Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Αρχίζει νά "κουμπώνεται" ο διεθνής παράγoντας απέναντι στή "Δημοκρατία Ερντογάν"...*

Ουδέν κακόν...


Οι αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ αναφορικά με τις εκκαθαρίσεις που έχει εξαπολύσει ο Ταγίπ Ερντογάν εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων -πραξικοπηματιών και μη- ήταν άμεση και συγκεκριμένη.
 
Η Ευρώπη των «28» δεν αρκέστηκε να καταδικάσει το πραξικόπημα, αλλά εξέφρασε την ανησυχία της και την έλλειψη εμπιστοσύνης στα όσα η επίσημη εξουσία πράττει στη γειτονική χώρα.
Απαίτησε να προστατευτούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και οι αρχές του κράτους δικαίου, ενώ ξεκαθάρισε πως αν επανέλθει η θανατική ποινή οι πόρτες της Ευρώπης θα κλείσουν ερμητικά για την Τουρκία.
Εκείνος, όμως, που μάλλον κερδίζει τις εντυπώσεις είναι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ο οποίος με δηλώσεις από τις Βρυξέλλες συνέδεσε άμεσα τη συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ με τον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών στο εσωτερικό της χώρας.
«Για το ΝΑΤΟ είναι προϋπόθεση της συμμετοχής σε αυτό ο σεβασμός στη δημοκρατία» είπε, εκπλήσσοντας τους πάντες καθώς αυτή η αρχή δεν εφαρμόστηκε ποτέ στα προηγούμενα πραξικοπήματα που εκδηλώθηκαν στη γείτονα ή για την περιστολή της δημοκρατίας σε άλλες χώρες-μέλη της συμμαχίας.
Προφανώς πρόκειται για καινούργια αρχή που αν ίσχυε τη δεκαετία του ‘60 η Ελλάδα θα είχε γλιτώσει από μια 7χρονη δικτατορία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Είναι σαφές ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν περνάει την καλύτερη περίοδο των σχέσεών του με Ε.Ε. και ΗΠΑ. Αυτό, φυσικά, δεν προέκυψε από τις τωρινές εξελίξεις.
Είναι απόρροια και όσων είχαν συντελεστεί πολύ πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος, όταν ο Τούρκος ηγέτης όχι μόνο είχε δείξει ισχυρές τάσεις αυταρχισμού και αυτονόμησής του, αλλά και την πρόθεσή του να αναμειχθεί ενεργητικά στην ανατροπή των ισορροπιών στην περιοχή.
Οι παρεμβάσεις για τη δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου στην Τουρκία είναι θετικό γεγονός, μολονότι τα κίνητρα Ευρωπαίων και Αμερικανών δεν είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζονται.
Μέχρι στιγμής ο Ερντογάν κωφεύει. Και αν συνεχίσει να το πράττει, η γειτονιά μας θα μπει σε νέο κύκλο περιπετειών και αστάθειας.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και να περιφρουρήσει τα ελληνικά συμφέροντα στηριζόμενη στους κανόνες του διεθνούς δικαίου...
efsyn.gr

* Ο υπέρτιτλος έχει γραφτεί από τή "Νέα Μύκονο"

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr 21:44 | 19 Ιουλ. 2016
1. Εκκαθαρίσεις στην Τουρκία: Απολύονται πάνω από 15.000 εκπαιδευτικοί και κοσμήτορες, ενώ ο Ερντογάν κλείνει όλα τα κανάλια των Γκιουλενιστών. Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση να μην κηδευτούν οι νεκροί πραξικοπηματίες. Η κοινοβουλευτική δικτατορία του Ερντογάν μόλις άρχισε, ενώ με παιχνίδια διαρροών, διαψεύσεων και αντικρουόμενων πληροφοριών εξελίχθηκε από το πρωί το θρίλερ των 14 πολεμικών πλοίων της Τουρκίας που φέρονταν να αγνοούνται μετά το πραξικόπημα της Παρασκευής. 

2. Τουρκικές πιέσεις για την έκδοση των «8» συλληφθέντων της Αλεξανδρούπολης. Τί δήλωσε ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς. 
3. Οι επτά υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες. Κόπηκαν το Mega, η εταιρία του Ιβάν Σαββίδη και η κυπριακή ITV. Εντωμεταξύ, άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας για την ανακήρυξη εταιρίας που θα αναλάμβανε το σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τηλεοπτικών αδειών.
4. Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, αλλά άνευ ουσιαστικής πιθανότητας να βρεθούν οι 200 θετικοί ψήφοι και με τη μάχη να δίνεται πλέον επί των μελλοντικών πολιτικών συμμαχιών και αναδιατάξεων. Την αποχή της Χρυσής Αυγής κατά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο, προανήγγειλε μιλώντας στην Βουλή ο Γιάννης Λαγός.
5. Yπόθεση UBS: Ο μάρτυρας-κλειδί και η έφοδος στο σπίτι του Σκλαβούνη
6. Συμφωνία Κατρούγκαλου - κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά
7. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν δάνεια και επί μνημονίων. 
8Εντολή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άμεση μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens. 
9. Brexit: Από το 2017 η ενεργοποίηση του Άρθρου 50. 
10. Και... ένα ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο της Αμοργού.

Εκκαθαρίσεις στην Τουρκία: Απολύονται πάνω από 15.000 εκπαιδευτικοί και κοσμήτορες

Κράτος Ερντογάν

tvxs.gr 20:12 | 19 Ιουλ. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:32 | 19 Ιουλ. 2016
Η τουρκική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πρωτοφανούς «ιδεολογικής εκκαθάρισης» στον κρατικό μηχανισμό που έχει εξαπολύσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε την απόλυση 15.000 εκπαιδευτικών από τη Δημόσια Παιδεία.

Συνολικά από τις θέσεις τους έχουν απομακρυνθεί 36.200 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 28.321 υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες, όπως όπως το γραφείο του Πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών και η Διεύθυνση Ελέγχου Ενεργειακής Αγορά
Την ανακοίνωση της νέας μαζικής εκκαθάρισης, αυτή τη φορά στο χώρο της εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, παράλληλα με την ανάκλιση των αδειών 21.000 εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά ιδρύματα. Επίσης το συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας κάλεσε περισσότερους από 1.500 κοσμήτορες Πανεπιστημίων να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.
Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν κλείνει όλα τα κανάλια των Γκιουλενιστών
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί, στρατιωτικοί και αστυνομικοί έχουν συλληφθεί και εκδιωχθεί από τις θέσεις τους, μέσα σε δύο ημέρες, όλοι με την αιτιολογία πως σχετίζονται με το κίνημα «Χιζμέτ» του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, νούμερο ένα εχθρό για τον Ερντογάν εδώ και τρία χρόνια, τον οποίο το καθεστώς κατηγόρησε εξ αρχής ως ενορχυστρωτή του πραξικοπήματος.

Ποιοί είναι οι σταθμοί που θα λάβουν μέρος στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες...

Κόπηκε το MEGA, o Σαββίδης και οι «Κύπριοι»...


Η επίσημη ανακοίνωση...

Αυτοί είναι οι σταθμοί που θα λάβουν μέρος στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες...
ΣΚΑΪ
Star
ANTENNA
ALPHA
Καλογρίτσας
ETV
Alter Ego (Μαρινάκης)

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σήμερα Τρίτη 19/7/2016 ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φάση προεπιλογής των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με την με Αρ.Πρωτ. 178/19-7-2016 απόφαση, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο , (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%986%CE%A3465%CE%99%CE%A7%CE%A6-%CE%96%CE%91%CE%99 ΑΔΑ: ΩΘ6Σ465ΙΧΦ-ΖΑΙ) εγκρίθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού και προεπελέγησαν οι υποψήφιοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Κατά της αποφάσεως έγκρισης του Πρακτικού προεπιλογής και προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στην δημοπρασία, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη 1/2016 (Κεφ. 6.4).

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ.Λ.Κρέτσος, για λόγους, που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, και τηn Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της Επιτροπής κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) και ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι...

typologies.gr

Ταγιπ τύραννος…

Απαγορεύει τις κηδείες των εχθρών του…

Καρατομεί στρατηγούς και ανώτερους αξιωματικούς…

Κλείνει ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες, που τον αντιπολιτεύονται…

Τύραννος, μ’ όλη τη σημασία της λέξης. Δεν τους αξίζει να ζουν, λέει για τους αντιπάλους του (γιατί να τους έχουμε στην φυλακή και να τους ταΐζουμε). Φτάνει στο εξωφρενικό σημείο, που…
ούτε στις χειρότερες δικτατορίες δε συμβαίνει, να απαγορεύει τις κηδείες των πολιτικών του αντιπάλων.

Αύριο, αναμένεται να προχωρήσει, μετά τις χιλιάδες συλλήψεις στρατιωτικών και δικαστικών και στην καθαίρεση στρατηγών και άλλων ανώτερων αξιωματικών.

Τέλος, όπως κάνουν όλοι οι δικτάτορες, κλείνει όλα τα ραδιόφωνα τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις εφημερίδες που του αντιπολιτεύονται…
 

Η γελοιογραφία της ημέρας… (τού Αρκά)


Συνάντηση τού Δημάρχου μέ τήν Υπουργό Τουρισμού. (Δελτίο Τύπου)

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος, 17-07- 2016 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΘΕΜΑ: «Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου με την Αν. Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα 
Έλενα Κουντουρά» 
Σήμερα 17 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου με την Αν. Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης κ. Μιχάλης Ζουγανέλης και η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπή κα. Τόνια Ανδρόνικου.
Η Υπουργός ενημερώθηκε για όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και προτάθηκαν λύσεις για την καλύτερη λειτουργία και εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών καθώς και για την περαιτέρω ανάδειξή του.
Συζήτησαν διεξοδικά για την κρουαζιέρα και την ενδεχόμενη συμμετοχή του Δήμου Μυκόνου μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας που θα λάβει χώρα στην Τενερίφη. Επίσης, αναφέρθηκαν στην προώθηση της Δήλου και ενημέρωσαν την Υπουργό για την επισφραγισμένη πια συνεργασία του Δήμου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τις δύο (2) σημαντικότατες εκθέσεις που διοργανώνονται στο νησί, που αναδεικνύουν την πολιτιστική του κληρονομιά. Ακόμα όσον αφορά το ζητούμενο που είναι η επιμήκυνση της σεζόν με θεματικές μορφές τουρισμού, ενημέρωσαν την Υπουργό για τις προγραμματισμένες δράσεις που θα λάβουν χώρα το φθινόπωρο με το Mykonos Walk που διοργανώνεται στα πλαίσια των Μαραθωνίων (αθλητικός τουρισμός) και το ράλλυ αντίκας Μυκόνου. Επιπλέον για την μέριμνα που πρέπει να δώσει το κεντρικό κράτος σε επίπεδο υποδομών και ανθρωπίνου δυναμικού, ζητήθηκε η στελέχωση ενός γραφείου πληροφοριών και μάλιστα ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε και υπέδειξε το χώρο που δύναται να παραχωρήσει ο Δήμος Μυκόνου για την λειτουργία του εν λόγω γραφείου. Σημαντική έμφαση δόθηκε επιπλέον και ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού και για τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης για επέκταση του ωραρίου μουσικής τους θερινούς μήνες σε τουριστικές περιοχές, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και για τη δυνατότητα τοποθέτησης προσωρινής κατασκευής στον αιγιαλό για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ύστερα από άδεια του Δήμου και την καταβολή του αντίστοιχου τέλους.
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε ωστόσο να διαμαρτυρηθεί στην Υπουργό για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να αποφευχθούν περιοριστικοί όροι στις παραλίες και συγκεκριμένα για τον καθορισμό της ανώτατης τιμής μίσθωσης στις ομπρελοξαπλώστρες. Ο Δήμος καθόριζε διαχρονικά ανώτατο όριο τιμών, ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών δέσμευσε τον Δήμο ορίζοντας την αποφυγή τέτοιων περιοριστικών όρων με αποτέλεσμα εφέτος να εκτοξευθούν οι τιμές και να εμφανιστούν κρούσματα αισχροκέρδειας.
Επιπλέον, την ενημέρωσε για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη δηλωμένων ενοικιαζόμενων οχημάτων. Σύμφωνα μάλιστα και με το αρ. πρωτ. 3872/12.05.2016 υπόμνημα του προς το Υπουργείο Τουρισμού επισήμανε, ότι το πρόστιμο για τα μη ενταγμένα οχήματα, είναι ιδιαίτερα μικρό, άρα ο κάθε επιχειρηματίας κινδυνεύει με πρόστιμο της τάξης των 1500 ευρώ , γεγονός που ευνοεί την παρανομία και επιβαρύνει το οδικό δίκτυο της Μυκόνου. Επίσης, ζήτησε από την Υπουργό την επανένταξη της σύμφωνης γνώμης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου για κάθε είδους τουριστικής άδειας που εκδίδει ο Ε.Ο.Τ. (π.χ. άδειες ενοικίασης αυτοκινήτων και μηχανών μεγάλου κυβισμού). Τέλος, μνημόνευσε στην Υπουργό, ότι οι έλεγχοι μπορεί να έχουν το προσδοκώμενο κατασταλτικό αποτέλεσμα, αλλά ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προάγει την ανάπτυξη και την ευταξία . Η Υπουργός με τη σειρά της αιτήθηκε οι σημαντικές αυτές προτάσεις του Δήμου Μυκόνου να αποτυπωθούν σε ένα συγκεντρωτικό υπόμνημα ως απόσταγμα της τουριστικής εμπειρίας της πρωταγωνίστριας της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, δηλαδή τη Μύκονο, ώστε να προωθήσειτα ως άνω αιτήματα του Δήμου Μυκόνου.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Υπουργό για το ενδιαφέρον της, αλλά και για το γεγονός, ότι είναι η πρώτη Υπουργός Τουρισμού που επισκέπτεται επίσημα το νησί της Μυκόνου, μετά από οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια.
Η Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση της δημοτικής αρχής να
επισκεφθεί εκ νέου το νησί της Μυκόνου τον Σεπτέμβριο, δίνοντας το παρόν στο κλείσιμο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της θερινής περιόδου με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί την πανσέληνο του ίδιου μήνα στο ιερό νησί της Δήλου.
                                                                 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

«Μισούμε επειδή διδαχτήκαμε να μισούμε»: Η αποδόμηση του ρατσισμού σε ένα λεπτό

Μέσα σε ένα βίντεο ενός λεπτού η αμαρικανίδα παιδαγωγός Jane Elliot, που είχε γίνει διάσημη για τα αντιρατιστικά ψυχολογικά της πειράματα τη δεκαετία του 60 και του 70, εξηγεί την ψυχολογία του ρατσισμού. «Δεν γεννιέσαι θρησκόληπτος ή φανατισμένος. Πρέπει να διδαχτείς πως να γίνεις κάτι τέτοιο» τονίζει



 

Μισούμε επειδή διδαχτήκαμε να μισούμε. Μισούμε επειδή είμαστε αμαθείς. Είμαστε τα «προϊόντα» αμαθών ανθρώπων, που διδάχτηκαν τη λανθασμένη εκτίμηση, ότι υπάρχουν τέσσερις ή πέντε φυλές.

Δεν υπάρχουν τέσσερις ή πέντε φυλές. Υπάρχει μόνο μία φυλή πάνω στη Γη και όλοι είμαστε μέλη της. Η ανθρώπινη φυλή. Αλλά έχουμε διαχωρίσει τους ανθρώπους σε φυλές ούτως ώστε κάποιοι από εμάς, να θεωρούμαστε υπέρτεροι των άλλων.

Πιστέψαμε ότι αυτό θα «δούλευε», αλλά τελικά αυτό αποδείχτηκε κακό για όλους. Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με αυτήν την κατάσταση… Δεν υπάρχει το «γονίδιο» του ρατσισμού. Δεν υπάρχει το «γονίδιο» της θρησκοληψίας. Δεν γεννιέσαι θρησκόληπτος ή φανατισμένος. Πρέπει να διδαχτείς πως να γίνεις κάτι τέτοιο. Οτιδήποτε όμως μπορείς να το μάθεις, μπορείς και να το “ξεμάθεις”. Ήρθε η ώρα να ξεμάθουμε τον φανατισμό μας. Ήρθε η ώρα να τον ξεπεράσουμε. Όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο.

Είμαι παιδαγωγός και σαν παιδαγωγός η δουλειά μου είναι να οδηγώ τους ανθρώπους μακριά από την αμάθεια. Την αμάθεια του να πιστεύεις ότι είσαι καλύτερος ή χειρότερος από κάποιον άλλον, εξαιτίας του χρώματος που έχει το δέρμα σου… Ο χρωματισμός του δέρματος σου, δεν έχει να κάνει με την ευφυΐα σου ή με την αξία σου σαν άνθρωπος. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε μ” αυτό!

(Μετάφραση από kar.org.gr )
 
Tο πείραμα των μπλε και καφέ ματιών
Η Elliot συγκέντρωσε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας στην Αμερική το 1968, όταν λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, υπέβαλε τους μαθητές της σε ένα ψυχολογικό πείραμα. Χώρισε την τάξη της, στην Άιοβα με τη συντριπτική πλειοψηφία της πολιτείας να είναι λευκοί, ανάλογα με το χρώμα ματιών του κάθε παιδιού.

Στους μαθητές που είχαν μπλε μάτια, είπε ότι ήταν ανώτεροι και πιο έξυπνοι από τους μαθητές που είχαν καφέ μάτια. Αμέσως παρατήρησε τη διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών. Η πρώτη ομάδα άρχισε να συμπεριφέρεται αυταρχικά και βίαια στη δεύτερη, ενώ οι περισσότεροι μαθητές με καφέ μάτια δεν αντιδρούσαν σε αυτήν τη μεταχείριση. Την επόμενη μέρα η Elliot είπε στους μαθητές ότι τελικά αυτοί με τα καφέ μάτια ήταν εξυπνότεροι και ανώτεροι από τους συμμαθητές τους. Τα αποτελέσματα ήταν αμέσως αντίστροφα.

Η εναλασσόμενη τοποθέτηση των παιδιών σε θύτες και θύματα τους έδωσε καλύτερη κατανόηση των συνθηκών που επικρατούσαν στην εποχή (αλλά και σήμερα). Φυσικά ο διαχωρισμός με το χρώμα του ματιού ήταν ανάλογος αυτούς για το χρώμα του δέρματος. Η μέθοδος της Elliot έγινε γνωστή σε όλη την Αμερική και την οδήγησε, από ένα συνηθισμένο σχολείο της Αϊοβα, ακόμα και σε επίσκεψη στον Λευκό Οίκο. Το 1970 το πείραμα της έγινε το θέμα του ντοκιμαντέρ The Eye of the Storm, που καταγράφει την τρίτη φορά που πραγματοποιήθηκε.

Ανάλογα πειράματα έχουν επαναληφθεί από τότε σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, που μάλιστα αποδεικνύονται περισσότερο βίαιοι στις αντιδράσεις τους. Το μήνυμα, όπως τονίζει και η Elliot, είναι ότι ο ρατσιμός και το μίσος δεν έρχονται εκ γενετής. Διδάσκονται.
 
Θ.Κ

thepressproject.gr

Νέο βίντεο από την ημέρα του πραξικοπήματος

Οι βομβαρδισμοί έξω από το παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα...

Οι βομβαρδισμοί έξω από το παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα - Εικόνες που σοκάρουν (Βίντεο)
Εικόνες που σοκάρουν...
Νέο συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τους βομβαρδισμούς τις μέρες του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία κάνουν το γύρο του διαδικτύου.
Αυτή τη φορά κυκλοφόρησε βίντεο από κάμερες διαχείρησης κυκλοφορίας, με τους βομβαρδισμούς που έγινα κοντά στο παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα.
Οι εικόνες, είναι σοκαριστικές, αφού αν δεν γνώριζε κάποιος την προέλευση του βίντεο, θα νόμιζε ότι βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη...
newpost.gr

Αλλάζει ώρα το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ...

ERT_SKAI
Aπό τον μήνα Αύγουστο το κεντρικό δελτίο του σταθμού θα μεταδίδεται στις επτά το απόγευμα.
 
Ο λόγος που γίνεται η αλλαγή δεν είναι άλλος από τις ζωντανές μεταδόσεις για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου στο Ρίο της Βραζιλίας.
Βέβαια σύμφωνα με τη Real αυτή η αλλαγή ώρας μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις της διοίκησης ενόψει της νέας σεζόν...
backstage24.gr

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ: Μήπως η Ευρώπη πρέπει να απαλλαγεί από τον Ερντογάν;...

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ: Μήπως η Ευρώπη πρέπει να απαλλαγεί από τον Ερντογάν;

Το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ακολούθησαν τεράστιες εκκαθαρίσεις στο στρατό και στο δημόσιο της Τουρκίας. Για τον ευρωπαϊκό τύπο, τώρα είναι η ώρα για την ΕΕ να...
αμφισβητήσει τις συμφωνίες με μια Τουρκία όλο και λιγότερο δημοκρατική.

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ενώ στην Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη οι στρατιωτικοί προσπαθούσαν να πάρουν την εξουσία, «Η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ κράτησαν πολύ ώρα την αναπνοή τους, με ελπίδα», γράφει η βελγική εφημερίδα   De Standaard. «Αλλά όταν το πραξικόπημα απέτυχε, τότε αναγκάστηκαν να στηρίξουν τον Ερντογάν, στο όνομα της δημοκρατίας», προσθέτει.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα δεν μπόρεσε, λοιπόν, να τερματίσει την όλο και πιο αυταρχική εξουσία του Ερντογάν (πρωθυπουργός από το 2003 και πρόεδρος από το 2014). Αντίθετα.
«Εκδικητικός, αυταρχικός, ξεροκέφαλος: ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν όλα αυτά μαζί και πριν το πραξικόπημα», γράφει η Daily Telegraph.

Η εξουσία του Ερντογάν είναι τρομακτική, γράφει η  Süddeutsche Zeitung :

«Η Τουρκία έχει πιθανότατα ανάγκη των διεθνών εταίρων της, αλλά είναι κυρίως εκείνοι που την χρειάζονται. Και πράγματι, ο Ερντογάν προκαλεί τώρα το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ με αφορμή τη χρήση των στρατιωτικών της βάσεων οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους. Και κρατάει την Ευρώπη όμηρο με το δράμα της Συρίας και το άσυλο», αφού με τη συμφωνία που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2016 οι Ευρωπαίοι του έδωσαν τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα με την Ελλάδα, καθώς και έναν φάκελο 6 δις, την άρση της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ».


Αν από την πρώτη της αίτηση εισόδου στην ΕΕ το 1987 η Τουρκία κατάφερε να δημιουργήσει μια σχέση με την Ευρώπη, «σήμερα αυτή η σχέση θρυμματίζεται», γράφει η La Repubblica : η ιδέα, δηλαδή, ότι οι διαπραγματεύσεις και ο διάλογος επιτρέπουν σταδιακά την ενίσχυση της δημοκρατίας και βάζουν φρένο στις αυταρχικές τάσεις της τουρκικής εξουσίας.

Με το αποτυχημένο πραξικόπημα και την καταπίεση που ακολούθησε στην Τουρκία, αυτή η ιδέα, αυτή η θεωρία, καταρρέει. «Η Ευρώπη παρακολουθεί με ανησυχία τη νέα αυταρχική στροφή στην Τουρκία», γράφει το Voz de Galicia. Πολύ γρήγορα, περίπου 9.000 δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών εκδιώχτηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ενώ καραδοκεί  η απειλή Ερντογάν ότι θα επαναφέρει την θανατική ποινή

«Πώς να συμπεριφερθεί κανείς με έναν πρόεδρο που συγκρίνει την δημοκρατία με ένα λεωφορείο, και την κατεβάζει στο επίπεδο ενός μέσου μαζικής μεταφοράς που κάποιος μπορεί ελεύθερα να ανέβει ή να κατέβει;» διερωτάται ο αθρογράφος Stefan Kornelius, επικεφαλής στα διεθνή θέματα της Süddeutsche Zeitung.

Ο ίδιος προσθέτει, ότι είναι καιρός να διευκρινίσουμε τις σχέσεις μας με αυτό τον ελάχιστα αξιόπιστο εταίρο. Και προσθέτει ότι τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να φανούν αποφασιστικά:
«Αν η αντιπολίτευση είναι πολύ αδύνατη, τα μίντια φιμωμένα και οι ελίτ πολύ φοβισμένες, θα πρέπει κάποιος –όταν οι στρατιώτες θα ξαναγυρίσουν στα στρατόπεδα- να θυμίσει στην τουρκική κυβέρνηση ότι υπάρχουν κάποια όρια…Είναι ώρα να εκφράσουν και οι σύμμαχοι της Τουρκίας τους όρους τους: Αξίες και αρχές κράτους δικαίου, όσο αφηρημένες έννοιες κι αν ακούγονται»...

iefimerida.gr

Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση των καναλιών...

Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση των καναλιών - Ανακοινώνονται οι τελικοί υποψήφιοι - Στις 12 Αυγούστου η δημοπρασία - Media
Ανακοινώνονται οι τελικοί υποψήφιοι...

Στις 12 Αυγούστου η δημοπρασία...

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες. Την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, και μετά την κατάθεση ενστάσεων, θα...
ξεκινήσει η δημοπρασία μεταξύ, πιθανότατα 10 υποψηφίων, με τιμή εκκίνησης τα τρία εκατομμύρια για κάθε άδεια. 

Αρχικά κατέθεσαν αίτηση 11 εταιρείες, αλλά έχει ήδη αποκλειστεί το ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς δεν πλήρωσε το παράβολο των 30.000 ευρώ. Αμφιβολία και για την υποψηφιότητα του Mega που δε διαθέτει τραπεζική ενημερότητα.

Οι 10 υποψήφιοι:
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ Α.Ε.
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ
  • Ιωάννης - Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας, «ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»
  • Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ»
  • ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - «EPSILON TV»
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
  • ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL
  stokokkino.gr

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς MEGA;...

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς MEGA;
Έπρεπε οι εκδότες να το θυσιάσουν για να δείξουν την πίστη τους;...
 
Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους; Τι θα κάνουμε χωρίς το MEGA; Ήταν μια κάποια λύση που λέει και ο...
ποιητής!
Ο φάκελος κρίθηκε και απορρίφθηκε. Εκτός διαγωνισμού το μεγάλο κανάλι. Οι εκδότες ως άλλος Αβραάμ θυσίασαν το τέκνο τους στον Θεό που ήθελε να δοκιμάσει την πίστη τους. Του χάρισαν το MEGA, τον δικό τους Ισαάκ… Κι όταν κατάλαβε δεμένος επάνω στα ξύλα ότι η θυσία ήταν αυτός υπόμεινε αδιαμαρτύρητα.

Μόνο που οι εκδότες όταν θυσίαζαν το MEGA τους, δείχνοντας την πίστη τους… Δεν εμφανίστηκε ο άγγελος… Δεν τους έπιασε το χέρι την ώρα που έμπηγαν το μαχαίρι… Δεν τους εμπόδισε κανείς να σκοτώσουν τον Ισαάκ!...

enimerosi24.gr

Πολιτική κόντρα για την έρευνα για Σκλαβούνη-UBS


ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Αναταραχή» έφερε στο πολιτικό σκηνικό το δημοσίευμα των Financial Times για έφοδο των ελληνικών αρχών στο σπίτι του πρώην τραπεζίτη της UBS και πρώην προέδρου του ΤΧΣ, Χρήστου Σκλαβούνη. Ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στις 4 Ιουλίου οι ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, ο οποίος έχει από τον Φεβρουάριο αναλάβει θέση υπευθύνου στη ΝΔ για τον τομέα ανάπτυξης, στο πλαίσιο έρευνας κατά της τράπεζας UBS.
Την είδηση επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, λίγη ώρα αργότερα η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σημείωσε ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής

Αναφορικά με την έρευνα στο σπίτι του Χ. Σκλαβούνη ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει ψηλά τους τόνους, καθώς καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις κατά της ΝΔ.
Η Κουμουνδούρου αναφέρει χαρακτηριστικά
"Μετά τον Στ. Παπασταύρου και τον Γκ. Χαρδούβελλη, η προσθήκη του Χρ. Σκλαβούνη στο παλμαρέ  της Ν.Δ. δείχνει ξεκάθαρα πως η Ν.Δ. είναι το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής.
Η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. Ωστόσο, το 2013, ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό,  ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των  εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης.
Τρανή απόδειξη ότι για τη Ν.Δ. η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις  διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι έκθετοι για μια ακόμα φορά για τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό".

«Φλαμπουράρης, Σταθάκης και Αυγή»

Η απάντηση της ΝΔ ήρθε λίγη ώρα αργότερα με τη Συγγρού να σημειώνει ότι η οργή του κόσμου γιγαντώνεται από την «φορολογική σφαγή και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».
«Για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη – Υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή» σημειώνει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου, που γιγαντώνεται από την ανελέητη φορολογική σφαγή και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε νέες αθλιότητες.
Για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη – Υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή".

«Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»

Στη Νέα Δημοκρατία απάντησε εκ νέου η Κουμουνδούρου αναφέροντας:
"Τα στοιχεία για την UBS ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να τα παραλάβει από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει. Τώρα η Ν.Δ. καλύπτει και τον κ. Σκλαβούνη, όπως έκανε στο παρελθόν με τον κ. Παπασταύρου, και τον κ. Χαρδούβελη. Λογικό και αναμενόμενο. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
Ο Μητσοτάκης της Siemens και της ΚΗΡΥΞ Α.Ε. πρέπει να περιστοιχίζεται από τους αντίστοιχους συνεργάτες. Στον τομέα της ανάπτυξης, καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Σκλαβούνης παραμένει υπεύθυνος, ακριβώς γιατί ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει στο μυαλό του μια ανάπτυξη συνώνυμη με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά"

«Η λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ κολλάει μόνο στα πρόσωπα των υπουργών του»

Άμεση ήταν η ανταπάντηση της Ν.Δ. 
"Ο αποπροσανατολισμός που επιδιώκει το Μαξίμου δεν πιάνει σε μια κοινωνία που υποφέρει από τις πολιτικές του. Η λάσπη που πετάει κολλάει μόνο στα πρόσωπα των υπουργών του για τους οποίους δεν βρίσκει ούτε μια λέξη απολογίας να πει"
efsyn.gr 

Προτάσεις για επιτάχυνση των νόμιμων υιοθεσιών


Προτάσεις μπολιασμένες με «λογική και ευαισθησία» για το παρόν και μέλλον των εγκαταλελειμμένων παιδιών στη χώρα μας παρουσίασε χθες η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη. «Εχουμε 4 φορές μικρότερο ποσοστό υιοθεσιών από ό,τι ο μέσος όρος της υπόλοιπης Ευρώπης και 10 φορές μικρότερο ποσοστό από ό,τι στις ΗΠΑ», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Οπλισμένα με υπομονή και επιμονή, καλούνται να είναι τα ζευγάρια που περιμένουν έως και 7 χρόνια μέχρι να νομιμοποιηθούν ως θετοί γονείς. Ως εκ τούτου, «ευδοκιμούν» τα κυκλώματα εμπορίας βρεφών, που αξιοποιούν την περιορισμένη διαφάνεια που διέπει το καθεστώς των ιδιωτικών υιοθεσιών. «Εσχάτως, έχει σημειωθεί μείωση των υιοθεσιών κατά 50%», ανέφερε η κ. Κεραμέως, «το 2012 έγιναν 543 υιοθεσίες, την επόμενη χρονιά 459, το 2014 “έπεσαν” στις 361 και πέρυσι, το 2015, πραγματοποιήθηκαν μόλις 271 υιοθεσίες».
«Προτείνουμε τη σύσταση ενός πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου, που θα είναι αρμόδιο για την εποπτεία της όλης διαδικασίας», τόνισε η κ. Κεραμέως, «δεν χρειάζεται, μάλιστα, να δημιουργηθεί εκ του μηδενός, μπορούν να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες ήδη υπαρχόντων οργάνων, όπως του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Αντίστοιχα χρήσιμη θα ήταν και μια πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή για την έγκαιρη δήλωση εγκατάλειψης...

Σταθερές οι ανάγκες ύπνου για κάθε άνθρωπο

ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να εκπαιδεύσουν τον οργανισμό τους να χρειάζεται λιγότερο ύπνο, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάνουν λάθος, όπως επισημαίνει η δρ Σίγκριντ Βάσεϊ, καθηγήτρια του Κέντρου Υπνου και Κιρκαδικής Νευροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πέρελμαν του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.
Μπορεί να νιώθουμε ότι τα καταφέρνουμε καλά με λίγο ύπνο, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι αυταπάτη, εξηγεί η δρ Βάσεϊ, διότι και σε αυτή την περίπτωση ο λίγος ύπνος διαταράσσει την επίγνωσή μας. «Οσο περισσότερο στερήστε ύπνου για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τόσο λιγότερη ευθυκρισία έχετε και κατά συνέπεια δεν μπορείτε να κρίνετε με ορθότητα την ποιότητα του ύπνου σας», εξηγεί.
Πολλές μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να προσαρμοστούν λειτουργικά σε λιγότερο ύπνο από αυτόν που χρειάζεται ο οργανισμός τους. Βέβαια, οι ώρες του φυσιολογικού ύπνου κυμαίνονται, αλλά οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες χρειάζονται από επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Υπνου. Αυτοί που έχουν κλείσει τα 65 έτη ζωής χρειάζονται από επτά έως οκτώ ώρες, ενώ οι έφηβοι χρειάζονται από οκτώ έως δέκα ώρες. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας χρειάζονται εννέα με ένδεκα ώρες ύπνου ημερησίως, ενώ η απόδοση αυτών που δεν έχουν κοιμηθεί αρκετά είναι πάντα ελλειμματική.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά, αφού κάποια προβλήματα υγείας, όπως ο πόνος, η υπνική άπνοια, αλλά και κάποια αυτοάνοσα νοσήματα αυξάνουν την ανάγκη μας σε ύπνο, επισημαίνει η Αντρεα Μέρεντιθ, νευρολόγος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ. Την ίδια στιγμή, η κακή ρύθμιση του βιολογικού μας ρολογιού μπορεί προκαλέσει την αύξηση των αναγκών μας σε ύπνο.

Η Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Παπανδρέου

Οι εξελίξεις στην Τουρκία βρέθηκαν στο επίκεντρο του σύντομου διαλόγου που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Τα λέμε σε δύσκολες στιγμές για την περιοχή», είπε ο κ. Παπανδρέου. «Πάντοτε η Τουρκία έχει μια μεγάλη εσωτερική ένταση και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και τόνισε: «Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια αποκατάσταση της ομαλότητας, αν και έχω την αίσθηση ότι αυτό θα διαρκέσει αρκετό χρόνο».
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών είπε ότι «εδώ και καιρό υπήρχε η αίσθηση μιας διαιρεμένης χώρας, για διάφορους λόγους»
«Μακάρι να υπήρχε αυτή η πρώτη αναλαμπή ενότητας των πολιτικών δυνάμενων εκεί, αλλά με έμφαση στους δημοκρατικούς θεσμούς, τα σημάδια όμως δείχνουν διαφορετικά», πρόσθεσε ο ίδιος
Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Παπανδρέου, και εν συνεχεία με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, γίνονται στο πλαίσιο του διαλόγου σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

από : kathimerini.gr

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη με στόχο να πέσουν οι τόνοι

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο εσωκομματικό πεδίο συνιστά η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκη με τον προκάτοχό του κ. Ευ. Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, στις 12:30 μμ, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.
από kathimerini.gr

Τί οδήγησε στην έρευνα στην οικία Σκλαβούνη


Έφοδος πραγματοποιήθηκε με εντολή του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη που διετέλεσε στέλεχος στην ελβετική τράπεζα UBS, όπως αποκάλυψαν οι  Financial Times, όπου κατασχέθηκαν υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακοί δίσκοι. Η έρευνα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μίας σειράς κινήσεων στις οποίες προχωρούν οι οικονομικοί εισαγγελείς για τις αποκαλούμενες λίστες φοροδιαφυγής.
Οι έλληνες οικονομικοί εισαγγελείς ο οποίοι είναι σε  στενή συνεργασία με τις  δικαστικές αρχές των ΗΠΑ και της Γαλλίας  για την πάταξη της φοροδιαφυγής μετέβησαν μάλιστα  στην Ουάσιγκτον όπου πήραν κατάθεση από Αμερικανό πρώην  στέλεχος της UBS  ο οποίος τους αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία για τους τρόπους με τους οποίους διέφευγαν από την Ελλάδα  εκατομμύρια ευρώ, μέσω της ελβετικής τράπεζας. Φυσικά πρόσωπα και εταιρείες συγκροτούν, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, τη λίστα των υπόπτων που με τη βοήθεια διευθυντικών στελεχών της UBS, μετέφεραν αφορολόγητα χρήματα στο εξωτερικό.
Οι επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Τζούρας και Κώστας Καλούδης κατάφεραν στο ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησαν στις ΗΠΑ να αποκομίσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για την έρευνα τους, μέσα από την κατάθεση-ποταμό που έδωσε στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον το πρώην διευθυντικός στέλεχος της  UBS Bradley Birkenfeld. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι κ. Birkenfeld  τις τεχνικές που χρησιμοποιούσε η   UBS  φέρεται να αποτελεί άλλωστε  ένα σημαντικό «πληροφοριοδότη» τόσο για τις αμερικανικές όσο και για τις γαλλικές δικαστικές αρχές.
Ο κ. Birkenfeld ο οποίος  εξέτισε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών σε αμερικανική φυλακή για τον ρόλο που έπαιξε στο σχέδιο φοροδιαφυγής, μετά την αποφυλάκιση του, το  2012, φαίνεται ότι πήρε  104 εκατ. δολάρια, την μεγαλύτερη πληρωμή που έχει δοθεί μέχρι σήμερα από τις ΗΠΑ ως επιβράβευση σε πληροφοριοδότη.
Μεγάλο μέρος των πληροφοριών του πρώην τραπεζίτη, αποτέλεσε, τον  Ιούλιο του 2008,  τον «πυρήνα» της έκθεσης της επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας με βάση την οποία, το 2009, η UBS κατέληξε σε συμφωνία με τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο της οποίας πλήρωσε πρόστιμο 780 εκατ. δολαρίων προκειμένου να αποφύγει την ποινική δίωξη
Ο πρώην τραπεζίτης  ο οποίος εμφανίζεται,,  πρόθυμος να βοηθήσει και άλλες κυβερνήσεις που υποπτεύονται πως η UBS μπορεί να τους έχει στερήσει φορολογικά έσοδα έχει  δηλώσει πως έλαβε εντολή από τις Ελβετικές αρχές να παραδώσει πληροφορίες για έναν αριθμό λογαριασμών Γάλλων φορολογούμενων, κατόπιν αιτήματος από το Παρίσι. Σε δηλώσεις του δε στους Financial Times έχει περιγράψει το πώς οι τραπεζίτες της UBS εργάζονταν για να ενθαρρύνουν τους πελάτες χωρών όπως η Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες χρηματοοικονομικής μυστικότητας της τράπεζας, που συνήθως περιλαμβάνουν τη δημιουργία εταιριών «βιτρινών», αριθμημένους λογαριασμούς και καταπιστεύματα.
kathimerini.gr

Μαζικές εκκαθαρίσεις από Ερντογάν

Κυνήγι μαγισσών εξαπολύει ο Ταγίπ Ερντογάν
AFP, REUTERS  
Στις πρώτες δηλώσεις του, χαράματα Σαββάτου, από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κι ενώ οι αιματηρές συγκρούσεις συνεχίζονταν, ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τους πραξικοπηματίες ότι «θα πληρώσουν βαρύτατο τίμημα» και προσέθεσε: «Αυτή η στάση ήταν θεόσταλτο δώρο για μας, γιατί αποτελεί ισχυρό λόγο εκκαθάρισης του στρατεύματος».
Γρήγορα έγινε σαφές ότι ο πέλεκυς του Ερντογάν επρόκειτο όντως να πέσει βαρύς – μάλλον όχι μόνον επί αδίκων. Πρώτος στόχος είναι, βέβαια, το δίκτυο Ηizmet του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Ερντογάν ενοχοποίησε από την πρώτη στιγμή το εν λόγω δίκτυο για το πραξικόπημα, περιγράφοντάς το ως «ιό» που απειλεί να μολύνει την Τουρκία και ως «καρκίνωμα» στο στρατιωτικό σώμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η τουρκική κυβέρνηση, μέχρι χθες το απόγευμα είχαν συλληφθεί 6.083 στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων 103 στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι. Ακόμη και για έναν μεγάλο στρατό, όπως ο τουρκικός, οι αριθμοί εντυπωσιάζουν και μιλούν από μόνοι τους για τον βαρύτατο κλονισμό της ιεραρχίας.
Ως αρχηγός της συνωμοσίας εμφανίζεται ο εν ενεργεία πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ, αρχηγός της αεροπορίας μέχρι πέρυσι τον Αύγουστο και μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου μέχρι προχθές. Μαζί του συνελήφθησαν ακόμη οκτώ πτέραρχοι, οι οποίοι προορίζονταν να στελεχώσουν την ηγεσία της στρατιωτικής χούντας, εφόσον πετύχαινε το πραξικόπημα. Πρωταγωνιστικούς ρόλους φαίνεται ότι έπαιξαν και οι, επίσης συλληφθέντες, διοικητές της Β΄ και της Γ΄ στρατιάς, στρατηγοί Αντέμ Χουντουτί και Ερντάλ Οζτούρκ, ο διοικητής της βάσης του Ιντσιρλίκ, ο στρατηγός Μεχμέτ Ντισλί, ο οποίος οργάνωσε τη σύλληψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Χουσουλί Ακάρ, αλλά και ο στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν, Αλί Γιατζισί. Με αυτά τα δεδομένα, το αποτυχημένο στρατιωτικό κίνημα εκθέτει και τον ίδιο τον Ερντογάν, καθώς άνθρωποι που φέρονται ως πρωτεργάτες του πραξικοπήματος βρίσκονταν τόσο κοντά του.
Το κύμα των εκκαθαρίσεων δεν περιορίστηκε στο στράτευμα, αλλά επεκτάθηκε σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού και πρωτίστως στην αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, τους κατ’ εξοχήν χώρους διείσδυσης του δικτύου Γκιουλέν. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή το πραξικόπημα, ανησυχούν για το ενδεχόμενο να εξαπολύσει ο Ερντογάν ένα «κυνήγι μαγισσών» για να απαλλαγεί από κάθε ενοχλητική φωνή.
Μέχρι χθες, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 2.745 δικαστές και εισαγγελείς, συμπεριλαμβανομένων δύο μελών του ανώτατου, Συνταγματικού Δικαστηρίου, 48 μελών του Συμβουλίου του Κράτους και 140 μελών του Ανώτατου Εφετείου. Περί τους 30 κυβερνήτες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που διώκονται ανέρχεται σε 8.777.
Σε εστία εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών εξελίσσεται το τουρκικό αίτημα για άμεση έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος διαμένει ως αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια από το 1997. Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη άρνηση του αιτήματος έκδοσης «δεν θα βοηθούσε την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τη συμμαχία και τη φιλία μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών». Σφοδρή ενόχληση στην Ουάσιγκτον είχαν προκαλέσει, νωρίτερα, οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εργασίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τις οποίες «όσο κρατάνε εκεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν, οι ΗΠΑ θα είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα». Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κριτική Δυτικών κυβερνήσεων για τα μέτρα που πήρε η τουρκική κυβέρνηση την επαύριο του πραξικοπήματος, υποστηρίζοντας ότι ισοδυναμούν με υποστήριξη στους στασιαστές.
Δυσαρέσκεια στην Ευρώπη έχει προκαλέσει και η ανακίνηση θέματος επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία. Το θέμα το άνοιξε ο ίδιος ο Ερντογάν, την Κυριακή, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «λαϊκή απαίτηση» και ότι «εκείνοι που επιχειρούν πραξικόπημα πρέπει να πληρώνουν και το τίμημα». Χθες, πάντως, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος, δηλώνοντας ότι «δεν πρέπει να βιαστούμε» και ότι η όποια απόφαση πρέπει να παρθεί από το κοινοβούλιο, σε συνεννόηση με όλα τα κόμματα.
Παρά τη συντριβή του πραξικοπήματος, η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην Τουρκία. Eνας στρατιώτης άνοιξε πυρ έξω από το δικαστικό μέγαρο στην Aγκυρα χωρίς να υπάρξουν θύματα, ενώ ένας άγνωστος πυροβόλησε στο κεφάλι τον Τσεμίλ Τσαντάς, αντιδήμαρχο της εύπορης συνοικίας της Κωνσταντινούπολης, Σισλί. Ο Τσαντάς ανήκει στο κεμαλικό κόμμα CHP και η κατάστασή του εθεωρείτο κρίσιμη. Συνολικά, 312 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών – 145 πολίτες, 60 αστυνομικοί, τρεις νομιμόφρονες στρατιώτες και 104 πραξικοπηματίες.
kathimerini.gr

Πρωτοβουλίες Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο...

Πρωτοβουλίες Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο - Επαφές με Παπανδρέου, Κουβέλη και Οικολόγους Πράσινους
Επαφές με Παπανδρέου, Κουβέλη και Οικολόγους Πράσινους...

Να δώσει ώθηση στο θέμα του εκλογικού νόμου πρωτίστως, αλλά και σε εκείνο της Συνταγματικής Αναθεώρησης δευτερευόντως, θα επιχειρήσει σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου μέσα από...
σειρά πρωτοβουλιών που θα αναπτύξει.
Και επειδή... η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται, ο πρωθυπουργός συγκαλεί το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο (που δεν συνεδρίασε τη Δευτέρα όπως συμβαίνει συνήθως). Εκεί ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, και οι δύο μέλη της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, θα παραδώσουν το πόρισμά τους στον Αλ. Τσίπρα και τα μέλη του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου. 

Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός θα χτίσει συμμαχίες, μέσα από τις συναντήσεις που θα έχει: διαδοχικά με τον Γιώργο Παπανδρέου -συνάντηση με μεγάλο ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο-,  με τους Οικολόγους Πρασίνους και τον Φώτη Κουβέλη, που, ως φαίνεται, έχει ήδη πάρει ρότα επιστροφής. (Ήδη, αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συμφωνούν στην ανάγκη δημιουργία ενός αριστερού, δημοκρατικού, προοδευτικού ρεύματος στην κοινωνία). 
Ωστόσο, οι συναντήσεις δεν συνεπάγονται κατ’ ανάγκην ότι οι συνομιλητές του Αλ. Τσίπρα -και δη ο Γ. Παπανδρέου- θα έχουν ταυτόσημες απόψεις με το κυβερνών κόμμα. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία από την άλλη, ότι ένας κοινός τόπος μπορεί να βρεθεί, όπως πιστεύουν στο πρωθυπουργικό Μέγαρο. Ενώ εκ των πραγμάτων, η συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό προσελκύει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και για έναν πρόσθετο λόγο: σε ποιο βαθμό οι απόψεις του θα προκαλέσουν... δυσκολίες στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Πάντως, όπως έλεγε στο newpost.gr. καλά πληροφορημένη πηγή, ο Αλ. Τσίπρας δεν θα περιοριστεί να ακούσει προτάσεις και ιδέες, αλλά από σήμερα κιόλας είναι πιθανό να μπει μπροστά, να πάρει πρωτοβουλίες. Ίδωμεν... 

Εν τω μεταξύ από σήμερα το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση του εκλογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, σε τρεις απογευματινές συνεδριάσεις- είχε προηγηθεί η συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Μέσα σε τρία 24ωρα, τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα έχουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τις απόψεις τους, αλλά να γίνει και το αναγκαίο... μασάζ σε όσους βουλευτές δεν έχουν πεισθεί ακόμη με την κεντρική θέση του κόμματός τους...
newpost.gr

Το πρόβλημα με το party της χλιδής του Ρέμου στη Μύκονο είναι ότι δεν διοργανώνεται πιο συχνά



Η είδηση επανέρχεται με τέτοια συνέπεια κάθε καλοκαίρι που θα μπορούσε κάποιος βάσιμα να υποστηρίξει ότι πρόκειται πια για κάτι σαν θερινό έθιμο. Ο Αντώνης Ρέμος τραγουδάει στη Μύκονο, κάποιοι τα σκάνε χοντρά για να τον ακούσουν και χιλιάδες άλλοι «θίγονται».

Ομολογώ ότι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αποτελεί θέμα συζήτησης το πόσο χρεώνει ένα club τη σαμπάνια και τα πόσα λεφτά γουστάρει να χαλάσει σε ένα βράδυ ένας πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας. Αν μου πει κάποιος ότι θα μειωθούν οι ανισότητες στον κόσμο αν ένας εμίρης χαλάσει 200 ευρώ αντί για 20.000 στο Nammos, τότε πάω πάσο...

Αν πάντως πρέπει οπωσδήποτε να σχολιάσουμε κάτι για τα συγκεκριμένα party είναι το ότι καλό θα ήταν να διοργανώνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερα! Θεωρώντας αυτονόητο ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός του Κράτους οφείλει να είναι σε θέση να ελέγξει τη ροή του χρήματος, τα δημόσια ταμεία έχουν μόνο να κερδίσουν από τέτοιες βραδιές.

Μακάρι η Ελλάδα να καταφέρνει κάθε χρόνο να ελκύει όλο και περισσότερα «γερά πορτοφόλια» στα νησιά της, μακάρι η διαρκής άνθηση του ελληνικού τουρισμού να μην επιτυγχάνεται μονάχα με πακέτα all-inclusive. 

parapolitiki.com

Συνάντηση τού Δημάρχου μέ τήν Υπουργό Τουρισμού. (Δελτίο Τύπου)

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος, 17-07- 2016 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΘΕΜΑ: «Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου με την Αν. Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα 
Έλενα Κουντουρά» 
Σήμερα 17 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου με την Αν. Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης κ. Μιχάλης Ζουγανέλης και η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπή κα. Τόνια Ανδρόνικου.
Η Υπουργός ενημερώθηκε για όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και προτάθηκαν λύσεις για την καλύτερη λειτουργία και εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών καθώς και για την περαιτέρω ανάδειξή του.
Συζήτησαν διεξοδικά για την κρουαζιέρα και την ενδεχόμενη συμμετοχή του Δήμου Μυκόνου μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας που θα λάβει χώρα στην Τενερίφη. Επίσης, αναφέρθηκαν στην προώθηση της Δήλου και ενημέρωσαν την Υπουργό για την επισφραγισμένη πια συνεργασία του Δήμου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τις δύο (2) σημαντικότατες εκθέσεις που διοργανώνονται στο νησί, που αναδεικνύουν την πολιτιστική του κληρονομιά. Ακόμα όσον αφορά το ζητούμενο που είναι η επιμήκυνση της σεζόν με θεματικές μορφές τουρισμού, ενημέρωσαν την Υπουργό για τις προγραμματισμένες δράσεις που θα λάβουν χώρα το φθινόπωρο με το Mykonos Walk που διοργανώνεται στα πλαίσια των Μαραθωνίων (αθλητικός τουρισμός) και το ράλλυ αντίκας Μυκόνου. Επιπλέον για την μέριμνα που πρέπει να δώσει το κεντρικό κράτος σε επίπεδο υποδομών και ανθρωπίνου δυναμικού, ζητήθηκε η στελέχωση ενός γραφείου πληροφοριών και μάλιστα ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε και υπέδειξε το χώρο που δύναται να παραχωρήσει ο Δήμος Μυκόνου για την λειτουργία του εν λόγω γραφείου. Σημαντική έμφαση δόθηκε επιπλέον και ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού και για τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης για επέκταση του ωραρίου μουσικής τους θερινούς μήνες σε τουριστικές περιοχές, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και για τη δυνατότητα τοποθέτησης προσωρινής κατασκευής στον αιγιαλό για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ύστερα από άδεια του Δήμου και την καταβολή του αντίστοιχου τέλους.
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε ωστόσο να διαμαρτυρηθεί στην Υπουργό για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να αποφευχθούν περιοριστικοί όροι στις παραλίες και συγκεκριμένα για τον καθορισμό της ανώτατης τιμής μίσθωσης στις ομπρελοξαπλώστρες. Ο Δήμος καθόριζε διαχρονικά ανώτατο όριο τιμών, ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών δέσμευσε τον Δήμο ορίζοντας την αποφυγή τέτοιων περιοριστικών όρων με αποτέλεσμα εφέτος να εκτοξευθούν οι τιμές και να εμφανιστούν κρούσματα αισχροκέρδειας.
Επιπλέον, την ενημέρωσε για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη δηλωμένων ενοικιαζόμενων οχημάτων. Σύμφωνα μάλιστα και με το αρ. πρωτ. 3872/12.05.2016 υπόμνημα του προς το Υπουργείο Τουρισμού επισήμανε, ότι το πρόστιμο για τα μη ενταγμένα οχήματα, είναι ιδιαίτερα μικρό, άρα ο κάθε επιχειρηματίας κινδυνεύει με πρόστιμο της τάξης των 1500 ευρώ , γεγονός που ευνοεί την παρανομία και επιβαρύνει το οδικό δίκτυο της Μυκόνου. Επίσης, ζήτησε από την Υπουργό την επανένταξη της σύμφωνης γνώμης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου για κάθε είδους τουριστικής άδειας που εκδίδει ο Ε.Ο.Τ. (π.χ. άδειες ενοικίασης αυτοκινήτων και μηχανών μεγάλου κυβισμού). Τέλος, μνημόνευσε στην Υπουργό, ότι οι έλεγχοι μπορεί να έχουν το προσδοκώμενο κατασταλτικό αποτέλεσμα, αλλά ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προάγει την ανάπτυξη και την ευταξία . Η Υπουργός με τη σειρά της αιτήθηκε οι σημαντικές αυτές προτάσεις του Δήμου Μυκόνου να αποτυπωθούν σε ένα συγκεντρωτικό υπόμνημα ως απόσταγμα της τουριστικής εμπειρίας της πρωταγωνίστριας της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, δηλαδή τη Μύκονο, ώστε να προωθήσειτα ως άνω αιτήματα του Δήμου Μυκόνου.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Υπουργό για το ενδιαφέρον της, αλλά και για το γεγονός, ότι είναι η πρώτη Υπουργός Τουρισμού που επισκέπτεται επίσημα το νησί της Μυκόνου, μετά από οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια.
Η Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση της δημοτικής αρχής να
επισκεφθεί εκ νέου το νησί της Μυκόνου τον Σεπτέμβριο, δίνοντας το παρόν στο κλείσιμο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της θερινής περιόδου με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί την πανσέληνο του ίδιου μήνα στο ιερό νησί της Δήλου.
                                                                 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ