Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σκληρή -καί μπαγιάτικη- "είδηση" αλλά είδηση...


Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 18:22(από cyclades 24.gr).                                                                 

Φειδωλός και προσεκτικός ο Γιάννης Βρούτσης στη Μύκονο


vroutsis mykonoos
Δεν προέκυψε κάτι το ιδιαίτερο από την επίσκεψη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Μύκονο. Εκτός από τον εκκλησιασμό του στη Μονή Τουρλιανής στην Άνω Μερά, μια εθιμοτυπική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μυκόνου χωρίς κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα και ένα κλειστό τραπέζι για λίγους με οικοδεσπότη δημοτικό σύμβουλο του νησιού, δεν υπήρξε κάτι άλλο το αξιοσημείωτο.
Ο υπουργός απέφυγε επιμελώς τρία πράγματα:
1.Τις μεγαλοστομίες και τις υποσχέσεις για ζητήματα που αφορούν τη Μύκονο και χρίζουν αντιμετώπισης. Ούτε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο δεσμεύτηκε το οτιδήποτε, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ανάμειξή του με τα εσωτερικά της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού, τα οποία βρίσκονται στο «κόκκινο».
2.Ήταν προσωπική του επιλογή να μην κάνει αισθητή την παρουσία του στο νησί και να αποφύγει τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις, παρότι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από την τοπική κοινωνία. Απλά συνηθίζει νά παίρνει μέτρα πρόληψης. Έτσι, προτίμησε να ξεκουραστεί στο ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσε.
3.Απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι τις παρασκηνιακές συζητήσεις, αναφορικά με τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Συνάντησε αρκετά πολιτικά πρόσωπα του νησιού, αλλά δεν άνοιξε καμία συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές. Μπορεί στις προηγούμενες εκλογές, ο κ. Βρούτσης και ο οργανωμένος κομματικός πυρήνας της ΝΔ να είχαν στηρίξει έστω και άτυπα την υποψηφιότητα του Αθανάσιου Κουσαθανά – Μέγα, αυτή τη φορά όμως, ο κυκλαδίτης υπουργός δεν επιθυμεί να έχει την παραμικρή ανάμειξη και κρατά αποστάσεις από τέτοια ζητήματα. Σημείωση Νέας Μυκόνου : Οι Συριανοί λένε όσα δέν μάς είπανε τά τοπικά blogs πού είχαν τίς "αποκλειστικότητες" τών παρεμβάσεων μέ τά "πολλά καπέλα". Στήν πρωτεύουσα τού νομού, φαίνεται, έχουν καλύτερη πρόσβαση στίς "πηγές τών ειδήσεων" γιά τό τί πραγματικά συμβαίνει "στά πέριξ"...