Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

«Πορθητής» με τις πλάτες του Πούτιν...

Σκέφτομαι την Τουρκία. Τη σκέφτομαι με τη σκέψη του μέσου Έλληνα: Μια χώρα μίζερη, αρπακτική, απολίτιστη, κοσμοφοβική, κομπλεξική… 
Σκέφτομαι την Κωνσταντινούπολη. Με την ίδια σκέψη, τη σκέψη του μέσου Έλληνα: Μια πόλη σαγηνευτική, κοσμοπολίτισσα, για πάντα αγαπημένη.

Κάπως έτσι ή ακριβώς έτσι. Τα αισθήματά μας για τη γείτονα παραμένουν διχασμένα, καθώς παραδίδονται από γενιά σε γενιά, συντηρώντας μια ιδιότυπη σχέση αγάπης – μίσους μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Αγάπη όταν σκεφτόμαστε την Τουρκία με το πολιτισμικό σήμα που μας εκπέμπουν η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και κάποιες ακόμα προγονικές πόλεις – «πατρίδες». Μίσος όταν τη σκεφτόμαστε με το «βαρβαρικό» περίβλημα του ανατολικού βάθους… Της Άγκυρας του ισλαμιστή σουλτάνου Ερντογάν… Του μακελάρη της Αφρίν.

Δείτε: τα μαντάτα για το μακελειό στην Αφρίν έφτασαν στον υπολογιστή μου πριν πάρουν χαμπάρι τα σάιτ, τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις. Ήταν ένα τουίτ φίλου δημοσιογράφου, ανταποκριτή στην Άγκυρα: μόλις έγινε εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη Συρία. Χερσαίων και αεροπορικών. Στην περιοχή της βόρειας Συρίας που ο Ερντογάν αποκαλεί «τρομοκρατικό διάδρομο» επειδή ελέγχεται από τις κουρδικές οργανώσεις. Στην Αφρίν…

Άνοιξα τηλεόραση και ραδιόφωνο και άρχισα το ζάπινγκ, ενώ ταυτόχρονα συνέχισα να σερφάρω στο Διαδίκτυο. Τίποτα…

                                                                                      ***

Ωστόσο, ήμουν από τους πρώτους Έλληνες που έμαθαν για τη σφαγή στην Αφρίν...

Ξέπλεναν με ακίνητα σε Ελλάδα κι εξωτερικό το μαύρο χρήμα...

...της Novartis...
Αποτέλεσμα εικόνας για Novartis
Tον δύσκολο δρόμο για την αποκάλυψη των πραγματικών ιδιοκτητών των ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των οποίων γινόταν το ξέπλυμα για τα μαύρα χρήματα της Novartis, ακολουθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αλλά και οι άλλες θεσμικές ελεγκτικές Αρχές εδώ και περίπου τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Νέας Σελίδας», τα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2017 και για τα πολιτικά πρόσωπα, είναι εντυπωσιακά.
Σε αντίθεση με εκείνους που πιστεύουν ότι η έρευνα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα αρχίσει από την Εισαγγελία όταν επιστραφεί ο φάκελος από τη Βουλή, η αλήθεια είναι ότι η έρευνα άρχισε από την πρώτη στιγμή που η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» άρχισε να ξεδιπλώνει τον τρόπο με τον οποίο - κατά τις περιγραφές της - μοιράζονταν οι μίζες σε υπουργούς, πρώην πρωθυπουργούς αλλά και θεσμικούς παράγοντες του χώρου της υγείας.

Βίλες σε κοσμικά νησιά και εξωτερικό

Στο σκοτάδι ...η Ακρόπολη, η Βουλή και η Στέγη...


...για την Ώρα της Γης (ΦΩΤΟ)...
Τα μνημεία όλου του κόσμου έσβησαν σήμερα τα φώτα τους στο πλαίσιο της καθιερωμένης «Ώρας της Γης», με στόχο όπως πάντα την ευαισθητοποίηση για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας, αλλά και γενικότερα την προστασία της φύσης.

Στις 20.30 τοπική ώρα πολλά κτίρια και μνημεία βυθίστηκαν στο σκοτάδι, όπως η Ακρόπολη και η Βουλή των Ελλήνων, ενώνοντας τη φωνή τους ς με περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολλούς κρατικούς φορείς στη χώρα μας για τη σωτηρία του Πλανήτη.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετέχει εδώ και χρόνια με δράσεις για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος από τη λειτουργία του, ιδιαίτερα με παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτίριακών του εγκαταστάσεων, δραστικότατη μείωση της χρήσης χαρτιού με την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ψηφιακής διαχείρισης εγγράφων και ανακύκλωσης χαρτιού, με ανακύκλωση πλαστικών υλικών, μπαταριών και ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και με πολλές ακόμα παρόμοιες δράσεις.


























Δείτε φωτογραφίες από την «Ώρα Γης» σε άλλες χώρες του κόσμου:

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εναντίον ΣτΕ...

...για την εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ...
Να πρυτανεύσει η λογική, έστω και την ύστατη στιγμή, ζητά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αντιδρώντας στην...
απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η απόφαση αυτή - η σχετική ρύθμιση κρίθηκε αντισυνταγματική - ουσιαστικά γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΟΕ, σημειώνοντας πως καταργείται το μοναδικό κίνητρο που είχε μείνει στους μαθητές να συνεχίσουν τον αθλητισμό παράλληλα με τις σπουδές τους.
«Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ουσιαστικά οδηγεί τoυς νέους και τις νέες της χώρας μακριά από τον αθλητισμό, καταργώντας στην πράξη το περίφημο ρητό των προγόνων μας ‘νους υγιής εν σώματι υγιεί’», επισημαίνει η ΕΟΕ, που σημειώνει ότι η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ γινόταν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

Σκίτσο από το αρχείο του...

                                                                                                                        ...Γιάννη Δερμεντζόγλου 
                                                                                                   tvxs.gr (24 Μαρ. 2018) 

Νίκος Ξυδάκης: Η Δημοκρατία δεν συγχωρεί τους αρνητές της και τους χιτλερόψυχους

Αποκλειστική δήλωση έκανε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος δέχθηκε τη λεκτική επίθεση του Γιάννη Λαγού στη Βουλή, κατά το επεισόδιο που προκλήθηκε εξαιτίας των δηλώσεων του βουλευτή της Χ.Α., ενέργεια που καταδίκασαν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
Ο Γιάννης Λαγός επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες» και «πουλημένους» για τη.. στάση τους στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, της σύλληψηςτων Ελλήνων αξιωματικών στον Έβρο και για το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.
Η δήλωση του Νίκου Ξυδάκη αναφέρει τα εξής:
«Το επεισόδιο της ΧΑ στη Βουλή δεν είναι τυχαίο και μεμονωμένο. Οι υπόδικοι αρνητές της δημοκρατίας καλλιεργούν μια στρατηγική έντασης καθώς μπαίνει σε τελική ευθεία η δίκη για φόνους και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σωρεία τεκμηρίων.
»Εκμεταλλεύονται επίσης τα πεδία της εξωτερικής πολιτικής και των γεωπολιτικών αναταράξεων για να μοχλεύσουν φόβο και μίσος.
»Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μεταβάλουν την Γ' Ελληνική Δημοκρατία σε Δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1933. Η Δημοκρατία ανέχεται, συνθέτει, συμπεριλαμβάνει, εμπνέει, αλλά δεν συγχωρεί τους αρνητές της και τους χιτλερόψυχους».

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας...»

«Oι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας...
Αποτέλεσμα εικόνας για marinakis...θα αποκαλυφθούν σύντομα»...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με ευθεία επίθεσή του στην κυβέρνηση, αλλά και κατά πάντων για τις κατηγορίες που του προσάπτονται, τονίζει πως πολύ σύντομα θα φανεί το ποιοι βρίσκονται πίσω από μία άθλια σκευωρία.
Η δήλωση του κ. Μαρινάκη για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις αναφορικά με τη υπόθεση του «Noor 1» έχει ως εξής:

Η ώρα αλλάζει της Κυριακής, 25 Μαρτίου...

Τελευταία αλλαγή ώρας τα ξημερώματα;
Αποτέλεσμα εικόνας για αλλαγή ώραςΤελευταία Κυριακή του Μαρτίου και η ώρα αλλάζει. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής, 25 Μαρτίου, στις 03:00, θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04:00, ώστε να μπούμε στη θερινή ζώνη ώρας.

Ίσως μάλιστα να πρόκειται για την τελευταία φορά που θα το κάνουμε αυτό, καθώς η κατάργηση της θερινής ώρας αποτελεί ένα από τα ανοιχτά, προς συζήτηση θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από περίπου ένα μήνα τέθηκε επίσημα στο «τραπέζι» του Ευρωκοινοβουλίου η κατάργηση της θερινής ζώνης ώρας και...

Άμα κάτσεις στήν ουρά όλες οι "αμαρτίες" παραγράφονται ...αυτομάτως...!

O Κυριάκος, ο Πάσχος και η «χρυσή» ουρά...
Άδικα αγχώθηκε ο Πάσχος Μανδραβέλης που έσπευσε μέσω twitter να εκθειάσει τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι… περιμένει ως απλός πολίτης στην ουρά αεροδρομίου.

Επιβάτιδα της ίδιας πτήσης, απάντησε στο tweet του Πάσχου Μανδραβέλη, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους: Ενημερώνω τους αναγνωστες οτι ειναι έλεγχος αποσκευών κ όλοι κάνουν ουρά. Μάλιστα ειναι fast lane για gold / business. Επειδη ειμαι στην ίδια πτήση, κάθεται στην business στο αεροπλάνο. Δεν πιστεύω οτι 1 πολιτικος κρίνεται απο το πού κάθεται στην πτήση αλλα εσείς μάλλον ναι.

Φαίνεται πως για τον Μανδραβέλη, τα πανάκριβα σπίτια στο Παρίσι και τα σκάνδαλα με τις offshore της Μαρέβας παραγράφονται αυτομάτως όταν κάτσεις στην κανονική ουρά των αεροδρομίων και περιμένεις, όπως κάνουν (σχεδόν) όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι…

altsantiri.gr

Τό επίκαιρο σκίτσο του...

                                                            ...Ανδρέα Πετρουλάκη 
                                                                                               (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23.03.18)

Διάψευση Καραμανλή...

Ποιό τηλεφώνημα;
Ο Κώστας Καραμανλής διαψεύδει τα «Παραπολιτικά»

Προτού καλά καλά κυκλοφορήσει στα περίπτερα το φύλλο των «Παραπολιτικών» από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έσπευσαν να διαψεύσουν σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας που «αποκαλύπτει τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Καραμανλή».
Το δημοσίευμα μάλιστα αναφέρεται και στα «θέματα αιχμής» που συζήτησαν ο νυν με τον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο Τσίπρας ζήτησε.. πρόσφατα τη γνώμη του Καραμανλή για τον χειρισμό της υπόθεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
 Η σχετική ανακοίνωση διάψευσης από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρει τα εξής: «Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», το οποίο αναφέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με το κ. Κώστα Καραμανλή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

zoornalistas 

Στρουθοκάμηλοι...

Βάζεις το κεφάλι κατω απο την αμμο και νομίζεις οτι δεν σε βλέπει κανένας. Ειναι η τακτική που ακολουθούν πολλά ΜΜΕ οταν υπάρχει μια αρνητική ειδηση για τους ιδιοκτήτες τους ή το κόμμα που στηρίζουν. Δεν την αναφέρουν καν παρ οτι δίπλα τους βοά ο τόπος.
H Εισαγγελέας Πειραιά, άσκησε ποινική δίωξη κατα του.. Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του «Noor One». Αρκετά ειδησεογραφικά sites που ανήκουν ή ειναι φιλικά σ αυτόν, δεν αναφέρουν την είδηση.
Σε μια εποχή που υπάρχουν εκατοντάδες πηγές ενημέρωσης και τα μεσα κοινωνικής δικτύωσης , τέτοιες ειδήσεις δεν κρύβονται. Η αποσιώπησή τους, απλά βοηθάει στην μεγαλύτερη απώλεια της αξιοπιστίας τους...
- από το fb του Γιάννη Παντελάκη

Ο επιδειξίας στο Μενίδι είναι η είδηση!

Ποιος Βαγγέλης Μαρινάκης τώρα; Ο επιδειξίας στο Μενίδι είναι η είδηση!
Δημοσιογράφος σε αναζήτηση ιδέας 
Στα περισσότερα από τα ελληνικά ΜΜΕ σήμερα αποτελεί μεγαλύτερη είδηση η ποινική δίωξη σε έναν επιδειξία στο Μενίδι παρά η ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor1
Δηλαδή, κρίνουν, πως είναι πολύ πιο σημαντικό θέμα ένας τύπος στο Μενίδι που άνοιγε την καπαρντίνα του στο πάρκο (ή ό,τι άλλο έκανε, τέλος πάντων) παρά η ποινική δίωξη (για τόνους ναρκωτικών!) εναντίον του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, του μεγαλοεκδότη, του εφοπλιστή, του δημοτικού συμβούλου Πειραιά κ.ο.κ.
Αλήθεια, ποια σχολή δημοσιογραφίας έχουν τελειώσει όλοι αυτοί οι αρχισυντάκτες και διδάχτηκαν τέτοια πράγματα; 
Κρύβοντας πάντως μία (τόσο μεγάλη) είδηση, αυτά τα ΜΜΕ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξαφανίζουν όποιος ίχνος αξιοπιστίας τούς είχε απομείνει... 

από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                 efsyn.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου παραβρέθηκαν στον Λευκό Οίκο με αφορμή την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ.
Βασικοί ομιλητές της καθιερωμένης πλέον Επετείου στο Λευκό Οίκο, για την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.
Στους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου στο Λευκό Οίκο παρέστησαν πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής, της εκκλησίας, του επιχειρείν, της Ελληνικής Ομογένειας και εκλεκτοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και οι Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπηση ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο Πρόεδρος Τραμπ κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην...