Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Έφοδος από την εισαγγελία Διαφθοράς στο γραφείο και το σπίτι του Θ. Λιακουνάκου...

 
Εφοδο στο γραφείο και στο σπίτι του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου πραγματοποίησε η επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς, κυρία Πόπη Παπανδρέου συνοδευόμενη από ...
άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν από τους χώρους του επιχειρηματία αφορούσαν κυρίως τις έρευνες της Δικαιοσύνης για τις υπεράκτιες εταιρίες που αποδίδονται στον επιχειρηματία και οι οποίες εμπλέκονται σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στην παραγγελία αναφέρεται το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχτεί τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στα συνοδευτικά έγγραφα της Αστυνομίας αναφέρονται οι υπεράκτιες ΙΒΟΣ, Εβανστον, Ιντεράξιον, αλλά και οι υποθέσεις των προμηθειών των Απάτσι (προμηθεύτρια η αμερικανική Boeing) και των Λέοπαρντ 2 (προμηθεύτρια η γερμανική Krauss Maffei). Στα έγγραφα αναφέρονται ακόμα και τα ονόματα δικηγόρων οι οποίοι εμφανίζονται να εκπροσωπούν συγκεκριμένες υπεράκτιες όπως ο Βρετανός Κάλεριτς αλλά και έλληνας δικηγόρος διαχειριστής άλλης υπεράκτιας.

Η προμήθεια των 12 ελικοπτέρων Απάτσι, πάντως, είχε υπογραφεί απευθείας με την Boeing και συνολικό τίμημα ανέρχονταν στα 593 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με καταγγελίες όμως είχε υπερτιμολογηθεί κατά 70 εκατομμύρια ευρώ, αφού χρηματοδοτήθηκε από την Deutshe Bank και εκδόθηκε swap και υπεγράφη swap agreement.

Οι άλλες υπεράκτιες, οι οποίες ερευνώνται από την εισαγγελία, αφορούν διαιτησία που είχε παλιότερα εκδικαστεί και εκεί ομολογούνταν, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, και καταγγελίες για παράνομες πληρωμές ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ (Λέοπαρντ 2). Τέλος, η τρίτη υπεράκτια αποκαλύφθηκε από κατάθεση πρώην στελέχους της εταιρείας Ericsson, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για καταβολή μιζών στη χώρα μας από τη Σουηδική εταιρεία, που ήταν υποκατασκευάστρια εξοπλιστικών... Σύμφωνα με άλλες πηγές, πάντως, στοιχεία έχουν φτάσει και από υπηρεσίες πέραν του Ατλαντικού.


BHMA

Ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο...

 

Από το πρωί ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 41η επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου.  Οι πύλες του ιδρύματος για το κοινό άνοιξαν στις 9 το πρωί και κλείνουν στις 9 το βράδυ, το οποίο αναμένεται να συμβεί και αύριο.
 

Τη Δευτέρα κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις. Οι πύλες του κτιρίου θα ανοίξουν επίσης στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στη μια μετά το μεσημέρι.
Μέσα στο Ίδρυμα θα παραμείνει η Επιτροπή εορτασμού και θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική εκδήλωση, με το προσκλητήριο νεκρών, ενώ η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα ξεκινήσει στις 15:00.

Α. Σαρρηκώστας: Ο φωτορεπόρτερ της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο...

Εισβολή τανκς στο Πολυτεχνείο το 1973
Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας είναι ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο το 1973 και μαζί με το φιλμ των 35 δευτερολέπτων του Ολλανδού οπερατέρ Άλμπερτ Κουράντ, αποτέλεσαν τα μοναδικά ντοκουμέντα και διέψευσαν τις...
αρχικές δηλώσεις της αστυνομίας ότι «στο Πολυτεχνείο δεν συνέβη το παραμικρό».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιέγραψε τη στιγμή της εισβολής του τανκ:
«Tρεις παρά πέντε, παρά τέσσερα λεπτά βλέπω ξαφνικά να γυρίζει ο πυργίσκος στην αντίθετη κατεύθυνση, ενώ κοίταζε την είσοδο του Πολυτεχνείου και όχι μόνο αυτό αλλά έκανε και όπισθεν. Aμέσως μετά ανέβηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο, φουλάρισε τις μηχανές και με όση ιπποδύναμη είχε, πήγε χτύπησε την κύρια είσοδο του Πολυτεχνείου. Δεν έπεσε αμέσως η πόρτα. Πέσανε όμως όσοι από τους φοιτητές ήταν πάνω στα κολωνάκια δεξιά και αριστερά. Το επικίνδυνο ήταν ότι πίσω από την πόρτα υπήρχαν πολλοί φοιτητές» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας

Οι φωτογραφίες του λίγες ώρες μετά, έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Associated Press.
«Επί 37 χρόνια φωτογραφίζω την φρίκη του πολέμου», λέει και συνεχίζει: «Τα μάτια μου έχουν δει πολύ χειρότερα πράγματα. Η μηχανή μου έχει απαθανατίσει χιλιάδες νεκρούς ανά την υφήλιο. Όμως με το Πολυτεχνείο οφείλω να ομολογήσω ότι συγκλονίστηκα και αυτό γιατί συνέβαινε στην πατρίδα μου, στο σπίτι μου, στην οικογένειά μου. Αισθάνεσαι τελείως διαφορετικά και το λέω με μεγάλη συγκίνηση».
Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας παρασημοφορήθηκε με το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής από τον Κάρολο Παπούλια για τις φωτογραφίες του Πολυτεχνείου.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

efsyn.gr

Για να πάρεις μίζα δεν χρειάζεται...

...να είσαι ξαπλωμένος!..



Γιώργος Βαρεμένος
Μετά τον κεραυνό της Δικαιοσύνης για offshore εταιρείες και μίζες, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε ότι παραμένει όρθιος. Περίεργο επιχείρημα, γιατί κανείς δεν έχει πει ότι για να πάρεις μίζα, πρέπει να είσαι ξαπλωτός.

Αντιθέτως το κόμμα των F16 αποτελούνταν από ανθρώπους και των τριών (Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή  ΛΑ.Ο.Σ.) το κόμμα των Μιράζ ή των Σούπερ Πούμα ή των ΤOR MI1 κλπ αντίστοιχα. Οι  υποστηρικτικές για τους εξοπλισμούς ερωτήσεις  που υποβάλλονταν στη βουλή, ασχέτως αν αυτοί που τις υπέγραφαν (Γεωργιάδης, Πλεύρης και κάποιες Βορίδης) πιθανόν να μην γνώριζαν την ταρίφα τους, ήταν στην ουσία «επί πληρωμή». Ένα πραγματικό αίσχος για το Κοινοβούλιο.
Το χειρότερο απ΄όλα, ίσως να μην είναι η απώλεια δισεκατομμυρίων, που μεταξύ πολλών άλλων οδήγησε στη χρεωκοπία.
Το αίσχιστο είναι ο αργυρώνητος πατριωτισμός, η πατρίδα ως κάλυψη ενός χωρίς όρια χρηματισμού.

Ο κ. Καρατζαφέρης είχε βάλει δίπλα στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν σ΄αυτό το τρίπτυχο θα προστεθεί και η μίζα, ώστε να γίνει τετράπτυχο.
Ο κ. Καρατζαφέρης εκπροσωπούσε το συντηρητικό όραμα, όταν ο Άκης και ο Γιάννος είχαν αναλάβει την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ετοιμάζονταν να επανέλθει στο ρόλο του πολιτικού μπαλαντέρ, απειλώντας ότι θα φράξει το δρόμο στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προκειμένου να σωθεί η δύσμοιρη πατρίδα. Θα είχε ένα λόγο παραπάνω ο Πρόεδρος, για να μην έρθει πάση θυσία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα πράγματα.
Το σύστημα που στήριξε με νύχια και με δόντια την πολιτική των μνημονίων, ήταν όπως αποδεικνύεται, από διαπραγματευτικής δύναμης, χειροπόδαρα δεμένο. Ασχέτως αν τα χρήματα είχαν πάει σε προσωπικές offshore εταιρείες, ή με σακούλες στα κομματικά ταμεία.
Το σύστημα αυτό, που ενέπλεξε και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε περιπέτεια, έπρεπε να είχε συντριβεί προ πολλού. Είναι το ελάχιστο για την κάθαρση της ελληνικής τραγωδίας.
Οι  Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι αποθήκη χρυσοπληρωμένων εξοπλισμών, που σε αρκετές περιπτώσεις, αγοράστηκαν με τη λογική του «τώρα που γυρίζει», χωρίς υποστηρικτικά προγράμματα, με συνέπεια να μένουν ανενεργοί.
Το σύστημα αυτό θα εξυγιανθεί δίνοντας τη δυνατότητα για νέου τύπου, ευέλικτες  Ένοπλες Δυνάμεις, που θα κληθούν να αντεπεξέλθουν σε καινούργια σύνθετα στρατηγικά πεδία. Με την κατά το δυνατόν αλλαγή στη σχέση μεταξύ ανελαστικών και λειτουργικών δαπανών, ούτως ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αξιοποίηση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, ο οποίος θα αισθανθεί πιο κοντά τις Ένοπλες Δυνάμεις.
tvxs.gr

Από τα «λεφτά στην τσέπη» στα «Χριστούγεννα με την Εφορία»

15.11.14


«Χριστούγεννα με την Εφορία» θα κάνουν οι Έλληνες σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία βέβαια πριν από λίγο καιρό είχε μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση για το μέλλον της χώρας.

Να το πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας στις 8 Σεπτεμβρίου του 2014:



Θυμίζω ότι χθες παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο Ανδρέας Ψυχάρης για λόγους...ρομαντισμού. Γενικά, κάποια πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν στη χώρα.
parapolitiki.com

17 νοέμβρη 1973. Ο άνθρωπος που κινηματογράφησε το φονικό τανκ...

Άλμπερτ Κουράντ: Ο άνθρωπος που κινηματογράφησε το τανκ στο Πολυτεχνείο

Tvxs συνέντευξη


10:54 | 20 Ιουλ. 2013
Τελευταία ανανέωση 10:56 | 20 Ιουλ. 2013
Ο Άλμπερτ Κουράντ έχει γυρίσει το φιλμ που έχει προβληθεί τις περισσότερες φορές στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας συνειδήσεις και την ιστορία. Χωρίς τις εικόνες από το φιλμ, η μεταπολιτευτική πορεία της χώρας ίσως ήταν διαφορετική: πρόκειται για τα 35 δευτερόλεπτα της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.

Κατά την περίοδο της επταετίας, αντίθετα με πολλούς συναδέλφους του ξένους ανταποκριτές όπως ο διαβόητος Μαρκ Μαρσώ της Le Monde,όχι μόνο συνέχισε να καταγράφει τα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει την ελληνική αντίσταση. Η χούντα τον απέλασε δυο φορές από την Ελλάδα, για να επανέρχεται πάντα κάτω από κινηματογραφικές συνθήκες. Στην πρώτη από αυτές τις επιστροφές, μπόρεσε να καταγράψει την ιστορική στιγμή, από ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Ακροπόλ.
 
Για την αντιδικτατορική του δράση, τιμήθηκε με παράσημο από τον βασιλιά του Βελγίου και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος χιούμορ και αγάπη για την ζωή. Πέθανε στις 13 Ιουλίου στο Άμστερνταμ.
Η συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου που ακολουθεί, ήταν από τις τελευταίες που έδωσε.
Ήρθα στην Ελλάδα πριν το πραξικόπημα του 1967 και με τα Ιουλιανά είδα τις διαδηλώσεις, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα..Είπα τότε: τι ζωηρός λαός είναι αυτός;
Οταν έγινε η χούντα από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα τανκς στον δρόμο, άρχισα να παίρνω πολλές συνεντεύξεις με ανθρώπους που πήγαν φυλακή, που ύστερα έγιναν φίλοι μου,πολλοί δεν υπάρχουν πιά... Το φιλμ για το Πολυτεχνείο δεν ήταν το πρώτο που έκανα. Έκανα 10-15 φιλμ, τα χάρισα στην ΕΡΤ, πρέπει να είναι ακόμα εκεί.

Μετά την 21η Απριλίου μας καλούσαν σε συνεντεύξεις, του Παπαδόπουλου του έκανα δύσκολες ερωτήσεις. Είχε πάει στην Αμερική τότε και τον ρώτησα: «Κύριε Πρόεδρε, οι Αμερικανοί δεν είχαν ερωτήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα;»

Τον Παττακό τον είχαν για πλάκα, θυμάμαι μία μέρα κάλεσαν όλους τους ξένους ανταποκριτές στις 5 το πρωί. Και πήγαμε εκεί, καθόταν με το βλακώδες χαμόγελο και δεν είπε τίποτα...Πέρασε ένα τέταρτο, 20 λεπτά και λέω «Κύριε Πρόεδρε, αφού μας σηκώσατε τόσο νωρίς, έχετε κάτι σοβαρό να μας πείτε. Ίσως να γυρίσετε στον στρατό, παραδίδοντας την εξουσία στους πολιτικούς».. « Ήθελα να σας πω καλημέρα μόνο», απάντησε. Οταν είχε πέσει η Χούντα, πήγα στο σπίτι του. Χτύπησα το κουδούνι και λέει «εσύ πάλι; Γιατί έρχεσαι;». Λέω «Ήμουν οπαδός σας.» Και γέλασε. Γιατί είχε κάτι, δεν τόσο κακός άνθρωπος, όσο ο Παπαδόπουλος


Ο Παπαδόπουλος, τι τύπος ήταν;...

Ο πρόεδρος στο YouTube

Νίκος ΞυδάκηςΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
 Ο Γιώργος Καρατζαφέρης καθιερώθηκε στον δημόσιο βίο ως ο τυπικός λαϊκιστής πολιτικός, ακροδεξιού προσήμου, που έγινε γνωστός όταν ο Κώστας Καραμανλής τον διέγραψε από τη Ν.Δ. λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Ιδρυσε κόμμα, διαφημισμένο ως γνησίως ακροδεξιό, και κατάφερνε έκτοτε να βρίσκεται στο προσκήνιο με πολλά πρόσωπα: αυτοπροβαλλόμενος ως ρυθμιστής εξελίξεων, αυτόκλητος εθνοσωτήρας, συγκάτοικος της δεξιάς πολυκατοικίας, συμπαθής ατακαδόρος, τηλεκήρυκας με τσουβαλάτα λόγια αλλά και άφθονα υπονοούμενα, τέλος, ως ιδιοκτήτης πολιτικού «μαγαζιού». Οι επόμενες γενιές δεν θα θυμούνται όλες αυτές τις ιδιότητες, εκτός κι αν τις περιλάβει το οικείο λήμμα στη wikipedia· πιθανότατα όμως θα τον βλέπουν στα αρχεία του YouTube και θα αναγνωρίζουν στις εμφανίσεις του έναν γραφικό συνεχιστή της ελληνικής φαρσοκωμωδίας.

Τα ύποπτα εμβάσματα από εμπόριο εξοπλισμών προς τις άδηλες υπεράκτιες εταιρείες του αρχηγού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού αποτελούν δραματικό επεισόδιο που μας αναγκάζει να αλλάξουμε genre: η φαρσοκωμωδία μεταπίπτει σε μαύρη κωμωδία. Ο ελισσόμενος συγκάτοικος και συγκυβερνών, ο πρόθυμος λαγός για το καλό του έθνους, ο εναλλάξ τιμητής και χατζηαβάτης της εξουσίας, ο ικανότατος επιβιωτής και χαμαιλέων δεν γνώριζε πότε να σταματήσει, να αποσυρθεί για να απολαύσει τους καρπούς των ελιγμών του και να γράψει απομνημονεύματα. Οθεν βρέθηκε κρεμασμένος στα μανταλάκια, έκθετος στη χλεύη, ενώπιον της ανθρωπίνης δικαιοσύνης. Εξουδετερωμένος πολιτικά και υποχρεωμένος πλέον να αποδείξει πώς απέκτησε την περιουσία του κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο τελευταίος καρατερίστας, φαίνεται δεν είχε αφομοιώσει τις σοφές ατάκες και τα πικρά διδάγματα του στρατηγού Δεκαβάλλα, στο «Ενας ήρως με παντούφλες». Δεν είχε αφομοιώσει, λ.χ., το σχόλιο του θυμόσοφου στρατηγού για το περίφημο άγαλμα, το σύμπλεγμα που του σερβίριζαν: «...Εγώ, η Νίκη, η Δόξα, το άλογο... Από μακριά θα φαινόμαστε σα σούστα». Και κυρίως λησμόνησε το δραματικό φινάλε, την έξοδο του στρατηγού Δεκαβάλλα, το σοφόκλειο άμα και αριστοφανικό καθαρτήριο «Βρε ουστ!».

Στην γκάμα του καρατερίστα προέδρου δεν περιλαμβάνονταν οι δραματικές αποχρώσεις, οι ανατροπές, η πτώση. Είχε μόνο την μπαλαφάρα, τον «Μπακαλόγατο», τις ευκολίες μιας επιθεώρησης σε λαϊκό αναψυκτήριο. Μα έτσι εβιώνετο η πολιτική και ο δημόσιος βίος έως τη μεγάλη πτώση· γι’ αυτό άλλωστε βρήκε χώρο και ευκαιρία να μεσουρανήσει το καινοφανές πολιτικό genre του λαϊκού τηλεκήρυκα, ορμητικού, συνωμοσιολόγου και ασυνάρτητου, ερμηνευτή των πάντων· σε αυτή την πίστα άνθησαν οι θίασοι ποικιλιών των φωνακλάδων υπερπατριωτών, των ωρυομένων για τα όσια της φυλής και τους άμωμους υπεράκτιους λογαριασμούς. Ετσι εβιώνετο η πολιτική: υποκρισία, απληστία, χρηματισμός, υποδούλωση.

Σε αυτή την ακρολαϊκιστική πίστα έλαμψαν και άλλοι βλαστοί, κήρυκες γελοιότητος και μίσους· όσοι μεταμφιέζουν ιδέες και πεποιθήσεις, προκειμένου να επιπλεύσουν σε νέες ιστορικές δεξαμενές. Η προκληθείσα πτώση του αρχηγού και διδάχου ίσως αποτελεί ένα μήνυμα και προς αυτούς.

Toυς το είχε πει ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης το 2011: «Δεν μπορεί, το περιθώριο, οι νονοί, τα λαμόγια να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή... Το περιθώριο πρέπει να ξαναγυρίσει στο περιθώριο». Ηταν το «ουστ» του στρατηγού Δεκαβάλλα, με περισσότερα λόγια.
kathimerini.gr

Πέθανε ο αρκούδος του «Αρκτούρου»

Σε βαθιά γεράματα

Πέθανε ο Γιώργος, ο αρκούδος του «Αρκτούρου»

Στα νιάτα του, τον ανάγκαζαν να χορεύει και να κάνει διάφορα κόλπα, προς τέρψη των θεατών, σε τσίρκο. Όταν οι άνθρωποι του «Αρκτούρου» τον απελευθέρωσαν από το μαρτύριό του, έζησε επί 20 και πλέον χρόνια στο καταφύγιό του μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή, πλήρης… ημερών. arkoudaΟ Γιώργος, 27 ετών περίπου (ο μέσος όρος ζωής των αρκούδων είναι τα 25 έτη), βρέθηκε νεκρός από φροντιστές του «Αρκτούρου» που παρακολουθούν και ταΐζουν καθημερινά τις αρκούδες του καταφυγίου.
Το ζώο είχε επιβαρυμένη υγεία από τα βασανιστήρια που πέρασε ως αρκούδα- χορεύτρια, πρακτική που κατάφερε να εξαλείψει η Οργάνωση καθώς ήταν και ο βασικός λόγος ίδρυσής της.
Παρόλο που δεν ήταν καφέ αρκούδα, αλλά μαύρη αμερικάνικη, είχε προσαρμοστεί πλήρως στο Καταφύγιο και ζούσε αρμονικά με τις υπόλοιπες. Ήταν ήσυχος και πολύ καλός φίλος της Τασούλας με την οποία περνούσαν την περίοδο του χειμέριου ύπνου μαζί σε φωλιά που έσκαβε για να χωράει και τους δυο τους.
Η ιστορία του Γιώργου
Ο Γιώργος κατασχέθηκε το 1991 στην 'Αμφισσα από αρκουδιάρη, ο οποίος τον είχε αγοράσει από τσίρκο. Ζύγιζε 130 κιλά και ήταν η μόνη αρκούδα του Καταφυγίου, που δεν είναι καφέ (Ursus arctos) αλλά μαύρη αμερικάνικη αρκούδα (Ursus americanus).
Για δύο περίπου χρόνια ο Γιώργος φιλοξενήθηκε στον Ορειβατικό Σύλλογο 'Αμφισσας. Τον Αύγουστο του 1993 μεταφέρθηκε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του «Αρκτούρου». Η υγεία του ήταν γενικά καλή, χρειαζόταν όμως άμεσες εξαγωγές των κυνοδόντων της κάτω γνάθου.
Ο Γιώργος είχε όμορφη γυαλιστερή γούνα, αντιπροσωπευτική του είδους του, με μουσούδα σε ομαλή ίσια γραμμή. Ήταν ήσυχος, αλλά και πεισματάρης.
Στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» έχουν μείνει πλέον 9 αρκούδες ενώ συνεχίζεται ο αγώνας και η πίεση προς τον δήμο Θεσσαλονίκης για την μεταφορά στο Καταφύγιο των δυο αρκούδων που ζουν σε περιορισμένο χώρο στον Ζωολογικό Κήπο της πόλης.
matrix24.gr

Πολιτικές μαγκιές, χωρίς αντίκρισμα...

«Οι δανειστές δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να στηρίξουν το σημερινό κυβερνητικό σχήμα»…

Η τραγελαφική ιστορία με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Όχι μόνο για την κυβερνητική αδυναμία να διαχειριστεί με στοιχειώδη σοβαρότητα ένα θέμα. Αλλά...
απαντάει με απόλυτη σαφήνεια και στο ερώτημα: «ποιος
κυβερνά αυτή τη χώρα;». Απλή η απάντηση, η τρόικα. Ενδεχομένως θα έπρεπε να θεωρείται και αυτονόητη τόσα χρόνια μετά, αλλά δεν ήταν για όλους. Κάποιοι, πίστευαν πως μπορούν να κάνουν τις δικές τους μικροπολιτικές μαγκιές και να την αγνοήσουν. Πολιτικοί κουτσαβακισμοί. Ψηφίζουμε νόμους εν αγνοία της τρόικας. 
Δεν τους ρωτάμε γιατί εμείς νομοθετούμε και άλλες τέτοιες ιστορίες επιχειρούσε να ισχυριστεί το κυβερνητικό επιτελείο το προηγούμενο διάστημα. Και δεν αρκέστηκε στα λόγια εντυπωσιασμού στα οποία επιδίδεται συνήθως. Επιχείρησε να ψηφίσει και έναν νόμο εν αγνοία των δανειστών. Το αποτέλεσμα, το βλέπουμε. 

Μια ακόμα κυβερνητική ήττα. Πολιτική, επικοινωνιακή και ό,τι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς, που δυστυχώς δεν χρεώνεται μόνο το κυβερνητικό σχήμα. Αλλά και η χώρα ολόκληρη. Είναι προφανές πως τέτοιες κινήσεις δεν ενισχύουν ούτε την πολιτική αξιοπιστία, ούτε τις διαπραγματευτικές δυνατότητες.

Η εξέλιξη αυτή, όχι απλά επιβεβαιώνει την απάντηση του προαναφερόμενου ερωτήματος, αλλά μας λέει με οριστικό και κατηγορηματικό τρόπο και κάτι άλλο. Πως οι δανειστές δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να στηρίξουν το σημερινό κυβερνητικό σχήμα...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο ου Γιάννη Παντελάκη πατήστε εδώ

Βρωμάει χούντα;..

   Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου και τα ΜΑΤ ξεδιπλώνουν και αναδεικνύουν όλες τις κρυφές χάρες αυτής της κυβέρνησης.
Η περαστική κυρία έχοντας, προφανώς, "αναμνήσεις" -λόγω ηλικίας- από τή χουντική "μπόχα" τού '67, καλού-κακού, έφραξε, κι αυτή, τή μύτη της γιά τήν αποφυγή εισπνοών από τίς "νέες αναθυμιάσεις"...
Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

Αυταρχικές ανίκανες μαριονέτες...

marΑν η κυβέρνηση δεν μπορεί να ρυθμίσει ούτε με ποιον τρόπο θα εισπραχτεί ένας φόρος- στην προκειμένη περίπτωση ο...
ΕΝΦΙΑ—χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, βάσιμα μπορεί  να υποθέσει κανείς πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει για την παραμικρή δαπάνη του κράτους, ούτε καν για χαρτί υγείας χωρίς να λάβει άδεια από τους δανειστές.

Αυτή η κυβέρνηση, λοιπόν, που δεν μπορεί να αγοράσει χωρίς να λάβει έγκριση από την τρόικα  ούτε κѠλ⓪χαρτο είναι αυτή που μας λέει ότι θα διώξει την τρόικα, το ΔΝΤ εμφανίζεται τιμητής...
της τάξης και της νομιμότητας.
Ακούμε τον υπουργό δικαιοσύνης στη Βουλή να μας λέει πως τα ΜΑΤ που έκλεισαν τα πανεπιστήμια εφαρμόζουν την τάξη και τον νόμο.
Ακούμε από το βήμα της βουλής τον Μαρκόπουλο να μας λέει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως είναι με τους διασαλευτές της τάξης και τους τρομοκράτες καταληψίες.
Ακούμε και τον Γιακουμάτο να μας λέει πως οι 100 δόσεις για τις οφειλές είναι πια νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί θέλει δε θέλει η τρόικα γιατί οι νόμοι εφαρμόζονται.
Τι απέμεινε από όλη αυτή την δοξολογία του νόμου από τους κυβερνητικούς τιμητές της τάξης;

Οι τζάμπα μαγκιές και το κλείσιμο των πανεπιστημίων από τις διμοιρίες των ΜΑΤατζήδων. Γιατί τελικά δεν χρειάστηκε κάποια πυρηνική βόμβα για να καμφθεί η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κρατήσει  και τις βεβαιωμένες οφειλές στην «ευεργετική» διάταξη των 100 δόσεων. Ήταν αρκετό ένα mail της τρόικας.

Έτσι οι σκληροί διαπραγματευτές υπέρ του δημόσιου συμφέροντος έβαλαν την ουρά στα σκέλια και είναι έτοιμοι να  ψηφίσουν και να αλλάξουν τον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν προχτές, βγάζοντας έξω τον ΕΝΦΙΑ και τις βεβαιωμένες οφειλές από τις 100 δόσεις, όπως ακριβώς ζητούσε η τρόικα.

Μάλιστα, πρόλαβαν να αναπτύξουν και σχετική επιχειρηματολογία, λέγοντας ότι ο νόμος που οι ίδιοι προχτές ψήφισαν είχε λάθος και θα πρόκυπτε  δημοσιονομικό κενό…

Μαθημένοι στην ξεφτίλα, οι κυβερνώντες μας, φαίνεται πως δεν ιδρώνει το αυτί τους για τα «ερωτήματα» που οι ίδιοι δημιουργούν:

Πρόκειται για ανίκανους; Ή μήπως για μαριονέτες;

Ανεξάρτητα πάντως από την απάντηση που αυτοί προτιμούν, αυτό που με σαφήνεια διακρίνει πια η πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι οι εν λόγω κύριοι προσπαθούν να κρυφτούν στο τελευταίο καταφύγιο της εξουσίας: στον αυταρχισμό. Καμία ωστόσο κρυψώνα δεν μπορεί να  κρύψει αυτό που οι κυβερνώντες μας έχουν καταντήσει: Ανίκανες αυταρχικές μαριονέτες…
imerodromos.gr