Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

«Ο Αλ. Τσίπρας διαπραγματεύεται ως αρχηγός κόμματος...

...και όχι ως πρωθυπουργός»...


Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά τόσο με την υπόθεση της ΠΓΔΜ, όσο και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εξαπέλυσε η βουλευτής της Ν.Δ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη από τη Λάρισα στα πλαίσια της περιοδείας της στη θεσσαλική πόλη.

Η Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε, εκτίμησε, πως, δεν μπορεί να λυθούν τα προβλήματα με την ΠΓΔΜ για τον λόγο ότι «η κυβέρνηση είναι διχασμένη, δεν υπάρχει κυβερνητική ομοψυχία και ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται ως αρχηγός κόμματος και όχι ως πρωθυπουργός».

Επίσης η κ. Μπακογιάννη είπε πως η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση «με την μικροκομματική λογική, πως ένα τέτοιο εθνικό θέμα θα χρησιμοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα για να διχάσει την αντιπολίτευση», ενώ τόνισε πως «δεν μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί αν δεν διαπραγματευτεί με το εθνικό μέτωπο αρραγές».

Μεταξύ άλλων η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ υποστήριξε πως για να αποφευχθεί ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας έπρεπε να γίνει διαπραγμάτευση με διαφάνεια και υπευθυνότητα, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας είχε δει πως είχαμε διαπραγματευτεί το 2008».

Σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει με την ΠΓΔΜ η κ. Μπακογιάννη είπε πως το βασικό ζήτημα είναι να...

Απειλή διάλυσης...

Όσο και αν στην Αθήνα μαίνονται οι πολιτικοί καυγάδες, το μεγάλο ζόρι υπάρχει στα Σκόπια. Εκεί υπάρχει μια πολιτική ηγεσία υπό τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, η οποία, σε επίπεδο ρητορικής, εμφανίζεται πρόθυμη για έναν μεγάλο συμβιβασμό, που θα ανοίξει την πόρτα της μικρής και εύθραυστης ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Η φιλοδοξία αυτή δεν είναι αμελητέα, αφού ένα κράτος αναγνωρισμένο από 140 χώρες – μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες δυνάμεις του πλανήτη – δεν συμμετέχει σε κανέναν διεθνή οργανισμό και δεν επωφελείται από κρίσιμο χρήμα, το οποίο θα μπορούσε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του κράτους τα επόμενα χρόνια.

Στην πραγματικότητα ο ζορισμένος της παρέας είναι η ΠΓΔΜ, στην οποία το σλαβικό στοιχείο υποχωρεί διαρκώς και ταχύτατα υπέρ του αλβανικού, ενώ κάπου μισό εκατομμύριο νέοι – σε σύνολο πληθυσμού δύο εκατομμυρίων – έχουν πάρει, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, τον δρόμο της μετανάστευσης.

Όσο περνάει ο καιρός, η απειλή της διάλυσης ή του εκφυλισμού γίνεται όλο και πιο ορατή για την ΠΓΔΜ και αυτό το στοιχείο από μόνο του πράγματι φέρνει, πρώτη φορά από γενέσεως του προβλήματος, σε θέση ισχύος την Ελλάδα, παρά τη δική της θυελλώδη περιπέτεια της χρεοκοπίας και του ξένου διεθνούς ελέγχου. Ταυτοχρόνως η πορεία των προηγούμενων διαπραγματεύσεων έχει πείσει τον διεθνή παράγοντα ότι η πίεση προς την πλευρά των Σκοπίων πρέπει επιτέλους να αυξηθεί...

Πηγή: topontiki.gr

Στρατηγός εναντίον Συντάγματος

Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος στρέφεται εναντίον του Συντάγματος και του πολιτεύματος
Το πρόβλημα ξεκινάει από το σημείο όπου δημόσια πρόσωπα, τα οποία προέρχονται από άλλους θεσμούς της χώρας, προσπαθούν να υποκαταστήσουν τα εκλεγμένα όργανα της πολιτείας. Πρόσωπα που δεν εκλέγονται για να εκπροσωπήσουν τους πολίτες, εμφανίζουν τους εαυτούς τους σαν εκφραστές της θέλησης του λαού.
Ο απόστρατος στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Στο συλλαλητήριο αυτό διαβάστηκε και εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο εμφανίζει το συλλαλητήριο σαν αποφασιστική συνέλευση όλου του λαού:
«Σήμερα, την 21η Ιανουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Συνέλευση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, για να αποφασίσει για τη θέση τού έθνους επάνω στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στη γείτονα χώρα...»
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, αφού έδωσαν στους εαυτούς τους τη δυνατότητα να αποφασίζουν για λογαριασμό όλου του λαού, θεωρούν ότι η βουλή πρέπει να ακολουθήσει τις προσταγές τους:
Το συλλαλητήριο «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να...

Πως να το κάνουμε; Άλλο ο Ανδρέας Παπανδρέου, άλλο η ...Φώφη κι ο Κυριάκος!...

Άλλα τα μάτια του λαγού, άλλα της κουκουβάγιας...

Είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση, δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση στο θέμα της ΠΓΔΜ αλλά θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου λέει η Νέα Δημοκρατία. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία δήλωσε κι αυτή πώς δεν εμπιστεύεται τον Τσίπρα γιατί είναι ψεύτης, αλλά θα πάει κι αυτή στο μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί.

Το ερώτημα είναι γιατί συναντιούνται με έναν πρωθυπουργό που τον θεωρούν αναξιόπιστο, φαύλο, πολιτικό απατεώνα. Τι είδους ενημέρωση θα έχουν; Με βάση αυτά που έχουν σούρει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Τσίπρα (χοντρά και δηλητηριώδη) δεν θα έπρεπε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση. Ας τον αφήσουν μόνο του να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το επιχείρημα που διακίνησαν ότι λειτουργούν θεσμικώς είναι άλλοθι. Βίαοι στα λόγια, δειλοί στις πράξεις. Δεν μπορούν όμως να κάνουν κι αλλιώς. Δεν έχουν τη στόφα μεγάλων ηγετών και οι ιερεμιάδες τους δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα στις Η.Π. Α και στην Ευρώπη...