Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Brussels Group: Μικρή πρόοδος...

...σήμερα τα «σπουδαία»
Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα (Kυριακή) οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Brussels Group, οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο στο Παρίσι.

Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Brussels Group, οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο στο Παρίσι.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις της πρώτης ημέρας έγιναν σε καλό κλίμα , ενώ την Τετάρτη 22 Απριλίου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του EuroWorking Group μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με το Mega, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας σημειώθηκαν βήματα προόδου με την ελληνική πλευρά να ζητά από τους εταίρους το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος να κινηθεί στο 1,2 με 1,5%, το οποίο μπορεί να αγγίξει και το 2% για το 2016. Συγκλίσεις φέρεται ότι σημειώθηκαν και στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, ωστόσο παρουσιάστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις στο αν τα χρήματα που θα εισπραχθούν θα πάνε για την αποπληρωμή του χρέους, όπως ζητούν οι δανειστές ή για την ανάπτυξη, σύμφωνα με την Αθήνα.   
Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε την Κυριακή και η Κατερίνα Σαββαϊδου, καθώς μερικά από τα θέματα των συζητήσεων ήταν η περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων αλλά και το φορολογικό. 
H αυριανή (σημερινή) ατζέντα  αναμένεται να είναι «καυτή» καθώς θα τεθούν στο τραπέζι τα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών, στα οποία διαπιστώνονται και οι μεγαλύτερες αποκλίσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους.
από thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.