Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

EE προειδοποιεί ΗΠΑ...



Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η επιβολή δασμών στις εισαγωγές οχημάτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων θα πλήξει και τη δική τους αυτοκινητοβιομηχανία και πιθανόν θα οδηγήσει σε αντίμετρα από τους εμπορικούς εταίρους της χώρας σε αμερικανικές εξαγωγές ύψους 294 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σε ένα 10σελιδο έγγραφο που εστάλη στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου την περασμένη Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε ότι οι δασμοί σε οχήματα και εξαρτήματα αυτοκινήτων είναι αδικαιολόγητοι και δεν έχουν νόημα από οικονομικής άποψης...

BMW νουθετεί Τράμπ...

Προειδοποιήσεις της BMW προς τον Λευκό Οίκο

REUTERS/MICHAEL DALDER
Για μείωση των θέσεων εργασίας και περιορισμό των επενδύσεων στις ΗΠΑ προειδοποίησε η BMW, σε περίπτωση επιβολής αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ε.Ε.
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επεσήμανε ότι οι απειλές του Λευκού Οίκου επί της ουσίας θα πλήξουν την αμερικανική οικονομία και τη μονάδα παραγωγής της Νότιας Καρολίνας.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ τις προηγούμενες εβδομάδες κατέστησε πιθανό το ενδεχόμενο επιβολής δασμών, ύψους 20%, στις εισαγωγές όλων των ευρωπαϊκών οχημάτων.
«Η επιβολή δασμών δεν θα αυξήσει ούτε την αμερικανική ανάπτυξη, ούτε και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» έσπευσε να προσθέσει.
Εξάλλου, όπως διευκρίνισε, το εργοστάσιο της BMW στη Νότια Καρολίνα είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως και πάνω από το 70% της παραγωγής του εξάγεται σε άλλες αγορές.
Μάλιστα, επικαλούμενη τους κινεζικούς δασμούς στα αμερικανικά οχήματα, υπενθύμισε ότι έχουν ήδη ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους εξαγωγών προς την Κίνα, επιφέροντας τα αντίθετα του επιθυμητού αποτελέσματα.

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018
naftemporiki.gr (με πληροφορίες από Reuters)