Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Τό φιλότιμο έχει "μεταναστεύσει" σ' άλλες χώρες...

Ο δημοσιογράφος και η πολιτικός
Η διεύθυνση της εφημερίδας θεώρησε λογική την παραίτησή του

Ο Νορβηγός Frithjof Jacobsen (45) είναι απο τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους και σχολιαστές στη χώρα του. Η Jette Christensen (35) είναι κορυφαίο στέλεχος του Εργατικού κόμματος, του μεγαλύτερου στη Νορβηγία.
Μερικές ημέρες πριν, ο Jacobsen παραιτήθηκε απο την..
εφημερίδα στην οποία εργαζόταν (VG) με μεγάλη επιτυχία επειδή κρίθηκε ασυμβίβαστο και αντιδεοντολογικό να διατηρεί ερωτικές σχέσεις με την πολιτικό και παράλληλα να σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του. Θεωρήθηκε οτι μπορεί το πρώτο να επηρεάζει το δεύτερο.
Η διεύθυνση της εφημερίδας θεώρησε λογική την παραίτησή του.
Ετσι αντιλαμβάνονται τη δημοσιογραφική δεοντολογία σε κάποιες χώρες οπου ομως οπως ειναι γνωστό όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, εκεί έτρωγαν βελανίδια...
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

- από το fb του Γιάννη Παντελάκη

Κυριάκος ερωτάται από Αντώναρο...

Αντώναρος: Τι έχει να φοβηθεί ο Μητσοτάκης...
...και δεν δέχεται το debate;...
Την επικαιρότητα σχολιάζει για μία ακόμα φορά ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσα από το facebook, ενώ με την ανάρτησή του καταφέρεται εναντίον του...
Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρει:

Η ρηματική διακοίνωση καί οι διευκρινίσεις τών Σκοπίων...

Στον «αέρα» το αφήγημα της ΝΔ μετά τις διευκρινίσεις της ρηματικής διακοίνωσης για γλώσσα και εθνότητα (Photos)Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής παρέθεσε τις διευκρινίσεις που συμπεριλήφθησαν στη ρηματική διακοίνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι οποίες φέρνουν στην επιφάνεια την ψηφοθηρική επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς τα ζητήματα της γλώσσας και της εθνότητας.
«Οι γείτονες μας, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στη Βουλή τους, μας έστειλαν το κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης. Ένα κείμενο που πέραν του ότι μας ενημερώνουν για το πέρας των διαδικασιών, κάνουν και μια διευκρινιστική δήλωση πάνω σε ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο» ανέφερε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός και ανέγνωσε τις δύο διευκρινίσεις:

Βουλή : Ζήτημα αριθμητικών συσχετισμών στίς επιτροπές τής Βουλής εγείρει η Ν.Δ...

«Η Ολομέλεια νομοθετεί. Και ο νοών νοείτω»
Νίκος Βούτσης  
Ζήτημα αριθμητικών συσχετισμών στη σύνθεση των επιτροπών της Βουλής θέτει η Νέα Δημοκρατία, «πατώντας» στην αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. «Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Υφ' οιανδήποτε εκδοχή...» δήλωσε λίγο πριν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ο Μάκης Βορίδης. «Όλα όσα έχουν σχέση με τις Επιτροπές και την λειτουργία της Βουλής θα γίνουν απολύτως κατά το Σύνταγμα, κατά τον νόμο και κατά τους Κανονισμούς», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο κοινοβούλιο τόνισε πως ο Κανονισμός της Βουλής, είναι σαφής:

Υπόθεση υποβρυχίων : Ένοχοι 20 από τούς 27 κατηγορούμενους...

Ένοχοι 20 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποβρυχίων
  
Ολοκληρώθηκε ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια η ακροαματική διαδικασία της δίκης για την υπόθεση των υποβρυχίων, μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που ερευνήθηκε από τη δικαιοσύνη. Το δικαστήριο καταδίκασε την πλειονότητα των κατηγορουμένων.
Από το σύνολο των 28 κατηγορουμένων το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έκρινε ενόχους 20 από αυτούς ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους οκτώ κατηγορουμένους.
Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι ήταν παθητική και ενεργητική δωροδοκία καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αφορά τις συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας με τη γερμανική HDW- Ferrostaal επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη διεύθυνση εξοπλισμών, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στρατιωτικοί.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι είναι...

Τό επίκαιρο σκίτσο...

                                                           ...τού Μιχάλη Κουντούρη
                                                                                                    (16/1/'19 efsyn.gr)

Πρόσκληση-πρόκληση σέ debate γιά "Πρέσπες"...

Ποιοι δημοσιογράφοι δίνουν σκονάκια στον Μητσοτάκη;
Ο Τσίπρας έριξε το γάντι για debate σε ΕΡΤ, ΣΚΑΪ και όπου...

«Θέλω να ενημερώσω τους βουλευτές και την Βουλή ότι σήμερα επιδόθηκε επισήμως στην κυβέρνηση η ρηματική διακοίνωση με την οποία οι γείτονες μας ενημερώνουν για ολοκλήρωση διαδικασιών κύρωσης της Συμφωνίας». Aυτό είπε πριν λίγο..
ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και συνέχισε:
"Ακουσα τον Μητσοτάκη να μας κουνά δάχτυλο να μην το φέρουμε σε μια νύχτα.
Ένα χρόνο το συζητάμε όλοι έχουν γνώση και σας διαβεβαιώνω ότι θα σας δώσουμε όσο χρόνο θέλετε. Μονο για ατάκες είστε και επιφωνήματα. Ελάτε και εδώ στην Βουλή και σε τηλεοπτικό διάλογο να μας πείτε ποια είναι διάολε τα επιχείρηματα που έχετε...

Βουλή : Η κυβέρνηση εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης...

Ψήφο εμπιστοσύνης με 151 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση


Mε 151 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης. Σε ό,τι αφορά την αριθμητική της ψηφοφορίας το Μαξίμου «κέρδισε» - πέραν των 145 βουλευτών του κόμματος- και τις ψήφους των Κ. Παπακώστα, Β. Κόκκαλη, Ελ. Κουντουρά, Κ. Ζουράρι, Θ. Παπαχριστόπουλου και Σπ. Δανέλλη.
Συγκεκριμένα, από τους 299 παρόντες βουλευτές, 151 ψηφίσαν υπέρ της κυβέρνησης και 148 κατά.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιστολή, βάσει του κανονισμού δεν ελήφθη υπόψη.  
Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή έγινε σε υψηλούς τόνους και εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πρώτο πλάνο της αντιπαράθεσης.

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
από naftemporiki.gr