Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Άλλα μεγέθη... άλλες επενδύσεις... (γιά νά μήν ξεχνιόμαστε)

Επένδυση - μαμούθ για νέο αεροδρόμιο στην Κρήτη...
Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία του νέου, διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην Κρήτη και μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα μας ενώ το κόστος κατασκευής του αεροδρομίου θα φτάσει τα 480 εκατ. ευρώ.

Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να ολοκληρωθεί 60 μήνες μετά την έναρξη της παραχώρησης ενώ θα αντικαταστήσει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Σημειώνεται ότι το «Νίκος Καζαντζάκης» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με περισσότερους από 8 εκατομμύρια επιβάτες το 2018...

Η επιστήμη προχωρεί μέ πιό αργούς ρυθμούς από τίς εξελίξεις...

Παραισθήσεις...
Στο ΚΙΝΑΛ συνεχίζονται οι δηλώσεις στελεχών του ότι το κόμμα έχει τεράστια απήχηση στο λαό και πώς είναι παιχνιδάκι το διψήφιο ποσοστό. 

Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για το πώς γίνεται να έχει κανείς συνεχείς και έντονες παραισθήσεις, χωρίς ίχνος παραισθησιογόνου...

Από το altsantiri.gr

Ευρώπη: Το οικονομικό κλίμα σε βαρομετρικό χαμηλό...

Πώς η Ευρώπη έγινε ο πιο αδύναμος κρίκος
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρώπη, με το οικονομικό κλίμα σε βαρομετρικό χαμηλό και τα σχέδια επιχειρήσεων και καταναλωτών να παγώνουν. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν «ακραία φαινόμενα», που θα καταστήσουν την ήπειρο τον αδύναμο κρίκο της παγκόσμιας οικονομίας. Παρά τις προειδοποιήσεις για τη ζημιά από τον εμπορικό πόλεμο στις οικονομίες των ΗΠΑ και της Κίνας, είναι η Ευρώπη, που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη, σχολιάζει το Bloomberg, επικαλούμενο προβλέψεις που θέλουν την νομισματική ζώνη των 19 χωρών του ευρώ να αναπτύσσονται φέτος με ρυθμούς μετά βίας υψηλότερους από το 1%.
Δεν είναι βεβαίως μόνο το Bloomberg, που ανησυχεί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφατα υποβάθμισε δραστικά τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές της Ευρωζώνης, βλέποντας τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία υπό ισχυρή πίεση, αλλά και το ρίσκο του Brexit να χτυπάει κόκκινο...