Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής : Αναλυτικά οι οριστικές ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο...


14/10/2020
Μετά την ιστορική καταδικαστική απόφαση από την ελληνική Δικαιοσύνη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που είχε νεοναζιστική ιδεολογία και έδρασε με δολοφονικά τάγματα εφόδου, σήμερα (Τετάρτη) σειρά είχε η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές.

Αρχικά το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του για τις ποινές, καταδικάζοντας το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον δέκα χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και την ηγετική ομάδα σε 13 χρόνια ποινή κάθειρξης για τη διεύθυνση. Ακολούθησε η πρόταση της εισαγγελέως, Αδαμαντία Οικονόμου, για τη συγχώνευση των ποινών σε όσους καταδικάστηκαν για περισσότερα από ένα αδικήματα. Τέλος, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε τις οριστικές ποινές για την ηγεσία και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στις 10 αύριο (Πέμπτη) το πρωί θα συνεχίσει η διαδικασία με το τελευταίο στάδιο που θα κρίνει αν και σε ποιους θα δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση. Θα τοποθετηθούν η εισαγγελέας, οι συνήγοροι υπεράσπισης και θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Αναλυτικά οι οριστικές ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο