Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Οι καναλάρχες και η σιωπή του Κυριάκου...

Τρέχει ο χρόνος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμη δεν βγήκε τον αέρα για να καταγγείλει τους καναλάρχες του ξεπεράσαν τον...
εαυτό τους.

Ενώ πριν τους έφταιγε ότι το διαγωνισμό για τις συχνότητες έπρεπε να διενεργήσει το ΕΣΡ- που δεν υπήρχε επειδή οι ίδιοι επέβαλαν στη ΝΔ να μη στέλνει εκπρόσωπο- τώρα κρίνουν ότι … δεν πρέπει να γίνει καν διαγωνισμός, επειδή μεταξύ των άλλων … παραβιάζονται τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Ως δικαίωμα θεωρούν τη σημερινή κατάσταση της ασυδοσίας και της εκπομπής χωρίς άδεια.

Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να συνεχίσουν χωρίς να πληρώνουν και χωρίς να ελέγχονται. Προφανώς γιατί ο ακυρωθείς διαγωνισμός εκδικείται: απέδειξε τι πρέπει να εισπράξει το κράτος από τις συχνότητες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που έχει γνώμη ακόμη και για τη διάθεση του χρόνου της Θάνου, ως συνταξιούχου, για τις αξιώσεις των καναλαρχών δεν έχει;. Ή απλώς συνάσσεται μαζί τους δια της σιωπής;...

Σχολαστικός 
anoixtoparathyro.gr

Ραφαηλίδης: Στο Μεσαίωνα ο Σαββόπουλος θα ήταν ιεροεξεταστής...

Βίντεο...
  O Έλληνας διανοητής Βασίλης Ραφαηλίδης αποστομώνει περίτρανα τον υπερασπιστή ενός χυδαίου πουριτανισμού, στην γνωστή υπόθεση των αρχων της δεκαετίας του ’90 που...
αφορούσε σεξουαλικες σκηνές σε ταινία της Φρίντα Λιάππα.

Από τότε ο Σαββόπουλος ζήτησε επίσης να ανοίξουν τα ξερονήσια για τοξικοεξαρτημένα άτομα, να συγχωρέσουμε τον βασανιστή Μπάμπαλη, να καταργήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, να απελευθερώσουμε τους πραξικοπηματίες και να καταδικάσουμε ή να τιμήσουμε το ΠΑΣΟΚ (ανάλογα με την περίσταση)...
info-war.gr

Περί… εκτροπής και άλλων δαιμονίων...

Τι διαφορετικό από τις κυβερνήσεις του παρελθόντος πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εγκαλείται για αντιδημοκρατική συμπεριφορά στο όριο της εκτροπής;

Η αντιπολίτευση θα δυσκολευτεί να δώσει απάντηση. Ειδικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Που έχουν κυβερνήσει τον τόπο και βαρύνονται με τα ίδια ατοπήματα για τα οποία κατηγορούν τους σημερινούς: χειραγώγηση της δικαιοσύνης (ημέτεροι σε κορυφαίες θέσεις, κριτική σε δικαστικές αποφάσεις , αξιοποίηση συνταξιούχων δικαστικών κ.α.), διαπλοκή, κυβερνητική προπαγάνδα μέσω της ΕΡΤ και άλλα συναφή.

Η εξουσία είναι οξειδωτική. Φθείρει και διαφθείρει. Ενίοτε ανεπανόρθωτα. Κατά τούτο, ο άφθαρτος ΣΥΡΙΖΑ διέτρεχε τον κίνδυνο της οξείδωσης, ως κυβερνών κόμμα, και, ωσαύτως, κινδύνευε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι μοιάζει απαράλλαχτα με τους προηγούμενους.

Τα… πέτυχε και τα δύο. Φθείρεται εντυπωσιακά ως μνημονιακό κόμμα. Και ουδόλως διαφέρει από τις προκάτοχες κυβερνήσεις σε επίπεδο συμπεριφοράς. Κατάφερε να λέει ο κόσμος, βλέποντας τα πεπραγμένα του, «όλοι ίδιοι είναι»… Ο,τι χειρότερο, δηλαδή. Πιθανώς πιο επιβαρυντικό και από την μνημονιακή πολιτική που υπηρετεί.

Το μόνο, μέχρι στιγμής, που τον διαφορίζει είναι τα σκάνδαλα και οι λαμογιές. Τίποτε επιλήψιμο δεν υπάρχει σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο ή σχετικό με κάποια στελέχη του. Όμως η αρνητική δυναμική των πραγμάτων-κοινωνία που χειμάζεται και υποφέρει- απομακρύνει σιγά σιγά το ανεπίληπτον από την κεντρική εικόνα. Δεν το διαγράφει. Αλλά δεν αξιολογείται ως πρωτεύον, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, παρ’ ότι ο κόσμος χρόνια τώρα εγκαλεί ως διεφθαρμένο το παλιό πολιτικό σύστημα.

Για να επανέλθουμε: τα περί εκτροπής, ως επιχείρηση φθοράς των κυβερνώντων, δεν έχουν σοβαρό περιεχόμενο. Η ασθμαίνουσα κυβέρνηση πάσχει σε πολλά πεδία, προσφέροντας καθημερινά ευκαιρίες για σοβαρή, αυστηρή κριτική.

Όσοι αναμασούν τα περί εκτροπής, υποτιμούν την κοινωνία που πένεται, οργίζεται, καταγράφει και προγράφει, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει μνήμη και κρίση...

Γιάννης Τριάντης

Παράταση για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος...

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουλίου αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία έληγε κανονικά την Δευτέρα 17 Ιουλίου, ωστόσο περίπου 500.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη φορολογική τους δήλωση.

Την νέα παράταση της προθεσμίας ανακοίνωσε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας...

"Λύκος στά πρόβατα..."

Στις πόσες φορές, αλήθεια;..
Σύσσωμη η Ν.Δ., τα δύο προηγούμενα χρόνια, φώναζε ότι η διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση θα καταστρέψει τον τουρισμό μας.

Τελικά, όμως, κάθε χρόνο κάνουμε και νέο ρεκόρ. Ρεκόρ το 2015, ρεκόρ το 2016, ρεκόρ αναμένεται και για το 2017, με 5 εκατομμύρια τουρίστες περισσότερους από πέρυσι. Αρα, προφανώς, η καταστροφολογία διαψεύστηκε, σωστά;

Σε αγαστή συνεργασία, Ν.Δ. και κανάλια μάς έλεγαν όλο το 2016 ότι η κυβέρνηση θα χάσει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος και ότι αυτό θα σημάνει την απόλυτη καταστροφή.

Τελικά, όμως, όχι μόνο πιάσαμε τον στόχο, αλλά τον υπερβήκαμε κατά 8 φορές! Επρεπε να πιάσουμε 0,5% και πιάσαμε 4,2%. Ως προς αυτό, καλύτερα να μη σχολιάσουμε τι έπαθε η καταστροφολογία…

Το πρώτο και κυρίαρχο επιχείρημα της Ν.Δ., από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν η αύξηση της ανεργίας, στην οποία δήθεν θα μας οδηγούσαν οι πολιτικές της νυν κυβέρνησης.
Τελικά, όμως, όλο το 2016 η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε ρεκόρ 16ετίας (από το 2001 και μετά) αναφορικά με την αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.
Και φέτος, το 2017, τρέχοντας με τους ίδιους ρυθμούς, καταγράφει ρεκόρ 17ετίας όλο το πρώτο εξάμηνο. Εδώ τι έπαθε η καταστροφολογία; Ας μη το σχολιάσουμε ούτε αυτό.
Και τώρα, πάμε στα σκληρά.
Πέρυσι, το 2016, με την πρώτη –δύσκολη– αξιολόγηση στον αέρα, η Ν.Δ. επένδυσε όλα της τα λεφτά επικοινωνιακά στη σιγουριά της ότι...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Χριστοφορίδη, πατήστε εδώ

Μόνο οι κουφοί δεν ακούνε ότι με τον τρόπο που κάνει αντιπολίτευση ο Κυριάκος όλο και μεγαλώνει η βουή «αυτός να μην έλθει και ας γίνει ότι να ‘ναι»

Πώς ο Μητσοτάκης και οι φίλοι του δουλεύουν για τον Τσίπρα

Του Γ. Λακόπουλου
Στην πολιτική πρέπει να έχεις φίλους. Αλλά πάνω από όλα πρέπει να έχεις… καλούς αντίπαλους. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τους καλυτέρους.
Σε περίοδο κορύφωσης της δυσφορίας της κοινωνίας για τη μνημονιακή πολιτική που ασκεί – κατ’ ανάγκην, αλλά επιτυχώς για το μέλλον της χώρας – και τα καμώματα κάποιων υπουργών του, οι «άνθρωποί» του σπεύδουν στην αντιπολίτευση και σε κάποια ΜΜΕ, να του στείλουν κόσμο.
Η παραπληροφόρηση, η δημοσκοπική αλαζονεία – που οδηγεί κάποιους φλούφληδες να κάνουν μέχρι και προγραφές – η διόγκωση υποθέσεων τριτεύουσας σημασίας, αν όχι η κατασκευή τους εξαρχής, η απόλυτη ταύτιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τη διαπλοκή, εξοργίζουν τη δημοκρατική κοινή γνώμη.
Πολίτες που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, για διάφορους λόγους απείχαν από τις κάλπες τον Σεπτέμβριο και σκόπευαν να του γυρίσουν οριστικά την πλάτη, προσανατολίζονται να επιστρέψουν.
Δεν αντέχουν τα φαινόμενα απίστευτης προκλητικότητας που οργανώνει ο νεομητσοτακισμός – με την «κυρία Φώφη Γεννηματά», όπως λέει και ο Πρόγκας – και οι κακόφημοι υποστηρικτές τους στο μιντιακό χώρο.
Σε κάνουν Συριζαίο ακόμη και αν έχεις επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις για τη σημερινή κυβέρνηση – ιδίως για τον εναγκαλισμό με τον Καμμένο.
Η παραπλάνηση έγινε πλέον δεύτερη φύση στην αντιπολίτευση. Ύστερα από κάθε εξέλιξη που δείχνει ότι η χώρα σταδιακά βαίνει προς την ολοκλήρωση του κύκλου των Μνημονίων και μπαίνει στον δρόμο εξόδου από τη κρίση, συμβαίνουν τα εξής δύο από την πλευρά της ΝΔ.
Πρώτον εμφανίζονται δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η εκλογική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ πάει για...

Kάποια στιγμή να αρχίσουν να ευημερούν και οι άνθρωποι...

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηριχθεί σε ένα προπαγανδιστικό «success story». Η χώρα χρειάζεται ένα «true story»...

Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τις ευοίωνες εκτιμήσεις αξιωματούχων για την έξοδο στις αγορές αλλά και η απόφαση της Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος είναι θετικές και σηματοδοτούν, για πρώτη φορά, μια νέα πορεία. Αλλά δεν πρέπει να προκαλέσουν ούτε ευφορία ούτε εφησυχασμό στη κυβέρνηση.

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρήσεις υποφέρουν από τη φορολογική καταιγίδα που έχουν επιβάλλει οι δανειστές, ενώ οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να χρηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η ανεργία μειώνεται, αλλά εξακολουθεί να παραμένει πολύ υψηλή. Η φυγή των νέων στο εξωτερικό συνεχίζεται.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, τώρα που η αξιολόγηση τελείωσε και υπάρχουν 2 χρόνια για παραγωγικό έργο. Με τη προϋπόθεση φυσικά ότι τα υπουργεία θα εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα της δεύτερης αξιολόγησης. Γιατί υπάρχουν δυνάμεις στο εξωτερικό που δεν έχουν καταθέσει τα όπλα και αναζητούν προσχήματα, προκειμένου να βάλουν νέα εμπόδια και να υπονομεύσουν μια από τις λιγοστές κυβερνήσεις που δεν ανήκουν στην ευρωπαϊκή δεξιά.

Πρέπει επίσης να γίνουν διορθωτικές κινήσεις σε υπουργεία που δεν παράγουν τα αναμενόμενα ή και πελαγοδρομούν.

Για τη δε αξιωματική αντιπολίτευση, η καταστροφολογία επίσης δεν αρκεί να είναι στρατηγική επιλογή για μεγάλο διάστημα. Ήδη και στο εσωτερικό της ΝΔ ακούγονται «καμπανάκια», που επισημαίνουν ότι χρειάζεται η διαμόρφωση της δικής της οικονομικής ατζέντας, πέρα από τη μόνιμη προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση το μπαλάκι είναι στη κυβέρνηση. Μπορεί οι αγορές να στέλνουν καλά μηνύματα και οι αριθμοί να προοδεύουν, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να ευημερούν και οι άνθρωποι. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηριχθεί σε ένα προπαγανδιστικό «success story», δεν έχει άλλωστε και τα ΜΜΕ για να το επιβάλλει. Η χώρα χρειάζεται ένα «true story»...

tvxs.gr