Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Συνάντηση τού Δημάρχου μέ τό ΕΚΑΒ Μυκόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΜΥΚΟΝΟΥ

Στις 16/05/2017 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά και εκπροσώπους του Τομέα ΕΚΑΒ Μυκόνου.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διετούς άριστης συνεργασίας, ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και η πρακτική επίλυση καθημερινών προβλημάτων τους.

Αφού, ευχαρίστησαν την Δημοτική Αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο που με ενέργειες του και με τη συνδρομή επιχειρηματιών χορηγούνται αδιάλειπτα την τελευταία διετία, δωρεάν κατάλληλο κατάλυμα διαμονής και δωρεάν σίτιση, στους ΕΚΑΒίτες που αποσπούνται στη Μύκονο για την τουριστική περίοδο, τον πληροφόρησε ότι επίκειται η πρόσληψη τεσσάρων (4) μόνιμων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, για την καλύτερη επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, μετά και από τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Στη συνέχεια ευχαρίστησαν το Δήμο Μυκόνου, που διαθέτει οδηγό από το δικό του ανθρώπινο δυναμικό, για την συμπλήρωση των βαρδιών, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η 24ωρη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, αφού τους ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία που έχουν μέχρι σήμερα, τους ενημέρωσε ότι θα βρίσκουν πάντα αρωγό το Δήμο στις προσπάθειές τους, όπως άλλωστε το έχει αποδείξει έμπρακτα και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να τους συνδράμει, ώστε να παρέχονται οι καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Οργάνωσης, Προγραμματισμού & Ποιότητας Ζωής κ. Λάμπρος Δ. Παναγιωτακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κα. Ειρήνη Ι. Γρυπάρη και ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Ο. «Γ.Αξιώτης» Δημήτρης Κοντιζάς.
 

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ                            Μύκονος, 16-05-2017

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκευή - ΝΕΑ 48ωρη απεργία...

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκευή
Νέα 48ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες των πλοίων προκήρυξε για την Πέμπτη και την Παρασκευή η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στα νέα μέτρα.
ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΟ
 Η εν λόγω απόφαση ελήφθη σήμερα κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της ΠΝΟ σε συνέχεια της 48ωρης απεργίας που είχε προκηρυχτεί για τις 16 και 17 Μαΐου. 
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ ζητάει την κατανόηση και συμπαράσταση των επιβατών ενώ παράλληλα δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή της στη «λαίλαπα των νέων μέτρων, με τα οποία κατεδαφίζεται η κοινωνική ασφάλιση και το κράτος πρόνοιας, και εξαφανίζονται τα τελευταία εναπομείναντα δικαιώματα των ναυτεργατών». 
ethnos.gr

Πρός συνολική πολιτική συμφωνία στις 22 Μαΐου...

Στόχος η συνολική πολιτική συμφωνία στο Eurogroup στις 22 Μαΐου...
Στόχος η συνολική πολιτική συμφωνία στο Eurogroup στις 22 Μαΐου - Όσα έγιναν στη συζήτηση της Δευτέρας στο EuroWorking Group - MediaΠρος πολιτική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους στο Eurogroup της 22 Μαΐου κινείται η ευρωζώνη, όπως φάνηκε και στη συζήτηση της Δευτέρας στο EuroWorking Group.

Όπως ανέφερε πηγή της ευρωζώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλες οι πλευρές θέτουν ως στόχο να υπάρξει συνολική συμφωνία στις 22 Μαΐου.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, συζητήθηκε πρώτα η πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και στη συνέχεια πιο συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το EWG θα συνεδριάσει και πάλι στις 22 Μαΐου πριν από το Eurogroup, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία της συνεδρίασης...

topontiki.gr

Από καιρό ΚΑΙ στή Μύκονο : Έχουμε γεμίσει από διάφορους ρεζίληδες πού πλασάρονται (τρομάρα τους) γιά φιλελεύθεροι...

Φιλελεύθεροι εναντίον Φιλελέδων
10 + 1 διαφορές που τους ξεχωρίζουν δραματικά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Έγραφα τις προάλλες για τους Φιλελέδες στη χώρα μας και μου γκρινιάξανε διάφοροι και διάφορες του Φιλελεύθερου χώρου. Γιατί τους την πέφτω, γιατί τους τη λέω, γιατί τέτοια εμπάθεια τέλος πάντων προς τα πρόσωπά τους. Και απαντούσα εγώ ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα ρε παιδιά, είναι άλλο. Ότι μπορεί να ομοιάζουν σε πρώτη ανάγνωση οι δύο πλευρές, εν τέλει όμως οι διαφορές τους είναι ουκ ολίγες. Ότι οι Φιλελεύθεροι έχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούν να υπερηφανεύονται, ενώ οι Φιλελέδες ούτε ένα. Και πάει λέγοντας…
Επειδή όμως μπορεί κανείς να γράψει ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια για το θέμα κι επειδή εμένα τα πολλά λόγια δεν μ’ αρέσουν, έκατσα κι έγραψα 10 + 1 πράγματα που ξεχωρίζουν τους Φιλελεύθερους από τους Φιλελέδες. Απολαύστε υπεύθυνα:..

1) Οι Φιλελεύθεροι πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία.
Οι Φιλελέδες πιστεύουν στην ελευθερία να κονομάνε από παντού.

2) Οι Φιλελεύθεροι αναζητούν ευκαιρίες για να πάνε μπροστά.
Οι Φιλελέδες βαφτίζουν ευκαιρίες ό,τι βρεθεί μπροστά τους.

3) Οι Φιλελεύθεροι σκίζονται για την ελευθερία του λόγου.
Οι Φιλελέδες κρύβονται πίσω από την ελευθερία του λόγου.

4) Οι Φιλελεύθεροι δεν συμπαθούν τη θεωρία των δύο άκρων.
Οι Φιλελέδες εφηύραν τη θεωρία των δύο άκρων.

5) Οι Φιλελεύθεροι μπορούν (με πόνο έστω) να συνεργαστούν με την αριστερά.
Οι Φιλελέδες ακούνε αριστερά και βγάζουν καντήλες.

6) Οι Φιλελεύθεροι δεν θα είχαν αντίρρηση να μοιραστούν (μικρό έστω) μέρος των κερδών τους.
Οι Φιλελέδες δεν μοιράζονται ούτε τον πυρετό τους.

7) Οι Φιλελεύθεροι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των άλλων.
Οι Φιλελέδες πιστεύουν ότι τα δικαιώματα υπάρχουν μόνο γι’ αυτούς.

8) Οι Φιλελεύθεροι διαθέτουν χιούμορ.
Οι Φιλελέδες πουλάνε πνεύμα.

9) Οι Φιλελεύθεροι ξέρουν να χάνουν.
Οι Φιλελέδες ξέρουν να τα τσεπώνουν.

10) Οι Φιλελεύθεροι έχουν το σθένος να αναγνωρίζουν τις μαλακίες τους.
Οι Φιλελέδες έχουν τη λύσσα να αναγνωρίζουν μόνο τις μαλακίες των αλλωνών.

10 + 1) Οι Φιλελεύθεροι είναι ευχαριστημένοι με αυτό που είναι.
Οι Φιλελέδες δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε καν με αυτά που βγάζουν.
         newpost.gr