Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Παρντόν άν σάς «προδώσαμε»... (Οι μηνύσεις φέρανε τά «Παρντόν»...! )

Οι προδομένοι πελάτες και η συγγνώμη της Apple
«Γνωρίζουμε ότι μερικοί αισθάνεστε πως η Apple σας πρόδωσε. Ζητάμε συγγνώμη». Αυτό αναφέρεται σε ανακοινωση της εταιρείας έπειτα από τις εκτεταμένες αντιδράσεις και έντονες επικρίσεις που δέχθηκε διεθνώς μετά την προ ημερών παραδοχή της ότι σκοπίμως επιβραδύνει τη λειτουργία ορισμένων παλαιότερων μοντέλων iPhone.
Πολλοί εξοργισμένοι καταναλωτές είχαν κατηγορήσει την εταιρεία ότι με αυτό τον τρόπο «ενθαρρύνει» τους χρήστες και τους υποχρεώνει να αγοράσουν νεότερα κινητά τηλέφωνά της όπως το νέο iPhone X. Ορισμένοι χρήστες iPhone εδώ και καιρό είχαν υποπτευθεί ότι...

Eισαγγελέας: Στόχος της σωματικής έρευνας ήταν η ταπείνωση της προσαχθείσας...

Αυθαιρεσία...
Στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται η απόφαση του Εφετείου για τους αστυνομικούς που υπέβαλαν την Πόπη Μέλλιου σε εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο (την ξεγύμνωσαν) στις 27 Φεβρουαρίου 2013 κατά τη διαδικασία τυπικής προσαγωγής και ενώ η ίδια είχε δώσει τα στοιχεία της.

Η γνωστή πλέον υπόθεση, την οποία πρωτόδικα έχει κερδίσει η μηνύτρια, αφορά τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας αναγνώρισε ότι στόχος της σωματικής έρευνας ήταν η ταπείνωση της προσαχθείσας. Προσδοκία πλέον είναι η απόφαση του δικαστηρίου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας...


efsyn.gr

Δ. Παπαδημητρίου: Δεν έχουμε το πρόβλημα που νομίζει ο κ. Στουρνάρας ότι έχουμε


Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι το 2017 είναι χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία «κι αυτό συμβαίνει γιατί για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η οικονομία, σε όλα τα τρίμηνα, θα έχει θετικό ρυθμό ανάκαμψης». Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Θα βγούμε από τη σκληρή εποπτεία με μια καθαρή έξοδο» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε το πρόβλημα που νομίζει ο κ. Στουρνάρας ότι έχουμε, ότι χρειαζόμαστε την πιστοληπτική γραμμή».
Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την ανταλλαγή ομολόγων του PSI σε ομόλογα που ήταν περισσότερο εμπορεύσιμα των 5, των 10 και των 15 ετών και είδαμε ότι υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Επίσης είχαμε και την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές τον προηγούμενο Ιούλιο. Δεν έχουμε, λοιπόν, το πρόβλημα που νομίζει ο κ. Στουρνάρας ότι έχουμε, ότι χρειαζόμαστε την πιστοληπτική γραμμή. Νομίζω, επίσης, ότι θα έχουμε αυτό το "μαξιλάρι", το οποίο έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται από τα ομόλογα του περασμένου Ιουλίου για να δώσει την εμπιστοσύνη στις αγορές, ότι η χώρα πλέον δεν είναι η χώρα που ξέρανε. Η αναβάθμιση της χώρας από τις πιστοληπτικές εταιρείες δείχνει ότι αυτό είναι που πιστεύουν οι αγορές και οι επενδυτές».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, το 2017 είναι χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία «κι αυτό συμβαίνει γιατί για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η οικονομία, σε όλα τα τρίμηνα, θα έχει θετικό ρυθμό ανάκαμψης»...

Η Ραδιοτηλεόραση κυκλοφορεί ξανά, δωρεάν

Από σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 και κάθε Παρασκευή η «Ραδιοτηλεόραση», το ιστορικό περιοδικό της ΕΡΤ, κυκλοφορεί ξανά ως freePress δωρεάν!
Στο πρώτο τεύχος υπάρχει ρεπορτάζ για την υβριδική τηλεόραση, το νέο πρωτοποριακό τεχνολογικό εγχείρημα της ΕΡΤ και γνωριμία με τους συντελεστές της «Πρώτης Είδησης» της ΕΡΤ1, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Μαίρη Πολλάλη.
Επίσης πλούσιο φωτορεπορτάζ από το εορταστικό πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα της ΕΡΤ, που είναι και το εξώφυλλό του περιοδικού.
Η Ραδιοτηλεόραση άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας και με τα πανεπιστήμια όπου καθηγητές..
και φοιτητές ενώνουν τις δυνάμεις τους και γράφουν ιστορία, σε δράσεις, έρευνες, διεθνείς διαγωνισμούς. Επίσης στο πρώτο τεύχος σε περίοπτη θέση και η συγγραφέας Άλκη Ζέη.
Με αφορμή την επανέκδοση του περιοδικού ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, αναφέρει στο editorial του πρώτου τεύχους της  «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»:

Η επανέκδοση της «Ραδιοτηλεόρασης»: το πέρασμα της ΕΡΤ σε μια εποχή σύγχρονη
Βασικός σκοπός της νέας διοίκησης είναι να κάνουμε την ΕΡΤ μια υποδειγματική δημόσια εταιρεία, ασφαλή και ζωντανή μέσα σ’ έναν κόσμο διάχυτο από τις αξίες της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.
Η επανέκδοση του ιστορικού περιοδικού μας «Ραδιοτηλεόραση» δεν επιστρέφει σε μια παλιά και ξεπερασμένη εποχή, αλλά σε μια εποχή σύγχρονη, όπου όλοι καλούμαστε να δημιουργήσουμε πληροφορημένους πολίτες, εξασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης και του πλουραλισμού.
Με τον τρόπο αυτό, η «Ραδιοτηλεόραση» γίνεται πλέον η επίσημη φωνή της ΕΡΤ, της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, που θα προχωρήσει προς τα εμπρός με τη βοήθεια όλων όσοι πιστεύουν σε μας και με τη συμπαράσταση των εργαζομένων μας.
Έτσι θα προχωρήσουμε, για να κάνουμε την ΕΡΤ αυτή που θέλουμε, έτσι απλά. Και το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» θα είναι η έκφραση του μοναδικού μας όπλου, της αλήθειας, προς όλους.
Η «Ραδιοτηλεόραση» είναι πάλι εδώ! Η ΕΡΤ είναι παντού!
zoornalistas

Με F-16 ο Αϊ-Βασίλης από τον ...Βόρειο Πόλο!

Στη Λάρισα με F-16 ο Αϊ-Βασίλης


onlarissa.gr
Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών ευχαρίστησε την Πολεμική Αεροπορία «που έστειλε ένα αεροπλάνο στον Βόρειο Πόλο για να με φέρει», στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων.

Με ένα αεροσκάφος τύπου F-16 και συνοδευόμενος από δύο ακόμη μαχητικά κατέφτασε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα ο Αϊ-Βασίλης, χαρίζοντας καραμέλες, χαμογέλα και ευχές στα παιδιά των οικογενειών των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και των παιδιών που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων.
Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών ευχαρίστησε την Πολεμική Αεροπορία «που έστειλε ένα αεροπλάνο στον Βόρειο Πόλο για να με φέρει», στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων.
Ο διοικητής της 110 Πτέρυγας Μάχης, Απόστολος Κόρτης, σημείωσε πως «μαζί με την έλευση του Άγιου Βασίλη καλωσορίσαμε τη χαρά και την ελπίδα για τη νέα χρονιά».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του δήμου Λαρισαίων, Δημήτρης Δεληγιάννης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα παιδιά από τις κοινωνικές δομές του δήμου, αλλά και τα προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας του Κουτσόχερου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον Άγιο Βασίλη και να περάσουν κάποιες ώρες κανονικότητας και ξεγνοιασιάς».
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ειδική τελετή γιά τόν "πατέρα" τού Bugs Bunny...

Bob Givens: Εκδήλωση στη μνήμη του δημιουργού του Bugs Bunny
Δεν επινόησε τον Bugs Bunny, αλλά του έδωσε τη μορφή που έχει σήμερα. Όταν το 1940 ανατέθηκε στον Bob Givens  να ανασχεδιάσει τον χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που είχε ήδη εμφανιστεί σε μερικά καρτούν, προέκυψε ο έξυπνος και γεμάτος αυτοπεποίθηση ανθρωπόμορφος λαγός.
Ο Bugs Bunny ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς κινουμένων σχεδίων «The Looney Tunes and Merrie Melodies» παραγωγής Warner Bros που χάρισε χαμόγελα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο...

Γιγάντια χταπόδια με μέσο βάρος πάνω από 50 κιλά...!

Ανακαλύφθηκε νέο είδος γιγάντιου χταποδιού
Shutterstock
Το γιγαντιαίο χταπόδι του Ειρηνικού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο είδος χταποδιού στον πλανήτη, με μέσο βάρος πάνω από 50 κιλά και μέσο μήκος 4,8 μέτρα, είναι στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστά είδη, όπως αποκάλυψε έρευνα του φοιτητή του Πανεπιστημίου του Ειρηνικού της Αλάσκας (APU), Νέιθαν Χόλενμπεκ.
Οι επιστήμονες είχαν τη θεωρία ότι το γιγάντιο χταπόδι αποτελείται από περισσότερα από ένα είδη εδώ και δεκαετίες. Το 2012, επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου και της Γεωλογικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακάλυψαν μια γενετικά διακριτή ομάδα του γιγαντιαίου χταποδιού, αλλά συγκέντρωσαν μόνο μικρά δείγματα ιστού από τα πλοκάμια προτού ελευθερώσουν τα χταπόδια πίσω στον ωκεανό, και έτσι δεν ήταν βέβαιοι εάν οι ομάδες είχαν επίσης διαφορετικό φαινότυπο. Ο Χόλενμπεκ αποφάσισε να ερευνήσει περισσότερο την υπόθεση για την διπλωματική του εργασία.
Ο Χόλενμπεκ ανακάλυψε κάποιες απαντήσεις σε αλιεύματα γαρίδας, όπου μερικές φορές εμφανίζονται χταπόδια. Σύντομα συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να αναγνωρίσει δύο διαφορετικούς τύπους χταποδιών απλά παρατηρώντας τα. Το ένα ήταν το γνωστό γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού, ενώ το άλλο είχε έναν κροσσό κατά μήκος του σώματός του, διαφορές στο δέρμα, και δύο λευκές κηλίδες στο κεφάλι του, αντί για μία όπως έχει καταγραφεί στα συνηθισμένα γιγάντια χταπόδια.
«Πιθανώς, οι αλιείς έπιαναν αυτά τα χταπόδια για χρόνια και κανείς δεν το είχε παρατηρήσει ή αναφέρει», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σέελ, επιβλέπων καθηγητής του Χόλενμπεκ.
Ο Χόλενμπεκ έκοψε μικρά κομμάτια από πλοκάμια, και για να ελέγξει αν στο μέλλον οι ερευνητές μπορούν να αποφύγουν αυτήν την επεμβατική τεχνική, συνέλεξε DNA με βαμβάκι, για πρώτη φορά σε χταπόδι. Και τα δύο δείγματα επιβεβαίωσαν ότι το χταπόδι με τον κροσσό και τις δύο κηλίδες αποτελεί ένα διαφορετικό είδος.
Τα γιγάντια χταπόδια του Ειρηνικού συναντώνται από την Αλάσκα και την Καλιφόρνια ως την Ιαπωνία και την Κορέα, αλλά οι ερευνητές συγκέντρωσαν αξιόπιστες αναφορές για το νέο γιγαντιαίο χταπόδι μόνο από το Τζούνο της Αλάσκα ως τη Βερίγγειο Θάλασσα. Ωστόσο, είναι πιθανό να απαντάται και σε βαθύτερους βιοτόπους σε άλλες περιοχές.
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017
Naftemporiki  

«Προτού μηνύσεις όποιον βρεις/ ω Σμαραγδή Γιαννάκη/ ρώτα να δεις αν συμφωνεί/ τον Νίκο Καζαντζάκη»!


Ο Σμαραγδής και η αισθητική της ξυρισμένης μασχάλης

Δεν μας έφταναν τα σκοταδιστικά φαινόμενα στην πολιτιστική ζωή της χώρας, ήρθαν και οι δηλώσεις του Γιάννη Σμαραγδή να πιστοποιήσουν ότι τελικά αυτές οι αντιλήψεις, δεν προέρχονται από ισχνές μειοψηφίες, αλλά ενίοτε εκφράζουν και mainstream καλλιτέχνες. Ο σκηνοθέτης θα κινηθεί δικαστικά λέει εναντίον όσων άσκησαν αρνητική κριτική στην ταινία του για τον Νίκο Καζαντζάκη.
Θα μου πείτε , τι σχέση  έχει το «Corpus Christi» που έφερε τους οπαδούς της ΧΑ έξω από το Χυτήριο να κάνουν επεισόδια για το «βλάσφημο» έργο ή τα πρόσφατα έκτροπα στη Θεσσαλονίκη επειδή ανέβηκε έργο του Πεσσόα που είχε στον τίτλο τη λέξη διάβολος , με τα όσα είπε ο Γιάννης Σμαραγδής; Φαινομενικά καμία.
Αν ακούσει κανείς προσεκτικά τα λόγια του σκηνοθέτη όμως, θα δει πως αναδύεται μια παρόμοια οσμή αφού όταν του ζητείται να επιχειρηματολογήσει για την ακραία αυτή δήλωση του, καταφεύγει στη μεταφυσική. Ο Σμαραγδής δεν θέλει τη διαλεκτική, απαντάει με όρους φωτός και σκοταδιού , καλής και κακής ψυχής. «Οι εκπρόσωποι της φατρίας του Ελληνικού κινηματογράφου που έχουν κακές ψυχές» , «.... που εκπροσωπούν όχι τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως , αλλά το σκοτάδι». Άρα, προσέξτε γιατί αν τολμήσετε να κάνετε αρνητική κριτική στην ταινία του, θέτετε εαυτόν στην πλευρά του ερέβους και του ανθελληνισμού . Μαύρο φίδι.
Κι εκεί που λες τα χώρεσε όλα τα σκοταδιστικά σε μια φράση, έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα «Αυτοί εκπροσωπούν την αισθητική της ξυρισμένης αμασχάλης» είπε ο κύριος Σμαραγδής. Φαντάζομαι σε αντίθεση με τον ίδιο που εκπροσωπεί την αισθητική της αξύριστης αμασχάλης, δηλαδή ... την αρρενωπή αισθητική να υποθέσω;
Απ’ όπου και να το πιάσει κανείς, άκρη δεν βγάζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο σκηνοθέτης βάλθηκε να γίνει ξανά το επίκεντρο μέσω αρνητικής δημοσιότητας, ξεπερνώντας το ίδιο του το ρεκόρ που είχε κατακτήσει με τις περίφημες μαντινάδες προς τον Αντώνη Σαμαρά. Όσο για εμάς για να μην το φιλοσοφήσουμε ξανά, ας το ρίξουμε έξω με μια  μαντινάδα:
Προτού μηνύσεις όποιον βρεις/ ω Σμαραγδή Γιαννάκη
ρώτα να δεις αν συμφωνεί/ τον Νίκο Καζαντζάκη

Φωτεινή Λαμπρίδη


  

Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2018...

Αποτέλεσμα εικόνας για τέλη κυκλοφορίας 2018...
Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 έδωσε επίσημα το υπουργείο Οικονομικών.

«Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως και την 5-1-2018 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2018 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η παράταση ισχύει και για την παράδοση πινακίδων.

Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στην παράταση θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητα συγκριτικά με πέρυσι, και οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ η επιβολή των προστίμων γίνεται άμεσα και αυτόματα.

Όσοι δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους.

Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 135 ευρώ, από αρχές Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να πληρώσει 270 ευρώ.

Γι' αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει ύστερα από ένα μήνα με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους. Ωστόσο έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του.