Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μουλάρι ο Αστραχάν...

Πρωτομαγιά σήμερα. Χθες οι συνεταίροι στην κυβέρνηση Σαμαράς και Βενιζέλος κατέθεσαν το νέο μεσοπρόθεσμο, που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα. Ύστερα από λίγες μέρες, αυτοί οι ίδιοι θα ζητήσουν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές.

Στο μεσοδιάστημα, από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι την ημερομηνία των εκλογών, αυτοί και οι συνεργάτες τους στα media θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μας πείσουν ότι σωθήκαμε. Ότι αυτό το μεσοπρόθεσμο ήταν το τελευταίο από τα μεσοπρόθεσμα. Και τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι τα τελευταία των... τελευταίων μέτρων. Πως, αν τους ψηφίσουμε, τότε η πορεία προς την επιτυχία και την ανάπτυξη είναι εξασφαλισμένη.

Ποιος τους πιστεύει; Υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι. Κάποιοι άλλοι, παραδομένοι στον φόβο, θα τους δώσουν ψήφο απόγνωσης, μήπως και φύγουν από τη μέση οι φωστήρες Σαμαράς και Βενιζέλος και επέλθει η καταστροφή.

Ποιος δεν τους πιστεύει; Οι περισσότεροι. Αυτοί που βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει ακόμη κι αν έχουν εργασία, ακόμη κι αν πληρώνονται. Δεν τους πιστεύουν αυτοί που δεν ξεχνούν τα διαρκή ψέματα, αυτοί που δεν ζουν με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Δεν τους πιστεύουν αυτοί που έχει μείνει λίγο τσαγανό μέσα τους και συνειδητοποιούν ότι οι Σαμαροβενιζέλοι (και τα συμπαρομαρτούντα – Στουρνάρες, Βρούτσηδες, Γεωργιάδηδες κ.λπ.), εκτός από πατενταρισμένοι μυθοπλάστες, είναι και αδίστακτοι. Όσο αδίστακτος πρέπει να είναι αυτός που παραμονή Πρωτομαγιάς φέρνει στη Βουλή για ψήφιση νόμους που ολοκληρώνουν την υπονόμευση των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Θα πιάσει ακόμη μια φορά το ψέμα; Θα νικήσει άλλη μια φορά ο φόβος πάνω στον οποίο ποντάρουν τα κόμματα που κυβερνούν υλοποιώντας εντολές των δανειστών; Σε λιγότερο από έναν μήνα θα το γνωρίζουμε.

Κάποιοι, πάντως, ειδικευμένοι στην προεξόφληση των εξελίξεων, ήδη έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Μια ματιά στον δείκτη τιμών του χρηματιστηρίου βοηθά κάποιον να καταλάβει ότι η «αγορά» δεν νιώθει και τόσο άνετα περιμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογών. «Μουλάρι, ο Αστραχάν» της συγκυβέρνησης...
"Το Ποντίκι"
Δημήτρης Μηλάκας

"Μετά τήν απομάκρυνση εκ τής κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"

                                                                      
                                                                                      Σημείωμα τού εκδότη
Eν όψει τών Δημοτικών εκλογών η "Νέα Μύκονος", γιά λόγους ίσης μεταχείρισης, θά δημοσιεύει όλες τίς ανακοινώσεις τών συνδυασμών πού θά λαμβάνει μέσω τού ηλεκτρονικού ταχυδρομίου. Δέν θά δημοσιεύει ανακοινώσεις αυτοπροβολής υποψηφίων συμβούλων ή προπαγανδιστικό-διαφημιστικό υλικό μέ τή στενή έννοια τού όρου. Ενέργειες ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως π.χ. προεκλογικές συγκεντρώσεις,  σύνθεση τών ψηφοδελτίων, ομιλίες κλπ. πού "πέφτουν" (καί εφ'όσον πέσουν) στήν αντίληψη μας θά δημοσιοποιούνται, ούτως ή άλλως. Όποιος δέν κοινοποιήσει έγκαιρα τό υλικό του νά μήν παραπονεθεί -μετεκλογικά- γιά ό,τι τού συμβεί τήν ημέρα καί -ιδίως- τή νύχτα τών εκλογών. Καί αυτό διότι :
"Μετά τήν απομάκρυνση εκ τής κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"
Δ.Ν.Α. 

Υ.Γ. : Σέ κάθε περίπτωση δικαιούμαστε καί εμείς, μέ πολιτικά κριτήρια, νά έχουμε άποψη γιά τό καλό ή τό κακό τού τόπου. Τό απαράδεκτο καί κατακριτέο γεγονός είναι η λασπολογία πού όπως συνήθως, έτσι καί τώρα, κατά τήν προεκλογική περίοδο γιγαντώνεται καί εκτοξεύεται αδιακρίτως πρός κάθε κατεύθυνση.  
Επίσης, μιά άλλη "πληγή" καί ένα άλλο "σπόρ" στό οποίο επιδίδονται κάποιες "παλιοσειρές" τής πιάτσας (αλλά νέοι στήν "πολιτική κονίστρα" τού νησιού) είναι νά προσδίδουν ανύπαρκτα προσόντα στούς υποψηφίους πού συμπαθούν καί νά διηγούνται γι' αυτούς (μέ ...άπειρο θαυμασμό) curriculum vitae μέ ..."διογκωμένη πολυουρεθάνη" όπως ονομάζουν -αυτού τού είδους τά βιογραφικά- οι προσωπάρχες τών εταιριών πού συναντούν, ολοχρονίς, τέτοια ...φρούτα κατά χιλιάδες!
ο ίδιος 

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


cropped-moikonos-sima-low.jpg                                                                           


Αστικός Συνεταιρισμός για την ανακύκλωση στη Μύκονο

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

30.04.2014
Αγαπητοί συμπολίτες,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε και επιβάλλεται να σας πληροφορήσουμε για μία σημαντική εξέλιξη στο θέμα της διαχείρισης της ανακύκλωσης στην Μύκονο. Την Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου. Ανάμεσα στα θέματα προς συζήτηση ήταν και η ‘‘έγκριση πρότασης για την αντιμετώπιση του ανακύψαντος (;) θέματος της ανακύκλωσης’’ ως 19ο θέμα στην ημερήσια διάταξη (έχουμε την εντύπωση ότι θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της ιεράρχησης των θεμάτων!).
Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ‘‘ο Δήμος Μυκόνου να επανεκκινήσει την συλλογή των ανακτώμενων υλικών με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό’’ δηλαδή να πραγματοποιήσει την ανακύκλωση με τον ίδιο απαράδεκτο και άθλιο τρόπο (χωρίς διαλογή στην πηγή, με τα σύμμεικτα απορρίμματα να βαπτίζονται ανακυκλώσιμα και τους μπλε κάδους ξέχειλους από σκουπίδια). Επιπρόσθετα, κάνει λόγο για την παρεμβολή ενός τοπικού ιδιωτικού κέντρου ανακύκλωσης, στο οποίο θα οδηγείται το περιεχόμενο των μπλε κάδων, γεννώντας εύλογες απορίες για το τι μπορεί να διαδραματίζεται στο παρασκήνιο.
Η δημοτική αρχή στην εισήγησή της άφησε να εννοηθεί...