Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΗΠΑ : Ανακοινώθηκε η παραπομπή Τράμπ από τήν Πρόεδρο τής Βουλής...

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, 
Νάνσι Πελόζι
Την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δίνοντας εντολή στην αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των απαραίτητων σχετικών εγγράφων.
Όπως μεταδίδει το BBC, η Πελόζι δήλωσε: "Ο πρόεδρος Τραμπ δεν μας αφήνει καμία άλλη επιλογή, παρά να αναλάβουμε δράση. Προσπάθησε εκ νέου να διαφθείρει τις εκλογές μας προς όφελός του. Οι ενέργειές του παραβιάζουν το Σύνταγμα". "Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα, καταχράστηκε την εξουσία του σε βάρος της εσωτερικής ασφάλειάς μας, θέτοντας ως προϋπόθεση για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και τον προγραμματισμό ενός κρίσιμου τετ α τετ στο Οβάλ γραφείο, την ανακοίνωση έρευνας σε βάρος τους πολιτικού αντιπάλου του".
Υπενθυμίζεται, ότι οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο για κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά με πιέσεις που φέρεται να άσκησε στην ουκρανική κυβέρνηση, με στόχο να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, του επικρατέστερου αντιπάλου του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Δείτε ολόκληρο τό άρθρο ΕΔΩ

Βάϊ, βάϊ, βάϊ : Μεγάλη πόρτα θά "Διαβείς" ...σέ τρία τέρμινα...

                                                                                        τού Ανδρέα Πετρουλάκη


                                                     
από :  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 5/12/2019

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο τίτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"                                                               

Παραιτήθηκε ο "πολυδιπλωματούχος" κι έγινε ...Διαβατάρης...

Παραιτήθηκε ο Διαματάρης μετά την κατακραυγή 
Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο "πολυδιπλωματούχος" εκλεκτός του πρωθυπουργού, Αντώνης Διαματάρης, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, η οποία σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες έγινε δεκτή.  
Στό κείμενο τής παραίτησης, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι παραιτείται "μέ πόνο ψυχής"!
Ολόκληρο τό κείμενο τής παραίτησης :
«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Σημείωση "Νέας Μυκόνου": Εν τω μεταξύ αμφιβολίες διατυπώνονται καί γιά τήν ύπαρξη πανεπιστημιακού τίτλου. Ακόμη καί γιά απολυτήριο Λυκείου... (Δείτε : ΕΔΩ)