Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                               ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (12.04.17)

(Εκφράζοντας καί τό πνεύμα τών ημερών) : Βαίνουμε πρός μετεκλογική «αποκαθήλωση» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Η σιωπηρή συμμαχία Σουλτς - Μέρκελ για την Ελλάδα
Νικόλ Λειβαδάρη 
Το προσύμφωνο της Μάλτας, όπως επιβεβαιώνει πλέον ανοιχτά και ο γερμανικός Τύπος, ήταν μεταξύ άλλων και προϊόν της παρέμβασης του σοσιαλδημοκρατικού άξονα της γερμανικής κυβέρνησης στην Μέρκελ, κόντρα στη σκληρή γραμμή Σόιμπλε.
Με διαμεσολαβητή τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Μέρκελ και Σουλτς φαίνεται πως διαμόρφωσαν το μεταξύ τους, προεκλογικό και μετεκλογικό, modus vivendi μέσω της Ελλάδας: Προέκριναν την αποδραματοποίηση του ελληνικού ζητήματος, προέταξαν ως γερμανικές και ευρωπαϊκές προτεραιότητες τη διαχείριση του Brexit, της απρόβλεπτης εποχής Τραμπ και των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή, και έθεσαν κομψά στην άκρη τον «σκληρό» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η λύση της λογικής»
«Ηταν η λύση της λογικής», είπε ο ίδιος ο Μάρτιν Σουλτς στη συνέντευξή του στους ξένους ανταποκριτές επικαλούμενος ακριβώς όλα τα διεθνή και γεωπολιτικά ρίσκα που επιβάλουν την διασφάλιση της ομαλότητας και της ενότητας στην Ευρώπη. «Θα πρέπει», εξήγησε, «να έχουμε ένα μεγάλο ενδιαφέρον να κρατήσουμε την ΕΕ ενωμένη, να τη διαμορφώσουμε σε ένα ισχυρό πολιτικό μπλοκ», είπε ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία....

Nέες εθνικές οδοί... Τά διόδια όμως λίγο "τσιμπημένα", τά άτιμα...

Θετικό είναι επίσης και το γεγονός ότι το αρμόδιο υπουργείο του κ. Σπίρτζη επαναδιαπραγματεύθηκε κάποιες από τις συμβάσεις, εξοικονομώντας, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεκάδες εκατομμύρια.Παραμένει όμως το πρόβλημα με τις τιμές των διοδίων, οι οποίες ανταποκρίνονται σε επίπεδα ζωής πριν από την οικονομική κρίση. Η διαδρομή Αθήνας - Θεσσαλονίκης κοστίζει 30,75 ευρώ ενώ για το ταξίδι από τα Ιωάννινα στην Αθήνα, μέσω της γέφυρας του Ρίο, θα χρειάζονται 37,25 ευρώ, για ένα Ι.Χ. Και αυτές οι τιμές, μοναδικές στην Ευρώπη, δεν αντισταθμίζονται από την μικρή οικονομία στη βενζίνη ή την δραστική μείωση του απαιτούμενου χρόνου, που βοηθάει μόνο εμμέσως την οικονομία. Μόνο για οικογένειες ή ομάδες ατόμων το ταξίδι με αυτοκίνητο συμφέρει, όταν υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν εισιτήρια σε φθηνότερες τιμές.
Ανάλογες παρατηρήσεις ισχύουν και για την Αττική Οδό, η οποία άλλαξε μεν τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην Αττική αλλά το κόμιστρο παραμένει σχεδόν το ίδιο-αυξήθηκε μάλιστα ελαφρώς- από το 2003 όταν δόθηκε στη κυκλοφορία.
Τόσο για την διευκόλυνση των πολιτών όσο και για συμβολικούς λόγους, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει τη μείωση των ύψους των διοδίων, εκεί όπου είναι δυνατό. Και συγχρόνως να επιδιώξει την αναπροσαρμογή τους ανάλογα με την απόσταση. Αντί για μια ενιαία τιμή, ρύθμιση που δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά στο κόσμο και προφανώς αποτελούσε δωράκι στους διαπλεκόμενους εργολάβους.


«...η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία...» (BINTEO απ' τη Βουλή)...

Τσακαλώτος σε ΝΔ: Είστε η νόσος
που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία.
Mητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η δεύτερη αξιολόγηση.
Αποτέλεσμα εικόνας για Μητσοτάκης Κυριάκος Τσακαλώτος
BINTEO...
«Λέτε σοβαρές ανακρίβειες όταν λέτε ότι τα θετικά μέτρα θα υπάρξουν μόνο αν υπάρξει υπέρβαση στόχων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, όπου...
τίθενται προς συζήτηση-ψήφιση οι δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία..

«Οι ακραίες δεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του ΕΛΚ και των δικών σας», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Μάλιστα υπογράμμισε: «Είστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία».

«Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών. «Βλέπω συνεχώς έναν τρόπο που πολιτεύεστε, που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράταξής σας», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει να πάει χειρότερα η οικονομία με το να κατηγορεί την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, όταν όλοι στην Ευρώπη παραδέχονταν ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στον τσακωμό Γερμανίας – ΔΝΤ.

Μητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η δεύτερη αξιολόγηση
«Η αξιολόγηση όπως εξελίσσεται αποτελεί το βατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια της Βουλής....

Αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και δηλώσεις εισοδήματος

όλη η τροπολογία

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Την παράταση της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, την αλλαγή στη διαδικασία πληρωμής του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων αλλά και την επαναφορά του θεσμού των «τελών κυκλοφορίας με τον μήνα» προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Επίσης, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών.
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος καθιερώνεται η 30ή Ιουνίου αντί της 30ής Απριλίου που ίσχυε μέχρι τώρα.
Η τροπολογία
Τροποποιείται ο χρόνος καταβολής του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και...