκοπήσεων είναι για το κίνημα Γ. Παπανδρέου.

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν το Κίνημα στο 5-6 % ενώ τα ΜΜΕ κατά μέσο όρο περίπου στο 2,5%. Μια εξήγηση που δίνουν αρκετοι είναι ότι στη έρευνες που γίνονται το κόμμα Παπανδρέου παρουσιάζεται ως ΚΙΔΗΣΟ και όχι σαν ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που είναι περισσότερο γνωστό. Αυτή η ερμηνεία ενδεχομένως έχει κάποια βάση, αλλά ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι αυτό γίνεται εξ αιτίας της έχθρας του μιντιακού κατεστημένου που εκδηλώνεται με κάθε τρόπο από τα μεγάλα συμφέροντα στο πρόσωπο Παπανδρέου με στόχο να σπάσουν τον ενθουσιασμό και τη ψυχολογία φίλων του.

Σύμφωνα με κυλιόμενη εσωτερική έρευνα τα ποσοστά τη τελευταία βδομάδα διαμορφώνονται συνολικά ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 34%
ΝΔ: 29%-30%
Χρυσή Αυγή 7%
Το Ποτάμι 6%
Κίνημα 5%-6% (Γ.Παπανδρέου)
ΚΚΕ 5%
ΠΑΣΟΚ 3%-4%
ΑΝΕΛ 2,5%

Πηγή: iefimerida

Epikairo: Τώρα εξηγούνται οι επιθέσεις Βενιζέλου σε Παπανδρέου. Κακώς το αποδώσαμε σε διπολική διαταραχή! Τελικά αποδεικνύεται ότι πρόκειται περί ενημέρωσης των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που τάραξαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης καθότι δείχνουν το ΠΑΣΟΚ στο 3 και με φθίνουσα τάση! Η πόλωση των τελευταίων ημερών βάζει το ΠΑΣΟΚ σε σοβαρό κίνδυνο να μην είναι στην επόμενη  βουλή και τον Βενιζέλο σε κίνδυνο να χάνει και τα 3 αξιώματα ταυτόχρονα.
Όσο για το Κίνημα Παπανδρέου; Βρίσκεται πλέον μία ανάσα και με ανοδική τάση πίσω από το ποτάμι που δείχνει να έχει παγώσει, και ξεκινά την επικοινωνιακή του καταιγίδα, με τον ΓΑΠ να δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις (σήμερα στον Alpha στις 20:00 και την κα Παπαϊωάννου, αύριο διακαναλική, 13:30 στο Zάππειο, Δευτέρα στον Χατζηνικολάλου και ούτω καθεξής) και δράσεις των δομών αυτο-οργάνωσης σε όλη την επικράτεια.

Αρχίζει να αποκτά ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον η ιστορία...
Τελευταία τροποποίηση  Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 19:47
epikairo.gr

Ο... Στυλοβάτης!..

Αυτό που αρνείται σε κάθε του ομιλία, είναι την ίδια στιγμή αυτό που επιθυμεί διακαώς.
Την…
εξουσία. Τα οφίτσια.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, συνεχίζει απτόητος το καταστροφικό για το ΠΑΣΟΚ έργο του, θέλοντας πάση θυσία να βρίσκεται στον πύργο ελέγχου μετατρέποντας το κόμμα του σε ένα δεκανίκι εξουσίας, που με τόση «επιτυχία» έκανε πράξη στη συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά.
Την τελευταία εβδομάδα - και όσο οι εκλογές πλησιάζουν - ακούσαμε την ίδια έννοια πολλές φορές.
Διατυπωμένη κάθε φορά και λίγο διαφορετικά.

Στυλοβάτης, ρυθμιστής, καταλύτης, εγγυητής.

Δεκανίκι…