Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Υπ. ευρωβουλευτής μέ τόν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Νίκος Ξυδάκης

Όσοι ψηφίσουν σήμερα στίς ευρωβουλευτικές τόν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -καί όχι μόνον- νά μή ξεχάσουν ότι είναι υπ. ευρωβουλευτής  ένα από τά καλύτερα παιδιά τού νησιού, ο συμπατριώτης μας Νίκος Ξυδάκης, γνωστός από χρόνια, γιά τίς ιδέες καί τήν πέννα του πού αδιάκοπα πασχίζει γιά πρόοδο καί κοινωνική προκοπή. Ο σταυρός μας δέν θά πάει χαμένος.
Δ.Ν.Α.
                                                                                                       ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
Γεννήθηκα το 1958 στον Πειραιά. Κατάγομαι από τη Μύκονο. Ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές στον Πειραιά και την Ερμούπολη Σύρου. Σπούδασα γραφικές τέχνες (ΤΕΙ Αθήνας, 1976-77), χωρίς να ολοκληρώσω. Πήρα πτυχίο από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1984). Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-2004).
Στη δεκαετία του ’80 εργάστηκα ως επιμελητής εκδόσεων. Από το 1987 εργάζομαι ως δημοσιογράφος. Έχω συνεργαστεί με πολλά περιοδικά κι εφημερίδες, ως συντάκτης, κριτικός βιβλίου και εικαστικών, σύμβουλος έκδοσης, αρχισυντάκτης και εκδότης. Ενδεικτικά: Βαβέλ, Σύγχρονα Θέματα, Πολίτης, Οδός Πανός, Εκ Παραδρομής, Χάος, Γυναίκα, Ταχυδρόμος, Elle, Madame Figaro, Αθηνόραμα, Πρώτη, 01, ρ/σ 902, Seven-X TV, εφημ. Πολίτης (Λευκωσία), Δίφωνο, Φωτογράφος, Εντευκτήριο.
Συμμετείχα στην ιδρυτική ομάδα του περιοδικού «Σύμπτωμα» της Ομάδας Φοιτητών Οδοντιατρικής (1979-1982). Συμμετείχα στην εκδοτική ομάδα και διηύθυνα την εφημερίδα «Η Μυκονιάτικη» (1988-2001). Συμμετείχα ως αρθρογράφος στην ιδρυτική ομάδα της εφημερίδας «Εποχή» (1988-1992).
Από το 1992 εργάζομαι στην εφημερίδα «Καθημερινή». Το 1999 ανέλαβα προϊστάμενος πολιτιστικών της κυριακάτικης έκδοσης και από τον Δεκέμβριο του 2003 αρχισυντάκτης της εφημερίδας.
Δοκίμια και πεζογραφήματά μου έχουν δημοσιευθεί σε πολλά βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, καταλόγους εκθέσεων. Έχω επιμεληθεί τις ομαδικές εκθέσεις: “All Fashioned: Ζωγραφική στην Ελλάδα, σήμερα” (2002, Λάρισα, Θεσσαλονίκη) και “Αναφορά στον Γύζη” (2004, Τήνος).
Έχω τιμηθεί από το Ίδρυμα Μπότση με το Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων ως Πολιτικός Αρθρογράφος της Χρονιάς (2009). Είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Είμαι μέλος της AICA-Hellas (Εταιρεία Ελλήνων Τεχνοκριτών): το 2002-2005, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Εταιρείας, το 2007-2009 μέλος του Δ.Σ.
Ζω στην Αθήνα, με τη σύζυγό μου, Σίσσυ Αλμπανοπούλου, και τους δύο μας γιους.​
Το 1998 ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Μύκονο με τη Μυκονιάτικη Κίνηση Πολιτών. Το 2000 ήμουν υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού της Αριστεράς.

Δείτε τό VIDEO

Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές

Αλί, σ'όποιον δέ βρεί τόν ψήφο του !

Στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους έφορους.

Στις ευρωεκλογές σταυρώνονται έως τέσσερεις υποψήφιοι.

Αντιθέτως,στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης σε υποψηφίους, διότι η ψηφοφορία είναι επαναληπτική μόνον ανάμεσα στους υποψηφίους των δυο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Εάν ένας ψηφοφόρος σταυρώσει υποψηφίους, το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο, αλλά δεν θα ληφθούν υπόψη οι σταυροί προτίμησης.
(οι κάλπες ανοίγουν στίς 7.00π.μ. καί κλείνουν στίς 19.00μ.μ. εκτός κι αν υπάρχει προσέλευση ψηφοφόρων).

Από Δευτέρα, η καρπαζομηχανή...


...  θα δουλέψει στις υψηλές στροφές...
Όλοι μάς βρίσκουν έξοχους και η προεκλογική τους αγάπη μάς πνίγει.
 Ο Γιούνκερ – το φιλαράκι του Βενιζέλου που...
παίζει μαζί του καρπαζιές (φωτό) – αποθεώνει τον Σαμαρά, η Fich αναβαθμίζει την οικονομία της χώρας και ο Σόιμπλε λέει με εκείνο το υποχθόνιο ύφος της γάτας που μόλις έφαγε το καναρίνι ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο» και ότι «η κατάσταση εξελίχθηκε πολύ καλύτερα από ότι είχαμε σκεφτεί».


Τα φιλαράκια της Ευρώπης σταμάτησαν τις σφαλιάρες και άρχισαν τις θωπείες. Μέθοδοι ανάκρισης. Λίγη καλοσύνη, πολλή αγριότητα και μετά πάλι μια σταγόνα ευαρέσκειας. Τώρα, λόγω εκλογών, το φεγγάρι είναι στα σιρόπια του.
Από τη Δευτέρα η καρπαζομηχανή (πόσο εύγλωττη η φωτογραφία του Γιούνκερ!) θα δουλέψει στις υψηλές στροφές.

Harddog

Ξεκίνησε η ωοοτοκία της καρέτα καρέτα


folia

Η Ζάκυνθος συνεχίζει να αποτελεί φιλόξενο μέρος για την αναπαραγωγή της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα.
Η φωλιά εντοπίστηκε νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης στα δυτικά Σεκάνια από εθελοντές της οργάνωσης «Αρχέλων» και σε 50-60 ημέρες αναμένεται να γεννηθεί το πρώτο χελωνάκι.
Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν ακόμη δύο απόπειρες από χελώνες που βγήκαν στην ακτή για να δημιουργήσουν φωλιά στην ανατολική πλευρά της ίδιας παραλίας, χωρίς αποτέλεσμα.
Πέρυσι σε όλες τις παραλίες ωοτοκίας καταγράφηκαν 3.456 φωλιές, από τις οποίες εκκολάφθηκαν 214.539 χελωνάκια. Εθελοντές της οργάνωσης «Αρχέλων» κατάφεραν να προστατέψουν 2.532 φωλιές, από τις οποίες οδηγήθηκαν ασφαλή στη θάλασσα 148.843 νεογέννητα χελωνάκια.
kathimerini.gr

Σημ.Ν.Μ. :  Αυτή η πρωτοφανής έλλειψη "ζέσης" πού δείχνουν γιά τέτοιου είδους θέματα -όπως εν προκειμένω- οι διάφοροι "blog-ούχοι" -καί άλλοι- περιβαλοντιστές τού νησιού, ΕΙΝΑΙ πού μέ αναγκάζει νά κάνω καμμιά φορά, εγώ, τή δουλειά τους.
Δέν πάμε καλάααα...
Δ.Ν.Α.