Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Οι "New York Times" αποκαλύπτουν :

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον «πρύτανη των κρατικών ομολόγων» αποκαλύπτουν οι New York Times

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον «πρύτανη των κρατικών ομολόγων» αποκαλύπτουν οι New York Times

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με το διάσημο δικηγόρο, ειδικό σε θέματα αναδιάρθρωσης χρέους Λι Μπουχάιτ, αποκαλύπτει άρθρο των New York Times. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το γεγονός ότι η Αθήνα εξετάζει τρόπους για την αναδιάρθρωση του χρέους της, υποδεικνύει πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα στην χρεοκοπία.

Ο Μπουχάιτ, διακεκριμένος δικηγόρος της αμερικανικής Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, σχεδίασε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα. Ο «πρύτανης των κρατικών ομολόγων», όπως αποκαλείται από τον διεθνή Τύπο, ήταν από τους πρώτους που το 2010 είχαν μιλήσει για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Οι New York Times αναφέρουν πως τα όσα συζήτησαν οι δύο άνδρες κατά την συνάντησή τους δεν έγιναν γνωστά, καθώς κανένας από τους δύο δεν έκανε κάποιο σχετικό σχόλιο. Αλλά το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης αναζητεί ακόμα τρόπους για αναδιάρθρωση, υπογραμμίζει το πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στο να κηρύξει χρεοκοπία, ενώπιον του δυσβάστακτου χρέους πολλών δισεκατομμυρίων που πρέπει να αποπληρώσει τις επόμενες εβδομάδες.

Η εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ σύμφωνα με τον οποίο πρακτικά και πολιτικά, το κούρεμα του ελληνικού χρέους αποκλείεται.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως πολλοί αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ διαμαρτύρονται πλέον δημοσίως για το γεγονός ότι ο Γ. Βαρουφάκης καταναλώνει υπερβολική ενέργεια ως διάσημος οικονομολόγος αντί να σχεδιάσει ένα βιώσιμο σχέδιο που θα ικανοποιεί τους πιστωτές. «Ακόμα δεν έχουμε ένα κατανοητό, λεπτομερές σχέδιο. Επιπλέον, τα νούμερα δεν βγαίνουν», δήλωσε αξιωματούχος των δανειστών της Ελλάδας στους ΝΥΤ.

Κατά το δημοσίευμα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο έλληνας υπουργός επιμένει ότι η Ευρώπη και ειδικά η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για τον εξαναγκασμό της Ελλάδας σε χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη. «Με τον χρόνο να τελειώνει και την Ελλάδα να ξεμένει από ρευστό, οι ερχόμενες εβδομάδες θα αποδείξουν την σοφία αυτού του στοιχήματος», τονίζεται χαρακτηριστικά.
από tanea.gr

Μαξίμου: Μαύρα μεσάνυχτα ο Ε. Βενιζέλος ...


...για το ζήτημα των προσφύγων...
«Δεν έχουμε καινούργιες εξελίξεις στη Συρία, ή στη Λιβύη, αυτό που άλλαξε είναι η ρητορική της κυβέρνησης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύοντας ότι έχει πλήρη άγνοια...
για το μέγεθος του προσφυγικού κύματος και το τι συμβαίνει σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και τις άλλες χώρες

Όπως αναφέροουν κυβερνητικές πηγές:

1.Πάνω από 700 μετανάστες χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου μόλις την Κυριακή με τις κυβερνήσεις όλων των ευρωπαϊκών χωρών – και όχι μόνο – να έχουν κινητοποιηθεί. Το γεγονός ότι η Ιταλία έχει δεχτεί 24.000 μετανάστες και πρόσφυγες τον τελευταίο μήνα καταδεικνύει αυτό που η αντιπολίτευση δεν αποδέχεται, παραδομένη σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες: Ότι, το ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές.

2. Οι μόνοι που φαίνεται να μην το αντιλαμβάνονται είναι οι κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

3. Ο κ. Βενιζέλος, χθες Κυριακή στον Alpha [εκπομπή Σπ. Χαριτάτου] αναρωτιόταν «γιατί τώρα έρχονται 10.000 πρόσφυγες ή μετανάστες; Έχει αλλάξει κάτι στη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες; Όχι. Μάλλον καλύτερα πάνε τα πράγματα σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Έχουμε καινούργιες εξελίξεις μόνο στην Υεμένη. Δεν έχουμε καινούργιες εξελίξεις στη Συρία, ή στη Λιβύη. Αυτό που άλλαξε είναι η ρητορική της κυβέρνησης».  

4. Είναι, σαφές, ότι έχει «μαύρα μεσάνυχτα» για το τι συμβαίνει σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και τις άλλες χώρες. Πρέπει να είναι ο μόνος που δεν έχει πληροφορηθεί την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ, την εισβολή τζιχαντιστών στο στρατόπεδο προσφύγων Γιαρμούκ [κοντά στη Δαμασκό] που ανάγκασε όσους σώθηκαν (από τις 110.000 κατοίκους του) να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ανατίναξη πανάρχαιων μνημείων. Αλήθεια, ειδήσεις δεν παρακολουθεί;

5. Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν περάσει σε χώρες του εξωτερικού για να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Στην γειτονική Τουρκία μόνο, φιλοξενούνται πάνω από 1,8 εκατ. πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη τώρα που βελτιώνεται ο καιρός. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προσφυγικού κύματος, υπενθυμίζουμε ότι οι Παλαιστίνιοι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους το 1948 ήταν 700.000, αλλάζοντας για πάντα τον πολιτικό χάρτη της Μέσης Ανατολής.

6. Η Συρία έχει «καταρρεύσει» με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες πολέμου να μην ελπίζουν σε επιστροφή στα σπίτια τους. Και οι πρόσφυγες –που δεν έχουν κύριο προορισμό την Ελλάδα αλλά την Ιταλία προκειμένου να φτάσουν στο Βορά πιο εύκολα –προς ώρας, είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου γι αυτό και έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν την μεταφορά τους με τα πλοία/φέρετρα, να καλύψουν το ξενοδοχείο τους και τις πρώτες ανάγκες τους.

7. Η κυβέρνηση δεν άλλαξε καμιά ρητορική. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν κατανοούν, όμως, το περιβάλλον στο οποίο ζει και κινείται η χώρα. Δεν μπορεί να υποστηρίζει ένα πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε Συρία και Λιβύη. Δεν είναι καλό και για τη χώρα…

Διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά της Χρυσής Αυγής...


ΦΩΤΟ...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο πραγματοποίησαν χθες, Κυριακή, αντιφασιστικές οργανώσεις, με αφορμή την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η...
κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της «Αντιφασιστικής Δράσης για την Ελλάδα» (Anti-fascist Action for Greece), ενώ συμμετείχαν και οργανώσεις όπως η «Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Ελλάδα» (Greece Solidarity Campaign) και «Ενωθείτε ενάντια στον Φασισμό» (Unite Against Fascism).

Δείτε τις εικόνες…

ΕΣΗΕΑ: Το δράμα των προσφύγων...


... δεν προσφέρεται για την καλλιέργεια φόβου και μισαλλοδοξίας...
"Τα φοβικά πρωτοσέλιδα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων περί «λαθρομεταναστών» που κατακλύζουν την Ευρώπη, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και...
καλλιεργούν φοβικά και ρατσιστικά ανακλαστικά στους πιεζόμενους από την φτώχεια και την ανεργία πολίτες", τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.


Ολόκλητη η ανακοίνωση:
Το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά απώλειας εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κινητοποίησαν τις ευρωπαϊκές ηγεσίες τονίζει ότι τα φοβικά πρωτοσέλιδα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων περί «λαθρομεταναστών» που κατακλύζουν την Ευρώπη, αλλά και το κλίμα τρομο-υστερίας με την ανυπόστατη τηλεοπτική θεωρία περί «ανοιχτών συνόρων», διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και καλλιεργούν φοβικά και ρατσιστικά ανακλαστικά στους πιεζόμενους από την φτώχεια και την ανεργία πολίτες.
«Είναι κοινά αποδεκτός τόπος ότι οι άνθρωποι που περισυλλέγονται στις θάλασσες της Μεσογείου είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα πολιτικοί πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες καταγωγής τους για να σωθούν από πολεμικές συρράξεις, φονταμενταλιστικά και καταπιεστικά καθεστώτα», αναφέρει το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ.
Τέλος ζητεί από το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της Ένωσής μας να επιληφθεί άμεσα και να πράξει τα προβλεπόμενα εκ του Κώδικα δεοντολογίας...
left.gr

Roufianodimosiografia & Company (...& Σία)

Στην... σέντρα οι μάρτυρες από το Πρώτο Θέμα...

Η αίθουσα που γίνεται η δίκη της Χρυσής ΑυγήςTo Πρώτο Θέμα ξεπέρασε τον εαυτό του αφού έσπευσε σήμερα να δημοσιεύσει όλα τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορητηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Έβγαλε...
λοιπόν στην ιστοσελίδα του τον πλήρη κατάλογο με τα στοιχεία της οικογένειας και των φίλων του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, όλων των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης και κάθε αυτόπτη μάρτυρα. 

Τι κι αν τους δίνει βορά στην εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης; Τώρα που καταργήθηκε κι ο κουκουλονόμος μπορεί να το κάνει με άνεση κι έτσι όπως το πάει θα μας αποκαλύψει και τα πλήρη στοιχεία των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων...

"Παρασκήνια"
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

ΣΗΜ."Ν.Μ." : Ο υπέρτιτλος δικός μας...
Τό : (...& Σία), επειδή βρίσκουν, αβασάνιστα, συνεργάτες ...ολούθε!

Μαξίμου: Η δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται...



                  ...και οφείλει να είναι γενναιόδωρη...

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις ΗΠΑ για την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς κράτησης του Σάββα Ξηρού. 

"Αν ο...
Σάββας Ξηρός - ή κάποιος άλλος που έβαψε με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του - φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη. Είναι βίαιοι τρομοκράτες και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους" είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πίρς σε έκτακτη συνέντευξη τύπου. 
Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τέτοιου είδους κινήσεις να επηρεάσει και τις διαπραγματεύσεις και την στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση. 
"Ευχόμαστε στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά. Θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να εξέλθει από την κρίση δυνατότερη και σταθερή. Δεν μπορούμε απλώς να αγνοήσουμε θέματα σαν αυτό και δεν μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα τα αγνοήσουμε"

Συνάντηση Κέρι – Κοτζιά 
Μέσα σε αυτό το κλίμα στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Στο επίκεντρο και το ενεργειακό άνοιγμα της Ελλάδας στην Μόσχα. 

Η απάντηση του Μαξίμου 
"Εμείς έχουμε δυο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία, διότι τα εγκλήματα αυτά έγιναν στο όνομα της Αριστεράς" έλεγαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά
με το θέμα που προέκυψε τον Σάββα Ξηρό, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σε ερώτηση για "την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού", επισήμαιναν ότι σεβόμαστε και τιμούμε την μνήμη των θυμάτων, αλλά η δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται και οφείλει να είναι γενναιόδωρη. 
Διευκρίνιζαν παράλληλα ότι για την περίπτωση του Σ. Ξηρού δεν μιλάμε για αποφυλάκιση αλλά για κατ’ οίκον κράτηση με βραχιολάκι, όπου θα ελέγχεται καλύτερα...
real.gr

ΚΚΕ: Ο ναζισμός πρέπει να καταδικαστεί από τον ίδιο τον λαό...


"Ο φασισμός, ο ναζισμός, πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από το δικαστήριο, αλλά από τον ίδιο τον ελληνικό λαό", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση αναφορικά με τη...
δίκη της Χρυσής Αυγής. 
"Η δίκη των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε σήμερα και αναβλήθηκε για τις 7 Μαΐου, πρέπει να ολοκληρωθεί με την καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και των συνεργών τους, όσων συμμετείχαν στη  δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αλλά και κατά των Αιγύπτιων ψαράδων. Για όλα αυτά τα εγκλήματα, αλλά και για δεκάδες άλλα, την ευθύνη έχει η ίδια η ηγεσία της, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ακριβώς γιατί είναι ναζιστική τόσο στη δομή της, όσο και στην οργάνωσή της. Ωθεί, καθοδηγεί τα μέλη της, στο να εγκληματούν σε βάρος μεταναστών, εργατών, συνδικαλιστών, αντιφασιστών, κομμουνιστών", αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:
"Το αποκρουστικό, εγκληματικό της πρόσωπο έδειξε και σήμερα, λίγο πριν την έναρξη της δίκης, όταν επιτέθηκε και ξυλοκόπησε νέα παιδιά, μάρτυρες κατηγορίας και φίλους του Παύλου Φύσσα".
"Ο φασισμός, ο ναζισμός, πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από το δικαστήριο, αλλά από τον ίδιο τον ελληνικό λαό και σ’ αυτό μπορεί να συμβάλει το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα που θα απομονώνει την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και θα δυναμώνει τη δράση του ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά και θρέφει το ναζισμό", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ...
enikos.gr

Ετοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα


ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ 
 Ηδη υπογεγραμμένη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία τα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών της κυβέρνησης μεταφέρονται στον Κοινό Λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην ΤτΕ. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ΠΝΠ δεν αφορά ασφαλιστικά ταμεία και πρόκειται να κατατεθεί αν όχι εντός της ημέρας, το αργότερο αύριο.
Πρόκειται για μία πρακτική, που όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου ισχύει σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε η ρύθμιση αυτή αναφέρεται σε φορείς οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να δανείζεται για μία χρονική περίοδο ως και 15 ημέρες ποσά τα οποία οι φορείς δεν έχουν ανάγκη.
Με αυτό τον τρόπο, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, οι φορείς εξασφαλίζουν πιο αποδοτική τοποθέτηση των ταμειακών τους διαθεσίμων, αφού τα επιτόκια των εμπορικών τραπεζών δεν ξεπερνούν το 1%, ενώ στην Τράπεζα της Ελλάδος η απόδοση είναι της τάξης του 2,5%. Υπενθυμίζουμε ότι με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων είναι πλήρως εξασφαλισμένα με δικαίωμα αποζημίωσης από το Δημόσιο.
Τέλος, αρκετοί φορείς έχουν ήδη καταθέσει τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτοί, κάθε στιγμή που προκύπτει ανάγκη μπορούν να εκταμιεύουν τα ποσά που επιθυμούν, όπως έκανε η Αττικό Μετρό, η οποία εκταμίευσε πρόσφατα 150 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Συνολικά, από την Παρασκευή 24 Απριλίου έως και την Παρασκευή 1 Μαίου το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει για μισθούς, συντάξεις και επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων το ποσό των 1,9 δισ ευρώ. Δεδομένου ότι άλλες πηγές ρευστότητας δεν υπάρχουν, η κυβέρνηση στρέφεται στα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης. Και η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει – εκτός απροόπτου – την κατάθεση των διαθεσίμων που δεν χρειάζονται άμεσα οι φορείς σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), που θα παρέχει μία διασφαλισμένη απόδοση.
Από εκεί και πέρα, η ΤτΕ θα έχει το δικαίωμα να επενδύσει τα κεφάλαια αυτά. Ετσι, θα μπορέσει να αγοράσει βραχυπρόθεσμους τίτλους (repos) του Ελληνικού Δημοσίου, παρέχοντας ρευστότητα στο κράτος για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του.
Συνολικά, το ποσό που έχουν οι φορείς του Δημοσίου εκτιμάται σε 2,5-3 δισ ευρώ, αλλά είναι σαφές ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξολοκλήρου από την κυβέρνηση, καθώς και οι ίδιοι οι φορείς έχουν υποχρεώσεις που θα πρέπει να εξυπηρετήσουν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δ. Μάρδας, υποστήριξε σήμερα, δε, ότι πρώτα πρέπει να χρησιμοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί των φορέων του Δημοσίου και εν συνεχεία η κυβέρνηση να ζητεί χρήματα από τους δανειστές.
από kathimerini.gr

Σημείωση "Ν.Μ." : Δέν αφορά ούτε ισχύει η "Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου" γιά τά Ασφαλιστικά Ταμεία.

Brussels Group: Μικρή πρόοδος...

...σήμερα τα «σπουδαία»
Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα (Kυριακή) οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Brussels Group, οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο στο Παρίσι.

Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Brussels Group, οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο στο Παρίσι.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις της πρώτης ημέρας έγιναν σε καλό κλίμα , ενώ την Τετάρτη 22 Απριλίου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του EuroWorking Group μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με το Mega, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας σημειώθηκαν βήματα προόδου με την ελληνική πλευρά να ζητά από τους εταίρους το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος να κινηθεί στο 1,2 με 1,5%, το οποίο μπορεί να αγγίξει και το 2% για το 2016. Συγκλίσεις φέρεται ότι σημειώθηκαν και στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, ωστόσο παρουσιάστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις στο αν τα χρήματα που θα εισπραχθούν θα πάνε για την αποπληρωμή του χρέους, όπως ζητούν οι δανειστές ή για την ανάπτυξη, σύμφωνα με την Αθήνα.   
Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε την Κυριακή και η Κατερίνα Σαββαϊδου, καθώς μερικά από τα θέματα των συζητήσεων ήταν η περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων αλλά και το φορολογικό. 
H αυριανή (σημερινή) ατζέντα  αναμένεται να είναι «καυτή» καθώς θα τεθούν στο τραπέζι τα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών, στα οποία διαπιστώνονται και οι μεγαλύτερες αποκλίσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους.
από thetoc.gr

Εσείς τι βλέπετε σε αυτήν την εικόνα; Σίγουρα κάνετε λάθος!

Αν βλέπετε έναν χαμαιλέοντα, κοιτάξτε καλύτερα! Δεν είναι αυτό που νομίζετε...
Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Johannes Stötter φημίζεται για τις φαντασικές δημιουργίες του σε body painting.
Στο βίντεο, ο θεατής βλέπει έναν χαμαιλέοντα, όμως, αν κοιτάξει με μεγαλύτερη προσοχή θα διακρίνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Δύο γυναίκες, η μία πάνω στην άλλη, με ζωγραφισμένα τα κορμιά τους με body painting. Είναι απίστευτο!
 Το σχέδιο του Johannes Stötter
 
από thetoc.gr

H "Nέα Μύκονος" είχε -εμμέσως πλήν σαφώς- προειδοποιήσει...***

Διαψεύδει η Μόσχα το δημοσίευμα του Der Spiegel
Διαψεύδει η Μόσχα το δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel περί συμφωνίας Αθήνας-Μόσχας για προκαταβολή 3-5 δισ από τα μελλοντικά κέρδη από τον αγωγό Turkish Stream

Tό Κρεμλίνο
Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα για προκαταβολή 3 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον αγωγό Turkish Stream, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου κ. Πεσκόφ το Σάββατο, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, όπως αναφέρει το Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε σε δημοσίευμα του ότι η συμφωνία Μόσχας-Αθήνας θα υπογραφεί ίσως και την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου ο αγωγόςTurkish Stream να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αμέσως μετά θα εκταμιευθεί προκαταβολή που μπορεί να φέρει στα ελληνικά κρατικά ταμεία έως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Spiegel επικαλείτο μάλιστα δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατονομάζεται.
από thetoc.gr 

η ίδια είδηση καί στήν διαδικτυακή KAΘΗΜΕΡΙΝΗ  :

Διαψεύδει το Κρεμλίνο
Πάντως, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα ύψους 3-5 δισ. ευρώ.
«Είναι φυσικό ότι το ζήτημα για την ενεργειακή συνεργασία τέθηκε (σ.σ στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα). Είναι φυσικό ότι με το πέρας των συνομιλιών κορυφής συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επεξεργασία όλων των ζητημάτων, που σχετίζονται με τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ενώ η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, διότι ουδείς την ζήτησε», είπε ο κ. Πεσκόφ στον οικονομικό ραδιοσταθμό της Μόσχας Business FM.
kathimerini.gr


***Σημείωση "Ν.Μ." : Xθές  Σάββατο 18/4/2015 στίς 11 τό πρωί περίπου (11: 02' π.μ.ακριβώς), αναρτήσαμε τήν είδηση τού Der Spiegel περί χορήγησης "προκαταβολής 3-5 δίς Ευρώ από τή Μόσχα". 
Παρ΄όλο πού η πληροφορία προερχόταν από όλα τά σοβαρά ΜΜΕ κάτι δέν μάς άρεσε. Κάτι "βρώμαγε", κάτι δέν ήταν φυσιολογικό. 
Aπό τό αρχείο τού Αρκά. Χωρίς άλλα λόγια...
Όπως αποδείχθηκε σήμερα -μέ τή "διάψευση Πεσκόφ"- η υποψία ότι η είδηση είχε υποστεί "καθολικό botox" δέν μάς είχε κυριεύσει, καθόλου, άδικα... 
Γι αυτό καί η επόμενη (καί ταυτόχρονη) μετά τού Der Spiegel  ανάρτηση τής "Ν.Μ." -χθές- ήταν τό παραπλεύρως εικονιζόμενο σκίτσο τού Αρκά. 
Δηλωτικό, μιάς, ισχυρής δυσπιστίας στό "εύπεπτο" τού πράγματος...  

Γιά τό αληθές τού λόγου :
Η χθεσινή είδηση  τού "Der Spiegel" (στίς 11: 02' π.μ.) : ΕΔΩ
Η ανάρτηση μέ τό σκίτσο (στίς 11: 02' π.μ. επίσης) ΕΔΩ  
Δ.Ν.Α.