Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Αδυνατεί να παραστεί στην Εξεταστική ο Ψυχάρης...

Αδυναμία να παραστεί στην Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια, δηλώνει ο Ψυχάρης


tvxs.gr 20:36 | 01 Αυγ. 2016
Την αδυναμία του να παραστεί στις 3 Αυγούστου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τον τραπεζικό δανεισμό πολιτικών κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης, γνωστοποιεί ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σωκράτη Φάμελλο.

Στην επιστολή του, που συνοδεύεται από ιατρική βεβαίωση την οποία υπογράφει καθηγητής της Νευρολογίας, ο κ. Ψυχάρης αναφέρει, «ότι παρά την επιθυμία του να εκπληρώσει το καθήκον του, αδυνατεί λόγω της καταστάσεως της υγείας του, να παραστεί στις εργασίες της Επιτροπής, επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα στην προφορική επικοινωνία και δεν έχει τη δυνατότητα για την παροχή απαντήσεων στα ερωτήματα που θα τεθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
• Κλήθηκε για κατάθεση στην Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια ο Σταύρος Ψυχάρης
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, θα ενημερώσει την Τρίτη τα μέλη της τα οποία θα αποφασίσουν για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Η κα Παναγιωταρέα συνεχίζει να διδάσκει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Π.Θ.;

Ψευδές δημοσίευμα και... άδειασμα Παναγιωταρέα...
Προ ολίγων ημερών (στις 17 Ιουλίου) η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα, η οποία «έλαμψε» με τις ανταποκρίσεις τάφου την περίοδο της «Αμφιπολιάδας Σαμαρά» έγραψε ένα...
πύρινο άρθρο στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό.

Ο τίτλος ήταν «Η χώρα πεθαίνει» και κάπου μεταξύ κριτικής για την περσινή διαπραγμάτευση και το «ναι σε όλα» η δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει χρήματα σε ξένες τράπεζες.
Την Κυριακή, ωστόσο, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στην οποία είχε δημοσιευθεί το άρθρο προχώρησε σε ένα μεγαλοπρεπές... άδειασμα της κας Παναγιωταρέα.

Με μια ανάρτηση, αρκετά... χωμένη βέβαια μέσα στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, ο.. «Ελεύθερος Τύπος» αποκαθιστά την αλήθεια σημειώνοντας ότι είναι «αναληθής και ανυπόστατος ο ισχυρισμός του άρθρου ότι ο υπουργός κ. Σπίρτζης διατηρεί καταθέσεις στο εξωτερικό».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι... προφανώς η έμπειρη δημοσιογράφος «παραπλανήθηκε από λανθασμένες πληροφορίες και αναξιόπιστες πηγές».

Πάντως, ο «Ελεύθερος Τύπος» δεν σταματά εκεί, καθώς διαχωρίζει πλήρως της θέση του και αναφέρει στο εντυπωσιακό άδειασμα ότι «αναγνωρίζουμε οτι η συντάκτρια δεν είχε αξιόπιστα και ικανά στοιχεία προκειμένου να διαδώσει, διά του δημοσιεύματος, τους ανωτέρω ισχυρισμούς. Σε κάθε περίπτωση, η ιδιοκτησία της εφημερίδας δεν συντάσσεται με το επίμαχο δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του κ.Σπίρτζη».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:


ΥΓ1: Το επίμαχο άρθρο, πάντως, παραμένει αναρτημένο κανονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας. ΥΓ2: Η κα Παναγιωταρέα συνεχίζει να διδάσκει δημοσιογραφία στο ΑΠΘ; Ε;

Χ.Κ. (από τή στήλη "Παρασκήνια")
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Ερωτήματα ΕΤΙΤΑ προς Καψή...

Καψής Πριν λίγες μέρες ο Διευθυντής ειδήσεων του MEGA Μανώλης Καψής  εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού κατηγορώντας την...
κυβέρνηση πως θέλει να κλείσει το MEGA και να μείνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στον δρόμο.

Εφόσον λοιπόν ο κύριος Καψής αποφάσισε να αυξήσει τις αρμοδιότητές του και να αναλάβει  την εκπροσώπηση τύπου των μετόχων του καναλιού, θα μας επιτρέψει να του υποβάλλουμε με την σειρά μας τις ακόλουθες ερωτήσεις που πηγάζουν από τους ίδιους τους εξαθλιωμένους πια  εργαζόμενους του σταθμού.

•Αν πραγματικά κύριε Καψή η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει το MEGA οι ίδιοι οι μέτοχοι τι κάνουν γι αυτό;
•Γιατί έχουν εγκαταλείψει και απαξιώσει τον σταθμό τους;
•Γιατί ενώ έχουν ανακοινώσει, δύο φορές μάλιστα, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν έχουν προχωρήσει ποτέ σε αυτή με αποτέλεσμα να δίνουν πάτημα στις τράπεζες να κρατάνε μπλοκαρισμένους τους λογαριασμούς και στην κυβέρνηση να λέει πως το MEGA το κλείνουν οι ίδιοι;
•Γιατί έχουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες;  Την στιγμή μάλιστα που βρέθηκε τρόπος να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα και μισό δεκαπενθήμερο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δεν μπορούν οι μέτοχοι να καταβάλουν όλα τα δεδουλευμένα;
•Γιατί Κύριε Καψή το MEGA βρέθηκε σε αυτή την δεινή κατάσταση;
•Για τον υπερδανεισμό και την κακοδιαχείριση ευθύνονται όλοι οι άλλοι και όχι η διοίκηση;
•Που πήγαν οι θυσίες των εργαζομένων  που κόψατε δυο φορές τους μισθούς τους;

Αν λειτουργούσατε ως αντικειμενικός δημοσιογράφος και όχι ως εκπρόσωπος τύπου των μετόχων, μαζί με όλα τα άλλα θα έπρεπε να αναφέρετε ΚΑΙ αυτά.

Εμείς από την πλευρά μας ως Ένωση καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους, την Κυβέρνηση, τις τράπεζες, αλλά ΚΑΙ τους μετόχους κύριε Καψή να πάψουν επιτέλους να παίζουν πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων...

enimerosi24.gr

Πλήρης... ακινησία και «ύποπτη» αδράνεια μετά το Brexit


Λονδίνο  
AP Photo/Matt Dunham
Η πλήρης ακινησία που επικρατεί μετά το δημοψήφισμα όσον αφορά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., παρομοιάζεται από τους αναλυτές με αντίστοιχη εξάμηνη περίοδο αδράνειας μετά την κήρυξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, που καταγράφηκε στην Ιστορία ως «Ψεύτικος Πόλεμος». Τα λεκτικά πυροτεχνήματα των πρώτων ημερών, αντικαταστάθηκαν με πλήρη αδιαφάνεια για το τι θέλει ή δεν θέλει όχι μόνο η βρετανική κυβέρνηση αλλά και η Ε.Ε., αναφέρουν οι FT.
Την ίδια στιγμή, οι Financial Times, επικαλούμενες αξιόπιστες διπλωματικές πηγές από το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, εξάγουν το συμπέρασμα ότι και οι δύο πλευρές είναι εντελώς ανέτοιμες να επεξεργαστούν τα νέα δεδομένα και επιδεικνύουν μια πολύ «ύποπτη αδράνεια». Οι διπλωμάτες εκτιμούν πως με αυτό τον βηματισμό συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο των αντιπροσωπειών δεν πρόκειται να γίνει μέσα στο 2017 και πιθανότατα ούτε το 2018. Και δεν αναφέρονται καν σε έναρξη διαπραγματεύσεων, αλλά για προπαρασκευαστικές συνομιλίες.
Οι εκτιμήσεις τους έχουν λογική βάση αν ληφθεί υπόψιν ότι το 2017 είναι έτος εκλογών για την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Γερμανία, στις οποίες, μετά την άνοδο των δεξιών λαϊκιστικών κομμάτων θα τεθεί υπό αμφισβήτηση το Ευρωπαϊκό μοντέλο, ακόμη και η συνοχή της ΕΕ. Αν και, ιδανικά, η διαπραγμάτευση με τη Βρετανία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και το 2019, χρονιά των Ευρωεκλογών, οι πηγές που επικαλείται η έγκριτη βρετανική εφημερίδα επιμένουν ότι συμφωνία μέσα σε τρία χρόνια είναι στη φαντασία μόνο όσων έχουν άγνοια των εσωτερικών διαδικασιών.
Από την πλευρά της πάντως η Μ, Βρετανία φαίνεται να μην ξέρει τι θέλει, ενώ δεν γνωρίζει κανείς πότε και αν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50, δεν έχει πλήρη ομάδα εμπειρογνωμόνων. Παράλληλα στις Βρυξέλλες δείχνουν να επικρατούν οι μετριοπαθείς που θέλουν ένα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο διαζύγιο. Γενικό συμπέρασμα είναι πάντως ότι όσο επιμηκύνεται η διάρκεια της διαδικασίας αποχώρησης, τόσο λιγότερες εκπλήξεις μας περιμένουν.
Πηγή: Deutsche Welle

efsyn.gr

Αγγλικό μπουλντόγκ :Το τέλος μιας ράτσας...

...λόγω γενετικού αδιεξόδου
Του Βαγγέλη Πρατικάκη


Προγναθισμός, αφύσικα κοντό ρύγχος, δυσκολία στην κίνηση και ασυνήθιστα πολλές αλλεργίες: έπειτα από αιώνες επιλεκτικών διασταυρώσεων, το αγγλικό μπουλντόγκ έχει φτάσει πια σε γενετικό αδιέξοδο και είναι αδύνατο να σωθεί χωρίς γονίδια από άλλες ράτσες.

«Με απασχολεί εδώ και καιρό η αυξανόμενη συχνότητα κληρονομικών παθήσεων σε πολλές ράτσες καθαρόαιμων σκύλων» λέει ο Νιλς Πέντερσεν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, επικεφαλής της νέας γενετικής μελέτης.
«Το μπουλντόγκ είναι αναμφίβολα το χειρότερο παράδειγμα αυτής της τάσης» επισημαίνει.
Η ράτσα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1830 από μια σχετικά μικρή γενετική βάση 68 σκύλων -κάτι που σημαίνει ότι όλα τα αγγλικά μπουλντόγκ που ζουν σήμερα σε όλο τον κόσμο είναι μεταξύ τους σχετικά κοντινοί συγγενείς.
Η αιμομιξία και η επιλογή αφύσικων χαρακτηριστικών οδήγησαν αφενός στη συρρίκνωση της γονιδιακής δεξαμενής της ράτσας, αφετέρου επέτρεψαν τη συσσώρευση παθογόνων μεταλλάξεων που δεν θα είχαν επιζήσει από τη διαδικασία της φυσικής επιλογής.
Λόγω του κοντού ρύγχους, τα αγγλικά μπουλντόγκ έχουν δυσκολία στην αναπνοή και κουράζονται τόσο εύκολα ώστε συχνά δεν καταφέρνουν να ζευγαρώσουν. Έχουν επίσης δυσκολία στο περπάτημα λόγω των αφύσικα κοντών ποδιών, και η λεκάνη των θηλυκών είναι τόσο στενή ώστε ο τοκετός γίνεται συνήθως με καισαρική.
Η μελέτη του Δρ Πέντερσεν συνέκρινε τα γονιδιώματα περισσότερων από 100 αγγλικών μπουλντόγκ και έδειξε ότι η γενετική ποικιλότητα της ράτσας έχει πέσει σε μη βιώσιμα επίπεδα.
Η ανάλυση αποκάλυψε επίσης απώλεια γενετικής ποικιλότητας σε περιοχές του γονιδιώματος που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα -κάτι που δείχνει να εξηγεί γιατί η ράτσα παρουσιάζει ασυνήθιστα υψηλή συχνότητα αλλεργιών.
Τα προβλήματα υγείας είναι πλέον αδύνατο να αντιμετωπιστούν με επιλεκτικές διασταυρώσεις ανάμεσα σε καθαρόαιμα μπουλντόγκ, καταλήγουν οι ερευνητές.
Ακόμα και σήμερα, επισημαίνουν, ασυνείδητοι εκτροφείς συνεχίζουν τις αιμομικτικές διασταυρώσεις μπουλντόγκ, ακόμα κι αν γνωρίζουν ότι τα σκυλιά τους πάσχουν από κληρονομικά νοσήματα.
Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τη γονιδιακή ποικιλότητα της ράτσας, ελβετοί ερευνητές έχουν ξεκινήσει επιλεκτικές διασταυρώσεις του αγγλικού μπουλντόγκ με μια διαφορετική ράτσα από τις ΗΠΑ που ονομάζεται «παλιό αγγλικό μπουλντόγκ» ή Olde English Bulldogge.
Για το καθαρόαιμο αγγλικό μπουλντόγκ, πάντως, ο χρόνος φαίνεται πως έχει τελειώσει.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Canine Genetics and Epidemiology.

Πηγή: In.gr

Συκοφαντίες καταγγέλλει ο πληρεξούσιος δικηγόρος τών Πάνου Ι., Πάνου Δ. και Στέφανου Ι. Μαρινόπουλου

Συκοφαντίες σε βάρος τους καταγγέλλουν Π.Ι. Μαρινόπουλος, Π. Δ. Μαρινόπουλος και Σ.Ι. Μαρινόπουλος

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 11:16
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Λιχαδονήσια: Οι Μπαχάμες της Ελλάδας από ψηλά [ΒΙΝΤΕΟ]

Ταξίδι
tvxs.gr 09:18 | 01 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 09:39 | 01 Αυγ. 2016
Τοπίο βγαλμένο από... χέρι ζωγράφου. Σπάνιες φώκιες μονάχους - μονάχους που ζουν μόνιμα εκεί. Μαύρες πέτρες ηφαιστειακής προέλευσης. Ένα ναυάγιο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και πολλές, δαντελωτές παραλίες με όλες τις αποχρώσεις του μπλε συνθέτουν το σύμπλεγμα των Λιχαδονησίων στη Β. Εύβοια.

Μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, η περιοχή φυλάει το πολύτιμο μυστικό της… τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο, που λέγονται Λιχαδονήσια και ρίχνουν το γάντι στην Καραϊβική!
Οι νησίδες είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας.  Μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκαν από μεγάλο σεισμό που έγινε το 426 π.Χ.
Τα νησιά κατοικούνταν στο παρελθόν. Στο νότιο τμήμα της Μανόλιας διασώζονται ακόμα κτίσματα από τον οικισμό του νησιού. Ο πληθυσμός των νησιών έφτανε τους 70 κατοίκους το 1928 ενώ από την δεκαετία του 1960 και μετά ο οικισμός σχεδόν εγκαταλείφθηκε.
Οι Λιχάδες είναι σήμερα πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Για τα νησάκια αναχωρούν τακτικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μικρά πλοιάρια προς τις μεγαλύτερες νησίδες του συμπλέγματος και τις παραλίες που διαθέτουν. Τα σκάφη που επισκέπτονται τα νησιά διαθέτουν και οπτική πρόσβαση στο βυθό, ώστε να μπορούν οι τουρίστες να παρατηρούν τον πλούσιο βυθό της περιοχής και το ναυάγιο.
Δείτε το βίντεο του haanity:

Κλείσιμο καταστημάτων για 48ώρες σε περίπτωση φοροδιαφυγής

Υπεγράφη η σχετική απόφαση από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων
Εκτός της απειλής του «λουκέτου», η απόφαση της γενικής γραμματείας προβλέπει και την επιβολή αυστηρότερων προστίμων.
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι ίντριγκες των ζόμπι της Κεντροαριστεράς ας μην προσβάλουν τουλάχιστον τους νεκρούς


Ο Γιώργος Παπαχρήστος, μέσα από τη στήλη του στα ΝΕΑ, αποκάλυψε ότι στις 13 Ιουνίου, στο σπίτι του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου βρέθηκαν οι Σημίτης, Πάγκαλος, Διαμαντοπούλου, Γιαννίτσης, Φλωρίδης και Χρυσοχοΐδης προτείνοντας στον επίσης παρόντα Στουρνάρα την ανάμειξη του με την Πολιτική.

Στο επίμαχο δημοσίευμα, επιχειρείται μια αναλογία της συνάντησης των 8 με το περίφημο δείπνο των 4 που άνοιξε τον δρόμο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Κώστα Σημίτη και αναφέρεται ότι τότε σε εκείνο το δείπνο (Νοέμβριος 1994) συμμετείχαν ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Γεννηματάς, η Βάσω Παπανδρέου και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν συμμετείχε σε εκείνο το δείπνο. Είχε φύγει από τη ζωή λίγους μήνες πριν, στις 25 Απριλίου του 1994. Εξάλλου, αν ζούσε, το δείπνο εκείνο δεν θα είχε ποτέ πραγματοποιηθεί. 

Δύσκολα τότε κάποιος θα είχε μπει στον κόπο να αμφισβητήσει το ότι εκείνος θα ήταν ο αδιαφιλονίκητος διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο τέταρτος εκείνου του δείπνου ήταν ο Παρασκευάς Αυγερινός.

Καλό θα ήταν λοιπόν την επόμενη φορά που οι σοφοί γκουρού της Κεντροαριστεράς θα νιώσουν την ανάγκη να μας ανακοινώσουν τον εκλεκτό τους για δοτό αρχηγό του χώρου, να είναι λιγότερο βιαστικοί στη σύνταξη της διαρροής.  


Δυστυχώς, οι καιροί προσφέρονται για παρεξηγήσεις.