Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η Λαγκάρντ απόψε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ...

Μεγάλη αποκλειστικότητα...
Μεγάλη αποκλειστικότητα απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μία ημέρα μετά την...
κρίσιμη συνδρίαση του Eurogroup, με τα μάτια όλου του κόσμου στραμμένα στην Ελλάδα και το μέλλον της χώρας, μιλάει αποκλειστικά στις ειδήσεις της κρατικής η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ...

enimerosi24.gr

Η ακτινογραφία της συμφωνίας

Τι πήρε και τι έχασε η Ελλάδα στο EurogroupΤι πήρε και τι έχασε η Ελλάδα στο Eurogroup

Δόση 8,5 δισ. ευρώ που θα δοθεί σε δύο τμήματα αλλά και την υποχρέωση να σημειώνει πλεονάσματα 2% έως το 2060 εξασφάλισε η ελληνική πλευρά στο χθεσινό Eurogroup. Για το χρέος οι αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μετατέθηκαν για το 2018, αποφασίστηκε η παραμετροποίηση τεχνικών παρεμβάσεων για την ελάφρυνση, μέσω επιμηκύνσεων από 0 έως 15 χρόνια, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και τη λήψη συγκεκριμένων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών υπέρ της Ελλάδας.
Ως θετικό στοιχείο αποτιμάται και η απόφαση για πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και πάνω κάτω 2% έως το 2060 που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 2%, μέχρι το 2060, στόχοι που θεωρούνται επιτεύξιμοι. Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ ανακοινώθηκε πως θα εισέλθει στο πρόγραμμα και χρηματοδοτικά επί της αρχής αλλά με την μορφή του «stand by», όταν δηλαδή θα κριθεί ότι είναι βιώσιμο. «Πετύχαμε συμφωνία σε όλα τα επιμέρους στοιχεία: Τα προαπαιτούμενα, τη στρατηγική για το χρέος, την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Τα βασικά σημεία για τη βιωσιμότητα του χρέους :

Παπαδημούλης: Σημαντικό θετικό βήμα η χθεσινή απόφαση...

Αποτέλεσμα εικόνας για Δ. Παπαδημούλης«Σημαντικό θετικό βήμα» χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

«Χθες έγινε ένα σημαντικό θετικό βήμα. Δεν πανηγυρίζουμε όμως. Αναπτυξιακή ώθηση τώρα, για την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 18» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ με άλλο του tweet του ανέφερε: «ΕΚΤ- Λαγκάρντ: "Η συμφωνία αποτελεί πρώτο βήμα για την βιωσιμότητα του χρέους". Ο μηδενισμός και η καταστροφολογία της ΝΔ δεν έχουν έρεισμα»...
 

Η ανακοίνωση του Eurogroup...

Όλες οι αποφάσεις για την Ελλάδα...


Την ικανοποίηση του Eurogroup για την επίτευξη συμφωνίας υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Ευρωομάδας για το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Eurogroup χαιρετίζει:

-την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών σχετικά με τη δέσμη διαρθρωτικών μέτρων που στοχεύει στην ενίσχυση της ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών ανισορροπιών στα δημόσια οικονομικά και ανοίγει το δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.

-την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο των συμφωνημένων προαπαιτούμενων δράσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, και συγκεκριμένα της φιλόδοξης δημοσιονομικής δέσμης για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, η οποία αποτελείται από μια μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος που διευρύνει τη φορολογική βάση και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, συνολικού ύψους 2% του ΑΕΠ.

-το πακέτο αντισταθμιστικών μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση του ελληνικού δικτύου κοινωνικής προστασίας που θα εφαρμοστεί με την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν οι συμφωνηθέντες μεσοπρόθεσμοι στόχο.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή δράσεων για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, το Eurogroup...