Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ο γαμπρός του Ερντογάν το παραδέχτηκε: Οι εκκαθαρίσεις αποφασίστηκαν πριν το πραξικόπημα


Φωτογραφία αρχείου απο τον γάμο του Αλμπαιράκ με την κόρη του Ερτνογάν, EPA/ΑΠΕ
Φωτογραφία αρχείου απο τον γάμο του Αλμπαιράκ με την κόρη του Ερτνογάν, EPA/ΑΠΕ

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ

Οι τουρκικές αρχές σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να τις εκκαθαρίσουν από τους «συμπαθούντες» του Γκιουλέν, υποστήριξε ο υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.
Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του Έσρα και τον πεθερό του για οικογενειακές διακοπές στη Μαρμαρίδα όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Ιουλίου. 
Μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, άφησε να εννοηθεί ότι ορισμένα «στοιχεία» εντός του στρατού εξύφαναν το πραξικόπημα αυτό αφού πληροφορήθηκαν ότι θα έπεφταν θύματα των εκκαθαρίσεων.
Ο Αλμπαϊράκ, που έχει παντρευτεί τη μεγαλύτερη κόρη του Ερντογάν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος ενημερώθηκε για το πραξικόπημα από έναν πολίτη και ότι μόνο αργότερα αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Ο υπουργός αποκάλυψε ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAS) επρόκειτο να συγκληθεί εντός του καλοκαιριού για να απομακρύνει από το στράτευμα όλους τους αξιωματικούς που θεωρούνται ύποπτοι για δεσμούς με τον Γκιουλέν. Ο τελευταίος κατηγορείται από την Άγκυρα ως υποκινητής του πραξικοπήματος, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά.
Το YAS «ήταν έτοιμο να λάβει σημαντικά μέτρα για να καθαιρέσει τους αξιωματικούς και (κυρίως) τους στρατηγούς που υποστηρίζουν τον Γκιουλέν», συνέχισε. 
Οι καθαιρέσεις αυτές στις ένοπλες δυνάμεις θα ήταν ένα μόνο μέρος της γενικότερης εκκαθάρισης που επρόκειτο να συμπεριλάβει επίσης τη δικαιοσύνη και άλλους θεσμούς.
«Οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ. που συμμετείχαν στα δίκτυα του Γκιουλέν) είχαν ανακαλυφθεί και λίστες (με ονόματα) είχαν σταλεί στα αρμόδια υπουργεία. Όταν (οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί) κατάλαβαν τι θα γινόταν, πήραν την τελική τους απόφαση» υποστήριξε ο Αλμπαϊράκ.
Σύμφωνα με τον υπουργό μόλις το 1,5% των ενόπλων δυνάμεων στήριξε την απόπειρα πραξικοπήματος, όμως οι γκιουλενιστές είχαν διεισδύσει στα μεσαία και υψηλά κλιμάκια της στρατιωτικής ιεραρχίας.
Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου η οικογένεια Ερντογάν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα «από έναν πολίτη από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης» που έκανε λόγο για το πραξικόπημα.
«Δεν είναι δυνατόν να κρίνεις λογικά μια κατάσταση βασιζόμενος μόνο σε ένα τηλεφώνημα», εξήγησε ο Αλμπαϊράκ. 
Όμως στη συνέχεια ο Ερντογάν δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, τον Χουλουσί Ακάρ (οι πραξικοπηματίες τον κρατούσαν όμηρο) ούτε με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς και κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης.
«Μπορέσαμε να μιλήσουμε με πολλούς υπουργός και διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν κάτι ασήμαντο αλλά μια συντονισμένη απόπειρα πραξικοπήματος», κατέληξε ο Αλμπαϊράκ.
iefimerida.gr

Ανοδική πορεία του τουρισμού το 2016


Χαρακτηριστικά το 2015 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά το α΄3μηνο  αντιστοιχούσαν μόλις  στο 3,65% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων, όταν στο δεύτερο 3μηνο αντιστοιχούν στο 25,88% , το τρίτο 3μηνο στο 61% και το τέταρτο τρίμηνο στο 9,47% των συνολικών ετησίων εισπράξεων.  
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΣΑΙΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Ανοδική πορεία του τουρισμού καταγράφεται το 2016 επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία και τα μηνύματα σύμφωνα με πηγές του ΕΟΤ που όπως εκτιμούν παρουσιάζει ισχυρές άμυνες σε περιβάλλον διεθνούς πολιτικοοικονομικής ρευστότητας και ραγδαίων γεωπολιτικών αλλαγών.
Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές αφίξεις, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην χώρα μας κατά το 1ο εξάμηνο του 2016 ανήλθαν συνολικά σε 5.937.643 σημειώνοντας άνοδο 4,4% σε σχέση με πέρσι ( στοιχεία Υ.Π.Α. & ΔΑΑ).
Όσον αφορά τις χώρες προέλευσης, η πλειονότητα αυτών κινήθηκε ανοδικά. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στις αφίξεις από τη Ρωσία (22,7%) ενώ σημαντική άνοδο  καταγράφουν  οι παραδοσιακές αγορές : Μεγάλη Βρετανία (8,6%), Γερμανία (7,2%), Γαλλία (6,9%), Ιταλία (4,6%). Εξαιρέσεις αποτελούν η Ολλανδία (-10,2%), το Βέλγιο (-6,4%), η Τσεχία (-14,4%) και η Αυστρία (-6%).
Όσον αφορά τους προορισμούς, ανοδικά κινήθηκε το σύνολο αυτών με εξαίρεση τα νησιά της Κω, της Σάμου, της Χίου και της Μυτιλήνης και  τα αεροδρόμια του Αράξου και της Αγχιάλου.  Από τους δημοφιλείς προορισμούς η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στην Κέρκυρα (11,5%) και ακολουθούν το Ηράκλειο (11%), η Μύκονος (11%) και η Σαντορίνη (10,5%).
Αξιοσημείωτη αύξηση παρατηρείται στην  Καλαμάτα (14,3%) και το Άκτιο (13%).  
naftemporiki.gr

ΕΕΤ: Έως τη Δευτέρα ολοκληρώνονται οι μηχανογραφικές προσαρμογές των συστημάτων των τραπεζών


REUTERS/TOBY MELVILLE
Έως τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016 θα ολοκληρώσουν οι τράπεζες – μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τις απαιτούμενες μηχανογραφικές προσαρμογές των συστημάτων τους προκειμένου να ικανοποιήσουν, με αναδρομική ισχύ από 22 Ιουλίου 2016, όλες τις άρσεις των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στις μεταφορές κεφαλαίων που υιοθετήθηκαν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών (Αριθ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001080 ΕΞ 2016/Χ.Π. 1475 {ΦΕΚ Β΄ 2282/22.7.2016}).
Τα συστήματα των τραπεζών - μελών της ΕΕΤ έχουν ήδη προσαρμοστεί, από την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016, προκειμένου μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες να μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.
naftemporiki.gr

Πάπας Φραγκίσκος: Δεν ζούμε θρησκευτικό πόλεμο, αλλά πόλεμο συμφερόντων

Η δήλωση


tvxs.gr Τελευταία ανανέωση 19:43 | 27 Ιουλ. 2016
«Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά έναν πόλεμο συμφερόντων, για τα χρήματα, τους φυσικούς πόρους, για την εξουσία επί των λαών», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στους δημοσιογράφους, στην πτήση προς την Κρακοβία της Πολωνίας, όπου οργανώνεται η φετινή καθολική «Ημέρα των νέων».
«Πρέπει να πούμε αυτή την αλήθεια: Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο διότι έχασε την ειρήνη», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος θέλησε και πάλι να αποσαφηνίσει πως «όταν μιλά για πόλεμο αναφέρεται σε πραγματικό πόλεμο, όχι σε πολέμους θρησκειών».
«Όλοι μας, όλες οι θρησκείες επιθυμούμε την ειρήνη. Το καταλάβατε;», είπε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό.

Ευχαρίστησε, τέλος, και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος του εξέφρασε τηλεφωνικά την αλληλεγγύη του, «σαν ένας αδελφός», μετά την χθεσινή επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Νορμανδία.
 
Εκπρόσωποι όλων των δογμάτων στο Μέγαρο των Ηλύσιων
Κι ενώ η Γαλλία προσπαθεί να συνέλθει από το νέο σοκ...

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ : Δελτίο Τύπου για τη σύσταση έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Μυκόνου




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                             Μύκονος, 27-07-2016

ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                
 «Δελτίο Τύπου για τη σύσταση έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Μυκόνου»

Θα θέλαμε με χαρά να σας ενημερώσουμε, ότι κατόπιν των παρεμβάσεων και διαμαρτυριών μας, των διαρκών επαφών με εκπροσώπους του κοινοβουλίου και θεσμικούς φορείς, καθώς και της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την 14η Ιουλίου 2016 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνο Κοσμάτο, σχετικά με το σχέδιο νόμου που καταργούσε το Υποθηκοφυλακείο Μυκόνου, πετύχαμε κατά την οριστική κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, να ληφθεί υπ’ όψιν η νησιωτικότητα, η βιωσιμότητα και ο όγκος των συναλλαγών και να διατηρηθεί κατ΄ εξαίρεση το Υποθηκοφυλακείο της Μυκόνου, με τη σύσταση του ως έμμισθου.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε ικανοποιημένος και δικαιωμένος από την εξέλιξη αυτή και ότι θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων της Μυκόνου και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών και υποδομών του νησιού. Ο αγώνας είναι διαρκής και είναι απαραίτητη η επιστράτευση όλων μας στις κοινές μας επιδιώξεις.

                                ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τού Κ.Υ. ΜΥΚΟΝΟΥ : Επαναλειτουργεί το ακτινολογικό τμήμα

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Κ.Υ.
Από την Δευτέρα 25-7-2016, επαναλειτουργεί το ακτινολογικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, μετά από μεγάλο διάστημα που παρέμενε κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού. Επισημαίνουμε ότι μετά από 10 χρόνια το Κέντρο Υγείας Μυκόνου,  ενέταξε στην δύναμή του, μόνιμη υπάλληλο Τ.Ε Ραδιολογίας Ακτινολογίας .
Αθόρυβα, μεθοδικά και συντονισμένα η Δ.Ε του Κέντρου Υγείας, με την πολύτιμη συνδρομή και τις αποφασιστικές ενέργειες της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αιγαίου και του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζει την συστηματική επάνδρωση του Κ.Υ. για την ασφαλή παροχή και βελτίωση  υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι λήψεις που εκτελέστηκαν τις τρείς μέρες λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος ήταν 127.  Τέλος η στελέχωση του τμήματος θα ενισχυθεί περαιτέρω,  με την πρόσληψη ενός επικουρικού υπαλλήλου που αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.
Ακτινογραφίες τακτικών  ιατρείων πραγματοποιούνται  κατόπιν ραντεβού από τις 10 π.μ. έως 14 μ.μ.
Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Άρθρο τού Γιώργου Λακόπουλου : Γιατί κλείνει το Mega; ...

...Για τον ίδιο λόγο που έκλεισε και το (ημερήσιο) «Βήμα»...
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, πρώην στέλεχος του ΔΟΛ (αρχισυντάκτης πολιτικού στο ΒΗΜΑ και στα ΝΕΑ), γράφει στην διαδικτυκή εφημερίδα γνώμης "Ανοικτό Παράθυρο", για ποιους λόγους απαξιώθηκε το Μega και για...
ποιους λόγους το τηλεοπτικό κοινό του γύρισε την πλάτη. Κάνει λόγο για προκλητικές συμπεριφορές από καλοπληρωμένες –από δάνεια-περσόνες που ψωνίζονται με τη ιδέες ότι ... διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις...

Το Mega κλείνει για τους ίδιους λόγους για τους οποιους, όπως αναφέρει ο Γ. Λακόπουλος έκλεισε και το καθημερινό ΒΗΜΑ που όταν επανακυκλοφόρησε το 1999 είχε πολύ καλές προοπτικές και ήταν μια από τις καλύτερες ημερήσιες εφημερίδες.

Οι λοιδορίες σε πρόσωπα, κόμματα, κοινωνικές ομάδες, πολιτικές συμπεριφορές και.. ιδεολογίες μοιραία απομάκρυναν τους αναγνώστες της ΒΗΜΑΤΟΣ και κατακρήμνισαν την κυκλοφορία της μέχρι που έκλεισε η καθημερινή έκδοση.

Οπως γράφει ο έμπειρος, περί τα του ΔΟΛ, Γ. Λακόπουλος, τίποτε δεν συμβαίνει τυχαία και.. πως όσα μέσα ενημέρωσης σεβάστηκαν την ιστορία τους και το κοινό τους, επιβιώνουν στην κρίση.
"Μπορεί να δυσκολεύονται, μπορεί να έχασαν  ένα μέρος της απήχησής τους, αλλά αντέχουν και θα ανακάμψουν", γράφει χαρακτηριστικά. 

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου μέ τίτλο :

Γιατί έκλεισε  το Mega; Για τον ίδιο λόγο που έκλεισε και το «Βήμα»

Αποστάσεις από τη γραμμή Ψυχάρη κρατούν Βαρδινογιάννης – Μπόμπολας...

Ψυχάρης - Μπόμπολας- Βαρδινογιάννης - Τσίπρας…Ότι η κυβέρνηση κλείνει το MEGA

Προσωπική γραμμή του Σταύρου Ψυχάρη – σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να είναι η εντολή αντίστασης στον Μανώλη Καψή από τα «παράθυρα» του MEGA προσπαθώντας να...
πείσει – ανεπιτυχώς, ότι «η κυβέρνηση κλείνει το κανάλι»!

Ο Σταύρος Ψυχάρης είναι ο μοναδικός από τους μεγαλό-μετόχους του καναλιού που «αντιστέκεται» στην κυβέρνηση κατά αυτόν τον τρόπο και με το συγκεκριμένο σαθρό επιχείρημα που δεν πιστεύει κανείς… Αφιερώνοντας άπλετο χώρο στις εφημερίδες του ΔΟΛ για να φιλοξενεί τους πύρινους λόγους του Μανώλη Καψή και να εμφανίζει τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά – καθημερινά σε διαφορετικές παραλλαγές, ότι έχει βαλθεί να βάλει λουκέτο στο MEGA.

Είναι σαφής και ξεκάθαρη η απόσταση που κρατούν από τη γραμμή Ψυχάρη, τόσο η πλευρά Βαρδινογιάννη όσο και η πλευρά Μπόμπολα!

Οι δύο τελευταίοι, όπως και οι υπόλοιποι καναλάρχες επιτίθενται στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αδειοδοτεί τα κανάλια, αυστηρά στο πλαίσιο της ΕΙΤΗΣΕΕ… Και επιδεκτικά απέχουν από τη συγκεκριμένη ρητορική Ψυχάρη που εκφράζει εσχάτως ο Μανώλης Καψής στα παράθυρα του πολύπαθου σταθμού!...
enimerosi24.gr

ΟΧΙ στις εξεταστικές επιτροπές, ΝΑΙ στις εναλλακτικές πολιτικές


Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα αίτια που οδήγησαν στα capital controls και στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου είναι εξαιρετικά ατυχής και κυρίως ικανοποιεί τα διάφορα γαλάζια ντόπερμαν.

Το μόνο αποτέλεσμα μιας τέτοια εξεταστικής επιτροπής θα είναι η σπατάλη χρόνου και ενέργειας των κομμάτων και των ΜΜΕ για ζητήματα αμιγώς πολιτικά, τα οποία και κρίθηκαν με τρόπο εμφατικό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η ανάδειξη των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αυξήσει τη δυναμική τους. Οι πολίτες γνώριζαν πολύ καλά τι ψήφιζαν και είναι αληθινά λίγοι αυτοί που εξαπατήθηκαν. Όλοι ξέρουμε ότι αυτοί που τώρα μας κυβερνούν είναι «ψεύτες», όπως γνωρίζαμε ότι κι αρκετοί από τους προηγούμενους ήταν «κλέφτες», χωρίς αυτές οι δυο παραδοχές να επηρεάζουν πάντοτε την τελική μας επιλογή στην κάλπη.

Οι πολίτες σήμερα ζητούν να μάθουν αν υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση από την Αντιπολίτευση και προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να υπάρχει, ιδιαίτερα από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν θα φέρουν τα ειδικά δικαστήρια την ανάπτυξη αλλά η ανάκτηση της εθνικής «κανονικότητας». Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. 

26.7.16
parapolitiki.com

Διεκδικεί ..."σκατένια δόξα"...!

Σατανικός Ερντογάν...

Σατανικός Ερντογάν -Μετατρέπει το πατρικό του Γκιουλέν σε δημόσιες τουαλέτεςΜετατρέπει το πατρικό του Γκιουλέν σε δημόσιες τουαλέτες...

Aφού κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να εκκαθαρίσει κράτος και στράτευμα, να αλλάξει το όνομα στη γέφυρα του Βοσπόρου και πολλά άλλα ακόμη, ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει τώρα το...
απίστευτο! 

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πατρικό σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που ο Ερντογάν κατηγορεί ότι υποκίνησε το πραξικόπημα, θα μετατραπεί σε δημόσιες τουαλέτες, ύστερα από αίτημα των κατοίκων του χωριού!

Ο αυτοεξόριστος Γκιουλέν γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια μονοκατοικία στο χωριό Κορκοκού στην επαρχία Ερζουρούμ της Τουρκίας. 

Η δημοσιογράφος Λατίφ Σιμσέκ όταν άκουσε το εν λόγω νέο, όπως υποστηρίζει, «νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, αλλά κάλεσα τον περιφερειάρχη της Ερζουρούμ και μου το επιβεβαίωσε»!

Από τη στιγμή της εκδήλωσης του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου χιλιάδες βιβλία του Γκιουλέν κάηκαν στους δρόμους και πετάχτηκαν σε ποτάμια, αλλά αυτή είναι σίγουρα μια κίνηση που αποδεικνύει το... δαιμόνιο του Ερντογάν...
iefimerida.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
O υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Τό σκίτσο τού Δημήτρη Χατζόπουλου

                                                                                                                   (έχει δημοσιευθεί στήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")

Μόνο κάποιο deal με τον Καραμανλή μπορεί να εξηγήσει την εμμονή Τσίπρα για εκλογή του ΠτΔ από το λαό


Αδυνατώ να εξηγήσω ορθολογικά την ξαφνική εμμονή της ελληνικής Αριστεράς, αν υποθέσουμε ότι την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την καθιέρωση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.

Αυτή ήταν πάντοτε η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε συνταγματική αναθεώρηση, κυρίως λόγω του τραύματος από τη συνταγματική αναθεώρηση του 1986, όταν και καταργήθηκαν σχεδόν όλες οι ρυθμιστικές αρμοδιότητες του Προέδρου. Δεν θυμάμαι ποτέ την Αριστερά να έχει κάποιο ιδιαίτερο σχετικό καημό.

Αναρωτιέμαι αν η εμμονή Τσίπρα οφείλεται σε κάποια υπόσχεση που έχει δώσει στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια στηρίζει ενεργά μέσω των κύκλων του κάθε σημαντική απόφαση του project «Πρώτη Φορά Αριστερά». Μου μοιάζει αρκετά πιθανό η προώθηση της συγκεκριμένης αλλαγής να αποτελεί τμήμα κάποιας ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ των δυο ανδρών.
Μαθαίνω μάλιστα ότι οι αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερες από όσες έχουν περάσει προς τα ΜΜΕ, αν και η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό είναι κάπως δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι υπάρχει όντως το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν ότι υπάρχει μόνο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με την ομάδα του.

Πάντως, με απλή αναλογική και διακοσμητικό πρόεδρο ενισχυμένο από τη λαϊκή βούληση, ο όρος «σταθερότητα» θα μοιάζει με ανέκδοτο στα χρόνια που έρχονται.
25.7.16
parapolitiki.com

Συνεργείο αυτοκινήτων τό βράδυ γινόταν νυχτερινό κέντρο!!! (τό πρωί μαθήτριες, τό βράδυ κλπ...)

Συνεργείο αυτοκινήτων-νυχτερινό κέντρο και άλλες τρελές ιστορίες
Πάρτι φοροδιαφυγής στην υγειά της Αγ. Παρασκευής
 | Φωτογραφία αρχείου/Eurokinissi

Χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής που προκαλούν αίσθηση έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς, ωστόσο, στην Ελλάδα πάντα καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τους... εαυτούς μας. Χαρακτηριστική η περίπτωση συνεργείου αυτοκινήτων, το οποίο λειτουργούσε και ως κέντρο διασκέδασης. Περιττό να αναφερθεί ότι μπουκάλια, λουλούδια και συμφωνητικά με τους καλλιτέχνες που εμφανίζονταν ήταν γραμμένα στο χιόνι.
Η ιστορία εκτυλίχθηκε στη Χαλκίδα και αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας και της υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Πρόκειται για συνεργείο αυτοκινήτων, με επέκταση δραστηριότητας ως κέντρο διασκέδασης. Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ., όπου ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν περί τα 900 - 1000 άτομα.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 269 φορολογικών στοιχείων, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια.Πέραν αυτού, ζητήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών (ένας από αυτούς αρκετά γνωστός στο αθηναϊκό και όχι μόνο κοινό) με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπεύθυνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά.
Εκτός από το συνεργείο-πίστα στους ελέγχους που έγιναν με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων.
Ειδικότερα, οι 2 στις 3 επιχειρήσεις που ελέχθησαν (το 66,67%), βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν, (σοβαρές φορολογικές παραβάσεις) ενώ σε 301 περιπτώσεις διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων.
 efsyn.gr

Δραγασάκης: Δεν είστε κατήγοροι είστε κατηγορούμενοι

ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Το 2015 ήταν μια μάχη σε ένα πόλεμο που δεν έχει τελειώσει. Ήταν ένας πόλεμος με επίδικο τη δημοκρατία στο επίπεδο της Ευρώπης για την επίτευξη μας συμφωνίας που θα ενσωμάτωνε τη βούληση του ελληνικού λαού με τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία», ανέφερε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη συζήτηση για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «ο πόλεμος αυτός έγινε με ασύμμετρα μέσα από ένα ξεκάθαρο εκβιασμό με όπλο την οικονομική ασφυξία» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι και δικές της δυνάμεις συμμετείχαν στον ασύμμετρο αυτό πόλεμο στοιχηματίζοντας στην "αριστερή παρένθεση".
«Ποιος ευθύνεται για την οικονομική ασφυξία;», διερωτήθηκε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε αρχές Φεβρουαρίου του 2015; Προσπαθείτε να γίνετε κατήγοροι αλλά είστε κατηγορούμενοι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και προσέθεσε ότι η οικονομική "ασφυξία" του Φλεβάρη του 2015 δεν "έτυχε", αλλά ήταν προϊόν σχεδίου.
«Το ομολόγησε άλλωστε λίγο καιρό πριν ο κ. Σαμαράς», ανέφερε και υπογράμμισε «ότι δεν επένδυσε στην κατάρρευση της χώρας όλη η τότε κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, αλλά μέρος της».
Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «το δήθεν success story Σαμαρά το 2014 στήθηκε με δανεικά, "στεγνά" ταμεία και προετοιμασία οικονομικής ασφυξίας για την κυβέρνηση» και πως το 2015 η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση μ' ένα κράτος "αθωράκιστο" αλλά κι εν μέρει "διαβρωμένο".
«Η ΝΔ είναι σε κρίση ταυτότητας. "Αντιλαικίζει" λαϊκίζοντας, καμώνεται τη φιλελεύθερη ούσα συντηρητική. Μιλά για το αύριο με όρους του χθες», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.
«Εμείς σχεδιάζουμε ήδη το μέλλον, προετοιμαζόμενοι για τις μάχες που μας περιμένουν. Αφήνουμε τη ΝΔ πίσω στο "χθες"» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δραγασάκης και ζήτησε από τη Βουλή να καταψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.
kathimerini.gr

Προς αναζήτηση της «Νέας Μεταπολίτευσης»


Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
 Ελάχιστο ενδιαφέρον έχει η πατρότητα του όρου «Νέα Μεταπολίτευση», για την οποία ερίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται άλλωστε για κάποιον όρο εξαιρετικά πρωτότυπο και ευρηματικό, ή έστω απολύτως ακριβή, ώστε κάπως να δικαιολογείται η ανταγωνιστική διεκδίκησή του από κυβερνώντες και αξιωματικώς αντιπολιτευόμενους. Αντίθετα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ποιο νόημα θα του προσδώσουν ο κομματικός στοχασμός (αν υπάρξει) και η πολιτική πράξη. Με άλλα λόγια, το κρίσιμο είναι το ποια πολιτική παράταξη, ποια ιδεολογική πτέρυγα θα ηγεμονεύσει στην προσπάθεια ανανοηματοδότησης της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Το προς τα πού θα πορευτεί, και με πόσο σταθερό βηματισμό, στα 42 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας.

Παρεμπιπτόντως, όσο μένουμε εγκλωβισμένοι σε ιστορικώς επιπόλαια σχήματα του είδους «Ο Καραμανλής έφερε τη δημοκρατία», «Ο Παπανδρέου έφερε την πραγματική δημοκρατία», «Ο Τσίπρας έφερε την αληθινή δημοκρατία», δεν πορευόμαστε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Απλώς ακινητούμε, σε ένα σημειωτόν αποκαρδιωτικό όσον αφορά την αυτογνωσία και τον αυτοαναγνωρισμό μας. Οσοδήποτε καθοριστικό ρόλο κι αν διαδραματίζουν τα πρόσωπα και οι προσωπικότητες, δεν αρκούν για να θέσουν σε κίνηση τη μηχανή της Ιστορίας ή να την αναπροσανατολίσουν, ακόμα κι αν το γόητρό τους είναι τεράστιο και ο βολονταρισμός τους υπέρμετρος.

Στην αρχή της πέμπτης δεκαετίας της, η νεοελληνική δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει όλες τις εστίες φθοράς –και διαφθοράς– που ταλανίζουν τις δυτικές δημοκρατίες εν γένει. Εχει να αναμετρηθεί δηλαδή με τη μέχρις ακυρώσεως χαλάρωση των θεσμών της αντιπροσώπευσης, με την επιβολή του οικονομικού στο πολιτικό και του εξωχώριου στο ιθαγενές, με την ισχύ των εξωθεσμικών κέντρων. Και βέβαια με την περιφρόνηση της υποχρέωσης προς λογοδοσία, που έχει ανοίξει χάσμα ανάμεσα στους υπό όρους εξουσιοδοτούμενους πολιτικούς και στον εξουσιοδότη-εκλογέα λαό.

Επιπλέον, όμως, η δημοκρατία στον τόπο μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τα βαριά προβλήματα που προκάλεσε η κρίση των τελευταίων χρόνων και τα οποία οδήγησαν στην εγκαθίδρυση καθεστώτος επιτήρησης από την τρόικα ή το κουαρτέτο, που, ανεξάρτητα από το όνομά τους, έχουν τον ίδιο στόχο: την ικανοποίηση των αριθμών, όποια κι αν είναι η ζημιά των ανθρώπων.

Με οφθαλμοφανώς μειωμένη την εθνική κυριαρχία, το ελληνικό Κοινοβούλιο υποβαθμίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται ακόμα περισσότερο η αξία της βούλησης των ίδιων των πολιτών, όπως εκδηλώνεται στις εκλογές. Πριν προστεθούν λοιπόν νέες εκλογικές διαδικασίες, δημοψηφισματικού ή άλλου χαρακτήρα, προέχει η αποκατάσταση της τιμής (ποσοτικά, πολιτικά και ηθικά εννοούμενης) της λαϊκής ψήφου: Αυτό που ψηφίζουμε, να έχει πραγματικό αντίκρισμα (δίχως μειώσεις ή ακυρωτικές υπερερμηνείες) και για τους κυβερνώντες και για τους εταίρους-πιστωτές. Δίχως την εκπλήρωση αυτού του προαπαιτουμένου, καμία ουσιώδης «Νέα Μεταπολίτευση» δεν είναι εφικτή.

"Αναρχία" στίς ελληνικές παραλίες

Οι παραλίες μετατρέπονται σε... night club

Με τη μουσική στη διαπασών και τις ξαπλώστρες τοποθετημένες σε απόσταση αναπνοής, οι παραλίες της χώρας θυμίζουν συχνά... μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης. Η νομοθεσία προβλέπει ότι η επιχείρηση που μισθώνει μια παραλία οφείλει να αφήνει «ελεύθερη» το 50% αυτής, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτή όσοι δεν επιθυμούν να γίνουν πελάτες της. Επίσης, η επιχείρηση οφείλει να τηρεί απόσταση 5 μέτρων από το κύμα αλλά και 100 μέτρων από άλλες επιχειρήσεις ίδιας φύσης. Ταυτόχρονα, ο νομοθέτης απαγορεύει την τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων και θέτει το όριο των 50 ντεσιμπέλ στην εκπεμπόμενη μουσική... Η εν λόγω περιγραφή, βέβαια, απέχει παρασάγγας από την ελληνική πραγματικότητα του «μπιτσόμπαρου», που δεν περιορίζεται μόνο στις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η παραλία...

Το δημοψήφισμα... σπρώχνει τις εκλογές...

Ο… μαραθώνιος που ξεκίνησε από χθες ο Πρωθυπουργός, ανοίγοντας θέμα Αναθεώρησης του Συντάγματος, έχει εκ των πραγμάτων άμεση σχέση και με τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών. Πρόωρων εκλογών. Από τη στιγμή που, η κοινή λογική λέει ότι...
θα είναι δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία και να φτάσει στις κάλπες το φθινόπωρο του 2019, σε περιβάλλον βαθιάς κρίσης σαν και αυτή που βιώνουμε σήμερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ρητώς στην άνοιξη του 2017, ως χρονική συγκυρία στην οποία η Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος θα παραδώσει τις προτάσεις της, για να ακολουθήσει ζύμωση μεταξύ των κομμάτων, και ενδεχομένως δημοψήφισμα για κάποιες από τς προτάσεις αυτές, που ο Πρωθυπουργός θα τις βρίσκει περισσότερο ενδιαφέρουσες και αναγκαίες.

Την άνοιξη του 2017 ωστόσο, είναι προγραμματισμένες και οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, με τον κίνδυνο… κατάληψης των Ηλυσίων Πεδίων από τη Μαρίν Λεπέν, να είναι περισσότερο ορατός από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

Και ακολουθούν, το φθινόπωρο του 2017, οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, πέριξ των οποίων συνήθως… δεν κουνιέται τίποτα στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο σε χώρες που βρίσκονται σε βαθιά και σύνθετη κρίση, όπως η σημερινή Ελλάδα.

Επομένως; Είναι εξαιρετικά πιθανό να περάσουμε και τον κάβο του 2017 χωρίς πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να διαψεύσει τις πιθανότητες, και να φτάσει μέχρι και το 2018. Όταν κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα στην Ελλάδα...
ysterografa.gr

Η κυβέρνηση ξοδεύει αλόγιστα στις πυρκαγιές...

Αντα Ψαρρά

Όταν πάση θυσία και για οποιοδήποτε θέμα ο δημοσιογράφος πρέπει να «καταρρακώσει» τη σημερινή κυβέρνηση ακούγονται υπερβολές στα όρια ή και πέρα από τα όρια της λογικής.
Είναι γνωστό ότι ο ραδιοσταθμός του οικολόγου κ. Αλαφούζου, μετά από ορισμένα δυσάρεστα συμβάντα ρύπανσης από ατυχήματα πλοίων της οικογενείας, στράφηκε σταθερά στην αγάπη για το πράσινο.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο ραδιοσταθμός κάθε καλοκαίρι ασχολείται συστηματικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών.
Στη χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά στη Χίο (και όχι μόνο) είναι αλήθεια, σύμφωνα και με τις δηλώσεις όλων των τοπικών φορέων, ότι άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός πτητικών μέσων αλλά και αποστολή επίγειων μέσων και δυνάμεων στη φωτιά που δυστυχώς εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.
Είναι επίσης αλήθεια ότι τόσο από τοπικούς σταθμούς όσο και κεντρικά δεν ακούστηκε το γνωστό επιχείρημα περί κακού συντονισμού ή περί του ότι αφέθηκε το νησί στο έλεος της πυρκαγιάς.

Τελικά, χάρη στις προσπάθειες όλων, ίσως και με την εμπειρία μετά από όλη αυτή τη δεκαετία των πυρκαγιών, η πυρκαγιά φαίνεται να ελέγχεται και τουλάχιστον δεν έκαψε σπίτια και δεν κινδύνεψαν πάνω από όλα ανθρώπινες ζωές.
Επειδή όμως κάτι κακό έπρεπε να έχει κάνει πάση θυσία η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της πυρκαγιάς, ο ΣΚΑΪ ανακάλυψε σήμερα το πρωί μαζί με τον τοπικό δημοσιογράφο ότι η αποστολή κι άλλων 19 οχημάτων της πυροσβεστικής που έφτασαν ξημερώματα με πλοίο στη Χίο ήταν... υπερβολική και επιβαρύνει με μεγάλο κόστος το Δημόσιο!
Η καλή εξέλιξη στην προσπάθεια κατάσβεσης έδωσε φυσικά την άνεση για το συγκεκριμένο σχόλιο αλλά τι θα έλεγε ο ΣΚΑΪ αν η εξέλιξη δεν ήταν τόσο θετική και τα οχήματα δεν είχαν φτάσει στη Χίο;

Πολύ απλά ότι η κυβέρνηση ολιγώρησε και κάηκε το νησί. 
Τόσο απλά και τόσο παράλογα...