Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Yπάρχουν σοβαροί άνθρωποι σ' όλα τά κόμματα. Έτσι καί στή Ν.Δ....

Οι Πρέσπες, οι «τρεις του Βουκουρεστίου» -συν ένας, το Σύνδρομο Στοκχόλμης του Κυριάκου και η Aκροδεξιά

Του Γ. Λακόπουλου
Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι της ΝΔ;  Υπάρχουν. Ας πάρουμε όμως τρεις συγκεκριμένους. Τον Κώστα Καραμανλή, την  Ντόρα Μπακογιάννη και τον Βαγγέλη  Μεϊμαράκη. Δεν τους επιλέγουμε τυχαία. Ήταν οι εκπρόσωποι της χώρας στο Βουκουρέστι το 2008.  Σ’ αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο Επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος, που δεν είναι βουλευτής, αλλά έχει ρόλο.
Στο Βουκουρέστι ως  Πρωθυπουργός ο Καραμανλής, πλαισιωμένος από τους δυο υπουργούς του διαμόρφωσε την εθνική γραμμή για την επίλυση του Μακεδονικού, με τη σύμφωνη γνώμη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου.
Σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για χρήση έναντι όλων και απάλειψη των αλυτρωτισμών.
Ήταν η λύση που ήθελε ο Κώστας Μητσοτάκης για να σώσει ό,τι μπορούσε μετά τις επιπολαιότητες του Σαμαρά που εξελίχθηκε σε υπονομευτή της κυβέρνησής του και της  Ελλάδας για να τις καλύψει. Δεν προχώρησε γιατί τον έριξε ο Σαμαράς, «χάριν των διαπλεκομένων συμφερόντων»
Ήταν λύση που ήθελε ο Κώστας Σημίτης, αλλά δεν συζητούσαν οι Σκοπιανοί, αντιτείνοντας ότι «έχουμε όνομα: Μακεδονία». Ήταν η λύση που αντιπαρέθεσε στο ΝΑΤΟ ο Καραμανλής, αλλά πάλι απέρριψαν τα Σκόπια.
Μέχρι που ήλθε ο...