Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Habemus… συμφωνία…



…μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για το προσφυγικό…

Συμφωνία των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών - μελών  Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ανακοίνωσε ο...
πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Νωρίτερα, Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε πως μετανάστες οι οποίοι εισέχονται παράτυπα στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή 20 Μαρτίου θα αρχίσουν να επαναπροωθούνται νομίμως στο τουρκικό έδαφος από τις 4 Απριλίου.

Αιχμές ΥΠΟΙΚ κατά ΔΝΤ για το αφορολόγητο

Σε παρέμβαση με στόχο να πιεστεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να υποχωρήσει από τη θέση του για περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου ορίου, προχώρησαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου. 
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, ότι στο θέμα της φορολογίας εισοδήματος «είμαστε κοντά σε συμφωνία», παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι «έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική» σχετικά με την απαίτηση του Ταμείου για μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου. 
«Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ και παράλληλα δοθεί σε όλους, ακόμη σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!» ανέφεραν από το υπουργείο. Πρόσθεταν, δε, ότι «με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, Μ​ίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα...- είναι φανερό ότι ο... παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».  
Είναι σαφές ότι το οικονομικό επιτελείο πιέζει το Ταμείο να συγκλίνει στις θέσεις του ευρωπαϊκού σκέλους της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του ύψους του αφορολόγητου ορίου, ώστε να «κλείσει» η συμφωνία για το θέμα των αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος.
kathimerini.gr

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
tvxs.gr | 17 Μαρ. 2016
1. Προσφυγικό: Τι επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής. Με συγκρατημένη αισιοδοξία προσήλθαν στη Σύνοδο Κορυφής οι ευρωπαίοι ηγέτες. Τι ζήτησε και τι πήρε ο Τσίπρας στη συνάντηση με Μέρκελ - Ολάντ. Ποιά είναι τα 8 βασικά σημεία του προσχεδίου της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Δεν θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων, δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί από τη Λέσβο, στο πλαίσιο της επίσκεψης της ως πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

2Καμμένος ή Μουζάλας; 'Ενα επικίνδυνο δίλημμα. Η κρίση της κυβερνητικής «συγκατοίκησης», το δείπνο ανακωχής, το «κίνημα» στήριξης, αλλά και το παρασκήνιο της συνέντευξης Μουζάλα στον ΣΚΑΪ
3Προς συμβιβασμό για το ασφαλιστικό. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι «για πρώτη φορά δεν έχουμε κάθετες αρνήσεις σε τίποτα κι ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία». Έκανε επίσης λόγο «αναγκαίες υποχωρήσεις» ώστε να υπάρξει συμβιβασμός. 
4. Ο Αλέξης Τσίπρας, μετείχε στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ως παρατηρητής, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς -από όπου και η «οικογενειακή φωτογραφία». Αν και παρατηρητής ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην πρώτη σειρά μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Στο βάθος της φωτογραφίας διακρίνεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Σάντσες: Ζήτησα από τον Τσίπρα να παρέμβει στους Podemos για να κάνουμε κυβέρνηση. 
5Οι Κούρδοι της Συρίας ανακήρυξαν την αυτονομία τους. Τί σημαίνει αυτή η απόφαση - ορόσημο, ποιές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις. 
6Η νίκη του Τραμπ μεταξύ των 10 μεγαλύτερων παγκόσμιων κινδύνων. Στη διαβάθμιση από το 1 ως το 25 που χρησιμοποιεί η EIU (Economist Intelligence Unit) για να καταρτίσει τον κατάλογό της, ο Τραμπ αξιολογείται στο 12, στο ίδιο επίπεδο με «την αυξανόμενη απειλή η τρομοκρατία των τζιχαντιστών να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομία».
7. Βραζιλία: Διαταγή άρσης διορισμού του Λούλα εξέδωσε ομοσπονδιακός δικαστής, αφού ως επιτελάρχης της προέδρου της Βραζιλίας, ο Λούλα μπορεί να δικαστεί μόνον από το Ανώτατο Δικαστήριο, έχοντας ασυλία από τους υπόλοιπους βαθμούς Δικαιοσύνης.
8.  Ο Αυστριακός που άλλαξε τη ζωή του και αφιερώθηκε στους Έλληνες και στους πρόσφυγες. Ποιός είναι ο Erwin Schrümpf που εύχεται να έρθει μια μέρα στην Ελλάδα με το φορτηγάκι του άδειο... 
9Κρύβουν τη Νεφερτίτη οι δύο θάλαμοι πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών; Πιθανώς, οι αρχαιολόγοι βρίσκονται κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον -ηλικίας 3.300 και πλέον ετών- τάφο της καλλονής βασίλισσας Νεφερτίτης. 
10. To Τvxs προτείνει: Οι τέσσερις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας
* Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου

Κίτρινη δημοσιογραφία και Πρώτο Θέμα με αφορμή τη «Μακεδονία»

Πρώτο... Ψέμα

16:55 | 17 Μαρ. 2016
tvxs.gr
Το Πρώτο Θέμα παρουσίασε την Πέμπτη ένα… «κοινό ανακοινωθέν» του Αλέξη Τσίπρα και του Φρανσουά Ολάντ στο οποίο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «επαναλαμβάνεται το πρωτοφανές ατόπημα της ντε φάκτο αποδοχής του ονόματος Μακεδονία για την ΠΓΔΜ». Στον τίτλο του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος αναφέρεται: «Μακεδονία” τα Σκόπια σε επίσημο έγγραφο Τσίπρα- Ολάντ στο Παρίσι».

Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν ισχύει καθώς δεν πρόκειται για «κοινό ανακοινωθέν» Τσίπρα - Ολάντ. Το «ντοκουμέντο», όπως το παρουσιάζει το Πρώτο Θέμα, δεν είναι παρά μια απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Όμως το Πρώτο Θέμα δεν δίστασε να την μετατρέψει σε «κοινό ανακοινωθέν» για να κάνει την αντιπολίτευσή του.
Ενδεικτική ήταν η αντίδραση της ανταποκρίτριας του Mega και της Real στη Γαλλία Μαρίας Δεναξά. Σε μήνυμά της στο Twitter έγραψε: «Κίτρινη δημοσιογραφία=> Το “επίσημο ανακοινωθέν” από συνάντηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με την λέξη Μακεδονία, είναι η απομαγνητοφώνηση ομιλίας Ολαντ!»
Άμεσα η ΝΔ έσπευσε να υιοθετήσει άκριτα το δημοσίευμα, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει για ποιο λόγο Έλληνας Πρωθυπουργός σε κοινή επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”. Φαίνεται ότι μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει ήδη τις εθνικές κόκκινες γραμμές».
Η απάντηση του Μαξίμου
Απαντώντας από το Μαξίμου συνιστούν «στον κύριο Σκρέκα να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις γαλλικής γλώσσας ώστε να μπορεί να κατανοήσει ότι το υποτιθέμενο “κοινό ανακοινωθέν” στο οποίο αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” δεν είναι παρά δηλώσεις του Γάλλου προέδρου αναρτημένες σε βίντεο και κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας».
«Θα του συνιστούσαμε επίσης να αποφεύγει να βασίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται. Στη Νέα Δημοκρατία θα συνιστούσαμε να φροντίσει να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα και καταρτισμένα στελέχη της», πρόσθεσε το Μαξίμου
Ούτε αναφορά στη διάψευση…
Σημειώνεται πως στο πνεύμα της «αντιπολιτευτικής πρακτικής» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, το Πρώτο Θέμα αγνόησε παντελώς την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τον Κώστα Σκρέκα και τη διάψευση της «αποκάλυψής» του (αν και δημοσιεύει τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ).

Απίστευτη επίθεση σε Τσίπρα και Παυλόπουλο από το τουρκικό ΥΠΕΞ…

Από τη συνάντηση Τσίπρα - Σαρκισιάν

«Αξιοθρήνητη η νοοτροπία τους»…
Σε μια άνευ προηγουμένου και πρωτοφανούς σκληρότητας ανακοίνωση κατά των Προκόπη Παυλόπουλου και Αλέξη Τσίπρα προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις δηλώσεις της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την αρμενική Γενοκτονία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης...
του Αρμένιου προέδρου, Σερζ Σαρκισιάν, στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη Σαρκισάν, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε αυστηρό ύφος, παρατηρεί ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα [...] εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».
|
Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί Γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.
Επισημαίνει, ταυτόχρονα, ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».
 

«Χτύπημα» Μπόμπολα στο Mega... MEGA Channel

MEGA Channel


Χθες συνέβησαν δύο γεγονότα, άσχετα μεταξύ τους, πιθανότατα όμως και να σχετίζονται. Το πρώτο έχει να κάνει με το Mega, το δεύτερο με τον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη.

Με επιστολή που απέστειλε λοιπόν η ABC Factors (θυγατρική της Alpha Bank) προς όλους τους ενδιαφερόμενους τούς ενημερώνει πως θα πρέπει να πληρώνουν σε αυτήν όσοι έχουν οφειλές προς το Mega.

Οσο για τον ΔΟΛ, αφορά τον ραδιοσταθμό του Συγκροτήματος, το «Βήμα FM». Πήγαινε τόσο... καλά στις μετρήσεις ακροαματικότητας που χθες βγήκε από αυτές. Δεν θα συμμετέχει πλέον.

Ανεξάρτητα αν πλήρωνε ή όχι την οφειλή του στην Bari-Focus, δεν μπορείς να πεις πως ήταν και τόσο επιτυχημένος. Στις τελευταίες αστάθμιστες αναφορές που μετρήθηκε ήταν 26ος ανάμεσα σε 29 ραδιόφωνα.

Στο Mega, για να επανέλθουμε, μπλοκαρίστηκαν όλοι οι λογαριασμοί του. Η ABC Factors ενημερώνει ότι «είναι η αποκλειστική δικαιούχος και η μόνη που έχει δικαίωμα είσπραξης όλων ανεξαιρέτως των εκκρεμών απαιτήσεων της Τηλέτυπος». Αρχισαν τα όργανα;

Ολα αυτά προέκυψαν, όπως έγραψε το Newpost.gr, με μια αιφνιδιαστική κίνηση που έκανε ο όμιλος Μπόμπολα. Η δική του εταιρεία «Ανωση» ήταν εκείνη που εξέδωσε διαταγή πληρωμής, «κάνοντας άμεσα απαιτητά από το Mega όλα τα τιμολόγια έκδοσης της Τηλέτυπος Α.Ε. για αγορές ταινιών που είχε εκχωρήσει στην ABC Factors (εταιρεία Factoring)».

Το πρώτο «ναυάγιο»
Υπήρχε αυτή η πληροφορία μέρες τώρα, από το προηγούμενο Δ.Σ. του Mega το οποίο κατέληξε σε ναυάγιο. Γιατί να βάλει χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Μεγάλου Καναλιού ο Βαρδινογιάννης (για τον Ψυχάρη ούτε λόγος), όταν θα τα έπαιρνε ο Μπόμπολας μέσω της «Ανωσης»; Από τη μια τσέπη θα έβγαιναν, στην άλλη θα έμπαιναν. Σαν να την έκανε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Βαρδινογιάννης μόνος του, αλλά ταυτόχρονα να ωφελείται και ο Μπόμπολας.

Η αλήθεια είναι πως και δύο άλλοι μέτοχοι (Ψυχάρης - Βαρδής) είχαν εταιρείες που συνεργάζονταν με το Mega αλλά εξοφλήθηκαν πλήρως. Δεν αρνούνται να πληρώσουν και τώρα την «Ανωση», αλλά ζητούν λίγο... σκόντο.

Σημειώστε πως όλα αυτά αποτελούν και μια μορφή άσκησης πίεσης προς τις τράπεζες προκειμένου να ορίσουν οικονομικό διευθυντή στο κανάλι. Ο προηγούμενος, ο κ. Πεφάνης, παραιτήθηκε. Και για να μην ξεχνιόμαστε: «Μόνο η πληρωμή στην ABC Factors εξοφλεί την οφειλή σας» γράφει η επιστολή της τράπεζας προς τους προμηθευτές.

Δημήτρης Κανελλόπουλος - Efsyn.gr