Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

“H προστασία του περιβάλλοντος διασφαλίζει και την ποιότητα στην τροφή μας...”

Καλύτερο περιβάλλον σημαίνει ποιότητα τροφών και καλύτερη υγεία


Της Ανθής Αγγελοπούλου
Την ανάγκη ένταξης στην καθημερινότητά μας της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής, τονίζει το Ινστιτούτο Prolepsis με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται 5 Ιουνίου.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος διασφαλίζει και την ποιότητα στην τροφή μας
Όμως, η συστηματική εκμετάλλευση του πλανήτη για την παραγωγή της τροφής σε συνδυασμό με την εκτενή χρήση φυτοφαρμάκων, αποτελεί σήμερα έναν από τους βασικούς παράγοντες που οδηγεί στην κλιματική αλλαγή. Ειδικά, η αλματώδης αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσης αποτελεί σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα, καθώς ευθύνεται για την απελευθέρωση στο περιβάλλον σημαντικής...

Η σάτιρα τής πολιτικής καθημερινότητας σε σκίτσο του...

...Κώστα Γρηγοριάδη (5.06.2019)

από : efsyn.gr

Βενιζέλος : Είτε φύγει είτε μείνει είναι "φύρα" γιά τό ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ...

Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο Βενιζέλος "νικητής", το ΠΑΣΟΚ στα τάρταρα…
Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Βενιζέλος κατέταξε εαυτόν στους «νικητές». Περίεργο. Μοναδικός νικητής ήταν η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν σε ένα μικρό κόμμα, όπως είναι σήμερα το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν αναταράξεις ένα μήνα προ των εκλογών και μάλιστα με  απομάκρυνση του πρώην αρχηγού του, ο κίνδυνος της περαιτέρω συρρίκνωσης είναι υπαρκτός. Κατά τούτο, μπορεί να έχει κάποιο δίκιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είπε ότι η απομάκρυνσή του (μπορεί να) είναι «επιλογή αυτοχειριασμού» του κόμματος. Μένει να αποδειχθεί.

Αυτό, όμως, που σίγουρα έχει αποδεχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ότι...