Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Μακρόν: Δώστε μου την κυβερνητική πλειοψηφία…

Να τελειώνουμε με το παλιό σύστημα...


Με έναν πολύ προσεκτικό λόγο μίλησε - για πρώτη φορά απόψε - στους υποστηρικτές του, ο Εμανουέλ Μακρόν. 

Ζήτησε την ένωση όλων των δυνάμεων, ώστε να κερδίσει την κυβερνητική πλειοψηφία και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Γαλλία, ενώ εξεφρασε τή βεβαιότητα ότι η νίκη της δημοκρατίας είναι σίγουρη…

Δηλώσεις τού επικρατέστερου γιά τήν Προεδρία στόν β΄ γύρο...

«Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
«Οι Γάλλοι εξέφρασαν την επιθυμία για ανανέωση. Η λογική μας βρίσκεται πλέον στην συσπείρωση που θα συνεχίσουμε μέχρι τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο 39χρονος πρώην υπουργός Οικονομίας, που παραιτήθηκε τον Αύγουστο από την κυβέρνηση για να ιδρύσει το δικό του πολιτικό κίνημα.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την θέση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Μακρόν και Λεπέν στον δεύτερο γύρο των Γαλλικών εκλογών


Σύμφωνα λοιπόν με την εκτίμηση  των Ipsos/Sopra Steria για τη δημόσια γαλλική τηλεόραση, ο Μανουέλ Μακρόν λαμβάνει 23,7%, και η Μαρίν Λεπέν 21,7%. Μικρότερη διαφορά δείχνει η εκτίμηση του Harris Interactive, σύμφωνα με την οποία ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22%. Τέλος σύμφωνα με το Ifop εξασφαλίζει 23,8% και η Λεπέν το 21,6%.
Σημειώνεται ωστόσο πως υπάρχουν και κάποιες άλλες εκτιμήσεις που δίνουν προβάδισμα στη Μαρίν Λεπέν. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την τελική διαφορά μεταξύ των δύο, Μακρόν και Λεπέν θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα κονταροχτυπηθούν στο δεύτερο γύρο.
Σχετικά με τους υπόλοιπους υποψηφίους, σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Ζαν Λυκ Μελανσόν ισοψηφούν με 19,5%. Συντριβή για το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο κατέρρευσε με τον υποψήφιό του Μπενουά Αμόν να συγκεντρώνει ποσοστό 6% με 7%. 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις η επικεφαλής της ακροδεξιάς χάνει από τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο, ο οποίος αναμένεται να έχει την υποστήριξη των περισσότερων πολιτικών χώρων. Με την ανακοίνωση των exit polls, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν αλλά και ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν τον Μανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, σημειώνοντας πως η επικράτηση της Λεπέν θα ήταν καταστροφική για τη Γαλλία. 

Ο εισερχόμενος από τις ΗΠΑ τουρισμός στη συνάντηση Κουντουρά - Πάιατ

                                                 INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Σύμφωνα με το υπουργείο, η κ. Κουντουρά ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη για την αύξηση του εισερχόμενου από τις ΗΠΑ τουρισμού στην Ελλάδα την τελευταία διετία, ενώ στάθηκε στις ενέργειες από την πλευρά της χώρας μας, για την ενίσχυση της παρουσίας της στην αμερικανική τουριστική αγορά. 
Ο εισερχόμενος από τις ΗΠΑ τουρισμός βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο υπουργείο Τουρισμού.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η κ. Κουντουρά ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη για την αύξηση του εισερχόμενου από τις ΗΠΑ τουρισμού στην Ελλάδα την τελευταία διετία, ενώ στάθηκε στις ενέργειες από την πλευρά της χώρας μας, για την ενίσχυση της παρουσίας της στην αμερικανική τουριστική αγορά.
Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στην υλοποιούμενη πολιτική και το σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων και την εντατική προώθηση και προβολή, με στόχο την προσέλκυση σταθερά αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών.
Στη συνάντηση επιπλέον συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για την ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, μετά και την καθιέρωση απευθείας δρομολογίου που συνδέει την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη καθημερινά όλο το χρόνο, όπως επίσης και οι επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ, από την πλευρά του, ενημέρωσε την υπουργό για το ενδιαφέρον αμερικανικών ομίλων και επιχειρήσεων να επενδύσουν στην Ελλάδα και στον ελληνικό τουρισμό. 

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017
naftemporiki.gr

Μοσκοβισί: Εφικτή η συμφωνία - Επιστρέφουν οι θεσμοί


EPA/DOMENIC AQUILINA

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για θετικές συνομιλίες για την Ελλάδα, στο περιθώριο των εργασιών της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ανέφερε επίσης ότι τα κλιμάκια των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι είναι εφικτή η συμφωνία.

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 
naftemporiki.gr

Εκλογικά προγνωστικά

Ο Μακρόν καί οι Μακρές: η Ραχήλ καί η Ζέτα

Λές, ο Μακρόν, νάχει τό ποσοστόν μακρόν;
Καί πόσο;
Υπομονή λίγες ωρίτσες... 
...μή λάχει καί τόν κάμουνε ...αυγόν...!
(γράφτηκε 21μμ καί 7')
D.N.A.

Το πρωτογενές πλεόνασμα της υποκρισίας

H ανοιχτή πλέον διαμάχη Σόιμπλε- ΔΝΤ για το ελληνικό πρόβλημα δείχνει ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση της αξιολόγησης: δεν είναι ότι η κυβέρνηση παρέτεινε άσκοπα τις διαπραγματεύσεις από ιδεολογικά κωλύματα ή φοβούμενη το πολιτικό κόστος.
Είναι αντίθετα οι δανειστές δεν έχουν καταλήξει ακόμη πως θα προσαρμόσουν την πραγματικότητα σύμφωνα με τις προεκλογικές σκοπιμότητες του κυρίου Σοίμπλε ή τις ιδεολογικές εμμονές του ΔΝΤΚανονικά η αντιπολίτευση, που ειδικά στην περίπτωση της ΝΔ δεν δίστασε να ταχθεί με το μέρος τους, θα έπρεπε τώρα να κάνει την αυτοκριτική της. Γιατί δεν είναι μικρό πράγμα ακόμη και αυτός ο Σόιμπλε να παραδέχεται ότι η ελληνική πλευρά έχει περισσότερο δίκιο από το ΔΝΤ. Ούτε ο Τόμσεν να ομολογεί ότι, για μια ακόμη φορά, είχε πέσει έξω στις προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία.Το πρωτογενές πλεόνασμα-ρεκόρ που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση είναι ασφαλώς ένα σημαντικό ατού στα χέρια της. Δεν παύει όμως να έχει στηριχθεί στις αιματηρές θυσίες, τους αβάσταχτους φόρους και την καταστροφική  λιτότητα.
Αν τα πράγματα προχωρήσουν χωρίς άλλες ανατροπές, το  επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης θα δώσει ένα χρονικό περιθώριο κινήσεων στη κυβέρνηση. Θα πρέπει να το αξιοποιήσει για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών. Γιατί οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν, το πλεόνασμα υποκρισίας των δανειστών να βγαίνει στο φως, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν  να δυστυχούν.


Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                       ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (22.04.17)

Aεροπλανοφόρα τριγυρίζουν κοντά στή Β.Κορέα...

Δύο Ιαπωνικά αντιτορπιλικά σε ασκήσεις...
Δύο αντιτορπιλικά σε ασκήσεις με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον
... με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον...
Δύο Ιαπωνικά αντιτορπιλικά ξεκίνησαν να συμμετέχουν σε άσκηση με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον και τα...
πλοία που το συνοδεύουν στο δυτικό Ειρηνικό καθώς πλησιάζουν τα ύδατα γύρω από την κορεατική χερσόνησο, ανακοίνωσε το ναυτικό της Ιαπωνίας.

Τα δυο ιαπωνικά πολεμικά πλοία, Σαμιντάρε και Ασιγκάρα έφυγαν από τη δυτική Ιαπωνία την Παρασκευή για να προσεγγίσουν το Καρλ Βίνσον σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στη Βόρεια Κορέα και τις πυραυλικές δοκιμές της.

Τα δύο αντιτορπιλικά θα πραγματοποιήσουν μία σειρά τακτικών ασκήσεων με τα αμερικανικά πλοία, αναφέρει ο υπουργός Θαλάσσιας Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας, σε ανακοίνωσή του.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στη ναυτική ομάδα κρούσης να μεταβεί ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου, μετά από την κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα.
Τα ιαπωνικά αντιτορπιλικά θα συνοδεύσουν τα αμερικανικά πλοία τουλάχιστον μέχρι τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, ανέφερε πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Το υπουργείο Θαλάσσιας Αυτοάμυνας δεν διευκρίνισε το για πόσο τα ιαπωνικά πλοία θα κάνουν ασκήσεις μαζί με τα αμερικανικά.

Η Βόρεια Κορέα θα γιορτάσει την Πέμπτη την 85η επέτειο από την ίδρυση του στρατού της και πολύ συχνά σε εθνικές επετείους διεξάγει δοκιμές όπλων.
 

«Ψηφίστε!»...

«Ψηφίστε!», το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης εφημερίδας «Journal ‬Du Dimanche»Το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης εφημερίδας, «Journal ‬Du Dimanche».

Στο 33% οι αναποφάσιστοι, άγνωστος «Χ» η αποχή...


«Ψηφίστε!», παροτρύνει το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης εφημερίδας «Journal ‬Du Dimanche», μια ανάσα πριν το...
τελικό αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, μια ιστορική ημέρα, σαν τη σημερινή. 
Οι δυο καθοριστικοί παράγοντες για την διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος: Στο 33%  οι αναποφάσιστοι. Αγνωστος «Χ» η αποχή...

 

Η απονομή στον Πετρούνια...

VIDEO...
Η απονομή στον Λευτέρη Πετρούνια (Video) - MediaO Έλληνας αθλητής κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης για τρίτη διαδοχική χρονιά μετά το Μονπελιέ και τη Βέρνη δείχνοντας ότι είναι ο...
απόλυτος κυρίαρχος στους κρίκους.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο βαθμολογήθηκε με 15.433 βαθμούς για την προσπάθειά του και είχε μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του. 

Δείτε σε βίντεο την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Λευτέρη Πετρούνια...


Πηγή: sdna.gr