Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Τό "αγλάϊσμα" τής ...δημοκρατικότητας έχασε άλλη μιά ευκαιρία νά μή μιλήσει...

Ούτε φανατικός θρησκόληπτος...
Η Εύα Καϊλή έκανε χαρά μεγάλη για την στάση του Ιταλού προέδρου και μας αποκαλύπτει ότι θα ήθελε να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα το 2015, τουτέστιν ο Πρόεδρος να...
αρνηθεί να ορκίσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Τέτοια πίστη στη Δημοκρατία ούτε φανατικός θρησκόληπτος.
(Από το altsantiri.gr)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Εντός τών ημερών χαλαρώνουν κι άλλο τά capital controls...

 Όλες οι νέες αλλαγές στα capital controls


Ανεβαίνει το όριο ανάληψης

 Άνω των 4.000 ευρώ το όριο ανάληψης -3.000 ανά ταξίδι- Διπλασιασμός για αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό- Εντός των επομένων ημερών υπογράφεται η απόφαση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Τον διπλασιασμό σχεδόν της δυνατότητας μηνιαίας ανάληψης από τους τραπεζικούς λογαριασμό σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενώ ήδη δόθηκε το «πράσινο φως» από τους Θεσμούς για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls.Ειδικότερα:
  1. Αυξάνεται πάνω από...

Σάν σήμερα πρίν 77 χρόνια...

30 Μαΐου 1941: η ναζιστική σημαία κατεβαίνει από την Ακρόπολη
Στις 30 Μαΐου 1941 ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη ναζιστική σημαία, πλήττοντας το γόητρο των Γερμανών κατακτητών. Με αφορμή τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην Ευρώπη, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr και στη διεύθυνση ert.gr/arxeio την εκπομπή.. «Οι εκπομπές που αγάπησα – Μανώλης Γλέζος, Απόστολος Σάντας».
Ο Φρέντυ Γερμανός παρουσιάζει μια ανθολογία από παλαιότερες εκπομπές του. Το αφιέρωμα στον Μανώλη Γλέζο και στον Απόστολο Σάντα είχε προβληθεί το 1982, στο πλαίσιο της εκπομπής «Πρώτη Σελίδα».
Οι δύο ήρωες της Εθνικής Αντίστασης θυμούνται τα γεγονότα που...

Oύτε πουλί πετάμενο νά μή βρεθεί...

Πολλοί σμπάροι, ένα τρυγόνι
του Χριστόφορου Κάσδαγλη*

Να πώς μια μικρή καταχωνιασμένη είδηση μπορεί να φέρει στην επιφάνεια πολλούς… σμπάρους.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για να ευχαριστήσει τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο, «διότι με τα επιχειρήματα και τους χειρισμούς του έχουμε.. πολλές ελπίδες να συνεχιστεί το αειφόρο [sic] κυνήγι του τρυγονιού στην Ελλάδα».
Αναφέρεται σε συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για τα πτηνά και τους βιότοπους (NADEG), όπου συζητήθηκε πρόταση της Κομισιόν να απαγορευθεί προσωρινά το κυνήγι του τρυγονιού μέχρις ότου δρομολογηθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία του. Το θέμα αφορά δέκα χώρες μέλη όπου επιτρέπεται το κυνήγι του τρυγονιού. Η Ελλάδα και άλλες πέντε διαφώνησαν με...

Eπιλεκτική ευαισθησία για τα ιστορικά γεγονότα...



Της άστοχης δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποβάθμιση της δολοφονίας Λαμπράκη στα μάτια ενός 17χρονου είχε προηγηθεί μια μακάβρια ανακοίνωση του κόμματος που διακωμωδούσε το «τρίκυκλο» ενώ ακολούθησε η γνωστή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος που θεωρεί δικαιολογημένο να αγνοεί κάποιος τι είχε γίνει πριν γεννηθεί.
Τη γραμμή της ηγεσίας όμως «έσπασε» ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης που θυμήθηκε σε tweet την επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, παρότι αυτή συνέβη το 1453!   
Οι αναφορές σε περασμένα μεγαλεία που συγκινούν το συντηρητικό ακροατήριο είναι εύκολες αλλά οι μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας είναι γεγονός πως είναι ενοχλητικές για τη ΝΔ.
Ίσως πρέπει να ερωτηθεί η ηγεσία του κόμματος, για παράδειγμα, αν στη «διδακτέα ύλη» περιέχονται τα κεφάλαια της ναζιστικής θηριωδίας, ή του διχασμού και των εθνικών τραγωδιών του 20ου αιώνα. 
Πόσο διαφορετική θα ήταν η κοινωνία αν είχε διδαχτεί από τα σκοτάδια της Ιστορίας και τις πολιτικές δολοφονίες, που επιστρέφουν ως «σύγχρονες τραγωδίες»; 
Και μια διευκρίνηση: Τα Ιουλιανά του 1965 είναι εντός ή εκτός ύλης;
30 Μαϊου 2018
tvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :  Ο υπέρτιτλος είναι τής "Νέας Μυκόνου" καί είναι βγαλμένος μέσα από τό κείμενο

Σάν σήμερα, στίς 29 Μαΐου 1453 ημέρα Τρίτη, "έπεσε" η Πόλη...

Η Πόλις εάλω, σώπασε κυρά Δέσποινα, μην κλαις....
Συμπληρώνονται σήμερα (29 Μαΐου) 564 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, που σήμανε το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την αρχή θρύλων και δοξασιών.


i-polis-ealw-swpase-kura-despoina-min-klaisΤο τέλος μιας εποχής και μιας μεγάλης αυτοκρατορίας σήμανε η σημερινή ημερομηνία που έχει μείνει στην ιστορία απόλυτα συνυφασμένη με ένα γεγονός: 29η Μαΐου 1453. Η Πόλις εάλω...