Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μόντι: «Εξαντλείται ο χρόνος για την Ελλάδα να παίζει παιχνίδια»


«Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για να παίζει παιχνίδια εξαντλείται», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Και μπορεί η κατάσταση για το σύνολο της Ευρωζώνης να είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου σε μια δύσκολη κατάσταση. Νομίζω ότι ο χρόνος που έχει στη διάθεση της η Ελλάδα για να παίζει παιχνίδια, ίσως με μια γνήσια ελπίδα και διάθεση να αλλάξει το πολιτικό πλαίσιο στην Ευρώπη, τελειώνει», δήλωσε ο Ιταλός οικονομολόγος. Προσέθεσε μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει συνειδητοποιήσει ότι ίσως μια μέρα από μία θέση ισχύος να προσπαθήσει να αλλάξει την πολιτική στρατηγική στην Ευρώπη. Τώρα όμως, έχει έρθει η ώρα να συμμορφωθεί».
Οσο για τους όρους που θα αναγκαστεί να αποδεχτεί η Ελλάδα, υποστήριξε ότι «θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις προηγούμενες δεσμεύσεις ίσως όμως σε μία πιο ήπια μορφή τους, ειδικά σε ό,τι αφορά τον χρόνο εφαρμογής των μέτρων».
Τέλος, ο Μάριο Μόντι εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «θα υπάρξει συμβιβασμός, ο οποίος όμως θα είναι πιο κοντά στις αρχικές θέσεις της ευρωζώνης, παρά τις αρχικές απαιτήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης».
kathimerini.gr 

Σημείωση "Ν.Μ." : Αξίζει νά πούμε ότι ο Μάριο Μόντι υπήρξε ένας ήπιος πρωθυπουργός πού κράτησε τή χώρα του όρθια χωρίς νά ταυτιστεί μέ τήν αυστηρή λιτότητα πού πάντοτε προτείνει ως λύση τό Βερολίνο.
Είναι γνώστης τού ελληνικού προβλήματος καί τών ιδιαιτεροτήτων τού ευρωπαϊκού Νότου γι' αυτό καί η σημερινή του δήλωση οφείλει νά μάς προβληματίσει πολύ περισσότερο από τη μέση απαισιόδοξη δήλωση ενός Γερμανού πολιτικού. 

Τό "σφύριγμα" τής λήξης τού Δημοτικού συμβουλίου τής 9/3/2015...


Σέ διπλανό "γήπεδο" αλλά μέ τούς ίδιους -βεβαίως- "παίχτες", διεξήχθη τό χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, η λήξη τού οποίου αποτυπώθηκε στήν παραπάνω "εκφραστική" φωτογραφία. 
Ήταν η πρώτη συνεδρίαση πού έγινε στήν μεγάλη αίθουσα τού Δήμου πού, μέχρι χτές, φιλοξενούσε τό "φιλοθέαμον κοινό" τούς πολίτες δηλ. πού έσπευδαν από ενδιαφέρον νά παρακολουθήσουν τά "διαμειβόμενα". 

Πολίτες, λοιπόν, καί λοιποί ενδιαφερόμενοι -μέ τίς νέες συνθήκες- βολεύτηκαν όπως-όπως : στριμωχτά μέ περιορισμένη "τήν θέα καί τά ακούσματα" στήν μικρότερη εκ τών δύο αιθουσών. Εκείνη δηλ. πού, μέχρι πρό ημερών, γινόταν η συνεδρίαση τού Δημοτικού Συμβουλίου.

 Όπως έγραφα στίς 26/2/2015 (από τή Φρανκφούρτη) καί αναδημοσίευσα προχθές Σάββατο 7/3
"...πού συνοθούμενοι, "ο είς επί τού άλλου", συνεδριάζουν -επί τού παρόντος τουλάχιστον- εις τό Βοϊνοβικίου Μέλαθρον..." 

Καί μπορεί, μέν, νά μήν άλλαξαν -επί τού παρόντος τουλάχιστον- κτίριο ...άλλαξαν, όμως, αίθουσα. 

Προφητικές κουβέντες, αποδείχτηκαν, πού κρύβανε πολύ μυστήριο...

Δ.Ν.Α.

Μάστορες στη στρεψοδικία...

Τάσος Παππάς
 Διαβάζεις την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΡΤ και δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις.
Να γελάσεις μέχρι δακρύων με το διεστραμμένο χιούμορ των συντακτών; 
Να σφυρίξεις αδιάφορα για την κατάντια ενός κόμματος που αντί να ασχολείται με το μείζον θέμα της ιδεολογικής, πολιτικής και εκλογικής συντριβής του, το παίζει τιμητής; 
Να αρχίσεις να βρίζεις επειδή οι άνθρωποι είναι μάστορες στη στρεψοδικία;
Τι υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ; Ότι η ΕΡΤ μετατρέπεται σε ραδιοτηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.
Εδώ θα μπορούσε κάποιος να ξεμπερδέψει με το κόμμα που βυθίζεται καθημερινώς στην ανυποληψία, ανασύροντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας την περίφημη φράση του δικού του ανθρώπου, του Μένιου Κουτσόγιωργα: «κύριοι δεν δικαιούστε να ομιλείτε». Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση. Εγκαλεί την κυβέρνηση επειδή «αντί να θωρακίσει την ανεξαρτησία (σ.σ. προσέξτε το απύθμενο θράσος) που τραυμάτισε η απαράδεκτη παρέμβαση της Ν.Δ, τον Ιούνιο του 2013, την οποία (σ.σ το καλαμπούρι συνεχίζεται) ως ΠΑΣΟΚ είχαμε έντονα καταδικάσει...».
Μας λένε ότι είχαν διαφωνήσει ριζικά με την επιλογή της Ν.Δ., αλλά δεν μας λένε τι έκαναν για να αποτρέψουν το πραξικόπημα. Απολύτως τίποτε. Έβαλαν την ουρά στα σκέλια, αποδοκίμασαν τη ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την κυβέρνηση για ένα τόσο ευτελές ζήτημα, και συνέχισαν να σώζουν την πατρίδα παρέα με τον Α. Σαμαρά.
Η υποκρισία τους πιάνει ταβάνι γιατί στελέχη τους από το χώρο της πολιτικής και από την περιοχή της ενημέρωσης ενεπλάκησαν ενεργά στην προσπάθεια να χτιστεί μια νέα ραδιοτηλεόραση.
Τα αποτελέσματα αυτής της επιχείρησης τα βλέπουμε γυμνά μπροστά μας. Οι καταγγελίες των ειδικών που ανέλαβαν να οργανώσουν το νέο τοπίο αλλά γρήγορα παραιτήθηκαν επειδή διαπίστωσαν πως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρονταν όπως την εποχή της παντοδυναμίας τους, είναι ο αψευδής μάρτυρας της μεγάλης απάτης που στήθηκε... 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  

Η απίστευτη ζωή τής 57χρονης ιστιοπλόου Φλοράνς Αρτό πού σκοτώθηκε χθές

Φλοράνς Αρτό: Η απίστευτη ζωή της «νύφης του Ατλαντικού» που σκοτώθηκε χθες

Στα 17 έμεινε παράλυτη από ατύχημα. Στα 54 έπεσε στον ωκεανό ενώ έπλεε μόνη και σώθηκε από θαύμα. Η ζωή της Φλοράνς Αρτό που σκοτώθηκε στη σύγκρουση ελικοπτέρων.



Η 57χρονη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό έχασε τη ζωή της χθες το βράδυ, όταν το ελικόπτερο που επέβαινε συγκρούστηκε στον αέρα με άλλο ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μαζί με άλλους 9 ανθρώπους.
Είχε κατακτήσει πλήθος μεταλλιών στην ιστιοπλοΐα, ήταν μια γυναίκα που δεν φοβόταν να τολμήσει να αγωνιστεί και να διακριθεί σε χώρους που θεωρούνταν ότι μόνο άνδρες μπορούσαν να τα καταφέρουν.
Χθες δεν ήταν η πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο. Στα 17 της, έμεινε παράλυτη και σε κώμα από αυτοκινητιστικό ατύχημα. Στα 54, έπεσε στη θάλασσα ενώ ταξίδευε μόνη με το ιστιοπλοικό και διασώθηκε μετά από 2 ώρες σε παγωμένα νερά, απτόητη. Βγήκε νικήτρια αλλά η ζωή της δεν ήταν εύκολη. Για να το θέσουμε καλύτερα, δεν ήθελε να ζήσει μια εύκολη ζωή.

«Η μικρή νύφη του Ατλαντικού»

Στα 57 της η Αρτό ήταν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του αθλητισμού στη Γαλλία. Η μόνη γυναίκα ιστιοπλόος που πέρασε με επιτυχία από τη διαδρομή για το ρούμι (Route du Rhum), διασχίζοντας μόνη τον Ατλαντικό με το σκάφος της το 1990.
Πέρασε 14 μέρες, 10 ώρες και 10 λεπτά, μόνη στη θάλασσα, παλεύοντας μόνο το πηδάλιό της ανάμεσα στα κύματα, αφού ο αυτόματος πιλότος της και το ραντάρ της βγήκαν εκτός λειτουργίας. Τότε η Φλοράνς Αρτό απέδειξε ότι η ιστιοπλοΐα δεν ήταν θέμα τεστοστερόνης. Μπήκε με θράσος σε ένα εντελώς ανδρικό άθλημα και απέδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν.
Στη Γαλλία, της έδωσαν τον τίτλο της μικρής νύφης του Ατλαντικού, ήταν η ηρωίδα τους.
Έχει κερδίσει δύο φορές, το 1978 και το 1990, το βραβείο Μπεριλού της γαλλικής Ακαδημίας, το οποίο απονέμεται σε γυναίκες αθλήτριες.

Ο θάνατος της είχε ξαναχτυπήσει την πόρτα...

«Όχι» Παπανδρέου σε αποχώρησή του...


undefined
...από το γραφείο του στη Βουλή...
Σύμφωνα με πληροφορίες αρνητικός στο να παραχωρήσει το γραφείο που διαθέτει στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου είναι ο Γ. Παπανδρέου.
Ειδικότερα, αυτό σημαίνει οτι ...
ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να κρατήσει το γραφείο του και χρειάζεται να υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού για να μετακινηθεί τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι πρώην Πρωθυπουργοί.

Σημειώνεται ότι η κυρια Κωνσταντοπούλου με επιστολή που φέρεται να έστειλε χθες Δευτέρα στους τρεις πρώην Πρωθυπουργούς, τους ζητεί να παραχωρήσουν τα γραφεία που έχουν στο κεντρικό κτήριο του Κοινοβουλίου.
left.gr

Αποκάλυψη Ησυχου για αρχείο με ναζιστικές θηριωδίες σε βάρος της Ελλάδας

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
 Την ύπαρξη ενός άκρως πολύτιμου περιεχομένου και μεγάλου σε έκταση, αρχείου σχετικά με ναζιστικές θηριωδίες σε βάρος της χώρας μας την περίοδο της κατοχής, και το οποίο βρίσκεται σε ελληνικά χέρια, αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Κων. Ησυχος.
Πρόκειται για ένα αρχείο περίπου 400 χιλιάδων σελίδων από τα ημερολόγια των κατακτητών με προφανώς μεγάλης αξίας στοιχεία.
«Εδώ και λίγο καιρό τα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εμπλουτιστεί με την κατοχή των περίπου τετρακοσίων χιλιάδων εγγράφων από τις Ηνωμένες Πολιτείες που πρόσφατα αποκτήθηκαν και αφορούν τα ημερολόγια της Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο ’41-’44 στην Ελλάδα. Αυτά βρίσκονται σε μία διαδικασία ψηφιοποίησης, αλλά εκτιμάμε ότι αυτός είναι ένα πολύ σημαντικός πλούτος που πρέπει να είναι ανοιχτός» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ησυχος, κατά την διάρκεια συνεδρίασης με θέμα την ανασύσταση της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών. Και πρόσθεσε:
«Σε αυτά τα έγγραφα, από μία πρώτη εκτίμηση που έγινε, καταγράφονται παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές την περίοδο ’41-’44. Καταγράφονται εξορύξεις, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πολύτιμων μετάλλων στην επικράτεια, καταστροφές ιστορικών μνημείων, βεβήλωση ιστορικών μνημείων, αλλά και καταστροφή αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, γεφύρια, σπίτια, τα οποία δεν είναι μόνο μέρος των ιστορικών αρχείων του Ελληνικού Στρατού, αλλά και των στρατευμάτων κατοχής. Αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία, διότι κατανοούμε ότι, όταν αυτά που καταγράφονται είναι από τους κατακτητές, δεν χωράει καμία μα καμία αμφισβήτηση για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων οφειλών που τεκμηριώνονται, όχι μόνο με ονοματεπώνυμο, αλλά και με κάθε αξία ανθρώπινης ζωής, αλλά και άψυχου υλικού».
kathimerini.gr

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Πλαφόν στις προμήθειες συναλλαγών με κάρτες



ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  
AFP

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 621 ψήφους υπέρ και 26 κατά, ενώ οι διατάξεις του αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Οκτώβριο.
Το όριο θα ισχύει τόσο για τις διασυνοριακές όσο και τις εγχώριες πληρωμές μέσω των καρτών.
Η εφαρμογή του νομοσχεδίου θα συντελέσει σύμφωνα με την Κομισιόν στη μείωση του συνολικού κόστους κατά περίπου 6 δις ευρώ ετησίως. Υπό το υπάρχον καθεστώς όταν ένας πελάτης έκανε χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, η τράπεζα του λιανοπωλητή θα έπρεπε να πληρώνει μια προμήθεια στην τράπεζα του αγοραστή για την υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της χρεώνει τον λιανοπωλητή με μία άλλη προμήθεια προκειμένου να καλυφθούν αυτά τα έξοδα. Στη συνέχεια το ποσό αυτό προστίθεται στην τελική τιμή των προϊόντων, με επιπτώσεις σε όλους τους πελάτες είτε πληρώνουν με πιστωτική κάρτα ή όχι.
Πλέον, οι προμήθειες και τα έξοδα που χρεώνουν τα πιστωτικά ιδρύματα στους πωλητές λιανικής για την εκτέλεση και την εκκαθάριση των πληρωμών θα έχουν πλέον ανώτατο όριο 0,3% επί της αξίας οποιασδήποτε διασυνοριακής συναλλαγής με πιστωτική κάρτα και 0,2% επί της αξίας οποιασδήποτε διασυνοριακής συναλλαγής με χρεωστική κάρτα.
Για τις εγχώριες συναλλαγές, η προμήθεια των τραπεζών για τις συναλλαγές θα έχει πλέον πλαφόν 0,2% επί του ετήσιου μέσου όρου όλων των πληρωμών με τη χρήση χρεωστικών καρτών.
Ο Πάμπλο Θάλμπα, ο Ισπανός συντηρητικός ευρωβουλευτής ο οποίος εισηγήθηκε το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, υποστήριξε σε γραπτή ανακοίνωσή του ότι με αυτό διασφαλίζονται ισότιμοι όροι συμμετοχής σε ό,τι αφορά τις πληρωμές μέσω καρτών σε όλη την Ευρώπη.
kathimerini.gr

Η Ζωή επιθεωρεί...


Δείτε τις φωτογραφίες…

Εντυπωσιακή, ήταν η υποδοχή στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.
Την κυρία Κωνσταντοπούλου υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδεία του οποίου περιηγήθηκε στο Πεντάγωνο...



H... «Επί του Όρους Ομιλία», του Αλέξη...


undefined
Απόσπασμα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Πολλές φορές το...
τελευταίο διάστημα στο άκουσμα πολλών προκλητικών δηλώσεων από το εξωτερικό, μου έρχεται στο μυαλό το περίφημο απόσπασμα από την επί του Όρους ομιλία του Ιησού: Βλέπουν την ακίδα στο μάτι του αδελφού τους, αλλά όχι το δοκάρι στο δικό τους»... 
newpost.gr