Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ο «Πιτσιρίκος» κλείνει το blog του...

Ο «Πιτσιρίκος» κλείνει το blog του μετά από 11 χρόνια
μετά από 11 χρόνια...


Τέλος στη διαδικτυακή του παρουσία βάζει ο διάσημος blogger Πιτσιρίκος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με μια τελευταία ανάρτηση στο blog του.

Στην ανάρτηση με τίτλο «Τέλος», ο ...
γνωστός διαδικτυακός σχολιαστής εξηγεί πως γράφει 11 χρόνια και κουράστηκε, καθώς πλέον δεν ζει στην Ελλάδα και «τα θέματα της Ελλάδας με αγγίζουν όλο και λιγότερο».

«Αν η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν διαφορετική, θα συνέχιζα. Δεν βλέπω πια το νόημα να γράφω τα ίδια και τα ίδια πράγματα, και οι Έλληνες να μην αντιδρούν», σημειώνει.

Διαβάστε την τελευταία του ανάρτηση…

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να σταματήσω.

Γράφω 11 χρόνια στο μπλογκ και κουράστηκα.

Αν η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν διαφορετική, θα συνέχιζα.

Δεν βλέπω πια το νόημα να γράφω τα ίδια και τα ίδια πράγματα, και οι Έλληνες να μην αντιδρούν.

Άλλωστε, δεν ζω πια στην Ελλάδα και μπορώ να πω πως -κάθε μέρα που περνάει- τα θέματα της Ελλάδας με αγγίζουν όλο και λιγότερο.

Είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον, έτσι το βλέπω εγώ από εδώ.

Κάνω μαθήματα γαλλικών σε παιδιά και είναι αρκετά ενδιαφέρον. Επίσης, είναι ξεκούραστο και ευχάριστο.

Σκέψη για μόνιμη επιστροφή στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Αν οι Έλληνες αποφασίσουν να ενωθούν για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας, θα επιστρέψω.

Καλή συνέχεια

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα

Την αγάπη μου

π.»...

Spiegel: To κούρεμα του ελληνικού χρέους διχάζει Γερμανία και Γαλλία

Γερμανία και Γαλλία είναι βαθιά διχασμένες όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ελλάδα και ειδικότερα στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, τονίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, το οποίο εκτιμά ότι η συμφωνία στο Εurogroup της Δευτέρας απειλείται με αποτυχία λόγω ακριβώς του θέματος της ελάφρυνσης του χρέους.
Συγκεριμένα, το Spiegel αναφέρει πως o Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν υποστηρίζει τις ελαφρύνσεις για την Ελλάδα, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει την ψήφιση των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις απορρίπτει κατηγορηματικά.
Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει επίσης, ότι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί τις απαιτήσεις για προληπτικά μέτρα ως πολιτικά ευαίσθητο θέμα.
Ακόμη, σημειώνει πως σύμμαχοι της Γερμανίας είναι η Φινλανδία και η Αυστρία, ενώ εκτός από τη Γαλλία την Ελλάδα υποστηρίζει κυρίως η Πορτογαλία, ενώ επιπρόσθετες δυσκολίες δημιουργεί το γεγονός ότι και το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ ενός πολύ εκτεταμένου κουρέματος του ελληνικού χρέους και κατέθεσε τη περασμένη βδομάδα μια νέα πρόταση η οποία προβλέπει ελάφρυνση του χρέους για πολλά χρόνια.
kathimerini.gr

Συνεργάτες της "Αυγής" εγκαταλείπουν την εφημερίδα...

Συνεργάτες της Αυγής αποχωρούν: «Δεν νιώθουμε πολιτική εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ»

Τη λήξη της συνεργασίας της με την εφημερίδα "Αυγή” ανακοίνωσε η συντακτική ομάδα των "Ενθεμάτων”, του ενθέτου της κυριακάτικης έκδοσης, με έντονες αιχμές...
για την πολιτική που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το κείμενο-ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο enthemata.wordpress.com, ο επιμελητής των "Ενθεμάτων” Στρατής Μπουρνάζος, ένας εκ των βασικών συντελεστών των "Ενθεμάτων", εξηγεί γιατί εγκαταλείπει μια δουλειά τόσο συναρπαστική και παραιτείται από την "Αυγή":
"Νιώθω πια πολύ μακριά από τον Σύριζα και την κυβέρνηση, πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και –κάτι ακόμα πιο βαρύ– δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους. Την ίδια στιγμή, ενώ είμαι βέβαιος για το λάθος, δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό, τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση. Νιώθω κάθε μέρα να με πνίγουν πολλά […] Κι όμως, στους φίλους μου που έγιναν υπουργοί ή ό,τι άλλο δεν μπορώ να κουνήσω το δάχτυλο, να τους βαράω ή να τους οικτίρω – ακόμα κι όταν τους αξίζει· δεν το έκανα ποτέ αυτό στους φίλους μου. Και αν πάω παραπέρα, το κουβάρι μπλέκεται περισσότερο. Όταν βλέπω συντρόφους με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια, όχι μόνο να αυτοακυρώνονται πολιτικά μιλώντας για "φασιστερά”, αλλά –κάτι που με τσακίζει– να επιχαίρουν ηδονικά για την κατάντια της κυβέρνησης, ποντάροντας στο μίσος (όπως έκανε κι ο Σύριζα παλιότερα, βέβαια). Αλλά ούτε αυτούς έχω το κουράγιο να τους κοπανάω. Και ξέρω όμως ότι όταν νιώθεις έτσι, όντας σε μια θέση δημόσιας παρέμβασης, δεν κάνεις πια για τούτη τη δουλειά: αν δεν μπορείς να μιλάς για τα "οικεία κακά", ήρθε η ώρα να αποσυρθείς από το πόστο αυτό. […]

Τα κείμενα δεν είναι μόνο (άψυχες) λέξεις, σελίδες στο χαρτί και την οθόνη. Είναι οι άνθρωποι που τα γράφουν και τα διαβάζουν· είναι οι σχέσεις, τα συναισθήματα οι ιδέες, οι σκέψεις που τα παράγουν και τις οποία παράγουν, με τη σειρά τους. Δεσμοί, σχέσεις, διαδρομές ανθρώπων. "Πάρε τη λέξη μου, δώσε μου το χέρι σου”. Αυτό είναι, για μένα, το μάθημα των δεκάξι χρόνων".
Σημειωτέον ότι τα "Ενθέματα” ξεκίνησαν ως ένθετο στην "Αυγή της Κυριακής” το 1996 και, όπως γράφει η αποχωρούσα συντακτική ομάδα (Μάνος Αυγερίδης, Ιωάννα Μεϊτάνη, Μαρία Καλαντζοπούλου, Στρατής Μπουρνάζος), θα συνεχίσουν να εκδίδονται.