Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟY ΜΥΚΟΝΟΥ : ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ – ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ»

Ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Άνω Μεράς προέβη σε σημαντική αναβάθμιση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και υποδομών του γηπέδου της Άνω Μεράς, αποκαθιστώντας μετά από πολλά χρόνια τη νομιμότητα και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών και των επισκεπτών.

Αρχικά, ο Δήμος υπήγαγε τα υφιστάμενα κτίρια στη τακτοποίηση του Νόμου Αυθαιρέτων, προκειμένου να μπορεί να αιτηθεί στη ΔΕΗ τη νέα σύνδεση και στη συνέχεια εκπονήθηκε η κατάλληλη μελέτη της ΔΕΗ, που καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Μυκόνου. Τέλος, ακολούθησαν τα έργα και συγκεκριμένα έγιναν οι παρακάτω εργασίες, με υλικά που παρείχε ο Δήμος και ευγενική χορηγία ιδιώτη:

1. Αντικατάσταση του γενικού πίνακα του γηπέδου Άνω Μεράς, με αποσύνδεση και κατάργηση του ήδη υπάρχοντος πίνακα και τοποθέτηση και σύνδεση νέου μεγαλύτερου πίνακα, λόγω της αύξησης του μεγέθους της νέας παροχής.

2. Τοποθέτηση και σύνδεση νέας παροχής με καλώδιο ΝΥΥ 3x50mm2 +25mm2 και 50mm2 , 200m από τον γενικό πίνακα του γηπέδου έως μετρητή ΔΕΗ μέσα σε πλαστικό σπιράλ (υπόγειο δίκτυο). Εκσκαφή με ειδικό μηχάνημα και διάνοιξη αυλακιών σε βάθος 60- 65cm, τοποθέτηση στο αυλάκι του καλωδίου μέσα στο πλαστικό σπιράλ (για προστασία) και κάλυψη με χώμα.

3. Τοποθέτηση και σύνδεση νέας παροχής με καλώδιο ΝΥΥ 5x10mm2 , 40m από τον γενικό πίνακα του γηπέδου έως τον υποπίνακα τον αποδυτηρίων (εναέριο δίκτυο), με αντικατάσταση του παλιού καλωδίου.

4. Αποσύνδεση της παλιάς παροχής από τον πίνακα όπου παρείχε ρεύμα στο γήπεδο και σύνδεση της νέας παροχής με το δίκτυο της ΔΕΗ.

5. Κατασκευή γείωσης προστασίας, με τοποθέτηση τριών ράβδων γειώσεως, μήκους περίπου 1,5m η κάθε μία, συνδεδεμένες μεταξύ τους με χαλκό για προστασία.

6. Έλεγχος φορτίων και ταξινόμηση φορτίων και στις τρείς ασφάλειες του γενικού πίνακα. Ο έλεγχος των φορτίων ή αλλιώς των καταναλώσεων του γηπέδου έγινε με ειδικό μηχάνημα (βολτόμετρο), με σκοπό να γίνει ισοκατανομή των φορτίων, η οποία λειτουργεί προστατευτικά και αποτρέπει την δυσλειτουργία των ασφαλειών.

Τα έργα αυτά ήρθαν σε συνέχεια της προηγούμενης αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2017 στο Γήπεδο της Άνω Μεράς από το Δήμο Μυκόνου και συγκεκριμένα:

Τοποθετήθηκαν νέοι προβολείς σε 6 πυλώνες.
Προμηθεύτηκαν 12 νέοι προβολείς.
Επιδιορθώθηκαν 6 πυλώνες.
Επισκευάστηκε η μεταλλική πόρτα.
Επισκευάστηκε η περίφραξη στα σημεία που ήταν απαραίτητο.
Επιμηκύνθηκε η περίφραξη κατά 30 μέτρα.
Επιδιορθώθηκαν τα φώτα της περίφραξης.
Τοποθετήθηκε πίλλαρ.
Ελαιοχρωματίστηκαν οι υπάρχουσες πόρτες

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώνουμε σήμερα ένα έργο ηλεκτροφωτισμού πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του γηπέδου της Άνω Μεράς, αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, όπως πράττουμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε και παρέχουμε την δέουσα ασφάλεια. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας».

 

Μύκονος, 07-07-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                                                                 
                                                                                                                

Όργιο παραβατικότητας στα τουριστικά νησιά...

Όργιο παραβατικότητας στα τουριστικά νησιά - Λουκέτα και πρόστιμα από «Ράμπο» της εφορίαςΛουκέτα και πρόστιμα από «Ράμπο» της εφορίας...

Νέα «λουκέτα» για μη έκδοση αποδείξεων επιβλήθηκαν σε μπαρ και εστιατόρια από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες.

Επίσης για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδόσει 13 αποδείξεις.
 

"Ράμπο" μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες σε Μύκονο, Σέριφο και Νάξο
Καμπάνα» σε εστιατόριο στη Μύκονο από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων γιατί δεν είχε κόψει αποδείξεις. Οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν ως πελάτες σε γεμάτο εστιατόριο στο νησί των ανέμων. Σε 15 τραπέζια που ελέγχθηκαν δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη.

Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, μετά των αναλόγων προστίμων.

Στη Σέριφο οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν σαν «ζευγαράκι» που πήγε να πιει το ποτό του σε γνωστό μπαρ - εστιατόριο . Και εκεί διαπιστώθηκαν τα ίδια.

Φούρνος στη Νάξο, όπου οι ελεγκτές εμφανίστηκαν σαν τουρίστες, δεν έκοβε αποδείξεις για την πώληση των προϊόντων του. Ο φούρνος κλείνει αύριο το πρωί.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ θα συνεχιστούν καθώς υπάρχει σχέδιο για 14.500 ελέγχους στα νησιά με έμφαση στους τουριστικούς προορισμούς...


newpost.gr

Να ορθώσουν ανάστημα καλεί η Διεθνής Αμνηστία...

...την G20, ενάντια στις τουρκικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων...
http://avgi.gr/documents/10179/0/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%91%CE%9C%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%91+-+%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F/187ca913-0daf-45bf-b13e-f561b22cd648?t=1393244626920&imageThumbnail=3

Να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε «υπερεθνικιστές», δημοκρατικά εκλεγμένους αρχηγούς κρατών, όπως της Τουρκίας, οι αρχές της οποίας έχουν συλλάβει και κρατούν την τοπική διευθύντρια και τον τοπικό πρόεδρο της διεθνούς οργάνωσης, κάλεσε το Σάββατο τους ηγέτες της G20 η Διεθνής Αμνηστία.

Ο Σαλίλ Σέτι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, βρέθηκε στο Αμβούργο για να ασκήσει πιέσεις στους ηγέτες των χωρών της G20 να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των στελεχών της οργάνωσης, που συγκαταλέγονται στους χιλιάδες ανθρώπους που τελούν υπό κράτηση στην Τουρκία, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016...

«Απαγορευμένα» τα νησιά για τους Έλληνες...

Ακριβό σπορ για τους Έλληνες τείνει να γίνει ο τουρισμός στα νησιά.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ήδη σε ορισμένα νησιά, όπως η Μύκονος η πλειοψηφία των τουριστών είναι ξένοι καθώς οι τιμές είναι απλησίαστες για τη μέση ελληνική οικογένεια. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η εικόνα διευρύνεται και σε λιγότερο αναγνωρίσιμους διεθνώς προορισμούς, όπως η Φολέγανδρος ή και η Μήλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδώ υπάρχουν υψηλές πληρότητες και τιμές, από τα τέλη Ιουνίου. Η Πάτμος δυσκολεύεται να φιλοξενήσει σε υψηλής ποιότητας καταλύματα επισκέπτες ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού.

Οι υποδομές, ξενοδοχειακές κι άλλες, για πολλούς λόγους, δεν ακολούθησαν την αύξηση του τουριστικού κύματος, ενώ για να βρει κάποιος καμπίνα και θέση για το αυτοκίνητό του σε πλοίο της γραμμής πρέπει να έχει μεριμνήσει πολλές εβδομάδες νωρίτερα.

Η αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό έχει οδηγήσει γενικότερα τις τιμές σε επίπεδα δυσπρόσιτα για τα ελληνικά νοικοκυριά, των οποίων το διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί κατά 34,6% την τελευταία επταετία.

Μάλιστα, η εφημερίδα παραθέτει παράδειγμα για μια μέση οικογένεια 4 ατόμων, με Ι.Χ., για επτά ημέρες διανυκτέρευση σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου.

Το συνολικό κόστος φθάνει τα 3.270 ευρώ και επιμερίζεται ως εξής:

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (4κλινη καμπίνα και Ι.Χ. μετ’ επιστροφής) αγγίζουν τα 650 ευρώ.
Τα έξοδα διανυκτέρευσης υπολογίζονται σε 1.050 ευρώ (150 ευρώ Χ 7 ημέρες), ενώ οι δαπάνες σίτισης στα 1.120 ευρώ (μεσημεριανό και βραδινό, που αναλύεται σε 40 ευρώ Χ 4 άτομα Χ 7 ημέρες).
Στα άλλα έξοδα έχει προϋπολογιστεί ποσό 300 ευρώ (40 ευρώ στο πλοίο και 30 ευρώ στην παραλία για ομπρέλες, παγωτό καφέ, βενζίνη). Ακόμη στα έξοδα περιλαμβάνεται και δαπάνη 150 ευρώ που αφορά τρεις νυχτερινές εξόδους για τους γονείς.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος να γίνουν απλησίαστες οι διακοπές για τους Έλληνες δεν είναι απλώς υπαρκτός. Είναι ήδη γεγονός για ένα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ακόμα και για άνω του μέσου όρου εισοδήματος.

Ο εσωτερικός τουρισμός, στο σύνολο του τομέα, κρατούσε την περίοδο προ κρίσης 2006 – 2008 περίπου το 25% του συνόλου των εσόδων (περίπου 4 δισ. ευρώ λένε τα στοιχεία των ειδικών). Κατά τη διάρκεια της κρίσης το ποσοστό αυτό κατέρρευσε, φτάνοντας το 2015 να καταγράφει μείωση 67%...

«Πιττάκιον» - Αριστερά όπως μπαίνουμε ή όπως βγαίνουμε;...

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά όπως μπαίνουμε στο Μαξίμου ή αριστερά όπως βγαίνουμε; Επειδή οι απόψεις διίστανται και προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και καυγάδες, παρακαλώ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να το ξεκαθαρίσει...

Matrix24.gr