Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αναθεωρητική ποικιλία

Tου Παντελη Μπουκαλα
Σαράντα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να μη συγκαταλέγεται στα πάνδημης αποδοχής «αυτονόητα». Ευτυχώς. Ετσι, ως σημείο δυναμικό, μη αρχειοθετημένο στα κουτιά της Ιστορίας με τις «λυμένες υποθέσεις», συνεχίζει να προκαλεί πονοκεφάλους, ενόχληση, συζητήσεις. Αλλά και το μίσος όσων μεγάλωσαν αυτονανουριζόμενοι με το σύνθημα «τα τανκς αργούν μα δεν ξεχνούν».
Κι από δαύτους, φανερούς πια, έχουμε πολλούς. Το έδειξαν οι εκλογές. Το δείχνουν τα γκάλοπ, με το χρυσαυγίτικο μαύρο αμείωτο. Στο ποσοστό της Χ.Α. πρέπει να προστεθεί το ποσοστό του ΛΑΟΣ, που με το κανάλι του πρωτοστατεί στην αμφισβήτηση του Πολυτεχνείου. Το ΛΑΟΣ συγκυβερνά πια, άμεσα (επί Παπαδήμου) ή δι’ αντιπροσώπων, όπως τώρα. Οι κασέτες πάντως υπάρχουν. Νοέμβριο του 2009, ο κ. Καρατζαφέρης σε «αφιέρωμά» του διατυμπάνιζε πως «υπάρχουν άνθρωποι που βεβαιώνουν ότι είδαν ορισμένους εκ των πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου, οι οποίοι έκτοτε ηυτύχησαν πολιτικά, να φτάνουν εκεί με αυτοκίνητα της αμερικανικής πρεσβείας». Τον ίδιο μήνα, σε δικό του «αφιέρωμα», ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωνε ότι «μέσα στους νεαρούς ενεπλάκησαν και διάφοροι πράκτορες ξένων δυνάμεων που ήθελαν να προκαλέσουν πολιτική αλλαγή, να κάνουν τα παιχνίδια τους».
Η «κατασκευή» της εξέγερσης από πράκτορες είναι η μία μορφή αμφισβήτησης. Η άλλη αφορά τους νεκρούς: «Κανένας» ή άντε «δυο-τρεις από αδέσποτες». Αν τιθάσευαν το αναθεωρητικό μένος τους οι αρνητές, θα έβρισκαν τον χρόνο να πεταχτούν στα γραφεία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και να αναζητήσουν τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, Λεωνίδα Καλλιβρετάκη. Θα μάθαιναν έτσι για την έρευνα των τελευταίων ετών, με τον τίτλο «Τεκμηριώνοντας τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973». Και για την εξακρίβωση της δολοφονίας 24 ανθρώπων. Μα και να το μάθαιναν, πάλι για «μύθους» θα μιλούσαν.
Η τρίτη μορφή απομυθοποίησης έχει τον χαρακτήρα μομφής: «Το Πολυτεχνείο όχι μόνο δεν έριξε τον Παπαδόπουλο, αλλά έφερε τον χειρότερο Ιωαννίδη και έστειλε τους Τούρκους στην Κύπρο». Εξαιρετική ανάγνωση. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να κατηγορούμε Κολοκοτρώνη και λοιπούς ότι πολεμώντας κατάφεραν να φέρουν τον Ιμπραήμ. Και στα βουνά της Αλβανίας τι κατόρθωσαν οι πολεμιστές μας; Να φέρουν τους Γερμανούς...
Μια τέταρτη μορφή αναθεώρησης μειώνει την αξία της εξέγερσης με κριτήριο την κακή κατοπινή πολιτεία κάποιων «πρωταγωνιστών» του. Δεν μπορεί, σου λέει, να έδρασε λαμπρά όποιος έπειτα φέρθηκε σκαιά. Και πάλι, τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να ξεκρεμάμε τον Μιαούλη από το εικονοστάσι των ηρώων επειδή το 1831 πυρπόλησε ελληνικά πλοία ή να σβήνουμε τον Θεμιστοκλή επειδή στο τέλος προσέφυγε στους Πέρσες.
Και του χρόνου πάντως τα ίδια θα ακούσουμε. Ετσι περπατάει η Ιστορία. Οχι με απόλυτες συμφωνίες, αλλά με έριδες και –μια στο τόσο– διάλογο. Και η εθελοτυφλία ακόμα, κομμάτι της Ιστορίας είναι.       (Καθημερινή 20/11)

Μέσω Διαδικτύου η έκδοση των οικοδομικών αδειών

Του Γιωργου Λιαλιου
Τη δυνατότητα να καταθέτουν μέσω Ιnternet τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση μιας οικοδομικής άδειας θα έχουν σε δύο εβδομάδες οι μηχανικοί, αρχής γενομένης από τις περιοχές που εξυπηρετεί η πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων. Στόχος της ρύθμισης, που προβλέφθηκε από νόμο προ διετίας και φιλοδοξεί να επεκταθεί σε όλη τη χώρα μέσα στο επόμενο εξάμηνο, είναι να περιορίσει τη διαπλοκή που τυχόν δημιουργεί η διαπροσωπική επαφή στις πολεοδομίες. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης των δικαιολογητικών προβλέπεται από τον ν.4030/11 και εξειδικεύτηκε με προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών το 2012. Η ανάπτυξη της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής ανατέθηκε πέρυσι στο Τεχνικό Επιμελητήριο, ως τμήμα ενός ευρύτερου έργου που αφορά την ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών από το ΤΕΕ, ύψους 4 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου, το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα δέχεται όλες τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι υπάλληλοι των πολεοδομιών θα ελέγχουν την πληρότητα φακέλου (αφού οι υπόλοιποι έλεγχοι για το περιεχόμενο των φακέλων... καταργήθηκαν με τον ν.4030/11) και θα ενημερώνουν ηλεκτρονικά τον μηχανικό. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου θα μπορεί και αυτός να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του φακέλου της οικοδομικής άδειας.
Εξοικονόμηση χρόνου Τα βασικά προτερήματα της ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων είναι ότι παύει η ανάγκη προσωπικής παρουσίας του μηχανικού στην πολεοδομία. «Ετσι εξοικονομείται χρόνος και το προσωπικό μπορεί να απασχοληθεί στον έλεγχο των πολεοδομικών παραβάσεων», ανέφερε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. «Επίσης, καταπολεμώνται οι αθέμιτες συναλλαγές μεταξύ πολιτών, μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων». «Στόχος του ΤΕΕ είναι να δημιουργήσει ένα κεντρικό σύστημα έκδοσης αδειών, ώστε οι μηχανικοί να πάψουν να είναι διεκπεραιωτές φακέλων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης. Οπως εκτίμησε, μέχρι τον Φεβρουάριο χρήση του συστήματος θα μπορούν να κάνουν όλες οι πολεοδομίες της χώρας.
Είναι η δεύτερη απόπειρα της Πολιτείας να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία των πολεοδομικών γραφείων. Ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει με το πρόγραμμα «e-πολεοδομία» του υπ. Εσωτερικών το 2008-2010. Το πρόγραμμα στόχευε στο να δίνει ηλεκτρονικά πληροφόρηση για τις πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν σε κάθε περιοχή, ωστόσο σύμφωνα με τα συλλογικά όργανα των μηχανικών, τελικά κάλυψε λιγότερο από το 10% της επικράτειας.         (Καθημερινή 20/11)

Τα ψέμματα των αριθμών που κρύβουν τα χάλια της χώρας


Παραπολιτική

(...)Η ανεργία είναι στο 27,3% και – το κυριότερο - δεν βλέπω καμία πιθανή πηγή θέσεων εργασίας. Η φοβερή βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας δεν προήλθε από την αύξηση των εξαγωγών, όπως στην Ιρλανδία και την Ισπανία, αλλά από τη μείωση των εισαγωγών κατά 32% (!) ως προς τη συνολική τους τιμή και κατά 44% σε όγκο (!!!), σε σχέση με το 2007.
Αντιθέτως, οι εξαγωγές μας έμειναν στάσιμες σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, ενώ αν μετρήσουμε τον όγκο τους και όχι την πληθωρισμένη αξία, τότε μειώθηκαν κατά 13% (!). Πουθενά αλλού δεν συνέβη κάτι παρόμοιο. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε, όπου η συνολική αξία των αγροτικών της εξαγωγών δεν αυξήθηκε καθόλου μεταξύ 2005 και 2012 (!).
Η Ελλάδα είναι επίσης η μοναδική χώρα της κρίσης, στην οποία η κερδοφορία, αλλά και η απασχόληση, στον κλάδο των διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών μειώθηκε, σε σχέση με το 2006, συγκριτικά με τον κλάδο των μη διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών. Με άλλα λόγια, όπως και πριν την κρίση, στην Ελλάδα συμφέρει περισσότερο σήμερα να έχεις καφετέρια, παρά εξαγωγική επιχείρηση, κάτι που ήταν άλλωστε και η βασική αιτία που οδηγηθήκαμε στην καταστροφή. Γι’ αυτό ίσως το 90% των νέων εταιρειών που δημιουργήθηκαν το 2012 ήταν σουβλατζίδικα και καφετέριες.
Στην Ελλάδα είχαμε τη μεγαλύτερη μείωση του κόστους εργασίας στην Ευρώπη, αλλά αυτή η μείωση δεν πέρασε στην τιμή των εξαγωγικών μας προϊόντων, τα οποία παραμένουν μη ανταγωνιστικά και πανάκριβα. Επίσης, η εντυπωσιακή αύξηση της παραγωγικότητας οφείλεται κυρίως στη μείωση της απασχόλησης και όχι στην αύξηση της παραγωγής, συμπεραίνουν όλες οι εκθέσεις της Κομισιόν. Με λίγα λόγια, το μοντέλο που μας οδήγησε στην καταστροφή δεν έχει αλλάξει, απλώς αναπαράγεται συρρικνωμένο και φτωχότερο.

Πόσο φτωχότερο; Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στην Ελλάδα σήμερα είναι 3.600.000, ενώ οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και ο μη οικονομικά ενεργός πληθυσμός ανέρχεται σε 4.700.000! Από αυτά τα 3.6 εκατομμύρια που εργάζονται, οι μισοί ακριβώς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που είτε δεν βγάζουν τίποτε, είτε φοροαποφεύγουν και επιχειρήσεις που επίσης είτε δεν βγάζουν τίποτα, είτε φοροδιαφεύγουν. Από το μόλις 1,8 εκατομμύρια μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που έχει απομείνει, τα 2/3 πληρώνονται με καθυστέρηση. Με άλλα λόγια, αγαπητοί μου, όλη η χώρα στηρίζεται σε αυτούς τους 700.000 μισθωτούς που πληρώνονται στην ώρα τους και έχουν δει τους μισθούς τους να μειώνονται κατακόρυφα. Ε, πόσο πια ν’ αντέξουν; Τι οικονομία να λειτουργήσει με αυτούς τους όρους.(...)

Πικρές αλήθειες που οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν εδώ.

"Παιδεία δεν θα έχουμε, υγεία δεν θα έχουμε...

...αλλά τουλάχιστον θα έχουμε ποδόσφαιρο"...
Ξέφρενα πανηγύρια, αλλά και ειρωνικά σχόλια στο Twitter για την Εθνική μας, με αφορμή την πρόκριση της Ελλάδας στο Μουντιάλ.
Διαβάστε μερικά tweets:...


Ο Μήτρογλου με το Χριστό του Ρίο είναι ο νέος τσολιάς που δακρύζει.
Ρε να βγουμε μια φορά όλοι στους δρόμους να φωνάξουμε κι ας είναι και για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Καημό το έχω
Προφταίνω να θυμηθώ πώς χορεύεται η λαμπάντα; ‪#‎brazil‬
Χρυσό μου ποιά ανεργία, ποιά εξαθλίωση , ποιά μέτρα;;; Πάμε Μουντιάλ...
Μεγάλος-τεράστιος Πορτογάλος. Μας μαθαίνει ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε για όλα... Κριστιάνο Ρονάλντο!! Ο άλλος είναι λούζερ. Ποιος Σάντος;
Ευτυχώς που έχουμε κ την εθνική στο ποδόσφαιρο να μας κάνει υπερήφανους γιατί για οτιδήποτε άλλο, μόνο υπερήφανοι δεν αισθανόμαστε.
Και από ποτέ είναι περίεργο βρε ούγκανα να πανηγυρίζουμε για το ποδόσφαιρο;
Τι κι αν η έλληνες θα πάνε στη Βραζιλία, η Ελλάδα δεν σώζεται,το άχρηστο ποδόσφαιρο που παίζεται θα σας μείνει
Κάποτε είχαμε επιστήμονες και χάλια ποδόσφαιρο.Σήμερα έχουμε λίγους επιστήμονες και πολύ ποδόσφαιρο. Φύγαμε για Βραζιλία ή γίναμε Βραζιλία;
Η Σουηδία έμεινε έξω από το Μουντιάλ, αλλά κάτι μου λέει πως οι Σουηδοί, αύριο θα ξυπνήσουν πιο ξέγνοιαστοι από μας που περάσαμε.
Παιδεία δεν θα έχουμε, υγεία δεν θα έχουμε, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε ποδόσφαιρο


Το ρέκβιεμ της μεσαίας τάξης...



Περισσότεροι από 2,5 εκατ. κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πλουσιότεροι οι πλούσιοι μέσα στην...
κρίση.
 Βουλή: Μεσαία και χαμηλότερη τάξη, τα θύματα των μνημονίων.
Ζοφερή είναι η οικονομική κατάσταση των μεσαίων και των χαμηλών στρωμάτων, που πληρώνουν ακριβά την πολιτική των μνημονίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η κατάσταση που παρουσιάζουν οι αριθμοί για τη φτώχεια είναι ωραιοποιημένη, καθώς η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη.
Ο «δείκτης απόγνωσης» από το 0,19, στο οποίο βρισκόταν η Ελλάδα πριν από την κρίση, έχει εκτοξευτεί στο 0,40. Σήμερα το πλουσιότερο 20% των Ελλήνων είναι 7 φορές πιο πλούσιο από το φτωχότερο 20% του πληθυσμού, ενώ πριν ήταν «μόνο» 5 φορές.

"Εφημερίδα των Συντακτών"

Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στον λιμενοβραχιόνα του Πειραιά

Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στον λιμενοβραχίονα του Πειραιά  EIXE ΦΥΓΕΙ ΧΤΕΣ ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ ΑΠΟ ΜΥΚΟΝΟ  Μόνο υλικές ζημιές και μικρό ρήγμα, υπέστη το κρουαζιερόπλοιo Magnifica με σημαία Παναμά που τις πρωϊνές ώρες σήμερα προσέκρουσε στον λιμενοβραχιόνα του λιμανιού στον Πειραιά.Στο πλοίο επιβαίνουν 2.469 επιβάτες και 976 άτομα πλήρωμα και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια του ατυχήματος καθώς τα ξένα κρουαζιερόπλοια για την προσέγγισή τους στο λιμάνι οδηγούνται απο πλοηγό της πλοηγικής υπηρεσίας.







Κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης επισείει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας





Τον κίνδυνο πολιτικού ατυχήματος, αλλά και πιθανών κοινωνικών εκρήξεων, αναδεικνύει η Αθήνα, καθώς η απόσταση με την τρόικα για το ύψος του δημοσιονομικού κενού παραμένει αγεφύρωτη, ενώ ετοιμάζεται να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2014 ερήμην των εκπροσώπων των δανειστών.

Του Γιώργου Π. Τερζή




Σε κρίσιμη πολιτική καμπή βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση. Αντιμέτωποι με ένα εμφανές αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την κόπωση των βουλευτών τους, τα ανοιχτά μέτωπα αντιπαράθεσης στην υγεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και σενάρια αποσταθεροποίησης, οι κ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος καλούνται να οδηγήσουν τη δικομματική κυβέρνηση μέσα από ένα οικονομικό και πολιτική ναρκοπέδιο.Παρά το γεγονός ότι ανώτατο στέλεχος του υπ. Οικονομικών διεμήνυε χθες ότι οι πιθανότητες συμφωνίας με την τρόικα είναι «50 – 50», αξιόπιστες πηγές επιμένουν ότι η απόσταση είναι σημαντική: η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στην απαίτηση της τρόικας για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, καθώς κάτι τέτοιο θα κλυδώνιζε την πλειοψηφία των 154 βουλευτών. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι ο προϋπολογισμός για το 2014 θα κατατεθεί στη Βουλή χωρίς την έγκριση της τρόικας αλλά εμπεριέχοντας τα «διαρθρωτικά» μέτρα που η Αθήνα αποτιμά σε 1,3 δισ., ενώ χωρίς συμφωνία θα κατατεθεί και ο νέος νόμος για τη φορολογία ακινήτων, την αλλαγή του οποίου απέκλειαν χθες υψηλόβαθμα στελέχη του Μαξίμου. Μικρές μοιάζουν, εξάλλου, και οι πιθανότητες συμφωνίας επί του Μνημονίου πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, παραπέμποντας επί της ουσίας το σύνολο του ελληνικού προγράμματος για τα τέλη του προσεχούς μήνα, ενδεχομένως δε και για το 2014.
Αυτή την έννοια, άλλωστε, είχε και η χθεσινή επίσκεψη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου και συζητήθηκαν τα επίπεδα ρευστότητας του προϋπολογισμού, δηλαδή για πόσο χρονικό διάστημα επαρκούν τα διαθέσιμα κεφάλαια. Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι τις αρχές του 2014, πάντοτε βέβαια υπό την αίρεση της πορείας των εσόδων, ειδικά σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας.Η τρόικα αναμένεται να αποχωρήσει για το Eurogroup και να επιστρέψει πλέον στην Ελλάδα εντός του Δεκεμβρίου. Σήμερα, πάντως, προγραμματίζονται δύο συσκέψεις, στις 9.30 το πρωί με τον υπουργό Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, για το ζήτημα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, και στις 12 το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, με αντικείμενο όχι μόνον τα δημοσιονομικά (τα μεγέθη του προϋπολογισμού και η απόδοση του «πακέτου Βρούτση» τελούν υπό τον έλεγχο των τεχνικών κλιμακίων), αλλά, κυρίως, τα διαρθρωτικά μέτρα όπως το ζήτημα των πλειστηριασμών.
Σε αυτό το κλίμα και ενώ οι φωτιές της αντιπαράθεσης καίνε στον χώρο της υγείας και, κυρίως, στα ΑΕΙ με επίκεντρο το Καποδιστριακό και το Πολυτεχνείο, το Μαξίμου καλείται να διαχειριστεί τις πληροφορίες αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα μηνύματα που στέλνουν γαλάζιοι βουλευτές. Χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκης επανέλαβε (Alpha) ότι οριζόντια μέτρα δεν περνούν από τη Βουλή, ενώ ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος προκάλεσε εκνευρισμό στο Μαξίμου καθώς αμφισβήτησε τη συνταγματικότητα και του νέου σχεδίου νόμου για τη φορολόγηση των ακινήτων, δίδοντας αφορμή να ενταθεί η καχυποψία μεταξύ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και των, χαρακτηριζόμενων, «κυβερνητικών στελεχών».                           (Kαθημερινή 20/11/΄13)

Κουκουρούκου…

Είναι δυνατόν να τρώνε σε σούπερ ντούπερ εστιατόριο και να οι σαλάτες και να τα κρέατα και να τα λαχταριστά εδέσματα για να μιλήσουν για τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων; Συνέβη το...
βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Πολιτική Κουζίνα» του Κώστα Σπυρόπουλου στο Action24! Είχαν μαζευτεί Καμίνης, Διβάνη, Βερνίκος, Παπαδάκη (βλ. «Πρωταγωνιστές») και τα λέγανε, κόβοντας με τα μαχαιροπίρουνα τις ιδιαίτερες λιχουδιές και μπουκώνοντας δεόντως! Jesus Christ!
Έκλεψε την παράσταση
Ακόμη όμως πιο Jesus Christ, ήταν το επόμενο. Αυτό ήταν πιο άου γκάου τραγικό και από το ίδιο το γεγονός! Να διαβάζεις τον Προκόπη Δούκα στο Facebook του να αποθεώνει λίγη ώρα αργότερα τη συγκεκριμένη εκπομπή, για το «ύφος» και το «επίπεδο» της! Διαβάστε τι έγραψε ο αθεόφοβος!
To the point ματιά όχι αστεία
«Παρακολουθώ εδώ και λίγη ώρα Κώστα Σπυρόπουλο να “διευθύνει” Πολίτικη Κουζίνα στο Action 24, με Γιώργο Καμίνη, Λένα Διβάνη, Λίνα Παπαδάκη και Γιώργο Βερνίκο (και για το Πολυτεχνείο). Αυτό θα έπρεπε ανεξαρτήτως των απόψεων του καθενός να είναι το ύφος, το επίπεδο και το ουσιαστικό του δημόσιου διαλόγου στη χώρα….»
Κουκουρούκου
Ναι, βρε άνθρωπε! Το βρήκες τσακάλι! Αυτό θα έπρεπε να είναι και το ύφος και το επίπεδο και το ουσιαστικό του δημόσιου διαλόγου στο country! Να χλαπακιάζουν on air και την ίδια ώρα να αναλύουν βαρύγδουπα τα των συσσιτίων! Οποία η υποκρισία του άνκορμαν! Στην κοσμάρα του κανονικά!

Γιώτα Δημητρακοπούλου