Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Αντώναρος παραδίδει δωρεάν μάθημα -μάλλον- στή Ζαχαράκη...

Η ανάρτηση – μάθημα του Ευάγγελου Αντώναρου για τη Σοφία Ζαχαράκη
Ορισμένα σημαντικά μαθήματα για εκπροσώπους Τύπου κομμάτων, δίνει μέσω του λογαριασμού στο Facebook, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή.
Αφορμή γι’ αυτή του την ανάρτηση στάθηκε βεβαίως η πολιτική θύελλα που έχει προκληθεί μετά τα όσα είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ από το κανάλι Έψιλον κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, και τις οποίες δεν ανακάλεσε ούτε ακόμη κι όταν αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Εκτός των άλλων, ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρει με νόημα ότι κάθε εκπρόσωπος Τύπου θα πρέπει και να έχει έτοιμη την παραίτησή του.
Διαβάστε αναλυτικά:
«Κάθε εκπρόσωπος – ειδικά όταν δραστηριοποιείται στο πολιτικό πεδίο γιατί υπάρχουν κι εκπρόσωποι επιχειρήσεων, οργανισμών κλπ- έχει ορισμένες βασικές υποχρεώσεις:

Διεκδικούν εξουσία...

Regina paparologum amat...
Μέσα σε λιγότερο από δύο μέρες η εκπρόσωπος του κόμματος απεφάνθη ότι ακόμα κι αν αθωωθείς σε δεύτερο βαθμό παραμένεις καταδικασμένος και ο αντιπρόεδρος του κόμματος ότι η Κοινωνιολογία κάνει τα παιδιά αριστερά.

Νομίζω ότι αυτό που θα εκτινάξει τη Ν.Δ. προς την εξουσία θα είναι ο στιβαρός επιστημονικός λόγος. Γιατί όπως λέμε και στα Λατινικά: Regina paparologum amat...

Από το Facebook του Δημήτρη Σούλτα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: O υπέρτιτλος είναι δικός μας

ΣτΕ: Όχι στόν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) τού κρασιού...

Ακύρωση του ειδικού φόρου στο κρασί από το ΣτΕ...
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει, από τις αρχές του 2016, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μαζί με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και ένας μικρός οινοπαραγωγός από τις Σέρρες (Δ. Παγωνάς), ζητώντας την άμεση ακύρωση του ΕΦΚ στο κρασί...

Μύλος μέ τή Ζαχαράκη!

Φιμώνουν την Ζαχαράκη, τι χούντα είναι αυτή!...
Η ιστορία με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη μπάζει από όλες τις πάντες. Είναι τόσο φαιδρή δε που στο τέλος σηκώνεις τα χέρια ψηλά, αποκαμωμένος πια.
1) Της κάνει μήνυση ο Βαξεβάνης αλλά η μήνυση είναι... μισή αφού είναι έτοιμος να την αποσύρει αν η κ. Ζαχαράκη επανορθώσει. Δεν το κάνει. Προφανώς θέλει να υπάρχει η μήνυση για πολιτικούς λόγους.
2) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει τηλέφωνο την Ολγα Γεροβασίλη και της λέει να έρθουν στα γραφεία της Ν.Δ. να συλλάβουν τη Ζαχαράκη! Καταλαβαίνετε πως εδώ δεν χρειάζεται καν σχολιασμός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει τηλέφωνο την Ολγα Γεροβασίλη και της λέει να έρθουν στα γραφεία της Ν.Δ. να συλλάβουν τη Ζαχαράκη! 
3) Η Σοφία Ζαχαράκη λέει πως έψαξε στο Google και είδε την καταδίκη Βαξεβάνη αλλά δεν έβαλε (στο... Google) και την αθώωση Βαξεβάνη ώστε να ανασκευάσει. 
4) Περισσότερα από 20.500 αποτελέσματα βγάζει η αναζήτηση «Αθώωση Βαξεβάνης» αλλά η Ζαχαράκη δεν ανασκευάζει.
5)...

Δελτίο Τύπου : ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ (από τό ΕΣΠΑ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                  
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ 2 ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2014-2020

Με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εντάχθηκε η πράξη «Εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης Μυκόνου» - όπως αυτή συντάχθηκε και προτάθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ. - στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση πόρων», με συνολική χρηματοδότηση του έργου ύψους 1.612.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).  

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ, ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια των πλοίων...

ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑΕληξε η απεργία των ναυτεργατών /Φωτογραφία Αρχείου: Intime News

Άμεση αναστολή των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών κι επιστροφή στις δουλειές τους, αποφάσισε η ΠΝΟ, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι. 
Η απόφαση, η οποία ελήφθη με πλειοψηφία 10 - 4, έχει άμεση εφαρμογή, γεγονός που σημαίνει ότι τα πληρώματα θα πρέπει να επανδρώσουν το ταχύτερο τα πλοία και αυτά να ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια τους από και προς τα νησιά.
Η ΠΝΟ έλαβε την απόφαση αυτή μετά την νέα πρόταση των πλοιοκτητών για αυξήσεις 2% και ικανοποίση άλλων αιτημάτων του κλάδου.
Να σημειωθεί ότι...

Κοινό Δελτίο Τύπου ΤΕΕ - ΥΠΕΝ: «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης»

TEE   
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

3 Σεπτεμβρίου 2018
ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ - ΥΠΕΝ


Άνοιξε το νέο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης»
Δηλώσεις Υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη και Πρόεδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού


Άνοιξε σήμερα, με τη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης για την εγγραφή μηχανικών με τα αντίστοιχα δικαιώματα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι έλεγχοι στα θέματα δόμησης και να αυξηθεί ο αριθμός των ελεγκτών για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης.


Η εγγραφή των ελεγκτών δόμησης θα έχει ισχύ πέντε ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί μετά τη λήξη για άλλα πέντε χρόνια με ηλεκτρονική αίτηση του ελεγκτή.


Το εμπλουτισμένο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος καθώς θα συνδράμει στη λειτουργία δύο νέων πληροφοριακών συστημάτων: της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του δειγματοληπτικού ελέγχου του 5% των δηλώσεων αυθαιρέτων των νόμων 4178/2013 και 4495/2017 από ελεγκτές δόμησης και του ηλεκτρονικού συστήματος καταγγελιών για την αυθαίρετη δόμηση, τα οποία προβλέπονται στο νόμο 4495/2017 και θα ενεργοποιηθούν στις αρχές του 2019.


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης δήλωσε σχετικά:

Τά οφέλη τού σταφυλιού στήν υγεία μας...

H μεγάλη διατροφική αξία του σταφυλιού
stafuli
Τσιμπολογάμε λίγο σταφύλι μαζί με τους ειδικούς του diatrofi.gr και μαθαίνουμε τα οφέλη του στην υγεία μας.
Βρισκόμαστε στο μήνα Σεπτέμβριο και παρ’ όλο που όλοι έχουν συνδυάσει αυτό το μήνα με την άχαρη λήξη του καλοκαιριού, είναι τόσο σημαντικός διότι φέρνει στο προσκήνιο της διατροφής μας ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα, το σταφύλι.
Το σταφύλι λόγω της γλυκιάς γεύσης του είναι από όλους παρεξηγημένο και θεωρείται ένα φρούτο πλούσιο σε θερμίδες. Παραβλέπουν, όμως, τη θρεπτική του αξία.
Το σταφύλι είτε ερυθρό, είτε λευκό, είτε ροδόχρωμο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την ανθρώπινη υγεία. Είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ από μεταλλικά στοιχεία περιέχει ασβέστιο (Ca), φώσφορο (P), κάλιο (K) και σίδηρο (Fe). Είναι καλή πηγή υδατανθράκων, λόγω των σταφυλοσακχάρων που περιέχει, κι έτσι αποτελεί καλή πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη.

Δελτίο Τύπου γιά : ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                  
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΡΑ

Ένα πάγιο αίτημα των Μυκονιατών και συγκεκριμένα των Ανωμεριτών γίνεται πλέον πράξη
Το νέο υπερσύγχρονο σχολικό κτιριακό συγκρότημα θα είναι έτοιμο εντός του 2019 και θα παραδοθεί προς χρήση από την επόμενη σχολική περίοδο (2019-2020).

Πρόκειται για σημαντική δωρεά της μυκονιάτικης οικογένειας Δακτυλίδη, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ι.Μ. Παναγίας Τούρλιανης, που παραχωρήθηκε από την Ι.Μ. Σύρου & Μυκόνου στο Δήμο Μυκόνου για τον σκοπό αυτό.

Κοινό Δελτίο Τύπου ΤΕΕ - ΥΠΕΝ: Ξεκίνησε το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών

TEE   
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

3 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ – ΥΠΕΝ

Σε δοκιμαστική λειτουργία οι e-Άδειες
Ξεκίνησε το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών
Δηλώσεις Υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη και
Πρόεδρου ΤΕΕΓιώργου Στασινού

Ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών μέσω του οποίου η διαδικασία έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, με πλήρη διαφάνεια.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θεσμοθετήθηκε με το νόμο 4495/2017 και διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στα θέματα δομημένου περιβάλλοντος και συμβάλει στην αντιμετώπιση παθογενειών του παρελθόντος. Το πληροφοριακό σύστημα e- άδειες θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε σχετικά:

Τά 44ά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ επί ...Φώφης : "Άρμεγε λαγούς καί κούρευε χελώνες"...!

Με επιχειρηματολογία... Βενιζέλου...
Με μία ακόμη ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά γιόρτασε τα 44ά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να πείσει ότι το ιστορικό κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου παραμένει πιστό στις ιδρυτικές του αξίες.

Με επιχειρηματολογία... Βενιζέλου - εξ ου και ο θερμός εναγκαλισμός Φώφης-Ευάγγελου μετά από πολύ καιρό - που περιλαμβάνει ως βασικό στόχο της σημερινής παράταξης τη λεγόμενη «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. το οποίο μεταφράζεται στο «να πάνε από εκεί που ήρθαν», όπως... κομψά είπε η κυρία Γεννηματά), η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ξέχασε να αναφερθεί και στη ΝΔ.

Η οποία, λέει, παραμένει ο στρατηγικός και ιστορικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Κινήματος Αλλαγής και... πάει λέγοντας! Παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες συνεντεύξεις της Φώφης Γεννηματά μόνο αυτό δεν δείχνουν, είπε δυο λόγια - γνωστά και τετριμμένα - και για τον «ιστορικό αντίπαλο», τη Δεξιά...

Όσο για το με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει το Κίνημα Αλλαγής μετά τις εκλογές, αρκέστηκε στο ασαφές «ο λαός θα αποφασίσει»!
Πιάσ' τ' αυγό και κούρευ' το...

Νατάσα Ρουγγέρη

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Ερωτήματα για το κυνήγι μεταναστών στον Εβρο...

Το Κυνήγι Μεταναστών και Άλλα Ερωτήματα από τις Καταθέσεις των Δύο Ελλήνων Στρατιωτικών
Τι υποστήριξαν στην κατάθεσή τους στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, 14 μέρες μετά την αποφυλάκισή τους.
Φωτογραφία: ant1news.gr
Μετά την αποφυλάκισή τους από τις φυλακές της Ανδριανούπολης, όπου παρέμειναν για 167 ημέρες, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί από Τούρκους τον περασμένο Μάρτη, ενώ έκαναν περιπολία και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος, ήρθε η ώρα να καταθέσουν, προκειμένου να μάθουμε τι έγινε εκείνη τη μέρα, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες.
Έτσι, δυο βδομάδες μετά τους πανηγυρισμούς για τη «διπλωματική επιτυχία», ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης κατέθεσαν στον γενικό επιθεωρητή του Στρατού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real. Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι οι δύο στρατιωτικοί υποστηρίζουν τη θεωρία του λάθους, που τους οδήγησε εντός τουρκικού εδάφους...