Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Tvxs Δημοσκόπηση : Mε 9,5 μονάδες μπροστά...

...ο ΣΥΡΙΖΑ, πτώση της Χρυσής Αυγής


| 09 Οκτ. 2014
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την διαφορά του με την ΝΔ στις 9,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την μηνιαία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας  ένα μήνα πριν, η διαφορά ήταν 8 μονάδες. Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αυξάνουν έστω και οριακά τις δυνάμεις τους ενώ αισθητή πτώση σημειώνει η Χρυσή Αυγή. Σε μια άλλη ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο το 26% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία για να υπάρξει κλίμα σταθερότητας, με την συντριπτική πλειοψηφία 65% να θεωρεί ότι «ήταν περιττή και εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης».

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Τσέ...

47 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα

Σαν σήμερα



tvxs.gr

UNICEF : Παγκόσμια Ημέρα του Κοριτσιού, στις 11 Οκτωβρίου

Μία στις τέσσερις εφήβους βιώνει σωματική βία

Θύμα σωματικής βίας ένα στα τέσσερα έφηβα κορίτσια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η UNICEF σε έκθεση με τίτλο «Κρυμμένη σε κοινή θέα» με αφορμή την Παγκόσια Ημέρα του Κοριτσιού
 

Σχεδόν τα μισά κορίτσια ηλικίας 15 έως 19 ετών θεωρούν ότι ένας άντρας δικαιολογείται να χτυπά τη σύζυγο ή σύντροφό του κάτω από ορισμένες συνθήκες, όπως η άρνηση να κάνουν σεξ, να βγουν από το σπίτι χωρίς άδεια, να διαφωνούν, να παραμελήσουν τα παιδιά ή να κάψουν το φαγητό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Κοριτσιού, στις 11 Οκτωβρίου, η UNICEF δημοσιεύει νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν την έκταση της βίας κατά των κοριτσιών στην εφηβεία και τις ανησυχητικές συμπεριφορές που διαιωνίζουν την κατάσταση.
Τα δεδομένα περιλαμβάνουν επιλεγμένα παγκόσμια στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια του έτους, που περιγράφουν τις χειροπιαστές επιπτώσεις της βίας στα κορίτσια στην εφηβεία, στο μέλλον τους και σε αυτό των κοινοτήτων που ζουν και τις χώρες τους.
Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία:
σχεδόν το ένα τέταρτο των κοριτσιών ηλικίας 15 - 19 ετών σε όλο τον κόσμο (περίπου 70 εκατομμύρια) αναφέρουν ότι ήταν θύματα κάποιας μορφής σωματικής βίας μέχρι τα 15 τους,
περίπου 120 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 20 ετών σε όλο τον κόσμο (περίπου το ένα στα δέκα) έχουν υποστεί εξαναγκαστική σεξουαλική επαφή ή άλλες εξαναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις και το ένα στα τρία κορίτσια στην εφηβεία που έχουν ποτέ παντρευτεί ηλικίας 15 - 19 ετών (84 εκατομμύρια) έχουν πέσει θύματα συναισθηματικής, σωματικής ή σεξουαλικής βίας από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους,
σε κάποιες χώρες, μέχρι και τα επτά στα δέκα κορίτσια ηλικίας 15 - 19 ετών, που είχαν πέσει θύματα σωματικής ή/και σεξουαλικής κακοποίησης, δεν αναζήτησαν ποτέ βοήθεια: πολλά είπαν ότι δεν νόμιζαν πως ήταν κακοποίηση ή δεν το βλέπουν ως πρόβλημα,
παγκοσμίως, περισσότερα από 700 εκατομμύρια γυναίκες που ζουν σήμερα, είχαν παντρευτεί πριν από τα 18α γενέθλιά τους. Περισσότερες από 1 στις 3 (περίπου 250 εκατομμύρια) παντρεύτηκαν πριν τα 15,
σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν τα μισά κορίτσια ηλικίας 15 - 19 ετών πιστεύουν ότι ένας άνδρας δικαιολογείται να χτυπά τη σύζυγο ή σύντροφό του κάτω από ορισμένες συνθήκες, όπως η άρνηση να κάνουν σεξ, να βγουν από το σπίτι χωρίς άδεια, να διαφωνούν, να παραμελήσουν τα παιδιά ή να κάψουν το φαγητό.

Η UNICEF υποδεικνύει συγκεκριμένες δράσεις για την πρόληψη της βίας κατά των κοριτσιών μεταξύ των οποίων: την αδιάλειπτη φοίτηση των κοριτσιών στο σχολείο, τον εφοδιασμό τους με κρίσιμες δεξιότητες, την υποστήριξη των γονέων, μεταξύ άλλων και με χρηματική βοήθεια για τον περιορισμό των κινδύνων για τα κορίτσια, την αλλαγή νοοτροπίας και κοινωνικών προτύπων μέσω του διαλόγου και την ενίσχυση των δικαστικών, ποινικών και κοινωνικών συστημάτων και υπηρεσιών.

 thepressproject.gr

ΕΚΤ: Τη βγήκε από τα αριστερά στην κυβέρνηση

Ποιός να το περίμενε, σίγουρα όχι η κυβέρνηση, ότι η ΕΚΤ θα έβαζε βέτο στον αναβαλλόμενο φόρο για τις τράπεζες, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ζημιώνει τους φορολογούμενους!
European Central BankΣύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ, με ...αριστερή επιχειρηματολογία, έχει διαμηνύσει στο Υπουργείο Οικονομικών ότι ο νόμος για την αναβαλλόμενη φορολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτός καθώς ζημιώνει τους φορολογούμενους! Ζητά μεγάλες αλλαγές, για την ακρίβεια νέο νόμο, ώστε να διασφαλιστεί το ελληνικό δημόσιο σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί η ΕΚΤ, ο αναβαλλόμενος φόρος δεν θα αναγνωριστεί για το stress test!
matrix24.gr

Ανασχηματισμός ελέω αντικατάστασης Αβραμόπουλου

Ποιοι απομακρύνονται από το κυβερνητικό σχήμα

Η ανάληψη καθηκόντων από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Κομισιόν από την 1η Νοεμβρίου και η αντικατάστασή του στο υπουργείο Άμυνας, έχει τροφοδοτήσει τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωρά σε μίνι ανασχηματισμό.


anasximatismosΣύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο μίνι ανασχηματισμός πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αλλαγές θα αφορούν πρόσωπα, η απόδοση των οποίων δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες του πρωθυπουργού.
Άλλωστε, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς έστειλε αυστηρά μηνύματα προς υπουργούς και βουλευτές. Ήδη, από εκείνη την ημέρα άρχισαν να διακινούνται σενάρια για μίνι ανασχηματισμό.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι μεταξύ των υποψηφίων για αποχώρηση είναι ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενδεχομένως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάκης Γιακουμάτος.
Σε ό,τι αφορά τον Αργύρη Ντινόπουλο, φαίνεται πως καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η κόντρα του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τον έλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων υπαλλήλων, και ειδικότερα η φράση του υπουργού Εσωτερικών: «Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου».
Σχετικά με τη Σοφία Βούλτεψη, φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα η δήλωσή της, με αφορμή τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ότι «είναι χαμένα χρήματα όσα επένδυσαν οι Έλληνες στην αγορά ακινήτων» και πως η ίδια δεν έχει ακίνητα στο όνομά της.
Η τοποθέτησή της προκάλεσε αντιδράσεις και θεωρήθηκε ότι θίγει το κοινό αίσθημα. Ακόμη και η προσπάθειά της να ανασκευάσει ήταν άκομψη, καθώς μίλησε για «γκεμπελίσκους» που παραποίησαν το νόημα της φράσης της.
 matrix24.gr

Έσπασε την «κακή» παράδοση η Ρένα


Ως... μη είθισται -ευτυχώς- η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου δεν επέλεξε έναν στενό συνεργάτη της ούτε ένα «φιλικό» προς την ίδια στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίσιμη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της περιφέρειας Αττικής.

renaΑντιθέτως, έπειτα από εξέταση... πολλών βιογραφικών, η Δούρου τοποθέτησε Εκτελεστικό Γραμματέα ένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Κοσμά Παπαχρυσοβέργη, ο οποίος, όπως λέγεται, γνωρίζει σαν το εσωτερικό της παλάμης του τον πολυδαίδαλο μηχανισμό του κράτους, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Και πλέον, καλείται να... το αποδείξει στην πράξη, από το νέο του γραφείο στην περιφέρεια...
 matrix24

Τι να πίνετε μετά το σουβλάκι για να μην παχαίνετε!

'Ερευνα

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS ONE δείχνει πώς μπορούμε να «εξουδετερώσουμε» ένα λιπαρό γεύμα.

souvlakiΟι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ο χυμός από γκρέιπφρουτ (χωρίς πολτό) είναι πιο αποτελεσματικός από το νερό στη διατήρηση του βάρους έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλά λιπαρά.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό ύστερα από ένα πείραμα που έκαναν σε ποντίκια: Χώρισαν τα πειραματόζωα σε έξι υποομάδες και τους έδιναν συγκεκριμένη ποσότητα λιπαρών και συνολικών θερμίδων για 100 ημέρες. Έπειτα από κάθε «γεύμα» τους έδιναν είτε χυμό από γκρέιπφρουτ διαλυμένο σε νερό (σε διαφορετικές συγκεντρώσεις) ή νερό.
Όσα ποντίκια κατανάλωναν τα περισσότερα λιπαρά και έπιναν στη συνέχεια το χυμό πήραν κατά 18% λιγότερο βάρος και παράλληλα παρουσίασαν σημαντική πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους σε σύγκριση με τα ποντίκια που έπιναν νερό.
Στα ποντίκια που δεν κατανάλωναν πολλά λιπαρά δεν παρατηρήθηκε σημαντική επίδραση στο βάρος έπειτα από την κατανάλωση του χυμού, γεγονός που υποδεικνύει πως τα συστατικά του γκρέιπφρουτ αλληλεπιδρούν συγκεκριμένα με τα λιπαρά ώστε να «αποτρέψουν» την αύξηση του βάρους.
Αναμένονται περισσότερες μελέτες ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος του φρούτου στο αδυνάτισμα και να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εξίσου αποτελεσματικό στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σε κάθε περίπτωση, δε βλάπτει να το δοκιμάσετε!
Πηγή: Onmed.gr.

Περί τετραετίας και πολιτικών …σουσουράδων

soysouradaΜπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να έθεσε θέμα εκλογών - παραδόξως, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκείνος σκαρφίστηκε την ψήφο εμπιστοσύνης για να σταματήσει η εκλογολογία - παραδεχόμενος στην πραγματικότητα την αδυναμία της κυβέρνησης να βρει 180 ψήφους για την προεδρική εκλογή, ο Λοβέρδος πάλι θέλει εξάντληση της τετραετίας… 

Για την ακρίβεια, μιλώντας στην Ολομέλεια χθες, πρώτη ημέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ζήτησε «σταθερό εκλογικό κύκλο τετραετίας», διαπιστώνοντας ότι η χώρα υποφέρει από την εκλογολογία.
Και όλα αυτά, πριν αναφερθεί στις «πολιτικές σουσουράδες», που όσο η κυβέρνηση δίνει την «μάχη» της, εκείνες εξακολουθούν να μιλούν για κυβέρνηση που ενοχλείται από τις εκλογές και για μέτρα που πήρε από επιλογή. «Στον αντίποδα της πολιτικής αστάθειας, ποτέ δεν ήταν η Δημοκρατία. Ήταν πάντα ο φασισμός και οι δικτατορίες», είπε στη μία «φωνούλα σουσουράδας», «δεν ήταν επιλογή μας, αλλά αναγκαστικές επιλογές γιατί η χώρα θα πτώχευε», στη δεύτερη «φωνούλα σουσουράδας». Αν μας έλεγε και ποιες είναι οι …σουσουράδες, θα ήταν καλά…
 matrix24

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Πέθανε ο «Λουκάνικος», ο σκύλος-σύμβολο των διαδηλώσεων...

...καί τών διαδηλωτών
Ο σκύλος-σύμβολο των διαδηλώσεων στα πρώτα έτη του Μνημονίου και της κρίσης, ο περίφημος «Λουκάνικος», που στην πραγματικότητα τον φώναζαν «Θόδωρο», δεν υπάρχει πια.

Μάιος 2010. Ο τετράποδος διαδηλωτής (AP Photo/Alkis Konstantinidis, File)
«Ηταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε» ανέφερε ο άνθρωπος που τον φρόντιζε.

Μαζί του ασχολήθηκαν το CNN, το ΒΒC, το Al Jazeera. Εγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, έγινε θρύλος των social media. H... καταξίωση ήρθε όταν το περίφημο αμερικανικό περιοδικό Τime τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011!


Τον Δεκέμβριο του 2011 το περιοδικό BHMagazino, ένθετο στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, τον είχε φιλοξενήσει στο εξώφυλλό του.
Στο άρθρο-αφιέρωμα σε αυτό το παράδοξο «πρόσωπο της χρονιάς» ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος έγραφε:

«Γύρω από τον λαιμό του έχει γραμμένο σε μια μεταλλική ταυτότητα έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, το όνομά του και τίποτε άλλο. Δεν είναι άστεγος, αν και προτιμά να ζει μια ρέμπελη ζωή. Εχει σπίτι κοντά στα Εξάρχεια, το σπίτι του κύριου Αχιλλέα, ενός συνταξιούχου Αθηναίου με αγάπη στα αδέσποτα αυτής της περίεργης πόλης. Εκεί κοντά μεγάλωσε, εκεί ανδρώθηκε (προτού στειρωθεί) μέχρι να καταλάβει πως ο προορισμός του είναι ο κόσμος, η φασαρία, η μάχη και η διασημότητα. Μέχρι να αρχίσει να αλητεύει στην πλατεία Συντάγματος και – όπως όλοι οι σωστοί κινηματογραφικοί επαναστάτες – να αποκτήσει και ψευδώνυμο:Λουκάνικος, γνωστός διεθνώς ως «riot dog». Κατά κόσμον, Θοδωρής.

» Ολα ξεκίνησαν το 2008. Ο Θοδωρής ήταν τριών, η πόλη παλλόταν από τις πρώτες της έντονες αστικές μάχες και ο μικρός σκύλος έβρισκε την αλήθεια του. Το παρατσούκλι "Λουκάνικος" ήρθε αργότερα: "Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για την έμπνευση των νονών, η αγάπη του για τα αλλαντικά είναι αταβιστική" εξηγεί ο περήφανος πατέρας. Τις Κυριακές, όλες τις Κυριακές, η Βενετία, μια κοπέλα που αγαπάει τα ζώα, αναλαμβάνει να τον ταΐσει: "Με συμπαθεί, αλλά όταν έρχομαι με το μηχανάκι του φίλου μου και φοράμε άσπρα κράνη, συνήθως μας γρυλίζει απειλητικά μέχρι να τα βγάλουμε"»....

Οπως ανέφερε το left.gr, η υγεία του Λουκάνικου, όπως έλεγε ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε, ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων.

Ο Λουκάνικος «συμμετείχε» στις διαδηλώσεις και πριν από την κρίση. Εδώ το 2008. (AP Photo/Petros Giannakouris, File)

Η γοητεία του κοτομπέικον στη μάχη κατά της διαπλοκής


Τη δόξα του Κώστα Καραμανλή και της περίφημης αποστροφής του, μεταξύ κοτομπέικον και κεμπάμπ, περί «νταβατζήδων», φαίνεται ότι ζήλεψε ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος χθες επιτέθηκε στα...συμφέροντα.

Τα ακριβή του λόγια ήταν τα εξής:

Πώς δουλεύει το σύστημα που σήμερα έχουμε διαχρονικά; Αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, καμιά φορά και μέτριος εκδότης, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος του Πρωθυπουργού, μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο και να ακυρωθεί ένας νόμος, να ακυρωθεί ένα πρόστιμο. 

Όταν κλήθηκε να δώσει συγκεκριμένα ονόματα και να παραθέσει συγκεκριμένα γεγονότα, η απάντηση του πρότεινε να κάνουμε υπομονή καθώς «τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει εδώ μέσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Προσωπικά, θα χαρώ πολύ να δω την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρούεται με τα συμφέροντα, όπως θα είχα χαρεί αν το είχε πράξει και ο μετέπειτα «κουρασμένος» της Ραφήνας. Μόνο που δεν είμαι σίγουρος ότι ο καλύτερος τρόπος να τα βάλεις με τη διαπλοκή είναι να ρίξεις μερικά ακίνδυνα προειδοποιητικά πυροτεχνήματα. Ίσως τότε στην πραγματικότητα προσπαθείς να ανοίξεις διαύλους επικοινωνίας.

Τη διαπλοκή την καταπολεμάς με θεσμούς, όχι με λόγια. Με θεσμούς που λειτουργούν ανεξαρτήτως προσώπων και πολιτικής βούλησης. Αλίμονο αν το 2014 συμφωνούμε στο ότι αρκεί απλώς να έρθουν οι «καλοί» να διώξουν τους «κακούς».
parapolitiki.com

Λόγον διδόναι

Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
 Αδικος αστικός μύθος ή αλήθεια, είναι ένα ερώτημα που ίσως απασχολήσει τους ιστοριογράφους της επόμενης γενιάς. Διάχυτη είναι πάντως η πίστη πως ο κ. Κώστας Καραμανλής άσκησε υποτονικά τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, ενίοτε και δι’ αντιπροσώπων (του κ. Ρουσόπουλου π.χ.), λόγω της κάποιας νωθρότητας που του καταλόγισαν φίλοι και αντίπαλοι ή της φημολογούμενης ευκολίας του στην κόπωση. Ας θυμηθούμε ωστόσο ότι αυτός επανέφερε, τον Οκτώβριο του 2007, τον θεσμό της «πρωθυπουργικής ώρας», που είχε περιπέσει σε μαρασμό. Λίγες ώρες μάλιστα πριν από τη σχετική επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα είχε κατηγορηθεί δριμύτατα από τον κ. Βενιζέλο, που έλεγε: «Ο κ. Καραμανλής φυγομαχεί απέναντί μου στη Βουλή».

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν τότε ο κ. Βενιζέλος. Οπως και τώρα. Τώρα όμως συγκυβερνά. Και φυσικά ουδόλως ενοχλείται από το γεγονός ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος, εισάγοντας το δικό του μοντέλο υποτονικής άσκησης των πρωθυπουργικών καθηκόντων, περιφρονεί την «ώρα του πρωθυπουργού», που ουδέποτε την τίμησε. Ουδόλως δυσαρεστείται που ο συγκυβερνήτης του δείχνει ώρες ώρες ότι αδιαφορεί για την ίδια τη Βουλή, αφού ακόμα και σε κρισιμότατες συζητήσεις απαξιοί να πάρει τον λόγο. Απαξιοί δηλαδή να δώσει λόγο στους πολίτες και αναθέτει τη δουλειά σε υφισταμένους του. Γιατί αυτό θα έπρεπε να σημαίνει το «παίρνω τον λόγο»: ότι δίνω λόγο σε όσους περιμένουν από μένα, τον πρωθυπουργό, επίσημη, θεσμική ενημέρωση. Με τόση αρχαιολατρία εσχάτως, πώς δεν θυμήθηκαν εκεί στα ψηλά το προγονικό «λόγον διδόναι»; Ή τους φαίνεται δυσμετάφραστο;

Γενικότερα, ο κ. Σαμαράς δίνει αρκετά συχνά την εντύπωση ότι έχει υιοθετήσει ως πρωθυπουργικό στυλ το στυλ του παρατηρητή. Παράδειγμα όσα είπε στην εκδήλωση για τα σαραντάχρονα του κόμματός του: «Υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί που αντί να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, εξυπηρετούν προσωπικές στρατηγικές και παίζουν προσωπικά παιχνίδια. Αντί να βοηθούν ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη, καμιά φορά σπεύδουν να διαφημίσουν την προσωπική τους διαφωνία». Τίποτα καινούργιο. Αυτά τα γράφουμε και τα λέμε στα ρεπορτάζ και τα σχόλιά μας εμείς οι δημοσιογράφοι. Και τα συζητούν οι «απλοί πολίτες» σε καφενεία και λαϊκές. Και στη δουλειά τους· αν έχουν.

Ο κ. Σαμαράς όμως δεν είναι δημοσιογράφος ούτε «απλός άνθρωπος». Είναι πρωθυπουργός. Αρα δεν δικαιούται τον ρόλο του ουδέτερου παρατηρητή, του καταγραφέα συμβάντων. Αν κάποιοι υπουργοί του ακολουθούν προσωπική στρατηγική, υπονομεύοντας την «εθνική προσπάθεια», όπως τους κατηγορεί, δεν φτάνει να τους καταγγέλλει σε κομματικές συνάξεις, να καταγγέλλει δηλαδή την ίδια την κυβέρνησή του. Οφείλει να τους θυμίσει αυστηρά τα καθήκοντά τους. Δεν εξαντλείται η πρωθυπουργική του υποχρέωση στο να τους στηλιτεύει δημοσίως – πλην ανωνύμως. Γι’ αυτό αρκεί ένα μονόστηλο. Αλλά τα μονόστηλα δεν πρωθυπουργούν.

Σημείωση Νέας Μυκόνου :  
Τό 2007 δέν ήταν πρόεδρος τού ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πιθανόν νά ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Δέν έχω καθαρή μνήμη γι αυτή τή χρονική "παρωνυχίδα" τής σύγχρονης πολιτικής ιστορίας καί τής ιστορίας τού ΠΑΣΟΚ. 
Ήταν, παραταύτα, η εποχή πού διεκδικούσε τήν προεδρία... 
...καί εντός βουλής "λεοντάριζε" γιά λόγους εύκολα κατανοητούς, εκ τών υστέρων, στόν καθένα...
Η μικρή αυτή παραδρομή σέ τίποτα δέν μειώνει τό κείμενο τού εξαίρετου δημοσιογράφου-αρθρογράφου ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΚΑΛΑ.

Ε.Ε.: Πιθανή αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν λόγω τζιχαντιστών

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως να χρειαστεί να αναθεωρήσει το σύστημα ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων που προβλέπει η συνθήκη Σένγκεν προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή των υπηκόων των χωρών της που πολεμούν στο πλευρό ξένων μαχητών κι επιστρέφουν στις χώρες τους, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στη διάρκεια μιας συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα στο Λουξεμβούργο.
Η ΕΕ εκτιμά ότι περίπου 3.000 Ευρωπαίοι ενδέχεται να έχουν πολεμήσει στη Συρία και το Ιράκ στο πλευρό των τζιχαντιστών.
«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση εκρηκτικών και όπλων, έχουν υποστεί ιδεολογική κατήχηση (...) και, κατά μία έννοια, το πιο προβληματικό είναι ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο ανοχής τους στη βία», δήλωσε ο συντονιστής της ΕΕ για την αντιτρομοκρατία Ζιλ ντε Κερσόβ.
«Δεν θέλουμε (...) η τρομοκρατία να εξαχθεί από την Ευρώπη και σίγουρα δεν επιθυμούμε εκπαιδευμένοι μαχητές να επιστρέφουν στην Ευρώπη και τη Γερμανία και πιθανώς να σχεδιάζουν επιθέσεις εκεί», είπε ο ντε Μεζιέρ λίγο πριν την έναρξη της συνόδου.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε (...) ότι κάθε αξιωματούχος στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ γνωρίζει αν ο άνθρωπος που αναχωρεί είναι ξένος μαχητής», πρόσθεσε. «Αυτό ενδέχεται να απαιτήσει να γίνουν κάποιες αλλαγές στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν», σημείωσε ο ντε Μεζιέρ.
Η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, η αυστριακή ομόλογός του, χαρακτήρισε τους ξένους μαχητές «ωρολογιακή βόμβα».
«Απλώς χρειαζόμαστε πιο εκτεταμένους ελέγχους διαβατηρίων για τους πολίτες της ΕΕ», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι υπάρχοντες έλεγχοι στα σύνορα δεν είναι επαρκείς.
Στη ζώνη Σένγκεν ανήκουν 22 από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ και ακόμη 4 που δεν είναι μέλη της Ένωσης. Σε αυτή την περιοχή οι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν ελευθέρα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την καταγραφή των κινήσεών τους.
Ο ντε Κερσόβ επεσήμανε επίσης ότι οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν μια ευρωπαϊκή βάση με τις πληροφορίες των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών.
Η ΕΕ προσπαθεί επίσης να αποτρέψει τη ριζοσπαστικοποίηση πολιτών της μέσω του διαδικτύου. Χθες Τετάρτη εκπρόσωποι των εταιρειών Google, Facebook, Twitter και Microsoft συμμετείχαν σε ένα άτυπο δείπνο με τους υπουργούς Εσωτερικών.
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο είπε ότι οι εταιρείες αυτές έδειξαν «μεγάλη προθυμία» να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της απειλής.
Από την πλευρά της η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ σημείωσε ότι «υπήρξε από την πλευρά τους μεγάλη επιθυμία για συνεργασία, με το να μην δείχνουν βίντεο με αποκεφαλισμούς, για παράδειγμα».
kathimerini.gr

"Έφυγαν αγκαζέ..."


                                                                                                                  Μέγα ζήτημα
... «Ποιοι έφυγαν αγκαζέ χθες το βράδυ από το Μαξίμου;». Είναι ο τίτλος χθεσινής «είδησης», σχετικά με τη μακρά βραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου. Μα έχει καμία σημασία αν δύο συνεργάτες του πρωθυπουργού έφυγαν από τη σύσκεψη αγκαζέ; Σημασία έχει ότι εκείνη την ώρα ο κήπος απέναντι είναι κλειστός...
                         ------
        Προβλέποντας τις εξελίξεις
Ενας απλός τρόπος για να ανακαλύψεις το αστείο εκεί όπου, φαινομενικά, δεν υπάρχει, είναι και ο εξής: πάρτε ένα από τα στερεότυπα της δημοσιογραφικής γλώσσας στα οποία εκτιθέμεθα κατά κόρον καθημερινά. Τα στερεότυπα είναι βαρετά, επειδή είναι κούφια. Εχουν χάσει κάθε νόημα από τη φθορά της χρήσης. Αν όμως ξαφνικά θυμηθείς το χαμένο νόημα και το βάλεις ξανά μέσα στο κενό των λέξεων, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον. Παράδειγμα, ο τίτλος είδησης που άκουσα σε χθεσινό δελτίο: «Πολιτικές εξελίξεις προέβλεψε ο Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη της πολιτικής γραμματείας». Οταν συνειδητοποίησα τι πραγματικά σήμαινε αυτό, κάθισα κάτω και συγκεντρώθηκα. Κατέληξα, δε, με την πρόβλεψη ότι σε δυο-τρεις μήνες θα έχουμε Χριστούγεννα. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να προβλέψεις τις εξελίξεις...
"από τή στήλη "ΦΑΛΗΡΕΥΣ"
τής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Απίστευτο προσκλητήριο Γάμου!...

Στον Πατρίκ Μοντιανό το Νόμπελ Λογοτεχνίας...

 
Η Ακαδημία Νόμπελ βράβευσε τον Γάλλο συγγραφέα «για την τέχνη με την οποία ξύπνησε τις πιο αδιάβατες μνήμες του ανθρώπινου πεπρωμένου και ζωντάνεψε τον κόσμο της κατοχής». Έχει τιμηθεί με το μεγάλο βραβείο μυθιστορήματος της ...
Γαλλικής Ακαδημίας το 1972, με το βραβείο Goncourt το 1976, με το βραβείο του Ιδρύματος Pierre de Monaco το 1984 και με το μεγάλο βραβείο λογοτεχνίας Paul Morand, για το σύνολο του έργου του, το 2000, και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Γάλλους συγγραφείς.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                  Σύντομο Βιογραφικό 
Ο Πατρικ Μοντιανό γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1945 σε προάστιο των Παρισίων. Ο πατέρας του ήταν επιχειρηματίας και η μητέρα του ηθοποιός. Σπούδασε στο  Lycée Henri-IV στο Παρίσι, όπου ο καθηγητής Γεωμετρίας ήταν ο Ρεϊμόν Κενώ, ένας συγγραφέας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του. Ο Μοντιανό έκανε το ντεμπούτο του ως συγγραφέας το 1968, με το μυθιστόρημα  La place de l’étoile, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία.
Η δουλειά του Μοντιανό επικεντρώνεται σε θέματα όπως η μνήμη, η λήθη, η ταυτότητα και οι ενοχές. Το Παρίσι είναι πολύ συχνά παρόν στο έργο του και μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πιο δημιουργικά στοιχεία του. Πολύ συχνά οι ιστορίες του έχουν αυτοβιογραφικά θεμέλια ή βασίζονται σε γεγονότα τα οποία συνέβησαν κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
Μερικές φορές αντλεί υλικό από συνεντεύξεις, άρθρα εφημερίδων ή τις δικές του σημειώσεις, τις οποίες έχει συγκεντρώσει κατά την διάρκεια των ετών.
kathimerini.gr
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γεννήθηκε το 1945 στο Boulogne-Billancourt και ασχολείται επαγγελματικά με το γράψιμο από το 1967.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του:
Η μικρή Μπιζού, Πόλις

-Στο café της χαμένης νιότης, Πόλις
- Νυχτερινό ατύχημα, Πόλις
- Ήταν όλοι τους τόσο καλά παιδιά..., Πόλις
- Ντόρα Μπρούντερ, Εκδόσεις Πατάκη
- Κυριακές του Αυγούστου, Εκδόσεις Καστανιώτη
- Το άρωμα της Υβόννης, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
- Άνθη ερειπίων, Οδυσσέας
- Οδός σκοτεινών μαγαζιών, Κέδρος
 - Η χαμένη γειτονιά, Χατζηνικολή
Άλλα έργα του: "La place de l' etoile", "Livret de famille", "Une jeunesse", "De si braves garcons", "Vestiaire de l' enfance", "Voyage de noces", "Un cirque passe", "Du plus loin de l' oubli", "Des inconnues", "Paris tendresse". 
enet.gr

Ένα κείμενο τού Μykonospress γιά ΠΟΛΛΑ...

...ΠΟΛΛΑ  συγχαρητήρια!


     Διάβασα στό ανανεωμένο Mykonospress τό άρτιο καί εκτενές ρεπορτάζ από τή συνεδρίαση τού Δ.Σ. γιά τήν "αδειοδότηση εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων" (γουρούνες*) στόν Ορνό καί οφείλω νά πώ ότι, πλήν όλων τών άλλων, μού άφησε ιδιαίτερα καλή εντύπωση καί αίσθημα πληρότητας, ένα παρένθετο "κείμενο - τοποθέτηση - γνωμάτευση" τού site πού δέν μάς είχε συνηθίσει σέ τόσο εμπεριστατωμένες καί λυσιτελείς αναλύσεις, περιοριζόμενο στό παρελθόν, στήν, κυρίως, ειδησεογραφία. 
Νά υποθέσουμε ότι αυτή η ανανέωση γίνεται -εξαιτίας- καί πρός τή νέα κατεύθυνση; Σέ κάθε περίπτωση επισημαίνεται ως ευχάριστο γεγονός γιά όλους όσους πιστεύουμε στήν αποτελεσματικότητα τού "όπλου τής  κριτικής", πλήν χωρίς μίσος γιά τούς παραπλανημένους.
Στήν τοποθέτηση του ο/η έμπειρος, γιά τά δημοτικά, συντάκτης εξηγεί καί υποδεικνύει μέ κρυστάλλινη διαύγεια πρός νέους συμβούλους α)τί πρέπει νά συμβαίνει από αυτοδιοικητικής (δημοτικής) πλευράς σέ τέτοιες περιπτώσεις β)υπογραμμίζει τό πρόβλημα νοοτροπίας "πού συνεχίζει να υπάρχει στο Δημο" καί γ) επισημαίνει "την ανικανότητα να υπερασπιστεί το Δ.Σ. τό μόνο πού χρήζει υπεράσπισης" : "το κοινό, δηλ., συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας".  

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στόν/στήν συγγραφέα, τού επίμαχου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο γιά τήν "ουσία" καί τήν προσφορά αυτής τής δουλειάς , παρά γιά τό ανυπόγραφο τού πράγματος πού, ούτως ή άλλως, δέν έχει ανάγκη από παινέματα γιατί, από μόνο του, φανερώνει σεμνότητα καί χαμηλό προφίλ.
Παραθέτω αυτούσιο τό "περί ού ο λόγος" πόνημα, παραλείποντας, γιά ευνόητους λόγους, τό ονοματεπώνυμο νέας συμβούλου πού η απειρία τήν ενέπλεξε στήν "βάσανο καί στίς μυλόπετρες" εμπειροτέρων περί τήν κριτική. 
   Δ.Ν.Α.                                                                                                         
    
*  Σημείωση Ν.Μ. : Zητώ συγγνώμη από τούς ευγενείς αναγνώστες γιά τή χρήση τής, όχι, εύηχης λέξης "γουρούνα" αλλά, δυστυχώς, μόνον αυτή χρησιμοποιείται γιά νά περιγράψει τό τετράτροχο, αυτό, "μηχάνημα". 
(Πάλι καλά, νά λέμε, γιατί η αμέσως κοντινότερη λέξη είναι χειρότερη : σκρόφα ...)                                              
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  (απόσπασμα από τό ρεπορτάζ τού Μykonospress.gr μέ τίτλο : "Δεν φτάνουν οι γουρούνες που έχουμε, συνεχίζουν την χορήγηση αδειών στον Δήμο Μυκόνου…")
                                                                              -----
Ο Δήμαρχος αλλά και σύμβουλοι της συμπολίτευσης που υπερψήφισαν την χορήγηση αδείας όπως η κα *********** δήλωσαν ότι αν δεν χορηγήσει ο δήμος την άδεια, ο εκάστοτε επιχειρηματίας  θα την πάρει από τον ΕΟΤ.

Η τυπική λειτουργία του Δ.Σ. έχει νόημα μόνο επί τη βάσει ότι κάθε έγκριση η απόρριψη αιτήσεων γίνεται με κριτήριο το γενικό καλό του τόπου. Συνεπώς, με το επιχείρημα της η κ. **********, (οτι δεν έχει νόημα να μην εγκριθεί η άδεια εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων διότι η αιτούσα είναι δυνατόν να πάρει άδεια για μεγαλύτερου κυβισμού μοτοποδήλατα απο τον ΕΟΤ), όχι μόνο δεν μας εξηγεί γιατι θα ήταν καλό και συμφέρον αυτή την στιγμή να δοθεί ακόμα μια άδεια μοτοποδηλάτων, αλλά τελικά αποποιείται την ευθύνη της να προασπίσει αυτό που θεωρεί ως το κοινό συμφέρον και αυτό-υποβιβάζεται σε γραφειοκρατικού τύπου διεκπεραιωτή των αιτήσεων των δημοτών.

Θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει δεκτό ένα επιχείρημα υπέρ της έγκρισης της άδειας, αν εξηγούσε κάποιος γιατί και με ποιο τροπο συμφέρει τον τόπο μια ακόμα άδεια.Θα πρέπει λοιπόν να παίξει τον ρόλο του σωστά ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος με επιχειρήματα σύμφωνα με αυτό που νομίζει ότι συμφέρει τον τόπο, κι αν θέλει ο ΕΟΤ μετά ας δώσει άδεια. Η ευθύνη θα είναι του ΕΟΤ κι όχι του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλίμονο αν ο κάθε Δ. Σύμβουλος σκέφτεται με κριτήριο, όχι το καλο του τόπου, αλλα το ποιο άλλο όργανο μπορει να παρακάμψει την απόφαση του. Ίσα ίσα που με αρνητική απόφαση του Δ.Σ. ασκείται πίεση και στους υπόλοιπους φορείς να σεβαστούν την απόφαση που λήφθηκε.
Όλα αυτά δυστυχώς αποκαλύπτουν και το πρόβλημα νοοτροπίας που συνεχίζει να υπάρχει στο Δημο αλλά και την ανικανότητα να υπερασπιστεί το Δ.Σ. το μόνο πράγμα που χρίζει υπεράσπισης – το κοινο συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας. Και το λέμε αυτο όχι μόνο λόγω της στάσης που επικρατεί στο Δ.Σ. αλλα κυρίως λόγω του οτι ενω τα σημαντικά προβλήματα του νησιού δεν έχουν συζητηθεί καθόλου, βιαζόμαστε να δώσουμε νέες άδειες σε μια δραστηριότητα που ήδη προκαλεί πολλά προβλήματα στο νησί.
 (Ολόκληρο τό reportage ΕΔΩ)

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Τσε Γκεβάρα


Τι είπε ο μεγάλος επαναστάτης πριν τον εκτελέσουν
cheΣυμπληρώνονται 47 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα από τον Βολιβιανό στρατιωτικό, Μάριο Τεράν.
Ο φλογερός επαναστάτης από την Αργεντινή είχε συλληφθεί στις 8 Οκτωβρίου του 1967 από τις βολιβιανές στρατιωτικές δυνάμεις με τη συνδρομή της CIA και εκτελέστηκε μία μέρα αργότερα. Το BBC αποκαλύπτει ποια ήταν τα τελευταία  του λόγια, επικαλούμενο τον Κουβανό πράκτορα της CIA, Φελίξ Ροντρίγκεζ, οποίος ήταν παρών στη σύλληψη του Τσε.
«Με κοίταξε και μου είπε να πω στη γυναίκα του να παντρευτεί ξανά και να προσπαθήσει να γίνει ευτυχισμένη» είπε στον Ροντρίγκεζ ο Τσε Γκεβάρα, σύμφωνα με τον Κουβανό πράκτορα, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση σύλληψης του μεγάλου επαναστάτη.
tse death
Ο Ροντρίγκεζ πήγε στη Λα Ιγκέρα, στον οικισμό, όπου μεταφέρθηκε ο Τσε μετά την αιχμαλωσία του.
Σύμφωνα με την αφήγησή του στο BBC, οι δύο άνδρες είχαν τον εξής διάλογο: «Σε θαυμάζω, ήρθα να σου μιλήσω, όχι να σε ανακρίνω», είπε ο πράκτορας. «Κανείς δε μου μιλάει, κανείς δε με ανακρίνει», απάντησε ο Τσε.
Τότε ο πράκτορας του αποκάλυψε πως  θα τον σκοτώσουν.  Ο Γκεβάρα ζήτησε να μεταφέρουν στη γυναίκα του τα τελευταία του λόγια πριν τη δολοφονία του. «Πείτε της να παντρευτεί ξανά και να ζήσει ευτυχισμένη».
 matrix24.gr

Καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος»

Fragiskos Samsas / SOOC
Straight Out Of Camera
 thepressproject.gr

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα


Στο ΣτΕ ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα...

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) μεθαύριο Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, θα συζητηθεί η συνταγματικότητα ή μη του νέου νόμου 4178/2013 για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Στο ...
Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει τρεις κάτοικοι του Αμαρουσίου και ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον νόμο 4178/2013, που αφορά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς και ο εν λόγω νόμος κατά το σκέλος που προβλέπει τη διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεση τους από την κατεδάφιση, κ.λπ.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέσει θέμα ως προς...

Άναψαν τα αίματα...

xrisoxoidiskassisΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
 Σε κλίμα αμφισβήτησης της ηγεσίας διεξάχθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος. Μεγάλη μερίδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αμφισβήτησαν συνολικά τη...
στρατηγική Βενιζέλου, τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνηση .
        
Θυελλώδης ήταν η σημερινή (Τετάρτη) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε βολές από τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Θάνο Μωραϊτη, Μιχάλη Κασσή και  Συμεών Κεδίκογλου.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος- εμφανίσθηκαν δυσαρεστημένοι από την κυβερνητική πολιτική σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις δε δίνουν το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφεραν το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ, επισημαίνοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Σχετικά με τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, οι παραπάνω βουλευτές υποστήριξαν πως...

Πρωτογενές πλεόνασμα ρουφιάνων...



Το 2008, επί της εποχής του Καραμανλή του Προγάστορα, θεσμοθετήθηκε ο τετραψήφιος αριθμός 1517, στον οποίο μπορούσες να πάρεις και να...
καταγγείλεις μυστικά υποθέσεις φοροδιαφυγής και φοροκλοπής. Τζίφος. Ανενεργός έμεινε ο αριθμός, μόλις 4.000 τον πήραν τα πρώτα χρόνια, μεγάλη ανυδρία, εξανέστη κι ο Μπάμπης του Σκάι και είπε επί λέξει τα εξής:

«Πότε θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση την πρόβλεψη του Μνημονίου για δημιουργία ειδικής υπηρεσίας στην οποία θα καταγγέλλεις τους γνωστούς σου για φοροδιαφυγή; Πρέπει να υπάρχει προστασία, για να μπορείς να καταγγείλεις τον γείτονά σου, τον αδερφό σου, ακόμη και τον πατέρα σου!». Επρόκειτο για λαϊκίστικη κατρακύλα, μιας και ο αγλαός Μπάμπης εξαίρεσε από τη ρουφιανιά τις μαμάδες, που συνήθως ηγούνται της φοροδιαφυγής και των εν γένει απατών.

Κάτι η προτροπή του Μπάμπη, κάτι τα λόγια του παπά, κάτι, κυρίως, η κρίση, τα τηλέφωνα πήραν πλέον φωτιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διακόσιοι άνθρωποι τηλεφωνούν κάθε μέρα στο..
1517 για να κάνουν κάποια καταγγελία. Βάλε και το 11012 της Οικονομικής Αστυνομίας που το παίρνουν άλλοι πενήντα την ημέρα, βάλε και...