Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Oλαντ : Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε φατρία...

Ολάντ: Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε φατρία - ΒΙΝΤΕΟ

BINTEO...

«Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μία φατρία, αλλά...

για να καλέσουμε
όλες τις δυνάμεις για την ενότητα της Ευρώπης» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος,
Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών της ΕΕ,
που πραγματοποιείται στο Ζάππειο. 



«Όλες οι χώρες πρέπει να γνωρίζουν τα
διακυβεύματα και τις απειλές. Το διακύβευμα είναι η προστασία των
συνόρων μας. Και σήμερα οι χώρες του Νότου πρέπει να διασφαλίσουν
ακριβώς αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γάλλος Πρόεδρος.



«Οι χώρες του Νότου είναι κράτη που
βιώνουν οικονομικές καταστάσεις πρωτοφανείς και η ανάπτυξη θα πρέπει να
είναι στη βάση των προσπαθειών μας» τόνισε ο κ. Ολάντ.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:



ZDF (Γερμανικό κρατικό κανάλι) : Ευνοϊκός άνεμος για τον Τσίπρα...

ZDF: Ευνοϊκός άνεμος για τον Τσίπρα - Κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ να βάλει σε ένα τραπέζι τους ηγέτες της νότιας Ευρώπης - MediaΚατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ να βάλει σε ένα τραπέζι τους ηγέτες της νότιας Ευρώπης...
Ευνοϊκός άνεμος για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Κατάφερε, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσκαλέσει σε σύνοδο στην Αθήνα όλους του ηγέτες της νότιας Ευρώπης. «Σε καμμία όμως περίπτωση», δεν...
θέλει να συμπήξει μέτωπο κατά των βορείων χωρών οι οποίες είναι υπέρ της λιτότητας. Αλήθεια;

Το αντίθετο πρέπει να είναι το σωστό. Διότι θα μπορούσε επιτέλους να γίνει κατορθωτό να αποφευχθούν ευκολότερα από πριν οι όροι για τη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με την προσφυγική κρίση. «Τώρα που η γερμανική κυβέρνηση εξαρτάται από τη βοήθεια των Ευρωπαίων του νότου, δεν θα εφαρμοσθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα », εικάζει ο Ράινχαρντ Κλούσε, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη της μεγάλης ελβετικής τράπεζας UBS. Επομένως «θα πρέπει να είναι κανείς πολιτικά γενναιόδωρος».

Παρόμοια γνώμη έχει ο συναδελφός του Ντάνιελ Λέντς o οικονομικός αναλυτής της συνεταιριστικής τράπεζας της Φρανκφούρτης DZ. Τον Tσίπρα τον ενδιαφέρει «να αποφύγει τον εναγκαλισμό των αυστηρών μέτρων». Τον Τσίπρα τον διευκολύνει όμως και το Brexit, αφού τώρα πρέπει να αποφευχθεί η διάλυση της Ευρώπης: «Το χρονικό σημείο σύγκλησης της συνόδου των Ευρωπαίων του νότου επελέγη έξυπνα» από τον Τσίπρα λέει ο Λέντς. Σημαντικό ήταν για το σχέδιο του Τσίπρα και το γεγονός ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου οι δανειστές θα ελέγξουν αν εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Συγκολητική ουσία για του Ευρωπαίους του νότου είναι η οικονομική τους αδυναμία. Το γεγονός ότι χάρη στην κοινή τους προσπάθεια εισακούστηκαν και εγκαταλείφθηκαν τα κριτήρια του Μάαστριχτ έχει ήδη διαφανεί. Η Κομισιόν δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ο επίτροπος για την Οικονομία τηε Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε μάλιστα ότι πολλοί αμφιβάλλουν πια για την Ευρώπη και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη. «Ακόμα και συμβολικές κυρώσεις δεν θα γίνονταν κατανοητές από τους πολίτες», είπε ο Μοσκοβισί. Η ενίσχυση αυτής της θέσης στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη πρέπει να είναι ο πολιτικός στόχος της συνάντησης των μεσογειακών χωρών στην Αθήνα.
 

Η ατζέντα του Tσίπρα στην Σύνοδο Ευρωμεσογειακών χωρών: Aναπτυξιακό,ασφάλεια και προσφυγικό

«Στόχος είναι η εποικοδομητική συμβολή για το μέλλον της ΕΕ στην άτυπη, μεν, σημαντική, δε, σύνοδο της Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας τους ηγέτες που παίρνουν μέρος στη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ στο Ζάππειο Μέγαρο.
Ο οικοδεσπότης Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε σε φιλικό και θερμό κλίμα τους ηγέτες και τις αντιπροσωπείες των συμμετεχουσών χωρών, οι οποίοι κατέφθασαν διαδοχικά. Κατά την υποδοχή των ηγετών, τον Έλληνα πρωθυπουργό πλαισίωνε άγημα της Σχολής Ευελπίδων.
Πρώτος ήρθε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, Φερνάντο Εγκιδάθου, εκπροσωπώντας τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι. Ακολούθησαν ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, Αντόνιο Κόστα και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Εν συνεχεία κατέφθασαν διαδοχικά ο πρωθυπουργός της Ιταλικής Δημοκρατίας, Ματέο Ρέντσι, και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.
Έπειτα από την πρώτη συνεδρία εργασιών, θα ακολουθήσει η «οικογενειακή φωτογραφία», ενώ η συζήτηση μεταξύ των ηγετών θα συνεχιστεί με γεύμα εργασίας. Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν με κοινές δηλώσεις των ηγετών προς τα ΜΜΕ. Ακολούθως οι ηγέτες θα επισκεφθούν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οι τρεις βασικοί πυλώνες του Αλέξη Τσίπρα
Τρεις βασικούς πυλώνες έθεσε ο Αλεξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της Συνόδου ευρωμεσογειακών χωρών. Ο Πρωθυπουργός...

Ο Ερντογάν απαγόρευσε Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Μπρεχτ, Ντάριο Φο

Απασφάλισε
tvxs.gr 14:25 | 09 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 14:25 | 09 Σεπ. 2016
Ο γενικός διευθυντής των Κρατικών Θεάτρων της Τουρκίας, Νεγιάτ Μπιρετσίκ, ανακοίνωσε προ ημερών: «Ανοίγουμε τα θέατρα μόνο με τοπικά έργα, γραμμένα από Τούρκους συγγραφείς και μόνον από συγγραφείς που εκλαμβάνονται ως πατριώτες», αφήνοντας άφωνη την καλλιτεχνική κοινότητα της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν απαγορεύει τις παραστάσεις κλασικών έργων ξένων συγγραφέων στις Κρατικές Σκηνές της Τουρκίας προκειμένου «να ενισχυθεί το εθνικό-πατριωτικό αίσθημα του λαού».
Σύμφωνα με το www.turkishminute.com, το οποίο επικαλείται δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, προγραμματισμένες παραγωγές, όπως οι «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Άμλετ», «Μάκβεθ» και άλλες, ματαιώνονται. 

Μετά την απαγόρευση από τον Ταγίπ Ερντογάν των θεατρικών έργων του Σαίξπηρ, του Τσέχωφ, του Μπρεχτ, του Κάρλο Γκολντόνι, και του Ντάριο Φο, ο μόνος εν ζωή, από τους «απαγορευμένους συγγραφείς, δήλωσε: «Είναι υπέροχο να είσαι στη συντροφιά αυτών των μεγάλων συγγραφέων και να σκέφτεσαι ότι εμείς οι τέσσερις είμαστε η αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τουρκία!».
Ο Ντάριο Φο θεωρεί ότι η απαγόρευση των έργων του είναι για εκείνον ένα δεύτερο Νόμπελ, ενώ σχολίασε πως «η καταστολή στο θέατρο είναι ένα τρομερό σημάδι, γιατί η τάση να μπλοκάρεις όποιον δεν βρίσκεται εντός γραμμής είναι φασισμός».
Τα πράγματα στην Τουρκία δυσκολεύουν καθημερινά. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο παρατηρούν ενεοί τις εξελίξεις, που επιβεβαιώνουν τα πλέον εφιαλτικά σενάρια.
Γνωστοί καλλιτέχνες και συγγραφείς που είχαν ταχθεί ανοιχτά κατά του Ερντογάν, τώρα εμφανίζονται σε συγκεντρώσεις υπέρ του Τούρκου προέδρου.
Ενώ όσοι αντιστάθηκαν κι αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις, είδαν τις παραγωγές τους να ακυρώνονται και να την καριέρα τους να καταστρέφεται σε μια νύχτα.
Ο Τούρκος ηθοποιός Ορχάν Αϊντίν δήλωσε στο T24.com ότι, η νέα διεύθυνση έχει ήδη λίστα εκατοντάδων ηθοποιών προς απόλυση από τις κρατικές σκηνές της χώρας.

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου


TVXS Σκίτσο 07:23 | 09 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 13:47 | 09 Σεπ. 2016

Το Eurogroup δείχνει δύσκολο φθινόπωρο


tvxs.gr 15:37 | 09 Σεπ. 2016
Στις αλλαγές των διοικήσεων των τραπεζών, τη συγκρότηση του υπερΤαμείου Ιδιωτικοποιήσεων και τις αλλαγές στην αγορά ενέργειες παίζονται οι καθυστερήσεις για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ, όπως έγινε σαφές μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στη Μπρατισλάβα.

Οι υπουργοί Οικονομικών, όπως αναμενόταν, επέπληξαν διπλωματικά μεν, καθαρά δε την Ελλάδα για νέο γύρο καθυστερήσεων στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων - με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ μάλιστα να καταλογίζει εμμέσως στην Αθήνα θερινή σιέστα -, ο δε Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύτηκε για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. 
Στο δια ταύτα, αμφότεροι έδειξαν ως καταληκτικό χρόνο το τέλος Σεπτέμβρη προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 13 εκκρεμή - εκ των 15 - προαπαιτούμενα, με το Eurogroup της 10ης Οκτώβρη να γίνεται ντε φάκτο ο νέος σταθμός για την έγκριση εκταμίευσης της υποδόσης των 2,8 δις.
«Κλειδί» οι αλλαγές στις τράπεζες
Σ’ αυτόν τον μήνα, και με παρόν ξανά από τη Δευτέρα στην Αθήνα το «κουαρτέτο» των δανειστών, τα πιο δύσκολα μέτωπα για την κυβέρνηση αναμένεται να είναι οι αλλαγές στην αγορά ενέργειας, η σύσταση και στελέχωση του υπερΤαμείου Ιδιωτικοποιήσεων και οι αλλαγές των διοικήσεων των τραπεζών με απαρέγκλιτη τήρηση του μοντέλου που επιβάλει η ΕΚΤ. 
Επ’ αυτού ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ ήταν εξαιρετικά σαφής μετά το σημερινό Eurogroup λέγοντας ότι «κλειδί» για την κεντρική τράπεζα θα είναι «η πιστή τήρηση από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες των οδηγιών του SSM για τα διοικητικά συμβούλια». Δεν παρέλειψε, δε, να υπενθυμίσει ότι το εν λόγω προαπαιτούμενο έπρεπε να έχει πληρωθεί από τον Ιούλιο.
Τα κόκκινα δάνεια και δεύτερη αξιολόγηση
Πέραν του Σεπτέμβρη, κι εάν τηρηθούν αυτή τη φορά τα χρονοδιαγράμματα, η μπάλα θα περάσει στο γήπεδο της δεύτερης αξιολόγησης, με δύο κομβικά ζητήματα - τις αλλαγές στα εργασιακά και την διαχείριση των κόκκινων δανείων. Και εδώ το μήνυμα ήταν εξίσου καθαρό από τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ, ο οποίος είπε ότι στην δεύτερη αξιολόγηση η έμφαση θα δοθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στις διαδικασίες για τα κόκκινα δάνεια.
Το κλείσιμο αυτών των, ιδιαίτερα ευαίσθητων πολιτικά για την κυβέρνηση, θεμάτων αποτελούν και απαρέγκλιτο όρο για να προχωρήσει η - όποια - συμφωνία επί των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πιερ Μοσκοβισί και Κλάους Ρέγκλινγκ είχαν κοινή - έστω και σε διαφορετικούς τόνους - θέση επ’ αυτού σήμερα στη Μπρατισλάβα: Η συμφωνία του Μαΐου περί ελάφρυνσης του χρέους παραμένει εν ισχύ, αλλά η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.
«Δεν έγινε αναλυτική συζήτηση για το θέμα, δεν υπήρχε λόγος. Ο ESM έχει εντολές από τον Μάιο για να προχωρήσει τις προτάσεις του. Δεν άλλαξε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Πάγος» από Ντάισελμπλουμ για τα πλεονάσματα
Ο ίδιος έσπευσε να παγώσει εκ νέου και την συζήτηση για χαμηλότερους στόχους στα πλεονάσματα - ζήτημα που δεν τέθηκε καν στη σημερινή συνεδρίαση. «Δεν ανοίγουμε συνέχεια τα ίδια θέματα», είπε επαναβεβαιώνοντας στην πράξη ότι η αναθεώρηση των στόχων για τα πλεονάσματα παραμένει πολιτικό ταμπού στην Ευρώπη όσο η Γερμανία τελεί σε προεκλογική περίοδο...

Τρύγος – ήρθε η ώρα του!


kthma907 023
Ο τρύγος αντιπροσωπεύει, για τον αμπελοκαλλιεργητή, την πραγματικότητα μετά από έναν χρόνο εργασίας μέσα στο αμπέλι του.

Γράφει η Καλυψώ
kthma907 038Είναι μια περίοδος καθοριστική για το κρασί μια κι είναι δραματικά σημαντική η ακρίβεια με την οποία πρέπει να καθοριστεί η στιγμή του τρύγου. Οι καλύτερες σοδειές είναι αυτές που τα σταφύλια μαζεύονται σε πλήρη ωριμότητα χωρίς να υπάρχει μεγάλη παρέκκλιση από τις 100 ημέρες μετά την άνθιση!!!
Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό θα πρέπει να καταφέρει κανείς να τρυγήσει όταν τα σάκχαρα είναι αρκετά ώστε να δώσουν τους απαραίτητους βαθμούς χωρίς να χρειαστεί προσθήκη ζάχαρης ή νερού και παράλληλα να έχει και το ιδανικό PH! Μια ολόκληρη επιστήμη που σε οδηγεί στο καλό αποτέλεσμα. Ένα κρασί χωρίς παρεμβάσεις είναι πάντα ένα καλύτερο κρασί!.
Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά ή με μηχανικό τρόπο. Αναμφισβήτητα ο πρώτος τρόπος είναι και ο καλύτερος. Απαιτεί βέβαια πολλά άτομα που το καθένα θα πρέπει να έχει κι έναν συγκεκριμένο ρόλο. Οι τρυγητές που μαζεύουν τα σταφύλια, οι μεταφορείς που συλλέγουν τα καλάθια και τα προωθούν στην αρχή της κάθε σειράς, αυτοί που θα τα μεταφέρουν μέχρι το πατητήρι και ο επικεφαλής που συντονίζει τις εργασίες.
 
Εικόνα-4 480Το κόψιμο ενός τσαμπιού μοιάζει εύκολο πράγμα! Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Οι τρυγητές μένουν σκυμμένοι για πολλές ώρες, συνήθως κάτω από τον ήλιο, και πρέπει να προσέχουν ώστε κάθε τσαμπί να μένει ακέραιο αφού του αφαιρέσουν πρώτα ρόγες σάπιες ή πειραγμένες και βέβαια τα φύλλα.Τα καλάθια και τα τελάρα όπου συλλέγεται το σταφύλι θα πρέπει να είναι καθαρά και όχι ιδιαίτερα μεγάλα για να μην ταλαιπωρείται ο καρπός.

kthma907 037Τέλος, όσο πιο γρήγορα μετά τον τρύγο συνθλιβούν τα σταφύλια, τόσο μεγαλύτερες μπορούν να είναι οι προσδοκίες για καλής ποιότητας κρασί.
Παρόλο τον κόπο, παντού όπου γίνεται τρύγος, δεν λείπουν τα τραγούδια και τα πειράγματα. Και πάντα υπάρχει η γιορτή πριν το ξεκίνημα και η ακόμα μεγαλύτερη στο τέλος του κάθε τρύγου.
Μην χάσετε την ευκαιρία να παραβρεθείτε αν κάπου σας καλέσουν. Η διαδικασία, οι μυρωδιές τους μούστου αλλά και η  γεύση του μαζί με τη γλύκα των πρώτων φθινοπωρινών ημερών θα σας μείνουν αξέχαστα!

anoixtoparathyro.gr

Η ψυχολογία του φασίστα (γραμμένο από τόν Βασίλη Ραφαηλίδη)


tvxs.gr 10:49 | 08 Σεπ. 2016
Βασίλης Ραφαηλίδης
Σαν σήμερα, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2000, έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Ραφαηλίδης. Δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου, υπήρξε φωτεινό μυαλό, ιδεολόγος της αριστεράς, ενώ ήταν προικισμένος με μια σπουδαία πένα.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του τo Τvxs.gr δημοσιεύει ένα άρθρο του Βασίλη Ραφαηλίδη για τον φασισμό:
"Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους και να μην παραποιούμε την ιστορία μας. Ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, αγάπησε το Μεταξά. Όπως και οι Ιταλοί που αγάπησαν το Μουσολίνι, όπως και ο Γερμανοί που αγάπησαν το Χίτλερ, όπως και οι Ισπανοί που αγάπησαν το Φράνκο. Ο φασισμός είναι λαϊκισμός- και κάθε λαϊκισμός είναι φασισμός κατά βάσιν και κατ' ουσίαν.
Ο φασισμός δεν αγαπά το μεγάλο κεφάλαιο (εκτός από το πάρα πολύ μεγάλο που τον γεννάει) και λατρεύει το μικρομεσαίο. Ο φασισμός είναι κοινωνικό καθεστώς σπέσιαλ για μικροαστούς. Όχι για αστούς, ούτε για προλετάριους. Οι αστοί και οι προλετάριοι βρέθηκαν αντίπαλοί του εξ αρχής. Και δεδομένου ότι στη λεγόμενη αστική κοινωνία δεν κυριαρχούν οι αστοί αλλά οι μικροαστοί, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την απήχηση που είχαν στο λαό τα φασιστικά καθεστώτα.
Άλλωστε, οι στολές, οι παρελάσεις, οι λαμπαδηδρομίες, τα κολοσσιαία θεάματα αρένας, τα συνθήματα, το προγονικό μεγαλείο απ' το οποίο ο χάλιας μικροαστός αντλεί δύναμη για να υποφέρει την ασημαντότητά του, όλα αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν τέλεια όλοι οι φασίστες δικτάτορες. Και τα πλήθη ουρλιάζουν "ζήτω! Είσαι ο μπαμπάς μας"! Ο χάλιας μικροαστός πάντα έχει ανάγκη από έναν σούπερ πατέρα του έθνους, που να τον προστατεύει απ' τους παμφάγους καπιταλιστές, αλλά και από τους κομμουνιστές που απειλούν το όνειρό του για ένα πέρασμα στην "ανώτερη τάξη".
Κάθε μικροαστός ονειρεύεται τον αστό που ζεσταίνει μέσα του, που τον μεγαλώνει στο θερμοκήπιο της μεγάλης ελπίδας για ένα πέρασμα στην "ανώτερη τάξη". Κάθε ψιλικατζής ονειρεύεται ένα σούπερ μάρκετ. Και επειδή το όνειρο για μερικούς πραγματοποιείται, όλοι οι χάχες πιστεύουν πως θα βγει αληθινό και γι αυτούς. Δεν έχει σημασία που οι περισσότεροι πεθαίνουν φτωχοί. Σημασία έχει που ο καπιταλισμός τους επιτρέπει να ονειρεύονται το δικό τους πλούτο. Και ο φασισμός, που είναι η ακραία μορφή καπιταλισμού, είναι μια εγγύηση για τη διατήρηση του ονείρου για ένα πέρασμα στην "ανώτερη τάξη".
Το Φολκσβάγκεν ( το Λαϊκό Όχημα) είναι δημιούργημα του Χίτλερ. Αλλά υπάρχει ακόμα. Και ο αγκυλωτός σταυρός (η σβάστικα), αυτό το εκπληχτικής ψυχολογικής αποτελεσματικότητας λαϊκό σύμβολο, που δίνει φτερά στο σταυρό και τον κάνει να γυρίζει και να αλέθει, θα δώσει και στο χριστιανισμό τη δυναμική που του λείπει. Τώρα πια δεν είναι αμαρτία να σκοτώνει ο καλός χριστιανός. Και ο Μεταξάς, όπως και ο Μουσολίνι άλλωστε, ξέρουν καλά τι κάνουν όταν υιοθετούν σα σύμβολο το διπλό πέλεκυ. Που κόβει κεφάλια και από τα δεξιά και από τ' αριστερά.
Κάτω απ' αυτές τις ιδιάζουσες στο φασισμό συνθήκες ψυχολογίας της μάζας, και με το πρόσθετο πραγματικό κίνητρο της απειλής της περιουσίας απ' τον καταχτητή που, βέβαια, δεν καταχτά μια χώρα για να κάνει περίπατο υπό το σεληνόφως στις ακρογιαλιές αλλά για να επωφεληθεί υλικά, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι Έλληνες έτρεξαν με τέτοια προθυμία στο μέτωπο και πολέμησαν τόσο καλά τους Ιταλούς.
Όχι όμως και τους Γερμανούς. Που είχαν ισχυρότερα σύμβολα, ισχυρότερα κίνητρα και κυρίως ισχυρότερη μικροαστική τάξη απ' αυτή των μεσογειακών λαών. Που ακόμα και τον πόλεμο τον αντιλαμβάνονται σαν λαϊκή γιορτή ."

Απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη, Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου.
(Κεφάλαιο 15. Ο ελληνοϊταλικός Πόλεμος (της Αλβανίας) σελ. 153-154)
Tvxs - Επιμέλεια: Κρυσταλία Πατούλη

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Μαριέττας Γιαννάκου μετά την περιπέτεια της υγείας της...

i-prwti-dimosia-emfanisi-tis-giannakou-meta-tin-peripeteia-tis-ugeias-tis
Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έκανε η Μαριέττα Γιαννάκου, μετά τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας της, στην ομιλία του...
Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και του Ιδρύματος «Konrad Adenauer» στο ΕΒΕΑ.
Η πρώην υπουργός, η οποία νοσηλεύτηκε για μεγάλο διάστημα στην εντατική, έδωσε το παρών στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και από την πρώτη σειρά τον άκουσε να αναλύει το πλάνο του για την επόμενη μέρα της χώρας...
thetoc.gr

Δύο ελληνικά μετάλλια στην πρεμιέρα των Παραολυμπιακών



Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, δύο Έλληνες αθλητές έφτασαν στην κατάκτηση ενός χρυσού και ενός χάλκινου μεταλλίου.
Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης καταρρίπτοντας τρείς φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στην σφαιροβολία της κατηγορίας F32, έγινε χρυσός παραολυμπιονίκης, με βολή στα 10,39μ.
 Ο Δημήτρης Ζησίδης φόρεσε στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο, καθώς με 9,24μ. κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ. Ο Νίκος Γονιός κατετάγη δέκατος, με κορυφαία βολή στα 7 μέτρα.
kathimerini.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟY ΜΥΚΟΝΟΥ : ΥΠΟΔOΧΗ ΤΟY ΧΡΥΣΟY ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩN
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
 

 Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ

Τον Χρυσό Ολυμπιονίκη στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια και την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια στη δοκό ισορροπίας Βασιλική Μιλλούση, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς στο Δημαρχείο Μυκόνου.

Παρόντες στην επίσκεψη του Ολυμπιονίκη μας ήταν οι Αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής και πλήθος μικρών μας φίλων-αθλητών του τμήματος γυμναστικής του Α.Ο. Μυκόνου.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, συνεχάρη τον Ολυμπιονίκη για την επιτυχία του μέσω της οποίας τίμησε όλη την Ελλάδα. Τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και δήλωσε ικανοποιημένος για την προτίμησή του να περάσει τις διακοπές του στο νησί της Μυκόνου αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 

Ο Ολυμπιονίκης δήλωσε πως «τόσο ζεστή φιλοξενία δεν έχω δεχθεί πουθενά σε όλη μου τη ζωή και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για αυτό, το νησί σας είναι μαγικό». Επίσης συμβούλεψε τους μικρούς αθλητές να μείνουν προσηλωμένοι στους στόχους τους και τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, ιδίως στις νησιωτικές περιοχές αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης, για να βοηθήσει στην προώθηση των αθλητικών δραστηριοτήτων που διοργανώνει ο Δήμος Μυκόνου, θα συμμετάσχει και ο ίδιος στους αγώνες δρόμου Mykonos Run 2016, που θα διεξαχθούν στις 17 Σεπτεμβρίου. (www.mykonosrun.com
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος του έδωσε δώρα ιδιαίτερης σημασίας, όπως βιβλία για την ιστορία και τον πολιτισμό της Μυκόνου, καθώς και ένα ψηφιδωτό που απεικονίζει στεφάνι ελιάς που συγκίνησε τον αθλητή. Επιπλέον, σε μια συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος δώρισε ένα κόσμημα κρίκους, σχεδιασμένο από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη “Minas” ένεκα της διάκρισής του στο ολυμπιακό άθλημα των Κρίκων και ένα χάλκινο γλυπτό που συμβολίζει την Ολυμπιακή Φλόγα. Επίσης, συμβολικά δώρα προσέφερε και στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, Βασιλική Μιλλούση.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού και Πρόεδρος του Α.Ο. Μυκόνου κος Αλέκος Κουκάς δήλωσε «κάνουμε αγώνα για να φέρουμε τα παιδιά μας κοντά στο αθλητισμό και χρειαζόμαστε πρότυπα όπως τον Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια. Οι συνθήκες δεν είναι και οι ευνοϊκότερες, αλλά η παρούσα δημοτική αρχή ενεργεί, στηρίζει και βοηθά ώστε να αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Μυκόνου».

Ακολούθησε συζήτηση όπου ο Ολυμπιονίκης μας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους τους παριστάμενους, ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με τους μικρούς και μεγάλους φίλους προσφέροντας χαρά.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν στη φιλοξενία των αθλητών και ιδίως τους χορηγούς μας Aegean Airlines, Cavo Tagoo Hotel και Apollon Rent a Car.


ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ                                                                        Μύκονος, 07-09-2016