Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

«Ευμενίδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου

Εξευμενισμένες Ερινύες θεϊκής ισοψηφίας

«Ευμενίδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, στις 14 και 15 Ιουλίου
Αποτελώντας το τελευταίο έργο της τριλογίας του Αισχύλου, «Ορέστεια», οι «Ευμενίδες» παρουσιάζονται σε σύλληψη, σκηνοθεσία και ερμηνεία της Στεφανίας Γουλιώτη στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου (Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου -  Αργολίδα), στις 14 και 15 Ιουλίου, στις 6 το πρωί.
Πρόκειται μια υποκριτική δοκιμασία, η οποία αναζητά την...

Έφυγε ο Μάνος Αντώναρος...

Πέθανε ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος...
efuge-apo-ti-zwi-o-dimosiografos-manos-antwnarosΚατέληξε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύονταν προσβεβλημένος από το βακτήριο της λεγεωνέλλας. 

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο λίγες ημέρες, ο Ευάγγελος Αντώναρος είχε ευχαριστήσει τους φίλους και γνωστούς της οικογένειας για τη στήριξή τους, ωστόσο έκανε λόγο για «άνιση μάχη».

Το θαύμα, στο οποίο όλοι ήλπιζαν, δεν έγινε και ο Μάνος Αντώναρος άφησε την Παρασκευή την τελευταία του πνοή.



Ο Μάνος Αντώναρος είχε εργαστεί ως αρθρογράφος στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος, Εθνος, Βραδυνή, Εξπρες, Κέρδος, Αθλητική Ηχώ και σε περιοδικά, ενώ υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Αθήνα 9.84.

Είχε υπάρξει διευθυντής στο Κανάλι-5 και παραγωγός στον ΑΝΤ1 Radio και στον Alpha.

Στην τηλεόραση εργάστηκε κατ αρχάς στην παραγωγή ειδήσεων του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, διευθυντής προγράμματος στον ΣΚΑΙ, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του MEGA,  παρουσιαστής 2 εκπομπών στο Seven-X και συντονιστής στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕRT-SAT.

Είχε δύο παδιά, την Αθηνά και τον Αρχέλαο...

thetoc.gr

Η απέλαση τών στελεχών τών Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών δέν είναι υπόθεση "ρουτίνας"...

To αθέατο παίγνιο πίσω από την απέλαση των δύο Ρώσων
To αθέατο παίγνιο πίσω από την απέλαση των δύο Ρώσων, Σταύρος Λυγερός


Σταύρος Λυγερός
Η απέλαση δύο στελεχών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που βρίσκονται στην Ελλάδα με διπλωματική ιδιότητα, και η απαγόρευση εισόδου στη χώρα δύο άλλων, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Όπως είναι γνωστό, η κίνηση της Αθήνας έγινε στις 6 Ιουλίου και καθόλου τυχαία δημοσιοποιήθηκε –μέσω της Καθημερινής– την ημέρα έναρξης της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι εδώ και χρόνια η Μόσχα επιχειρεί να αποκτήσει ερείσματα και επιρροή στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, χρησιμοποιεί σαν όχημα την Ορθοδοξία. Η Ορθοδοξία, άλλωστε, είναι κεντρική συνιστώσα της ρωσικής εθνικής ιδεολογίας και ως εκ τούτου οι Ρώσοι παραδοσιακά βλέπουν με ξεχωριστό ενδιαφέρον την Ελλάδα. Το ίδιο και την Κύπρο, στην οποία, λόγω και της παραδοσιακής στάσης τους στο Κυπριακό, έχουν αποκτήσει και επιρροή και ισχυρά ερείσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη συνεχή παρότρυνση-πίεση της αμερικανικής πρεσβείας οι ελληνικές υπηρεσίες, ειδικά τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν συστηματικά τις άμεσες και έμμεσες ρωσικές δραστηριότητες. Οι Αμερικανοί, μάλιστα, φροντίζουν να παραδίδουν κάθε τόσο φακέλους με υλικό, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν κλίμα επικίνδυνης ρωσικής διείσδυσης και κατ’ επέκτασιν να εξωθήσουν την Αθήνα στη λήψη μέτρων.
Οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, ωστόσο, απέφευγαν σπασμωδικές αντιδράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε δοκιμασία τις διμερείς σχέσεις. Ακόμα κι όταν Ρώσοι “διπλωμάτες” υπερέβαιναν τα όρια, γίνονταν κάποιες διακριτικές συστάσεις, οι οποίες κατά κανόνα έφερναν αποτέλεσμα. Είναι κοινός τόπος, άλλωστε, ότι πολύ περισσότερο από τις ρωσικές υπηρεσίες είναι στελέχη των αμερικανικών, γερμανικών και άλλων δυτικών υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν ξέφραγο αμπέλι, υπερβαίνοντας κατά προκλητικό τρόπο το πλαίσιο που υπαγορεύει η διπλωματική ιδιότητά τους.
Αυτό ισχύει όχι μόνο στο επίπεδο της συλλογής πληροφοριών, αλλά και στο επίπεδο διείσδυσης σ’ όλο το φάσμα των μηχανισμών που ασκούν εξουσία και επιρροή (κεντρικό κράτος, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, επιχειρηματική ελίτ, συνδικάτα, Μίντια, πανεπιστήμια, ΜΚΟ κλπ). Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι π.χ. οι αμερικανικές και γερμανικές δραστηριότητες αντιμετωπίζονται με υπερβάλλουσα ανοχή, με το πρόσχημα της εταιρικής σχέσης, ενώ οι αντίστοιχες ρωσικές αντιμετωπίζονται συγκριτικά με αυστηρότητα, επειδή θεωρούνται περίπου εχθρικές.

Είχαν υπερβεί τα όρια
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές οι τέσσερις Ρώσοι “διπλωμάτες” είχαν...

"Τσινάει" η Γερμανία γιά τή μείωση τού ΦΠΑ στά πέντε νησιά...

Eurogroup: Παγώνει η εκταμίευση της υπερδόσης των 15 δισ. ευρώ
Για τις αρχές Αυγούστου αναβλήθηκε η εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ, μετά τις ενστάσεις της Γερμανίας για το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά, τα οποία πλήττονται από την προσφυγική κρίση.
Κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, o επικεφαλής της ευρωομάδας, Μάριο Σεντένο, γνωστοποίησε ότι η τελική έγκριση για την εκταμίευση της εναπομείνουσας δόσης των 15 δισ. ευρώ, θα δοθεί, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες στη Γερμανία.
«Αυτό αναμένεται να συμβεί στις αρχές Αυγούστου» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εμφανίστηκε βέβαιος για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης. «Απλώς θα απαιτηθεί λίγο παραπάνω χρόνος από ό,τι περιμέναμε» έσπευσε να συμπληρώσει.
Η εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ προσκρούει στην άρνηση της Γερμανίας να εγκρίνει την απελευθέρωση της δόσης, λόγω της απόφασης της Αθήνας να παγώσει την αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, τα οποία πλήττονται από την προσφυγική κρίση.
Σημειώνεται ότι...