Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ο στρατός της Ολγας...


Ο στρατός της Ολγας
Σας μεταφέρω συζήτηση που έγινε σε πηγαδάκι βουλευτών στο περιστύλιο της Βουλής την ώρα που η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη (φωτογραφία) μιλούσε (με...
επιχειρήματα) για το νέο νομοσχέδιο περί τουρισμού. Ο γαλάζιος βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης-Νικόλας Υψηλάντης (που μόλις είχε εκλεγεί πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τη δημόσια διοίκηση) συναντά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή. Και τι νομίζετε ότι λένε όταν ένας γαλάζιος βουλευτής συναντά έναν συριζαίο; «Δεν μου λες, μέτρησες πόσοι σύμβουλοι της Ολγας κάθονταν στα υπουργικά έδρανα;». Ο συριζαίος δεν αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση και φάνηκε ότι όντως τους είχε μετρήσει: «Αν εξαιρέσεις τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ και έναν άλλον υπηρεσιακό του Τουρισμού που δεν τους υπολόγισα, μέτρησα συνολικά 11, μπορεί και 12, ένας ολόκληρος στρατός δηλαδή»

πηγη "BHMAτοδότης"

Διόρθωση ΕΦΕΤ για το εμφιαλωμένο νερό Σέλι...

Διόρθωση ΕΦΕΤ για το εμφιαλωμένο νερό ΣέλιΑπό τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών του Γ.Χ.Κ. και αφορούσαν σε μια σειρά μικροβιολογικών παραμέτρων ανιχνεύτηκε μία ...
αποικία εντεροκόκκων/ 250ml νερού, αντί απουσίας.
Λήξης Ιουλίου 2015 και όχι 2014, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΕΦΕΤ, είναι η παρτίδα εμφιαλωμένου νερού της εταιρίας Σέλι που αποσύρθηκε κατόπιν μικροβιολογικών ελέγχων, ανακοίνωσε σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου για τα Εμφιαλωμένα Νερά» του έτους 2014, προέβη σε δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Σέλι», εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερομηνία λήξης 07/2015, αριθμό παρτίδας L 183141431, που παρασκευάζεται από την εταιρία «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.», Πηγή Βερμίου.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών του Γ.Χ.Κ. και αφορούσαν σε μια σειρά μικροβιολογικών παραμέτρων (κολοβακτηριοειδή, E. coli, εντερόκοκκοι, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfrigens), ανιχνεύτηκε μία αποικία εντεροκόκκων/ 250ml νερού, αντί απουσίας. Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ» (Οδηγία 2009/54/ΕΚ, L 164/45/26.06.2009, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι και Καν.178/2002, L 31/1.2.2002, άρθρο 14).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση/απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και κάλεσε τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν...
voria.gr

Τα σαράντα της μεταπολίτευσης...






Δείτε τις φωτό...

Σαράντα χρόνια είναι μια μεγάλη ιστορική περίοδος που δεν κατεβάζεις με μια γουλιά, όπως κάνουμε εμείς με τη μεταπολίτευση. Τα...
πρώτα σαράντα χρόνια του εικοστού αιώνα η Ελλάδα μεγάλωσε, έζησε τη Μικρασιατική Καταστροφή και τυλίχτηκε στις φλόγες δύο παγκοσμίων πολέμων.

Ο προσδιορισμός της μεταπολίτευσης είναι, κατά κάποιον τρόπο, αυθαίρετος. Σε δέκα χρόνια θα φαίνεται και γελοίος. Μισός αιώνας από τη μεταπολίτευση; Εξήντα χρόνια; Ένας αιώνας; Όχι, κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτό. Όταν αποχωρήσει και ο τελευταίος πολιτικός που αντλεί τις καταβολές του από τα γεγονότα του 1974, τότε η μεταπολίτευση θα είναι μια έννοια αναχρονιστική. Ήδη είναι. Η νιότη της εποχής παίρνει σύνταξη και εκείνοι που κρατούσαν τη χώρα στα χέρια τους έχουν αποχωρήσει από τη σκηνή ή τη ζωή.

Ομοίως είναι μεθοδολογικό και εννοιολογικό λάθος να προσδιορίζεται «το τέλος της μεταπολίτευσης». Η μεταπολίτευση ήταν ένα γεγονός που έδωσε ώθηση στις πολιτικές εξελίξεις και στην κοινωνική δυναμική. Το να αντιμετωπίζεις τα τελευταία σαράντα χρόνια ως ενιαία περίοδο, είναι ένα λάθος που δεν σου επιτρέπει να προχωρήσεις πιο κάτω. Στο τέλος βρίσκεσαι εγκλωβισμένος σε διλήμματα που έχουν τελειώσει, στα ίδια συνθήματα, στα ίδια τραγούδια. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η πολιτική μας έχει αναφορές σε έννοιες του 1974 και ακόμα παλαιότερες. Φαίνεται ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε και άλλο. Μέχρι ο χρόνος -και ο θάνατος- να δώσουν στη χώρα την ευκαιρία της αλλαγής και το δικαίωμα στην εξέλιξη...
ΣΥΝΕΧΕΙΑ (κλίκ) : ΕΔΩ

Στήν επέτειο τής "αποκατάστασης τής Δημοκρατίας"...


              Δημοκρατία με παρθενορραφή
                                              ---------
Στο μήνυμά του για την επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφέρει πως η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας και αυτή είναι ίσως η δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας.
                                              ---------
Θα ήθελα να επισημάνω πως το 1974 δεν αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Δεν υπήρχε Δημοκρατία στην Ελλάδα πριν την χούντα του 1967, για να αποκατασταθεί το 1974.
Εκλογές βίας και νοθείας, εκλογικοί νόμοι που έδιναν στο δεύτερο κόμμα περισσότερες έδρες από το πρώτο κόμμα, πέρασμα της χώρας από τους Βρετανούς στους Αμερικανούς, διαρκής ανάμειξη του Παλατιού στην πολιτική ζωή του τόπου, ΚΚΕ στην παρανομία, επιτηρούμενη ζώνη, πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αποστασίες, παρακράτος που ήταν το ίδιο το κράτος, διώξεις, εξορίες, βασανισμοί, πολιτικές δολοφονίες και τραμπουκισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την Δημοκρατία.
Κι επιτέλους, ας αναγνωρίσουμε στη χούντα πως εξαιτίας της ξεφορτώθηκε η Ελλάδα τον βασιλιά· έκανε και κάτι καλό η χούντα.
Μπορεί αυτό να έγινε από σπόντα -η χούντα δεν ήταν εναντίον του βασιλιά αλλά ο βασιλιάς ήθελε να επιβάλει τους δικούς του στρατιωτικούς σε μια δικτατορία δικής του επιρροής- αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν η «Δημοκρατία» που έδιωξε τον βασιλιά αλλά η χούντα.
Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ Δημοκρατία.
Το νέο ελληνικό κράτος φτιάχτηκε με δάνεια -τα δάνεια ξεκίνησαν πριν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους- και συνέχισε να υπάρχει εξαιτίας των δανείων.
Δημοκρατία μόνο με δάνεια δεν γίνεται. Αυτό είναι Δανειοκρατία.
Όποιος έχει διαβάσει την Ελληνική Ιστορία ξέρει πως το θέμα ήταν πότε θα σταματούσαν τα δάνεια.
Τα δάνεια σταμάτησαν.
Και τώρα οι κομπραδόροι, τα πολιτικά τζάκια και οι απόγονοι των δωσίλογων δεν έχουν άλλα δάνεια για να φάνε και είναι πια σε δύσκολη θέση.
Παρ΄όλα αυτά, οι Έλληνες πολίτες -που οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει δημοκρατία- τους ανέχονται ακόμα και τους διατηρούν στην εξουσία.
Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρει ακόμα στο μήνυμά του πως για την εμβάθυνση της δημοκρατίας είναι απαραίτητη η ανάκτηση της οικονομικής αυτοδυναμίας.
Ποια ανάκτηση της οικονομικής αυτοδυναμίας;
Πότε ήταν οικονομικά αυτοδύναμη η Ελλάδα;
Όταν έπαιρνε τα δάνεια και την αμερικανική βοήθεια που τα έφαγαν μερικές οικογένειες της αστικής τάξης που δεν είναι ούτε αστική, ούτε τάξη;
Με τα δάνεια και τις οικονομικές βοήθειες που έχει πάρει η Ελλάδα από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την χρεοκοπία του 2010, θα έπρεπε να είναι σήμερα μια από τις πιο πλούσιες και σύγχρονες χώρες του κόσμου.
Αλλά δεν πλούτισε η Ελλάδα, πλούτισαν μερικές οικογένειες.
Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρει ακόμα πως η απόφασή του να βάλει την υπογραφή του σε ό,τι του έφερναν μπροστά του οι κυβερνήσεις του Μνημονίου οφείλεται στο σεβασμό που δείχνει στο Σύνταγμα.
Δηλαδή, οι κυβερνήσεις του Μνημονίου ξεσκίζουν το Σύνταγμα αλλά ο Κάρολος Παπούλιας το σέβεται και υπογράφει ό,τι του πασάρουν οι κυβερνήσεις.
Αν ο Κάρολος Παπούλιας είχε λίγη τσίπα, θα είχε παραιτηθεί.
Αφού δεν παραιτήθηκε, να την χαίρεται την Δημοκρατία του.
(Οι Θεσμοφοριάζουσες απόψε στις 21:15 στη Λάρισα – Κηποθέατρο Αλκαζάρ)
  
pitsirikos.net

«Απομακρύνετε τα παιδιά από την τηλεόραση»...

Τις τελευταίες ημέρες με τους βομβαρδισμούς στην Γάζα -αλλά και κάθε φορά που έχουμε εικόνες από πολέμους και γενοκτονίες-, οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων μας προειδοποιούν πως πρόκειται να προβληθούν σκληρές εικόνες και καλούν τους γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά από την τηλεόραση.

Προσπερνάω το γεγονός ότι οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων θεωρούν πως όσοι δεν είναι παιδιά είναι εντελώς αποκτηνωμένοι και γουστάρουν να βλέπουν διαμελισμένα μωρά, και θέλω να κάνω μια παρατήρηση:

Οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων δεν πρέπει να λένε «απομακρύνετε τα παιδιά από την τηλεόραση».

Πρέπει να λένε «απομακρύνετε την τηλεόραση από τα παιδιά».

Για πάντα...

pitsirikos.net

"H τήρηση τού Συντάγματος επαφίεται στόν πατριωτισμό τών Ελλήνων"...

Ρώσοι απειλούν με όπλα Έλληνα…

στην παραλία της Κορώνης…

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η καταγγελία ενός αναγνώστη του Nonews, ο οποίος βρέθηκε να απειλείται από 3 οπλισμένους άντρες σε παραλία της Κορώνης.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η παραλία βρίσκεται σε έξω από βίλλα Ρώσου Μεγιστάνα.
Διαβάστε αναλυτικά:
Στελνω ενα meil σχετικα με ενα συμβαν το οποιο εγινε κατα την διαρκεια των διακοπων μου σημερα το μεσημερι στην παραλια της Τσουγκας - Βασιλιτσιου..
Ισως για να γινω πιο κατανοητος η παραλια αυτη βρισκεται μπροστα απο την Βιλα Ρωσου μεγιστανα.
Επισης λογου της καταγωγης της μητερας μου απο εδω ερχομαι απο παιδι και στην συγκεκριμενη παραλια παω απο παιδι.
Πως εχει η κατασταση.
Κατα τα τις 14.30 πηρα το μηχανακι μου και πηγα κοντα στην παραλια αφου παρκαρα,κατεβηκα το μονοπατι που σε βγαζει στην παραλια.
Προς μεγαλη μου εκπληξη το πρωτο που παρατηρησα ηταν οτι στην μεση της παραλιας ειχαν τοποθετηθει πασαλοι με σκοινια καρφωμενοι στην αμμο, για να ειναι ευνοητο οτι απο κει και περα δεν περνας..Αυτα πανω στην παραλια..Το δευτερο που παρατηρησα ηταν οτι ηταν μαζι με μενα και καποιοι αλλοι Γερμανικης καταγωγης με τα παιδια τους και καναν μπανιο..οκ ως εδω...
Αφου λοιπον βρηκα την ακρουλα μου και εγω σε μια σκια..λιγο πριν τους πασσαλους..θελησα να βουτηξω και να παω στον αγαπημενο μου βραχο ο οποιος ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ για να ανεβω..να αραξω και να ριξω και τις βουτιες μου...περνωντας πολυ λογικα οποιοδηποτε εμποδιο αφου καμια παραλια δεν ανηκει σε κανεναν...

Που πήγαν τα όνειρα του «δεν χρωστάμε-δεν πληρώνουμε» Αλέξη;


 Παραπολιτική

Κάθε φορά που διαβάζω μια δήλωση που προσωπικά εκτιμώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, αφήνω λίγες μέρες να περάσουν και σχεδόν πάντα διαπιστώνω ότι αυτή έχει υποτιμηθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Κάπως έτσι, πριν από λίγες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια ιστορική τοποθέτηση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ιταλία. Συγκεκριμένα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει τους δανειστές ότι τα λεφτά τους θα τα πάρουν, αλλά τη χώρα δεν θα την πάρουν».

Θυμίζω ότι ένας από τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε από το 4% στον προθάλαμο του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι έπεισε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι υπάρχει κάποιος άλλος φανταστικός δρόμος για την έξοδο την κρίση, ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας κόσμος όπου χρωστάμε-δεν χρωστάμε, δεν πρόκειται να πληρώσουμε.

Με την ίδια συνταγή εκλέχθηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ενώ ακριβώς έτσι γιγαντώθηκε η Χρυσή Αυγή η οποία διαθέτει πλέον 3 ευρωβουλευτές και αποτελεί πια ίσως το μόνο «αντιμνημονιακό» κόμμα με όρους του 2010, κάτι φοβερά κρίσιμο για τις πολιτικές εξελίξεις που σίγουρα ακολουθούν.

Το πρόβλημα είναι ότι πάντοτε όλοι γνωρίζαμε πολύ καλά ότι και χρωστάμε και ότι στο τέλος θα πληρώσουμε.
 Απλά επιλέξαμε να σκοτωθούμε μεταξύ μας, όπως τόσες και τόσες γενιές Ελλήνων.

Δεν ξεμείναμε μόνο από αντιμνημονιακούς αλλά κι από μνημονιακούς


 Παραπολιτική

Με τον Αλέξη Τσίπρα να διαβεβαιώνει δημόσια τους δανειστές ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα τους, συνειδητοποιήσαμε ότι αρχίζει να παρατηρείται μια έλλειψη «αντιμνημονιακών» πολιτικών.

Παράλληλα όμως, ιδιαίτερα μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, η χώρα έχει ξεμείνει κι από «μνημονιακούς» πολιτικούς καθώς στα πράγματα έχουν έρθει διάφοροι Ντινόπουλοι και Λοβέρδοι οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι τίποτα που δεν πρόλαβε ήδη να αλλάξει, δεν πρόκειται πια να αλλάξει.

Θα μου πείτε: δεν είναι ευχάριστο που ξεμπερδέψουμε από τον ανούσιο διαχωρισμό μνημονιακών-αντιμνημονιακών που τόσο κόστισε στη χώρα; 

Θα ήταν ευχάριστο αν αυτή η διαμάχη ολοκληρωνόταν υπέρ ενός δικού μας εθνικού σχεδίου για το μέλλον της χώρας. Τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Μετά το Μνημόνιο, η μόνη πυξίδα που αυτή η χώρα μοιάζει να διαθέτει είναι αυτή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο παρελθόν, εκεί δηλαδή που γεννήθηκε αυτή η φρικτή κρίση που άλλαξε τη ζωή των περισσότερων Ελλήνων.

Ίσως τα ανομολόγητα όνειρα του ελληνικού πολιτικού συστήματος γίνονται πια πραγματικότητα. Η χώρα εξασφάλισε μια «κανονικότητα» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα φαύλων καιροσκόπων, αποτελεσματικά απωθητική σε όσους επιχειρούν να δημιουργήσουν.