Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ρουμπινί: Ελλάδα και Βρυξέλλες θα συμφωνήσουν σε μια αμοιβαία λύση...



«Η τρόικα είναι πιο δυνατή»...
Μήνυμα προς την Αθήνα και τις Βρυξέλλες ότι στο τέλος θα υποχωρήσουν και θα συμφωνήσουν σε μια αμοιβαία λύση έστειλε από το Μπέβερλι Χιλς, ο γνωστός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, υποστηρίζοντας ότι ένα ατύχημα θα...
βλάψει και τις δύο πλευρές. 
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο Ρουμπινί σχολίασε επίσης την «απόλυση» του Γιάνη Βαρουφάκη από τη διαπραγματευτική ομάδα με την ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι ήταν «απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να βγάλει από τη μέση τους ριζοσπάστες».
«Υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος στις ελληνικές τράπεζες, ειδικά αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το ΔΝΤ. Τη μέρα που θα γίνει αυτό, θα αυξηθούν οι εκροές καταθέσεων, θα επιβληθούν έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, η Ελλάδα εν τω μεταξύ θα ξεμείνει από χρήματα και θα αρχίσει να τυπώνει IOUs. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η ελληνική κυβέρνηση στο τέλος θα υποχωρήσει και θα συμβιβαστεί. Η απόφαση να παραμερίσουν τον Βαρουφάκη και να τον αντικαταστήσουν με κάποιον πιο μετριοπαθή, δείχνει ότι οι Έλληνες καταλαβαίνουν πως αν υπάρξει ένα ατύχημα, αυτό θα είναι η αρχή για ένα Grexit με άμεσες οικονομικές συνέπειες. Και τότε οι απώλειες για τις τράπεζες και την πραγματική οικονομία θα είναι μεγαλύτερες για την Ελλάδα από ότι για την τρόικα. Αυτή τη στιγμή η τρόικα είναι πιο δυνατή. Η μετάδοση της κρίσης από ένα ενδεχόμενο ελληνικό ατύχημα πρέπει να αποφευχθεί», δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος.
Ο «Dr Doom» μίλησε και για την αποπομπή Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι και πριν μια εβδομάδα παρατηρούσαμε ένα "chicken game" με το ποιος θα υποχωρήσει πρώτος. Ο Τσίπρας κατάλαβε πως πρέπει να συμβιβαστεί με την τρόικα και η Μέρκελ του είπε "αν τα βρούμε κάπου στη μέση για τις μεταρρυθμίσεις, θα σου δώσω τα χρήματα". Γι' αυτό και πρέπει να βγάλει από τη μέση το γκρουπ των ανθρώπων που είναι πιο ριζοσπάστες».
 Και συμπλήρωσε: «Ο Τσίπρας είτε θα πάει σε νέες εκλογές, είτε θα κάνει δημοψήφισμα, είτε θα σχηματίσει νέα κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ή άλλες δυνάμεις. Αυτό το σενάριο είναι θορυβώδες, αλλά αν συμβεί ένα ατύχημα δεν θα υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτή τη στιγμή και οι δύο πλευρές συνειδητοποιούν ότι ένα ατύχημα θα βλάψει και τις δύο πλευρές».

Ο καιρός στή Μύκονο από Ε.Α.Α. (χάρτης υπερύθρων - allmetsat)

Ενημέρωση τού χάρτη κάθε 15 λεπτά περίπου
2000 Ko
(Ευγενική χορηγία: Sat24.com)     

  Η αναγραφόμενη ώρα (UTC) είναι η παγκόσμια ώρα. Προκειμένου νά έχουμε σωστή αντίληψη τού χρόνου απεικόνισης πού νά ανταποκρίνεται στήν παρούσα ώρα Ελλάδας : Στήν παγκόσμια ώρα (UTC) προσθέτουμε 3 ώρες. Τό άθροισμα είναι η Θερινή ώρα*** Ελλάδας. 
Δηλαδή η ώρα πού ισχύει τώρα  στήν Ελλάδα*** 
***Μέ προσέγγιση ενός τετάρτου τής ώρας λόγω μικρής καθυστέρησης γιά τή συλλογή, επεξεργασία καί αποστολή τών στοιχείων από τό δορυφόρο  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kλίμακα Beaufort : 1-3kt = 1beaufort, 4-6kt = 2bf, 7-10kt = 3bf, 11-16kt = 4bf, 17-21kt = 5bf,   22-27kt=6bf,  28-33kt = 7bf, 34-40kt = 8bf, 41-47kt = 9bf, 48-55kt = 10bf, 56-63kt = 11bf, >64kt=12beauforts                                                               ( kt knots,   bf = beauforts)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  μετρήσεις : allmetsat - (αεροδρόμιο)
            ***(θερινή)Ώρα Ελλάδας = ώρα UTC + 3 ώρες
 Γιά τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες από Εθν.Αστερ. Αθηνών -μετρήσεις στό παλιό λιμάνι (κτίριο Μαύρου)- κάντε κλίκ στό :
         Μετεωρολογικός Σταθμός (Η "στήλη" μέ τίς αναγραφές τής ετήσιας βροχόπτωσης έχει τελείως λανθασμένα στοιχεία)
Ώρα Ελλάδας (χειμερινή) = ώρα UTC + 2ώρες  
 Ώρα Ελλάδας (θερινή) = ώρα UTC + 3ώρες 
Γιά πρόβλεψη τριημέρου (από meteo.gr) πιέστε ΕΔΩ
 weather forecasts (meteo.gr) : weather forecasts for MYKONOS, Greece
γιά  10ήμερη πρόβλεψη τών ανέμων από allmetsat πιέστε : ΕΔΩ

Παρών καιρός 
Η αναφορά έγινε σήμερα Πέμπτη 30/4/2015   ΠΤετάρτης 8/4/2015Τετάρτης 8/4/2015Δευτέρας 6/4/2015Δευτέρας 6/4/201(10:20 π.μ.)
μετρήσεις : allmetsat - (αεροδρόμιο)
Άνεμος 14 Βόρειος   4 beauforts
Θερμοκρασία 19° C
Υγρασία 56%
Ορατότητα 10 χλμ. 
Πίεση 1016 hPa  
Δεν υπάρχουν νέφη με βάση κάτω από τα 1.500 μ. και δεν υπάρχουν νέφη σωρειτομελανίες.
Πρόβλεψη εννιαώρου
Η πρόγνωση ισχύει : 
από 09 π.μ.  έως 18 μ.μ. σήμερα Πέμπτη 30/4/2015
Άνεμοι 3 kt μεταβλητοί  1 beaufort
Ορατότητα  10 χλμ. 
Λίγα νέφη στά 610 μ

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (29.04.15)

Όλα ανοιχτά στην διαπραγμάτευση

 ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
 «Όλα είναι ανοιχτά και δεν υπάρχουν καταληκτικές προθεσμίες αλλά όλοι έχουμε στο μυαλό μας συγκεκριμένες χρονικές στιγμές» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις Αθήνας και δανειστών.
Από σήμερα βρίσκονται στις Βρυξέλλες τόσο τα τεχνικά κλιμάκια της κυβέρνησης, όσο και οι εκπρόσωποι σε επίπεδο Brussels Group για να ενταθούν οι συζητήσεις ώστε να υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία που θα αποδεσμεύσει μέρος της χρηματοδότησης.
Ωστόσο, κορυφαίος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς οι διατάξεις του θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες.
«προσπαθούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και δεν είναι κακό να υπάρχει μια νομική κωδικοποίηση των προτάσεών μας», ανέφερε ο ίδιος, αλλά ταυτόχρονα άσκησε κριτική στους εκπροσώπους των δανειστών, σημειώνοντας ότι «εκείνοι δεν έχουν μια συγκεκριμένη πρόταση».
Ανέφερε δε χαρακτηριστικά, ότι «ας μας πουν ότι είναι το email Χαρδούβελη οι θέσεις τους για να το γνωρίζουμε». Παράλληλα σημείωσε ότι οι συζητήσεις γίνονται για όλα τα θέματα αλλά κανένα δεν κλείνει, ενώ υποστήριξε ότι όλα είναι ανοιχτά και ερωτηθείς αν η ελληνική πλευρά κάνει υποχωρήσεις, απάντησε «συνεχώς».
Πέραν αυτών ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποιο σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση για το πως θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη απόφαση της ΕΚΤ για μείωση της αξίας των εγγυήσεων (Collateral) που δέχεται για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, σημείωσε ότι «υπάρχει σχέδιο, αλλά δεν θα σας το πω», προσθέτοντας ότι δεν θα τοποθετηθεί επί υποθετικών σεναρίων.
Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό θέμα η ΕΚΤ αναμένεται να συζητήσει την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαΐου κι αν λάβει απόφαση για μείωση των εγγυήσεων τότε θα επιδεινωθούν οι συνθήκες ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Συναλλαγές με κάρτα στα περισσότερα νησιά

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
 Υποχρεωτική χρήση κάρτας για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ σε όλα τα νησιά που έχουνε περισσότερους από 3000 κατοίκους, πρότεινε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια περιορισμού της φοροδιαφυγής και αύξησης των φορολογικών εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυνομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση θα υπάρχει διάταξη που θα προβλέπει την υποχρεωτική χρήση κάρτας για τις παραπάνω περιπτώσεις. Η κίνηση αυτή επιλέγεται αντί της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, καθώς στο οικονομικό επιτελείο είχαν παρατηρήσει ότι σε ορισμένα νησιά ενώ είχε αυξηθεί ο τουρισμός πέρυσι, εμφανιζόταν μείωση των εισπράξεων.
Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι από την υποχρεωτική χρήση κάρτας για τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά με περισσότερους από 3000 κατοίκους, θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν έσοδα ικανά ώστε να αντισταθμιστεί το όφελος που θα υπήρχε από την αύξηση του ΦΠΑ  στη διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία ή στην αύξηση του ΦΠΑ σε κοσμικά νησιά.
Άλλωστε το κριτήριο των 3000 κατοίκων ουσιαστικά βάζει στο στόχαστρο και πάλι νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση.
Το θέμα θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και στο Brussels Group που σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών ξεκινάει από σήμερα (αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν από αύριο).  Επίσης, σήμερα θα υπάρξει μια συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης της Αθήνας υπό τον υπουργό οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ώστε να προχωρήσει η  ολοκλήρωση του νομοσχεδίου.
kathimerini.gr

Ο Τσίπρας επαναφέρει την «Ώρα του πρωθυπουργού»...


undefinedKάθε Παρασκευή...
Επανέρχεται η «ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή. Με επιστολή του προς την πρόεδρο του Σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ορίζει την Παρασκευή (ξεκινώντας από την...
8η Μαϊου) ως την ημέρα κατά την οποία θα απαντά στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.

Επισημαίνεται ότι η «ώρα του Πρωθυπουργού» είχε ουσιαστικά καταργηθεί την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ήταν γνωστό πως είχε περιορίσει στο ελάχιστο την έκθεσή του στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, για προφανείς λόγους...

Τριμερής υψηλών προσδοκιών στη Λευκωσία...


Πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία η τριμερής συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η προώθηση των οικονομικών τριμερών σχέσεων σε θέματα ναυτιλίας, τουρισμού και ...
ενέργειας.

Νωρίτερα άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Αιγύπτου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατ΄ιδίαν συνάντηση των τριών ηγετών και ακολούθως διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.

Η άφιξη του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κύπρο για την τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, έθεσε σε συναγερμό την κυπριακή αστυνομία και τις Αρχές ασφαλείας.

Από το πρωί έχουν ληθφεί δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στο Προεδρικό Μέγαρο και σε όλους τους δρόμους από τους οποίους πέρασαν οι δύο ηγέτες, ενώ υπερίπτανται ελικόπτερα της αστυνομίας. Ανιχνευτικοί σκύλοι «χτένισαν» όλες τις διαδρομές, ενώ άνδρες της αστυνομίας και του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού βρίσκονται σε διάφορα σημεία και έχουν ακροβολιστεί ακόμη και στην στέγη του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος έφτασε συνοδευόμενος από μεγάλη ομάδα της προσωπικής του ασφάλειας, ενώ της αυτοκινητομομπής προηγείτο ειδικό όχημα για έλεγχο των τηλεπικοινωνιών. Πριν από την τριμερή συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.
newsbeast.gr

Δραγασάκης: Η πρόοδος είναι επαρκής για να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία...



Τι είπε για την αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας...
«Προχωρούμε μαθαίνοντας και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί. Η δομή μας αντιστοιχείται στις ανάγκες της συγκυρίας», υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο...
"Στο Κόκκινο" και κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα και τον «ανασχηματισμό» του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

«Ο ανασχεδιασμός στη διαπραγματευτική ομάδα είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα», είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Δουλεύουμε για να κλείσει η συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαϊου. Η πρόοδος είναι επαρκής για να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι: «Χρειάζεται να ενημερώσουμε πληρέστερα την κοινή γνώμη των ευρωπαϊκών κρατών για τις πραγματικές θέσεις μας» και πρόσθεσε: «Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως "οποιαδήποτε λύση". Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη. Η ενδιάμεση συμφωνία οικοδομείται σε έναν ενδιάμεσο χώρο που ήδη έχει οριοθετηθεί στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου».

Στην Ελλάδα η τρόικα είχε υποκαταστήσει τους νόμους, είχε γίνει κέντρο εξουσίας, ανέφερε.

Μπήκαν από την πίσω πόρτα...



Σιγά την ιστορική μέρα, είπε ο Ακης...
  Σημίτης και Βενιζέλος μπήκαν από την πίσω πόρτα του Εφετείου. Ευδιάθετοι, όπως λενε όσοι τους είδαν, και καλαμπούριζαν. Μόνο όταν είδαν τον Ακη, πάγωσαν
Οταν...
δε οι δημοσιογράφοι του ειπαν του Ακη, πως, πρόκειται για ιστορική μέρα σημερα, τους απάντησε "σιγά την ιστορική μέρα"... 

«Αν είχα αστυνομικούς μαζί μου θα είχαν καεί τα Εξάρχεια»...

Η μαρτυρία της Κατερίνας Ακριβοπούλου για το επεισόδιο με τον Βαρουφάκη...
Λίγο μετά τον προπηλακισμό που δέχθηκε στα Εξάρχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης (παρουσία της συζύγου του, Δανάης Στράτου, και μια φίλης τους) μίλησε με τη  δημοσιογράφο, Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Όπως έγραψε ξημερώματα στο Facebook η δημοσιογράφος, ο υπουργός Οικονομικών, της είπε...
μεταξύ άλλων, ότι αν είχε αστυνομικούς μαζί του θα είχαν καεί τα Εξάρχεια...

Διαβάστε τι έγραψε στο Facebook:

O Παπανδρέου προειδοποιεί τον Βενιζέλο, για την υπόθεση των Καννών...


undefined
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου προειδοποίησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να είναι προσεκτικός όταν αναφέρεται στις Κάννες και στο...
δημοψήφισμα «εκεί που», όπως τονίζεται, «ο ρόλος του έγινε απόλυτα γνωστός».

Με αφορμή όσα είπε ο κ. Βενιζέλος για το συγκεκριμένο θέμα και τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό, το Κίνημα, με ευθείες κατηγορίες κατά του κ. Βενιζέλου, καταλογίζει -μεταξύ άλλων- στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «συμπόρευση με εξωγενείς δυνάμεις» που χρησιμοποίησαν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία «ως αφορμή προσωπικών διευθετήσεων και τελικά, προς βλάβη της δημοκρατικής παράταξης. Για να ακολουθήσουν όλα όσα ακολούθησαν».

Σχετικά με τα σχόλια του κ. Βενιζέλου για τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Τσίπρα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως, όταν επιχειρεί να συνδέσει τα των Καννών και του δημοψηφίσματος με συνειρμούς για τον κ. Τσίπρα και μια επιβεβλημένη επίσκεψη για τη στήριξη της χώρας και μόνο, να έχει υπόψη του ότι αυτό δεν συγκρίνεται, σε καμία περίπτωση με την πλήρη ταύτιση που επέβαλε ο ίδιος στη δημοκρατική παράταξη «με τη δεξιά διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά».

Απαντες είχαν γνώση...



"Ενδεχομένως να ενοχληθούν κάποιοι είτε από τον πολιτικό ή άλλο χώρο".
Τι δήλωσε ο συνήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου...
"Άπαντες είχαν πλήρη και απρόσκοπτη γνώση. Ήταν...

τομή να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ όχι μόνο για το δικαστήριο αλλά και για να μάθει ο Ελληνικός λαός τι έγινε τότε. Ενδεχομένως να ενοχληθούν κάποιοι είτε από τον πολιτικό ή άλλο χώρο", τόνισε ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, σχετικά με τις καταθέσεις των μελών του ΚΥΣΕΑ.
Και πρόσθεσε:  Σε κάθε περίπτωση η παρουσία τους είναι σημαντική. Σε δυο εβδομάδες θα ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές της αγοράς όπλων και κυρίως της προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214...

Μήνυμα Δραγασάκη στους εταίρους...

Δραγασάκης: «Θα μιλήσει ο λαός αν βρεθούμε μπροστά σε ανεπιθύμητο αδιέξοδο»

Μήνυμα στους εταίρους έστειλε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, λέγοντας πως έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία στις αρχές Μαίου.

29 Απρ. 15  
Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο λαό αφήνει εκ νέου η κυβέρνηση, με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη να επισημαίνει πως “επιδιώκουμε συμφωνία. Σε περίπτωση όμως ανεπιθύμητου αδιεξόδου, το λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο”.

Υπενθυμίζεται ότι στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο των εκλογών και είχε μιλήσει μόνο για δημοψήφισμα. 
Μιλώντας στα ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε πως “δουλεύουμε για να κλείσει η συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαϊου” και ότι “η πρόοδος είναι επαρκής για να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία”.
Όπως είπε, “αγωνιζόμαστε για συμφωνία που θα δώσει άμεση λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε αλλά παραλάβαμε”.
Εμφανίστηκε ωστόσο επικριτικός για τη στάση των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για “μεροληψία”, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πηγαίνει τώρα σε μία minimum συμφωνία με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα.
Πάντως διευκρίνισε πως “επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση, αλλά δεν αρκεί όμως οποιαδήποτε λύση. Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη”.
Αναφερόμενος στην ανάθεση του συντονισμού της διαπραγματευτικής ομάδας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως “ο ανασχεδιασμός στη διαπραγματευτική ομάδα είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα. Προχωρούμε μαθαίνοντας και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί. Η δομή μας αντιστοιχείται στις ανάγκες της συγκυρίας”.
Για τις ιδιωτικοποιήσεις σχολίασε πως “θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο και δυνατότητα για να πετύχουμε πιο ευνοϊκούς όρους για όποιες ιδιωτικοποιήσεις προχωρήσουν” 
από thetoc.gr

Tι κρύβει ο Πύργος του Άιφελ;

...Το μυστικό δωμάτιο
 Όταν ο  Γκούσταβ Άιφελ ολοκλήρωσε το αριστούργημά του το 1889, αποφάσισε να συγχαρεί τον εαυτό του διαμορφώνοντας ένα πολυτελές μικρό διαμέρισμα πολύ ψηλά στο τρίτο επίπεδο του πύργου.

Όταν ο  Γκούσταβ Άιφελ ολοκλήρωσε το αριστούργημά του το 1889, αποφάσισε να συγχαρεί τον εαυτό του διαμορφώνοντας ένα πολυτελές μικρό διαμέρισμα πολύ ψηλά στο τρίτο επίπεδο του πύργου.

O Eiffel (πάνω σκαλί) κατερχόμενος από τό μυστικό δωμάτιο...

Σε πλήρη αντίθεση με τη διάσημη σκελετική δομή από σίδηρο, το διαμέρισμα είχε κλασσική μορφή «επιπλωμένο σε απλό ύφος και αγαπητό στους επιστήμονες», σύμφωνα με τον συγγραφέα Ανρί Ζιράρ, συγγραφέα του βιβλίου «Πύργος του Άιφελ. Ο Πύργος των 300 μέτρων»  (1891).Το διαμέρισμα είχε μέσα ξύλινα ράφια και βιβλιοθήε, πίνακες και ακόμη και πιάνο με ουρά.

Σκαρφαλωμένο στα 1.000 πόδια, το διαμέρισμα ήταν εξαιρετικά «παρακμιακό» και προνομιακό ταυτόχρονα αφού από αυτό μπορούσε κανείς να θαυμάσει τη θέα της πόλης του φωτός όντως απόλυτα απομονωμένος από αυτή. Ταυτόχρονα όμως ήταν κατάλληλο και για μετεωρολογικές παρατηρήσεις με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και όπως φαίνεται και ο ίδιος ο Άιφελ το χρησιμοποίησε για αυτό το σκοπό, αυτό τουλάχιστον μαρτυρά ο εξοπλισμός που βρέθηκε σε παρακείμενο μικρό δωμάτιο.

Ο Άιφελ δεχόταν πολλές και ακριβές προσφορές από την παρισινή ελίτ για να νοικιάζει το διαμέρισμα, ακόμη και για μία μόνο νύχτα, αλλά όλα αυτά το αρνιόταν, προτιμώντας να το κρατήσει ως προσωπικό χώρο εστιάσεων ή προσωπικού διαλογισμού. Είχε αποφασίσει να δέχεται φίλους οι οποίοι ήταν σημαντικές προσωπικότητες της παρισινής κοινωνίας. Ο Τόμας Έντισον τον είχε επισκεφθεί στο διαμέρισμα και του είχε χαρίσει τη διάσημη ανακάλυψή του, τη μηχανή φωνογράφο

Το διαμέρισμα Eiffel, παραμένει κλειστό στο κοινό αν και τα αυθεντικά έπιπλα παραμένουν μέσα στο χώρο μαζί με δύο ομοιώματα του Άιφελ και του Έντισον και το καθιστούν έναν υπέροχο μουσειακό χώρο.
 The Independent


Οι 4 «σωματοφύλακες» για την «έντιμη συμφωνία»

Με «δάκτυλο» Μέρκελ η «αποπομπή» Βαρουφάκη. Ποιοι είναι οι ρόλοι των 4 σωματοφυλάκων στην αναδομημένη διαπραγματευτική ομάδα.

| Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού στη χθεσινή του συνέντευξη ότι τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα μέλη της κυβέρνησης περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τον υπουργό Οικονομικών, η αναδόμηση της διαπραγματευτικής ομάδας και η «αποπομπή» του Γ. Βαρουφάκη φαίνεται ότι έχει επέλθει μετά από ισχυρές πιέσεις από την Ευρώπη.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά την πρόσφατη συνομιλία της με τον Πρωθυπουργό ζήτησε να βρεθεί λύση στο θέμα «Βαρουφάκη»
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Αν. Μέρκελ κατά την πρόσφατη συνομιλία της με τον Πρωθυπουργό ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί λύση στο θέμα «Βαρουφάκη» μετά και τον σάλο που προκλήθηκε από τις αντιδράσεις των συναδέλφων του υπουργών Οικονομικών στο πρόσφατο Eurogroup στην Ρίγα.
Η «θυσία» του Γ. Βαρουφάκη όμως έγινε με την μέθοδο που επέλεξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δηλαδή με την… μερική αποπομπή του και την τοποθέτηση στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα σε θέσεις-κλειδιά που εμφανίζουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να βρίσκεται υπό επιτροπεία.
Ο Γ. Βαρουφάκης θα περιοριστεί στον ειδικό ρόλο του εκπροσώπου της χώρας στο Eurogroup ενώ η αρμοδιότητα των τεχνικών κλιμακίων και της ουσιαστικής δουλειάς της διαπραγμάτευσης έχει μετατεθεί στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και τον γραμματέα της Κυβέρνησης Σπ. Σαγιά.

Ο ήρεμος και χαμηλών τόνων Τσακαλώτος

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για θέματα διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευ. Τσακαλώτος αναλαμβάνει τον συντονισμό της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον Γ. Βαρουφάκη.
Ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος έχει την αγγλική ως μητρική γλώσσα, είναι οικονομολόγος και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα με περγαμηνές στο κόμμα. Παράλληλα είναι αποδεκτός από τους Ευρωπαίους εταίρους για το ήρεμο ύφος του παρά την συνέπεια και την επιμονή που δείχνει στην υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Reuters που αναφέρει ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος που θα διαδραματίζει στο εξής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος -όπως αναφέρει το Reuters- είναι πιο συμπαθής στους εταίρους σε σχέση με το Γ. Βαρουφάκη, λόγω των χαμηλών του τόνων.
Τούτο σημαίνει - σύμφωνα με το Reuters- ότι «ο έχων σπουδάσει στην Οξφόρδη οικονομολόγος και καθηγητής, τον οποίο οι εταίροι της Ελλάδας συμπαθούν για τους χαμηλούς του τόνους» θα έχει πλέον πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους δανειστές.

Ο έμπειρος νομικός Σπ. Σαγιάς

Ο Γραμματέας της Κυβέρνησης Σπ. Σαγιάς ανέλαβε τον συντονισμό των τεχνικών κλιμακίων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο έμπειρος νομικός θα μπορεί να συντονίζει τα τεχνικά κλιμάκια ως γνώστης του ελληνικού νομικού πλαισίου και να προετοιμάζει τους νόμους με τους οποίους θα πιστοποιείται η πρόοδος του προγράμματος και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων.

Ο ειλικρινής Γ. Χουλιαράκης

Ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και στενός συνεργάτης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, Γ. Χουλιαράκης αναλαμβάνει και επισήμως την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων, στην θέση του Γ. Θεοχαράκη, γενικού γραμματέα του υπουργείου οικονομικών και «ανθρώπου» του Γ. Βαρουφάκη.
Ο Γ. Χουλιαράκης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους με την παρουσία του στα τεχνικά κλιμάκια για τις γνώσεις του και τις ειλικρινείς προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.
Ήταν από τους πρώτους Έλληνες τεχνοκράτες που εισηγήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα αναλυτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ήρθε σε σύγκρουση με τον Γ. Βαρουφάκη.

Ο συνήθης «ύποπτος» Γ. Δραγασάκης

Με ενισχυμένο ρόλο στη διαπραγμάτευση εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης. Με άρθρο του στην Αυγή προετοίμασε την στροφή της κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης με τους δανειστές ενώ σε κείμενα του αναφέρει ότι σταδιακά ξεπερνιέται η αντίθεση Μνημονίου–Αντιμνημονίου προβάλλοντας κυρίως τη σύγκρουση των «υποδειγμάτων» με τα οποία οι λαοί αντιμετωπίζουν την λιτότητα που επιβάλλει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Και το κόμμα στις συσκέψεις

Ο Γραμματέας της Κ.Ε Τ. Κορωνάκης αλλά και ο γραμματέας της Κ.Ο Χρ.Μαντάς συμμετέχουν στις συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης όπως έγινε και στην χτεσινή συνεδρίαση. Είναι προφανές ότι το κυβερνών κόμμα και η βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για την «στροφή» προς την κατεύθυνση της συμφωνίας με τους δανειστές και για τον λόγο αυτό τα κομματικά στελέχη ενημερώνονται για να προετοιμάσουν το κόμμα και τα μέλη της Κ.Ο για τις μάχες που θα κληθούν να δώσουν στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο.   
thetoc.gr

Υπόψη του Brussels Group, θα τεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο...

...με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη»


Υπόψη του Brussels Group, θα τεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη»

Το πολυνομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη», στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, θα τεθεί σήμερα υπόψη του Brussels Group, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα. Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», χθες στη Βουλή, προσθέτοντας ότι στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται μόνον τα 18+8 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη». 
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, στο νομοσχέδιο δεν θα περιληφθούν οι ρυθμίσεις για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι όποιες συζητήσεις για το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς θα γίνουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου και μάλλον πριν από το τέλος του συγκεκριμένου μήνα. Εξάλλου, ο ίδιος διέψευσε εκ νέου τη φημολογία για δήθεν επιβολή έκτακτης εισφοράς. 
Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί και στο Euro Working Group, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί μετά το Brussels Group.
Εξάλλου, σήμερα εκτός από το Brussels Group θα συνεδριάσει εκ νέου η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης.

tanea.gr

«Mein Sciff 3» : Θά έχει προορισμό τόν Πειραιά καί τή Μύκονο. Έφτασε σήμερα στίς 6.30 π.μ. στό νέο λιμανι

Στον Πειραιά το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «Mein Sciff 3» της TUI Cruises (χθές 28/4/2015)

Έφτασε σήμερα στίς 6.30 π.μ. στό νέο λιμανι

Στον Πειραιά το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «Mein Sciff 3» της TUI Cruises
Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο "Mein Sciff 3" της TUI Cruises, έδεσε για πρώτη φορά στο λιμάνι του Πειραιά.
Το μήκους 300 μέτρων κρουαζιερόπλοιο υποδέχθηκαν η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, εκπρόσωποι της Ένωσης Κρουαζιεροπλοίων, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Γεώργιος Δαβάκης.

Το κρουαζιερόπλοιο έχει δυνατότητα μεταφοράς 2.500 επιβατών, διαθέτει 1.250 καμπίνες, πλήρωμα 1.000 ατόμων, ενώ πλοίαρχός του είναι ο Ελληνας Γιάννης Αναστασίου.
Ναυπηγήθηκε στη Φινλανδία το 2014 και πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο με αναχώρηση από Μάλτα και προορισμό τον Πειραιά και τη Μύκονο.
Το «Mein Sciff 3» θα επισκέπτεται το λιμάνι του Πειραιά όλο το καλοκαίρι 2015. Ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης υποδεχόμενος τον πλοίαρχο στον οποίο παρέδωσε εμβλήματα και βιβλία, χαρακτήρισε το λιμάνι του Πειραιά «βασικό κόμβο της μεσογειακής κρουαζιέρας» και λιμάνι-πρότυπο, αφού παρέχει όλες τις αιτούμενες από τις εταιρίες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και κυρίως περιβαλλοντικές ευκολίες, τροφοδοσίες και συνθήκες ασφαλείας.
από tanea.gr

Standard & Poor's: Αισιόδοξοι για συμφωνία της Ελλάδας οι ευρωπαίοι επενδυτές ομολόγων


Standard & Poors: Αισιόδοξοι για συμφωνία της Ελλάδας οι ευρωπαίοι επενδυτές ομολόγων

Οι επενδυτές ομολόγων στην Ευρώπη «πιστεύουν περισσότερο» ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία, με την οποία θα αποφευχθεί μία αθέτηση πληρωμών της Ελλάδας σε δάνεια από το εξωτερικό, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's σε ανάλυση που κάνει της αγοράς ομολόγων.

 Όπως σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times, ο οίκος S&P καταγράφει τις κινήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μέσω του δικού του δείκτη ελληνικών κρατικών τίτλων, ο οποίος υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 18,72% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο Eurogroup της Ρίγας την Παρασκευή.

Η απόδοση των 2ετών τίτλων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε στο 21,9% σήμερα, ακολουθώντας την πτωτική τάση που ξεκίνησε χθες, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας. Η απόδοση των 2ετών τίτλων είχε εκτοξευθεί στο 29,661% στις 21 Απριλίου, όταν είχαν κορυφωθεί οι φόβοι ότι δεν θα επιτυγχανόταν μία συμφωνία που είναι αναγκαία για να αποδεσμευθεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και να αποφευχθεί μία χρεοκοπία.

 Ο οίκος σημειώνει ότι οι δείκτες των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα στην περίοδο μεταξύ 17 και 27 Απριλίου, αντανακλώντας μία εξασθένηση των ανησυχιών για ένα ντόμινο σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης. Ο ισπανικός δείκτης του S&P μειώθηκε 13 μονάδες βάσης στο 0,81% και ο ιταλικός κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,93%.
από tanea.gr

Die Welt: «Ενα Grexit θα ταπείνωνε τη Γερμανία στην Ευρώπη»


Die Welt: «Ενα Grexit θα ταπείνωνε τη Γερμανία στην Ευρώπη»
«Ενα Grexit θα ταπείνωνε τη Γερμανία στην Ευρώπη», αναφέρει σε κεντρικό άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt
Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, τότε τα εναπομείναντα μέλη της θα αναγκαστούν να προχωρήσουν περισσότερο στην ολοκλήρωσή τους. Γι’ αυτό τον σκοπό θα χρειάζονταν δραστικά μέτρα τα οποία δεν θα χαροποιούσαν το Βερολίνο, επισημαίνει η εφημερίδα. 
Σε ομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo Χανς-Βέρνερ Ζιν εμφανίστηκε να έχει την εύκολη λύση για την κρίση στην Ελλάδα: «Ας εγκαταλείψει η Αθήνα (την ευρωζώνη)». 
Την άποψη αυτή συμμερίζονται και άλλοι, θεωρώντας ότι ένα Grexit είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης καθώς θα αποτελέσει ένα μήνυμα ότι ισχύουν οι κοινοί κανόνες και ότι δεν τίθεται υπό συζήτηση η συσσώρευση χρέους από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης. 
Όμως τελικά ενδέχεται να συμβεί το αντίθετο, σημειώνει η Die Welt. Ένα Grexit ίσως να λειτουργήσει σαν μπούμερανγκ, ενώ η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ενδέχεται να κοστίσει περισσότερο στη Γερμανία απ’ ό,τι η συνέχιση της παροχής βοήθειας. 
Στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει άμεσα ένα μήνυμα ότι κινείται προς την εμβάθυνση της νομισματικής της ένωσης ώστε να αποφευχθούν εικασίες περί μιας νέας διάσπασης της ευρωζώνης. 
Παρότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν φοβούνται πολύ τις συνέπειες από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς θεωρούν ότι είναι ελεγχόμενες, ανησυχούν για το τι θα συμβεί αν σε μερικά χρόνια ένα άλλο μέλος της ευρωζώνης αντιμετωπίσει προβλήματα. 
Τότε η περίπτωση της Ελλάδας θα θεωρηθεί προηγούμενο και πλέον οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν θα μπορούν να διατείνονται ότι αποκλείεται η έξοδος από την ευρωζώνη μιας χώρας που βρίσκεται σε κρίση. Σε αυτή την περίπτωση οι επενδυτές θα μπορούν να εικάζουν σχετικά με την κατάρρευση της ευρωζώνης. Αυτός είναι και ο φόβος.
από tanea.gr

Globe and Mail: «Η Γερμανία ευθύνεται για τον ανηφορικό αγώνα της Ελλάδας»

Η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ γιατί η παραμονή της διευκολύνει το μοντέλο που ήδη ακολουθείται και εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα, αναφέρει η καναδική εφημερίδα.
Globe and Mail: «Η Γερμανία ευθύνεται για τον ανηφορικό αγώνα της Ελλάδας»

 Με τίτλο «Η Γερμανία ευθύνεται για τον ανηφορικό αγώνα της Ελλάδας» ο ανταποκριτής της καναδικής εφημερίδας Globe and Mail στην Ευρώπη, Eric Reguly, επισημαίνει ότι παρά τα όσα γράφονται, σχετικά με την αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων και των περιφερειών από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και Grexit, τελικά τίποτα δεν θα συμβεί και η Ελλάδα δεν θα γίνει νέα Αργεντινή. 
Τονίζεται ότι στο τέλος η Ελλάδα θα επιτύχει κάποιου είδους συμφωνία με τους δανειστές της και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη καθιστώντας το ευρώ «μη αναστρέψιμη επιλογή». 
Σημειώνεται ακόμη ο ρόλος της Γερμανίας στην ΕΕ η οποία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ωφελείται από τις εξαγωγές της εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και από τη συσσώρευση πλεονασμάτων ενώ την ίδια στιγμή η στάση της δημιουργεί ασυμμετρία ωθώντας τις πιο αδύνατες οικονομίες όπως αυτές της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας ακόμα και της Γαλλίας να προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις δομικού χαρακτήρα και να προβαίνουν σε αντίστοιχες δημοσιονομικές προσαρμογές. 
Αναφέρεται ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την προσήλωση της Γερμανίας στο ευρώ αλλά τονίζεται ότι η οικονομική ευρωστία της και οι εξαγωγές της καθίστανται ζημιογόνες για τους εταίρους της, αφού ακολουθεί μία σταθερή πολιτική που αντίκειται στον πληθωρισμό, στην αύξηση των μισθών και την κατανάλωση. 
Τέλος, αναφέρεται ότι η Γερμανία, ακόμα και εάν υπάρχουν φωνές για το αντίθετο, δεν θα αφήσει την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ και να προστατεύσει τον εαυτό της από «αδίστακτες» εξαγωγικά χώρες γιατί η παραμονή της διευκολύνει το μοντέλο που ήδη ακολουθείται και εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα.
από  tanea.gr