Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Γουρούνες ...πάπαλα!...


Παρελθόν θα αποτελούν οι γουρούνες, οι μηχανές δηλαδή που κινούνται σε 4 τροχούς από τα νησιά το επόμενο καλοκαίρι. 
Αυτό προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.
Νέα διάταξη του νομοσχεδίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, καταργεί τις γουρούνες στα νησιά. 
Δηλαδή δεν θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν στους δρόμους, παρά μόνο σε χώρους για τις οποίους είναι φτιαγμένες να κυκλοφορούν, όπως σε χωμάτινους δρόμους.
από tvxs.gr

Πριν 20 χρόνια δεν θα έπαιρνε βίζα και τώρα είναι στον Λευκό Οίκο...

Σχολίασε ο Παπαχελάς για τη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ (θυμίζοντας Μπογδάνο)...


Στην παγίδα της ευκολίας έπεσε ο Αλέξης Παπαχελάς σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ… 
Αφού τον μοναδικό συμβολισμό που διέκρινε από το ταξίδι του πρωθυπουργού… είναι ότι ένας πολιτικός που πριν 20 χρόνια μπορεί να μην έπαιρνε καν βίζα, τώρα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο και συναντιέται όχι με κάποιον κεντροαριστερό πρόεδρο, αλλά τον Τραμπ!
Είναι φανερό όμως ότι εκτός από τον υπαινιγμό που επιστράτευσε ο δημοσιογράφος για τη βίζα που δεν θα μπορούσε να πάρει ο Τσίπρας (άραγε για ποιο λόγο), αλλά και την ισχυρή δόση λαϊκισμού που κρύβει μια τέτοια τοποθέτηση… Η αντιπολίτευση αυτού του τύπου είναι κατά κάποιον τρόπο αντιφατική! Διότι δεν γίνεται από τη μια να εγκαλείται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του να αφήσουν στην άκρη τις ιδεοληψίες, να σοβαρευτούν (παλαιότερα για να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωζώνη) κλπ… και όταν το κάνουν να λοιδορούνται!
Άλλωστε υπάρχουν τόσα πολλά θέματα για να αντιπολιτευθεί κανείς αυτήν την κυβέρνηση που μετά από κάποια στιγμή είναι σαν να κλέβεις εκκλησία!

enimerosi24.gr

«...σύντομα αυτοί θα υποκαταστήσουν την ίδια την πολιτική τάξη...»

Όσοι χαϊδεύουν «τέρατα», δεν βλέπουν τι έρχεται… 

Η νέα απόρριψη της αίτησης αναστολής της Ηριάννας δεν αποτελεί έκπληξη αλλά αναμενόμενη επιβεβαίωση ότι για το δικαιϊκό σύστημα η ιδεολογία είναι επαρκές ενοχοποιητικό στοιχείο και απονέμει δικαιοσύνη υπηρετώντας μια ταξική και ιδεολογική μονομέρεια και τα πλέον υπερσυντηρητικά τμήματα της κοινωνίας, από όπου αντλεί τα στελέχη του.

 Όποιος δεν έχει ανάγνωση της απόγνωσης της ελληνικής κοινωνίας μετά την κρίση, ξαφνιάζεται όταν αντιλαμβάνεται να κλονίζεται η πίστη στη δημοκρατία που θεωρούμε λειτουργική και δεδομένη εδώ και 43 χρόνια. Το «βαθύ κράτος», πολιτικές δυνάμεις, ΜΜΕ και επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται  τη χώρα για δεκαετίες, νιώθουν να απειλείται το αφήγημα της κυρίαρχης ιδεολογίας και καλλιεργούν νοσηρό κλίμα. Στο στόχαστρό τους έχει μπει πρωτίστως η θεωρούμενη από τους ίδιους «ιδεολογική ηγεμονία» της Αριστεράς.

Η ευθύνη της πολιτικής τάξης είναι μεγάλη, είτε υποδαυλίζει όπως ο δεξιός εξτρεμισμός μέρους της ΝΔ, είτε σιωπά όπως τα υγιή τμήματα της συντηρητικής παράταξης. Το δε ΠΑΣΟΚ συνθλίβεται ακριβώς επειδή ​ αρνείται  να απαντήσει στο επίμονο δίλημμα...

Τι αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο για τη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ...

...ο πρόεδρος Τραμπ επαίνεσε διά μακρών την «φανταστική» δουλειά της Ελλάδας για την «ανάκαμψή της»...


Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο σε ανταποκρίσεις του από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ επαίνεσε διά μακρών την «φανταστική» δουλειά της Ελλάδας για την «ανάκαμψή της» μετά τις οικονομικές και δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στους κήπους του Λευκού Οίκου, εγκωμιάζοντας τις «δύσκολες αποφάσεις» που πήρε η Αθήνα τα τελευταία χρόνια.

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει «τεράστιες δυνατότητες», ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στην ενδεχόμενη συμφωνία για μια σύμβαση εκσυγχρονισμού των μαχητικών F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έναντι συνολικού τιμήματος 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επαναλαμβάνοντας την αμερικανική υποστήριξη σε μια «υπεύθυνη» συμφωνία για να την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Τραμπ επέμεινε στο ότι μια «ισχυρή» Ελλάδα, η οποία «αναπτύσσεται» μπορεί να προσελκύσει αμερικανικές επενδύσεις.

Από την πλευρά του, σημειώνει ακόμη το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάλεσε να αυξηθούν οι αμερικανικές επενδύσεις ώστε η χώρα να βγει από «αυτή τη φοβερή κρίση».

Το AFP ανέφερε επίσης ότι ερωτηθείς σχετικά με τις επικριτικές δηλώσεις που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 στις ΗΠΑ για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει κι επέμεινε στη μεγάλη σημασία που έχει η σχέση των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στο Οβάλ Γραφείο, όπου σημείωσε ότι «κάνετε σπουδαία δουλειά για την ανάκαμψη της χώρας» και ότι η Ελλάδα «θα επιστρέψει», χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες «πραγματικούς φίλους, πιστούς φίλους και συμμάχους»... 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκδήλωση για τη Μαντώ Μαυρογένους



Αγαπητοί Φίλοι,

Το Σωματείο "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" και η Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου Δωρόθεου Β' στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στις 12.00 η ώρα με θέμα "Μαντώ Μαυρογένους, Η ηρωίδα της Μυκόνου". 

Μετά το πέρας της ομιλίας, θα προσφερθεί εκ μέρους του Σεβασμιώτατου πιστό αντίγραφο της ενδυμασίας της προς τη Λαογραφική Συλλογή.
Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μας να παρευρεθείτε.

Με τιμή,
Το Δ.Σ. του Σωματείου

Η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ σε 11 φωτογραφίες...

Μηνύματα για το περιεχόμενο των συνομιλιών του στον Λευκό Οίκο τόσο στη διάρκεια των διευρυμένων συνομιλιών στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, όσο και πριν από την έναρξη των κατ' ιδίαν συνομιλιών με τον Ντόναλντ Τραμπ έστελναν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα αναρτούσαν και φωτογραφίες μέσα από τον Λευκό Οίκο για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής αντιπροσωπείας στον Λευκό Οίκο.

1. «Στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου. Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ σημαντική περιοχή. Έχουμε κοινά συμφέροντα & αξίες» ανέφερε η σελίδα του Πρωθυπουργού στο Twitter .
 Όλες οι φωτογραφίες στή συνέχεια...