Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Μήνυμα Δραγασάκη στους εταίρους...

Δραγασάκης: «Θα μιλήσει ο λαός αν βρεθούμε μπροστά σε ανεπιθύμητο αδιέξοδο»

Μήνυμα στους εταίρους έστειλε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, λέγοντας πως έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία στις αρχές Μαίου.

29 Απρ. 15  
Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο λαό αφήνει εκ νέου η κυβέρνηση, με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη να επισημαίνει πως “επιδιώκουμε συμφωνία. Σε περίπτωση όμως ανεπιθύμητου αδιεξόδου, το λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο”.

Υπενθυμίζεται ότι στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο των εκλογών και είχε μιλήσει μόνο για δημοψήφισμα. 
Μιλώντας στα ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε πως “δουλεύουμε για να κλείσει η συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαϊου” και ότι “η πρόοδος είναι επαρκής για να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία”.
Όπως είπε, “αγωνιζόμαστε για συμφωνία που θα δώσει άμεση λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε αλλά παραλάβαμε”.
Εμφανίστηκε ωστόσο επικριτικός για τη στάση των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για “μεροληψία”, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πηγαίνει τώρα σε μία minimum συμφωνία με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα.
Πάντως διευκρίνισε πως “επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση, αλλά δεν αρκεί όμως οποιαδήποτε λύση. Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη”.
Αναφερόμενος στην ανάθεση του συντονισμού της διαπραγματευτικής ομάδας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως “ο ανασχεδιασμός στη διαπραγματευτική ομάδα είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα. Προχωρούμε μαθαίνοντας και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί. Η δομή μας αντιστοιχείται στις ανάγκες της συγκυρίας”.
Για τις ιδιωτικοποιήσεις σχολίασε πως “θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο και δυνατότητα για να πετύχουμε πιο ευνοϊκούς όρους για όποιες ιδιωτικοποιήσεις προχωρήσουν” 
από thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.