Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΟΤΣΙΡΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ. Κυριακή 20 Αυγούστου 21.30μ.μ.

                     
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                Μύκονος,  10.08.2017
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                      
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ                       
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
«Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ» Ν.Π.Δ.Δ.

Ανοιχτό Θέατρο Λάκκας / Μύκονος
Κυριακή 20 Αυγούστου
Ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και πιο αγαπημένους καλλιτέχνες μιας ολόκληρης γενιάς. Τα τραγούδια του ωστόσο, σιγοτραγουδιούνται από όλες τις ηλικίες και η φωνή του έχει γίνει το soundtrack σε όλες μας τις «διαδρομές», σε χαρές, λύπες, απογοητεύσεις, προσδοκίες..
Το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε μαζί του μια υπέροχη βραδιά στη Μύκονο!

Παίρνοντας στις αποσκευές του, τον τελευταίο του δίσκο και έχοντας τώρα στο πλάι του τη Μιρέλα Πάχου, ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό, γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα, από το οποίο δεν θα λείπουν φυσικά και παλιότερα αγαπημένα ή λιγότερο γνωστά τραγούδια..
Η εξαιρετικά ταλαντούχα Μιρέλα Πάχου, μία ερμηνεύτρια που έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Θάνος Μικρούτσικος, φέρνει τη δική της χροιά σε αυτές τις καλοκαιρινές συναυλίες με τη ζωντάνια, τη ζεστή φωνή και φυσικά.. το ακορντεόν της!
Τον Γιάννη Κότσιρα και τη Μιρέλα Πάχου συνοδεύει μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχήστρωση & πλήκτρα, Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα, Κωστής Βήχος: μπάσο, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι και Κώστας Μιχαλός: κιθάρα. Τα φώτα φροντίζει ο Ανδρέας Κούρτης, ενώ τον ήχο επιμελούνται οι Στρατής Καραδημητράκης και Λάμπρος Μπούνας.
Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα Έναρξης: 21.30

(από τό σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ τού ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ)

«Είναι γεγονός. Η Ζωίτσα μας άφησε»...


«Είναι γεγονός. Η Ζωίτσα μας άφησε». «Απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, πέθανε στον ύπνο της. Την βρήκανε νεκρή στο κρεβάτι και...
ο γιατρός είναι ακόμη εκεί. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ακόμη, ήταν πολύ ξαφνικό. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το χαμό της. Ήταν καλά. Ήταν πολύ καλά. Μέσα στο κέφι και τη χαρά. Ο χαμός της ήταν για εμάς ένα μεγάλο σοκ», είπε πρόσωπο του στενού συγγενικού της περιβάλλοντος...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Επίσκεψη τού υπ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ στό Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                  
«ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ»
Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου είχε την ευκαιρία να έχει μία ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση με το Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά, την Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Μ. κα. Ελένη Καλπουρτζή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, τον Πρόεδρο του Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης» κ. Δημήτρη Κοντιζά και τα στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου.
 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και κα. Ελένη Καλπουρτζή, επεσήμαναν , ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι ο πρώτος Υπουργός Ναυτιλίας που επισκέπτεται το Λιμενικό Ταμείο, προκειμένου να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους και ευχήθηκαν πως σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στα ζητήματα που απασχολούν το νησί της Μυκόνου, σε σχέση με τις λιμενικές ζώνες.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τη διαβούλευση του νομοσχεδίου διαβούλευση για το σύστημα λιμενικής διακυβέρνησης και οι εκπρόσωποι του Δήμου έθεσαν συγκεκριμένα ζητήματα και αιτήθηκαν από τον Υπουργό, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 

Την παρέμβαση – μεσολάβηση του Υπουργού για χρηματοδότηση της προμήθειας προσκρουστήρων από ΕΣΠΑ Υ. Ναυτιλίας, το οποίο αποτελεί καίριο έργο αναβάθμισης λιμενικής υποδομής, διότι διασφαλίζει την ασφαλή πρόσδεση πλοίων. Πρόκειται για ένα ώριμο έργο προϋπολογισμού 2.829.700,00 € + ΦΠΑ, το οποίο έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις.
 

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας για την αντικατάσταση των κυβόλιθων εντός της ζώνης Σένγκεν και της πλακόστρωσης στο γιαλό.
 

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης για επισκευή όλων των ραμπών ακτοπλοΐας.
 

Την άμεση έγκριση της μελέτης αποκατάστασης της προβλήτας του νησιού της Δήλου, αμέσως μόλις υποβληθεί.
 

Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις πλωτές εξέδρες, ώστε να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση και τοποθέτησή τους, με την κατάργηση του άρθρου 27 του Ν.4256/14 και επαναφορά της διάταξης του άρθρου 14 παρ.5 του Ν.2971/2001 που προέβλεπε σύμφωνη γνώμη του Δήμου.
 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν νέο ραντεβού στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο, για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των τεθέντων ζητημάτων.

Μύκονος, 17-08-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Αγωνία για δύο ονόματα του ΔΟΛ...


Θά πρέπει : "Τιμής ένεκεν"...!

Τα 2/3 των εργαζομένων στον ΔΟΛ έχουν ενημερωθεί ότι επαναπροσλαμβάνονται. Αγωνιώ να μάθω αν ανάμεσά τους είναι ο...
Βενιζέλος ως αρθρογράφος και ο Πάγκαλος ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Σε αντίθετη περίπτωση εγώ κλείνω ως αναγνώστης και ως ακροατής...

harddog-sport.blogspot.gr


Πάμε στό άγνωστο μέ βάρκα τήν ...ΚΚΚ (Κού-Κλούξ-Κλάν)...!

Ο Τραμπ φυσάει τα πανιά της Κου Κλουξ Κλαν στο εξώφυλλο του New Yorker
«Μία εικόνα δείχνει καλύτερα τα συναισθήματά μου από τις λέξεις» λέει ο δημιουργός David Plunkert 


Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι για ακόμη μια φορά πρωτοσέλιδο στο περιοδικό «New Yorker» σε ένα από τα πιο δυνατά εξώφυλλα που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. 
Ο Τραμπ απέφυγε με κάθε δυνατό τρόπο να αποδοκιμάσει τους ακροδεξιούς για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, λαμβάνοντας μάλιστα και τα συγχαρητήρια από την Κου Κλουξ Κλαν. 
Το New Yorker δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός. Το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους απεικονίζει τον Τραμπ να οδηγεί μια βάρκα και να φυσάει το πανί… μια κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν.
18/8/2017
(από tvxs.gr, newsbeast.gr)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Στην «τσιμπίδα» τουριστικές επιχειρήσεις που δήλωσαν ψεύτικα εισοδήματα


Πεντάστερα ξενοδοχεία εμφάνισαν μηδενική δήλωση ΦΠΑ τον Ιούλιο

Στην «τσιμπίδα» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τουριστικές επιχειρήσεις που δήλωσαν ψεύτικα εισοδήματα
Πεντάστερα ξενοδοχεία εμφάνισαν μηδενική δήλωση ΦΠΑ τον Ιούλιο


«Σαφάρι» ελέγχων έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στα ξενοδοχεία της χώρας επικεντρώνοντας τις έρευνες σε εκείνα των τεσσάρων και πέντε αστέρων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» από τους μέχρι στιγμής ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δυο τουριστικές μονάδες, η μια στην Ανατολική Αττική και η άλλη στη Σαντορίνη όπου εμφάνισαν μηδενική δήλωση ΦΠΑ τον Ιούλιο παρά το γεγονός ότι σε αυτές είχε προηγηθεί προληπτικός έλεγχος.
Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι δυο από τις συνολικά επτά περιπτώσεις φοροδιαφυγής που έπεσαν στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 712 τουριστικές μονάδες.
Παραβάσεις διαπιστώθηκαν και σε ξενοδοχεία της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Ηλείας, όπου η απόκλιση που διαπιστώθηκε μεταξύ του εκτιμώμενου και του δηλωθέντος τζίρου ήταν άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Ακραία χαρακτηρίστηκε από την ΑΑΔΕ και η περίπτωση ξενοδοχείου στη Χαλκιδική, η οποία εμφανίζει μεγάλες αποκλίσεις δηλωθέντων και διαπιστωθέντων εσόδων.
Στοιχείο για τους ελεγκτές αποτέλεσαν οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υπέβαλλαν οι 712 επιχειρήσεις στις 31 Ιουλίου και έτσι προχώρησαν στην σύγκριση στοιχείων. Οι ίδιοι μάλιστα προσποιήθηκαν ακόμη και τους πελάτες για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα τουριστικά καταλύματα.

Σήμερα η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ
Την ίδια ώρα ξεκινά από σήμερα και μέχρι τις 31 Αυγούστου η ανάρτηση, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, των εκκαθαριστικών του φόρου ακινήτων για 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν 3,2 δις. ευρώ.
Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες στο τέλος κάθε μήνα, με την τελευταία να καταβάλλεται στις 31 Ιανουαρίου 2018.
Αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ δεν υπάρχουν ενώ οι προγραμματισμένες μεταβολές θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2017 με βάση το αναθεωρημένο μνημόνιο. 

18/8/2017
από newsbeast.gr

Ο διεθνής Τύπος για το μακελειό στη Βαρκελώνη...

Ο διεθνής Τύπος για το μακελειό στη Βαρκελώνη - ΦΩΤΟΠρώτη είδηση στις εφημερίδες όλης της Ευρώπης είναι σήμερα η τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης στη Βαρκελώνη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από εκατό έχουν τραυματιστεί.
(Στή συνέχεια τά πρωτοσέλιδα)