Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Προσκαλούν οι «Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου» στήν Έκθεση «Το Έπος του 1940»

Αγαπητοί Φίλοι,
Το Σωματείο «Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου»
 σας προσκαλεί στα εγκαίνια  της έκθεσης που διοργανώνει 
με τίτλο «Το Έπος του 1940» στην Δημοτική Πινακοθήκη 
Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση» στην Αίθουσα Ματογιάννι την 
Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00.


Διάρκεια έκθεσης : 24 - 31 Οκτωβρίου 2018.

Τα εκθέματα ανήκουν στη Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου 
και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Τηλ. επικοινωνίας: 6944 201 290

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!
Εκ του Δ.Σ. του Σωματείου

Μιχάλης Σάλλας: Ο πρύτανης της τραπεζικής πίστης επιστρέφει και...

  ...ο λόγος του απέναντι στο λόγο του Στουρνάρα...
Toυ Γ. Λακόπουλου
Ο Μιχάλης Σάλλας θα μείνει στην ιστορία για δυο πράγματα: Το ένα είναι ότι δημιούργησε τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας εκ του μηδενός. Ο δεύτερος ότι αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από τη διοίκηση της λόγω του «μπούλινγκ που άρχισε να υφίσταται όταν ανέλαβε την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος ο Γιάννης Στουρνάρας: πρώτα ως υπουργός Οικονομικών και εν συνεχεία ως διοικητής της  Τράπεζας της Ελλάδας.
Το φύλλο συκής για το μένος του κεντρικού τραπεζίτη για τον πιο επιτυχημένο δημιουργό του συγχρόνου χρηματοπιστωτικού συστήματος -με δημοκρατικές καταβολές και προοδευτικές αντιλήψεις εκτός των άλλων- έπεσε , όταν η πολεμική εναντίον του συντηρήθηκε και μετά την αποχώρηση από την τράπεζα Πειραιώς. Αυτή τη φορά με επιδίωξη να μην λειτουργήσει εκ νέου το τραπεζικό του δαιμόνιο μέσω της συμμετοχής του στην συνεταιριστική τράπεζα που μετέχει...

Τι απάντησε ο Έλληνας πρέσβης στον Τσαβούσογλου...

...μέσα στο τουρκικό ΥΠΕΞ...
Απάντηση στην Άγκυρα έδωσε ο Έλληνας πρέσβης, Πέτρος Μαυροειδής, όταν κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει… εξηγήσεις για τις ανακοινώσεις για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζήτησε εξηγήσεις και για το «επεισόδιο» με το πλοίο Μπαρμπαρός, πριν από μερικές ημέρες.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρέσβης απάντησε πως η ελληνική ακτοφυλακή έπραξε όσα θα έπραττε σε κάθε περίπτωση παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Όσον αφορά την αιγιαλίτιδα ζώνη, ο κ. Μαυροειδής τόνισε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών πως αυτό είναι δικαίωμα της ελληνικής πλευράς.

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», είχε πει νωρίτερα ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις δηλώσεις Κοτζιά.

altsantiri.gr

Αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα...

Ολοκληρώθηκε η απολογία του ζεύγους Παπαντωνίου...
Ολοκληρώθηκε μετά από 17 ώρες, σε διάστημα δύο ημερών η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ αργότερα το απόγευμα της Τρίτης απολογήθηκε και η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σταυρούλα Κουράκου....

Πλέον αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση τους τους ή μη.

από

Δελτίο Τύπου : 74.400 Ευρώ απο το Δήμο Μυκόνου για την ιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
74.400 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Μυκόνου επιδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία του στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Υπογράφηκε η σύμβαση, κατόπιν διαγωνισμού, μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και της Κτηνιατρικής Εταιρίας «Σταματία Τσοκανά - Αθηνά Τσοκανά Ο.Ε.», που θα παρέχει ιατρική φροντίδα υψηλού επιπέδου στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, για το έτος 2018.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το φετινό κονδύλι των 74.400 ευρώ που διαθέτει ο Δήμος Μυκόνου είναι από τα υψηλότερα που διαθέτει Δήμος σε πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό να καλυφθεί ιατροφαρμακευτικά το σύνολο των αδέσποτων ζώων της Μυκόνου.

Τρία σοβαρά παραδείγματα αλλαγής "τουριστικού μοντέλου"...

Γιατί πεθαίνει το μοντέλο «τουριστικός προορισμός» Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ και Βαρκελώνη βάζουν στόχο να είναι φιλόξενες και για τον τουρίστα και για τον κάτοικο
H Κοπεγχάγη αναπτύσσεται τώρα τουριστικά, αφού μέχρι το 2022 θα έχει αυξήσει τον αριθμό των καταλυμάτων της κατά 46% (8.200 περισσότερα). 
Του Αντώνη Τσιμπλάκη
Ως ζωντανοί οργανισμοί που βρίσκονται σε διαρκή... κίνηση, εστιάζοντας σε συνεχείς αλλαγές και προσαρμογές, οργανώνονται μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, πολλές από τις οποίες ξεφεύγουν σταδιακά από επαναλαμβανόμενες στρατηγικές περί τουριστικού προορισμού, εφαρμόζοντας νέα «μοτίβα» με κεντρικό στόχο η πόλη να είναι φιλόξενη όχι μόνο για τον τουρίστα, αλλά και για τον μόνιμο κάτοικο.
Σε μια περίοδο που η πρωτεύουσα της χώρας, η Αθήνα, βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, με την τουριστική δυναμική της να αυξάνεται διαρκώς, τα παραδείγματα από το εξωτερικό δείχνουν πιθανούς νέους δρόμους ώστε η πόλη να πάρει τα χαρακτηριστικά που έχει ανάγκη για να είναι ευχάριστη για τους κατοίκους και φιλόξενη για τους επισκέπτες.  
«Κλειδί» για την επιτυχία σε όλες τις περιπτώσεις αποτελεί...

Έρευνα Pew Research Center : Τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης είναι τα πιο αναξιόπιστα στον κόσμο.

Τα ελληνικά ΜΜΕ; Τα πιο αναξιόπιστα του κόσμου
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το κέντρο ερευνών Pew Research Center σχετικά με το ποσοστό αξιοπιστίας που απολαμβάνουν τα μέσα ενημέρωσης από τους πολίτες σε 38 χώρες, τα αποτελέσματα για τη χώρα μας είναι αποκαρδιωτικά, καθώς σύμφωνα με την γνώμη των πολιτών, τα ελληνικά Μέσα είναι τα πιο αναξιόπιστα στον κόσμο.
"Κόλαφος για την αξιοπιστία..
των ελληνικών ΜΜΕ τα αποτελέσματα της έρευνας του Pew Research. Στην τελευταία θέση η Ελλάδα ανάμεσα σε 38 χώρες, σε όλους τους σχετικούς δείκτες. Άραγε αυτή η είδηση θα "παίξει" στα εγχώρια ΜΜΕ;" έγραψε στο twitter ο αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης  σχολιάζοντας τη σχετική είδηση.

(καντε κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση)

Διακόπηκε γιά αύριο η "Μαραθώνια" απολογία τού Γ. Παπαντωνίου...

Ο εκνευρισμός του Γ. Παπαντωνίου...

crimenet.gr

 Έρρικα Βαλλιάνου

Δώδεκα ώρες ανακρινόμενος και εκνευρισμένος ο κ. Παπαντωνίου απαντούσε στις ερωτήσεις των ανακριτών διαφθοράς και...
θα συνεχίσει αύριο.

Η κόπωση και από τις δύο πλευρές ήταν αυτή που επέβαλε τη διακοπή και η απολογία θα γίνει αύριο μαζί με της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.
Κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 2,8 εκ.ελβετικών φράγκων που σχετίζονται με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών και την πρόκληση ζημιάς 400 εκ ευρώ για το δημόσιο το 2003.
Εφτά κεντρικοί τραπεζικοί λογαριασμοί και 35 υπολογαριασμοί ελέγχθηκαν και ανιχνεύθηκαν επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι.
-Πριν 35 χρόνια είχα αυτούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία όταν εργαζόμουν στο εξωτερικό. Τα λεφτά είναι πεντακάθαρα έχουν ελεγχθεί και στο παρελθόν οδηγώντας τους διώκτες μου σε αδιέξοδο, είπε σε έντονη φόρτιση.

Ο Γιάννος, η "άγνοια" τών ανακριτών καί η ...δαιδαλώδεις διαδρομές τού χρήματος εντός τών σύγχρονων τραπεζικών συστημάτων...

Folli Follie...
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Γιάννο Παπαντωνίου ότι οι ανακριτές του έχουν άγνοια των σύγχρονων τραπεζικών συστημάτων.
Έπρεπε να...
τον ανακρίνει κάποιος από τα Folli Follie.

Χρήστος Ξανθάκης (FB)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

«Μαραθώνια» η απολογία Παπαντωνίου...

Τα περί «δαιδαλώδους διαδρομής» (του χρήματος) αποδεικνύονται «άγνοια του τραπεζικού συστήματος», υποστηρίζει ο Γιάννος Παπαντωνίου
Έως το βράδυ η απόφαση αν θα προφυλακιστεί...
Με ένα διάλειμμα περίπου μίας ώρας, συνεχίζεται η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου στους ανακριτές διαφθοράς για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να πήρε ως “δώρο” για να προχωρήσει τη σύμβαση για την αναβάθμιση των έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού αλλά και τη σύμβαση για τα αντισταθμιστικά.

Η «μαραθώνια» απολογία ξεκίνησε στις 9 το πρωί. Το πρώτο σκέλος κράτησε περίπου 6-7 ώρες, που αφορά το αδίκημα της απιστίας που έχει παραγραφεί. Ωστόσο, είναι η βάση για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

Η ζημία του ελληνικού δημοσίου αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνείται όσα...