Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

Tί τούς είπε ο κύριος Σοφουλάκης...;;;!!!

Τι σας είπε λοιπόν ο κύριος Σοφουλάκης;...
Τελειώνει την έρευνα η Τουλουπάκη για τους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο;...

Ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, Θάνος Πλεύρης, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, προσπάθησε ελαφρώς να τα στρίψει για τους προστατευόμενους μάρτυρες λέγοντας πως το αίτημα της ΝΔ από την αρχή δεν ήταν να καταθέσουν χωρίς κουκούλες, αλλά να καταθέσουν όπως ακριβώς στον Άρειο Πάγο. 

«Και τι μάθατε λοιπόν, πώς τους είχε εξετάσει ο κύριος Σοφουλάκης», τον ρώτησε η Έρρικα Βαλλιάνου.

Η απάντηση ήταν «διά ζώσης αλλά με τεχνικά μέσα». 

Και η δημοσιογράφος: Τότε προς τι το δεύτερο αίτημα; Αφού από την αρχή ο Άρειος Πάγος σας είχε ξεκαθαρίσει ότι οι μάρτυρες πρέπει να συνεχίσουν να προστατεύονται; 

Κι εκείνος δεν απάντησε (καθώς θα έπρεπε να εκθέσει τον συνάδελφό του κύριο Άδωνη Γεωργιάδη που δεν έπαψε στιγμή να γυρνά στα κανάλια ζητώντας να βγει η κουκούλα).

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Έρρικας Βαλλιάνου, η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μέχρι την Πέμπτη που την καλούν στην Προανακριτική, θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα για τους Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο...

22 χρόνια πέρασαν...

Το καμαρίνι του μεγάλου καί αξέχαστου Τάκη Χόρν...

Τό θέατρο έχει τό κακό, σέ αντίθεση με τόν κιν/γράφο -πλήν ελαχίστων μαγνητοσκοπημένων εξαιρέσεων- ότι χάνονται από τό μελλοντικό κοινό οι μεγάλες "ένδοξες παρουσίες" -μέ τίς σπουδαίες ερμηνείες- καθώς καί η ηθοποιΐα (η "καλή τέχνη") τών μεγάλων δραματουργών...
Δ.Ν.Α.


Ο "φέρων βαρίδια" -στήν πολιτική- βρίσκεται σέ δυσμενέστερη θέση από αυτήν τού κολυμβητή...


Εδώ και τρεις μέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης αλωνίζει στα τηλεπαράθυρα και τις ραδιοσυχνότητες (του Σκάι κατά προτίμηση) ως εθνικός εισαγγελέας, κατήγορος, και δικαστής επίσης.
Εδώ και τρεις μέρες, ο κ. Γεωργιάδης κρίνει και κατακεραυνώνει θεσμούς, δικάζει υπουργούς – νυν και πρώην – καταδικάζει εισαγγελείς και πρώην πρωθυπουργούς και μοιράζει αφειδώς… ισόβια. Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστώσει απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, έχει εκδώσει ετυμηγορίες εσχάτης προδοσίας κι έχει καταδικάσει για παράβαση καθήκοντος το μισό δικαστικό σώμα μαζί με την αστυνομία (στην οποία, παρεμπιπτόντως, πολιτικός προϊστάμενος είναι ο συνάδελφός του στο υπουργικό συμβούλιο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης).
Εδώ και τρεις μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σοβαρό πρόβλημα. Ενας κορυφαίος υπουργός του, ο οποίος ελέγχεται από την Διακαιοσύνη για ενδεχόμενη εμπλοκή στο σκάνδαλο της Novartis, περιφέρεται από παράθυρο σε παράθυρο εκβιάζοντας ευθέως και απειλώντας. Μέχρι στιγμής, και οχυρωμένος πίσω από την βουλευτική του ασυλία, ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει προεξοφλήσει το πόρισμα της Προανακριτικής κατά Παπαγγελόπουλου μιλώντας για καραμπινάτη «πολιτική σκευωρία», έχει προαναγγείλει διεύρυνση του κατηγορητηρίου για να υποδείξει ως «αρχισκευωρό» τον Αλέξη Τσίπρα, κι έχει προειδοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορία… εσχάτης προδοσίας. Εχει επίσης μοιράσει ισόβια στον Τσίπρα και τους λοιπούς «σκευωρούς», έχει στείλει «μέσα» τον Παπαγγελόπουλο και τον Πολάκη, και μαζί και την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, και έχει δώσει φόρα παρτίδα στην δημοσιότητα το όνομα ενός προστατευόμενου μάρτυρα διότι ο ίδιος έχει αποφασίσει πως κακώς προστατεύεται.
Χθες έκανε ένα βήμα παραπέρα και διεύρυνε το κατηγορητήριο και κατά της Ελληνικής Αστυνομίας. Και μπορεί ακόμη να μην έστειλε «μέσα» και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αλλά οι υποδείξεις του ήταν σαφείς, όπως και η νέα ετυμηγορία του για παράβαση καθήκοντος από την πλευρά της ΕΛΑΣ επειδή δεν εκτέλεσε το ένταλμα της βίαιης προσαγωγής των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.
«Το ένταλμα που έχει εκδοθεί πρέπει να εκτελεστεί» είπε και πρόσθεσε: « Όποιος δεν εκτελέσει νομίμως εκδοθέν ένταλμα είναι αντιμέτωπος με παράβαση καθήκοντος». Για να συμπληρώσει, πάντως, αμέσως μετά ότι «δεν έχω καμία κόντρα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό υπουργό».
Το πρώτο πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η οργή Χρυσοχοίδη η οποία, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο Μαξίμου. Όπως μεταφέρθηκε και το μήνυμα πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αδωνις Γεωργιάδης μπαίνει στα χωράφια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με δημόσιες υποδείξεις. Ο υπόγειος πόλεμος Γεωργιάδη κατά Χρυσοχοίδη είναι έτσι κι αλλιώς γνωστός, όμως η τελευταία δημόσια κόντρα είχε εκδηλωθεί τον Δεκέμβριο σε σχέση με την υπόθεση Ινδαρέ. Τότε, ο Αδωνις Γωργιάδης είχε επιτεθεί στον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και είχε ζητήσει την κατάργηση της επιτροπής για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας της οποίας προϊσταται διότι «δεν υπάρχει αστυνομίκή βία» και διότι επίσης η Ελλάδα «έχει την πιο ήπια αστυνομία σε όλη την Δύση».
Το σοβαρό όμως, και κυρίαρχο πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πως πλέον ο Αδωνις Γεωργιάδης χαράσσει ατζέντα και δίνει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής. Και όσο το Μαξίμου σιωπά, ο Αδωνις χαράσσει ατζέντα και εξ ονόματος του ίδιου του πρωθυπουργού.
Πρόκειται για μια πραγματικότητα και μια εικόνα που έχει προκαλέσει προβληματισμούς και εντάσεις και μέσα στην ΝΔ. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και στελέχη του πρωθυπουργού επιτελείου φέρονται να έχουν πει στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως η κυβέρνηση δείχνει να σύρεται στην σκληρή δεξιά γραμμή Αδωνι και Σαμαρά. Τα ίδια στελέχη, μάλιστα, θεωρούν πως η στάση Γεωργιάδη δεν εκπορεύεται μόνο από την προσωπική αγωνία του υπουργού Ανάπτυξης για τις εκκρεμότητές του με την Δικαιοσύνη, αλλά έχει προκύψει κατόπιν συνεννόησης και με τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι ίδιες πληροφορίες ωστόσο λένε πως δεν συμμερίζονται όλοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αυτόν τον προβληματισμό. Και πως κάποιοι βλέπουν ως δυνάμει επικοινωνιακό όπλο την πλήρη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, ακόμη και με εμπλοκή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι σήμερα εμφανιζόταν αποστασιοποιημένος από αυτή την δεύτερη άποψη. Η αφωνία του Μαξίμου όμως ενώπιον του απασφαλισμένου Αδωνιδος εγείρει ερωτήματα. Και μένει να φανεί εάν ο πρωθυπουργός, είτε από επιλογή είτε από αδυναμία στην πίεση Σαμαρά, θα ρισκάρει το τεράστιο πολιτικό δώρο στην αξιωματική αντίπολίτευση: την δίωξη του Αλέξη Τσίπρα σε μια υπόθεση δήθεν «σκευωρίας» που μπάζει από παντού.
22 Φεβρουαρίου 2020

από : Τvxs.gr 

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Η σάτιρα τής επικαιρότητας σκιτσαρισμένη διά χειρός...

                                                                     ...τού Πέτρου Ζερβού
21.02.2020
από : efsyn.gr