Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πόσο αξιόπιστες είναι οι δημοσκοπήσεις; ...


Oι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα αυτή την εποχή έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας και τούτο για καθαρά πρακτικούς λόγους, πέρα από κάθε υποψία και συνωμοσιολογία.

Εμείς κάναμε μια έρευνα μεταξύ αρκετών φίλων μας για το θέμα των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων και πήραμε τις πιο κάτω απαντήσεις.

Πρώτον, η μεγάλη πλειοψηφία όσων οχλούνται τηλεφωνικά δεν απαντούν. Εξάλλου και εκπρόσωποι των ίδιων των εταιριών παραδέχονται ότι πολύ μεγάλο μέρος των οχλούμενων τηλεφωνικά δεν απαντούν. Επομένως το εκάστοτε δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά ευκαιριακό. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι αρκετοί,  πιο πρόθυμα απαντούν στις έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών του κ. Επαμεινώνδα Πανά, παρά στις έρευνες των ιδιωτικών εταιριών.
Δεύτερον, πολλοί από αυτούς που απαντούν δηλώνουν αναποφάσιστοι. Ακόμα  και όσοι δηλώνουν κάποια κομματική προτίμηση, το κάνουν όχι με αποφασιστικότητα, αλλά με αμφιβολία.
Τρίτον, αρκετοί από όσους τελικά απαντούν, στην ουσία κάνουν «χαβαλέ» και δεν είναι ειλικρινείς στις απαντήσεις τους, γι’ αυτό και προκύπτουν περίεργα συνδυαστικά αποτελέσματα.
Τέταρτον και σημαντικότερο, πολλοί πολίτες που θέλουν να δηλώσουν την προτίμησή τους προς κάποιο "άκρο", δεν το κάνουν, φοβούμενοι μήπως καταγράφεται αυτή η προτίμηση σε σχέση με το τηλέφωνό τους.
Μετά από όλα τα ανωτέρω, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το εάν τελικά τα συμπεράσματα που εξάγονται από τις δημοσκοπήσεις θα αποτυπωθούν πραγματικά και στις κάλπες ή θα έχουμε εκπλήξεις.


Οι πονοκέφαλοι του Σαμαρά...

Με ανοιχτά πολλά εσωκομματικά μέτωπα, τόσο με αφορμή το ευρωψηφοδέλτιο όσο και στο αυτοδιοικητικό πεδίο, μπαίνει η...
Νέα Δημοκρατία μετά το Πάσχα στην τελική ευθεία για τις διπλές εκλογές, που θα κρίνουν και τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Παρά τις προσπάθειες του μεγάρου Μαξίμου να επιβάλει σιωπητήριο στα γαλάζια στελέχη, με το επιχείρημα πως πρέπει να προταχθούν τα «μεγάλα» θέματα της οικονομίας έναντι των «μικρών», οι αντιδράσεις για το πολιτικό στίγμα των υποψηφιοτήτων στις ευρωεκλογές και οι εμφύλιοι σε δήμους και περιφέρειες δεν λένε να κοπάσουν.

Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού ελπίζουν πως μετά το Πάσχα και με σταθμό την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat, η δημόσια συζήτηση θα επιστρέψει στην οικονομική ατζέντα, ώστε να καλυφθεί η εσωκομματική δυσαρέσκεια. Οι σαμαρικοί παράλληλα αρέσκονται να προβάλλουν θεωρίες συνωμοσίας κατά του πρωθυπουργού, τόσο για να ακυρώσουν την όποια κριτική όσο και για λόγους συσπείρωσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς δεν αμφισβητείται πάντως αυτή τη στιγμή από κανέναν στο εσωτερικό του κόμματος, οι επιλογές του όμως σε επίπεδο πολιτικής και προσώπων δέχονται έντονη κριτική, η οποία σχετίζεται και με την επόμενη ημέρα στη Ν.Δ.

Γκρίνια για το ευρωψηφοδέλτιο

Οι υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή που βρίσκονται στο στόχαστρο καραμανλικών και μητσοτακικών -δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ν.Δ....

Αρκεί να μην είσαι ηλίθιος...



«Βγήκαμε στις αγορές» και τα media του συ­στήματος έχουν αποφανθεί: «Σωθήκαμε». Πέρα από τους υποβολείς όμως της εικονικής πραγ­ματικότητας, υπάρχει και η πραγματικότητα αυ­τή καθεαυτήν, όπως περιγράφεται από την πλέ­ον αντικειμενική γλώσσα: τη γλώσσα των αριθ­μών. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους επαγγελματίες της χειραγώγησης και ας διαβάσουμε κάποιους αριθμούς. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Ακα­θάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας ήταν:

2013: 182,05 δισ. ευρώ.

2012: 193,34 δισ. ευρώ.

2011: 208,53 δισ. ευρώ.

2010: 222,15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ, την ίδια περί­οδο το Δημόσιο Χρέος διαμορφώθηκε ως εξής:

2013: 318,7 δισ. ευρώ.

2012: 303,9 δισ. ευρώ.

2011: 355,1 δισ. ευρώ.

2010: 329,5 δισ. ευρώ.

Ενδιαφέρον έχουν επίσης οι αριθμοί (της ΕΛ­ΣΤΑΤ πάντα) που περιγράφουν τον λόγο του χρέ­ους ως προς το ΑΕΠ:

2013: Το χρέος ήταν στο 175,1% του ΑΕΠ.

2012: Το χρέος ήταν στο 157,2% του ΑΕΠ.

2011: Το χρέος ήταν στο 170,3% του ΑΕΠ.

2010: το χρέος ήταν στο 148,3% του ΑΕΠ.


Συμπέρασμα: Η πολιτική για την οποία καλού­μαστε από τους ντερμπεντέρηδες της δημοσι­ογραφίας να πανηγυρίσουμε...

Πως θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές...

Στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκυκλίους με χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες για τον...
τρόπο διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων.

Όπως είναι ήδη γνωστό οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης των νέων ∆ήµων και των περιφερειών θα γίνουν την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 και οι επαναληπτικές, όπου χρειαστεί, την επόµενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014.

Με τις εγκυκλίου το υπουργείο Εσωτερικών παρέχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους διευκρινίσεις, αλλά και απαραίτητες οδηγίες σχετικά µε τις κρίσιµες προθεσµίες και τη συναφή νοµοθεσία, ενώ περιλαµβάνονται παραδείγµατα εξαγωγής αποτελεσµάτων για πολλές περιπτώσεις πιθανών εκλογικών αναµετρήσεων.

Διαβάστε την εγκύκλιο για τις δημοτικές εκλογές

Η διενέργεια των δηµοτικών εκλογών θα γίνει, κατά το µεγαλύτερο µέρος τους, με τους ίδιους όρους, που διεξήχθησαν οι δηµοτικές εκλογές της 7ης Νοεµβρίου 2010.

Η αξιοσημείωτη διαφορά όμως είναι ότι διενεργούνται ταυτόχρονα µε την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Ελλήνων µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε την εγκύκλιο για τις περιφερειακές εκλογές
Επιγραµµατικά οι νέες ρυθµίσεις που θα εφαρµοστούν κατά τις προσεχείς δηµοτικές εκλογές συνοψίζονται στα εξής:

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Κολομβία...

...προς τιμή του Μάρκες...


"Για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κηρύσσω τριήμερο εθνικό πένθος", δήλωσε ο Σάντος στη...
διάρκεια ενός σύντομου τηλεοπτικού διαγγέλματος.
Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη του τιμημένου με Νόμπελ συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος απεβίωσε χθες Πέμπτη στο σπίτι του στο Μεξικό σε ηλικία 87 ετών.

«Για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κηρύσσω τριήμερο εθνικό πένθος», δήλωσε ο Σάντος στη διάρκεια ενός σύντομου τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Ο κολομβιανός πρόεδρος ζήτησε επίσης «να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια». «Ελπίζουμε ότι οι Κολομβιανοί θα κάνουν το ίδιο στα σπίτια τους», επεσήμανε.
 
«Ολόκληρη η Κολομβία πενθεί, καθώς έφυγε ο πιο αγαπητός και αξιοθαύμαστος συμπατριώτης μας όλων των εποχών», σχολίασε ο Σάντος. «Υπήρξε, και δεν υπερβάλω, ο Κολομβιανός ο οποίος σε ολόκληρη την ιστορία της χώρας μας μετέφερε πιο μακριά και πιο ψηλά το όνομα της πατρίδας μας», συνέχισε.

Ο κολομβιανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο έργο του Μάρκες, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1982, και στο είδος γραφής του, τον μαγικό ρεαλισμό.

«Για εμάς τους Κολομβιανούς ο Γκάμπο δεν εφηύρε τον μαγικό ρεαλισμό, ήταν ο σημαντικότερος εκπρόσωπός του σε μια χώρα που εκπροσωπεί η ίδια τον μαγικό ρεαλισμό. Μια χώρα που συνδυάζει τη χαρά και τον πόνο, την ποίηση και τη σύγκρουση», επεσήμανε ο Σάντος.

Στη διάρκεια του διαγγέλματός του, ο Σάντος δεν διευκρίνισε αν η κηδεία του Μάρκες θα γίνει στο Μεξικό, όπου ζούσε από το 1961, ή στη γενέτειρα του. Όπως όμως δήλωσε στην οικογένεια του συγγραφέα θα θέσει στη διάθεσή της το προεδρικό αεροσκάφος για την περίπτωση που επιθυμεί να τον κηδέψει στην Κολομβία.

Από την πλευρά της μία από τις αδερφές του Μάρκες εξέφρασε την επιθυμία της η σορός του συγγραφέα να μεταφερθεί στην Κολομβία.

«Ο Γκαμπίτο είναι από την Κολομβία. Πρέπει να φέρουν τον Γκαμπίτο. Δεν είχα χρόνο να το σκεφτώ αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να έλθει και ότι πρέπει να τον φέρουν» στην Κολομβία, δήλωσε η Αΐντα Γκαρσία Μάρκες μιλώντας στο κολομβιανό ραδιόφωνο.

Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι την τελική απόφαση θα λάβει η σύζυγος του Μάρκες Μερσέδες Μπάρσα και οι δύο γιοι του Γκονσάλο και Ροδρίγο...
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ανάσταση και μετά ξανά ...τρόικα...

SINANTISI TIS TROIKA ME TON IPOURGO OIKONOMIKON E.VENIZELO PHASMA/G.NIKOLAIDIS
Από την Δευτέρα κιόλας του Πάσχα ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα, η ερχόμενη Τετάρτη είναι η ημέρα που η Κυβέρνηση θα κάνει το πρώτο της «ποντάρισμα» για το επόμενο στοίχημα που έχει θέσει: Η αναμενόμενη επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat θα θέσει σε κίνηση τις...
διεργασίες για συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους, με τις αποφάσεις να αναμένονται το φθινόπωρο.
Στις 23 Απριλίου, λοιπόν, η Eurostat βάζει την τελική σφραγίδα στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, και έτσι η συζήτηση περνά στην κύρια φάση της για βελτίωση του προφίλ του ελληνικού χρέους, με αφετηρία το Eurogroup της 5ης Μαΐου.
Μάλιστα, από την συγκεκριμένη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας έχει την «κρυφή» επιθυμία να φύγει έχοντας στα χέρια του μια δήλωση των ομολόγων του που θα επαναλαμβάνει πως μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, οι εταίροι μας θα τηρήσουν από την πλευρά τους την δέσμευσή τους για ελάφρυνση του χρέους.
Η επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι η επιμήκυνση με μετάθεση των λήξεων όσο το δυνατόν πιο μακριά στο μέλλον και η μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων στα δάνεια στήριξης σε σταθερά.
Από την πλευρά των Βρυξελλών και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ιδιαίτερα δε του Βερολίνου, κεντρική επιδίωξη είναι «να μην χαθεί η εποπτεία», καθώς θεωρείται ότι υπάρχει κίνδυνος νέας «δημοσιονομικής χαλάρωσης».
Στη συζήτηση λοιπόν θεωρείται ότι βρίσκεται και το εάν στη νέα συμφωνία θα υπάρξει νέο είδος μνημονίου, συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ και το άνοιγμα ή όχι γραμμής χρηματοδότησης σε «ετοιμότητα» (stand by facility), και με ποιους όρους. Κεντρικό σε αυτό είναι το ζήτημα του εάν και κατά πόσο διαπιστωθεί χρηματοδοτικό κενό.
Δείχνοντας την ετοιμότητα του Βερολίνου να ξεκινήσει η συζήτηση, η Άνγκελα Μέρκελ διαμήνυσε στον Αντώνη Σαμαρά κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, πως μετά την έκθεση της Eurostat θα προχωρήσουμε, προσθέτοντας πως «θα τηρήσουμε το δικό μας μέρος της συμφωνίας».

matrix24.gr

Δημοσιογραφία, η άλλη πένα του «Γκάμπο»...

Δημοσιογραφία, η άλλη πένα του «Γκάμπο»
Ο νομπελίστας κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 87 ετών, άφησε πίσω του ως κληρονομιά και το καινοτόμο όραμά του για τη δημοσιογραφία, την οποία δεν σταμάτησε να ασκεί.

Ο Γκάμπο, όπως ήταν γνωστός στους φίλους και τους θαυμαστές του, ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος τη δεκαετία του 1950, αρχικά στη βόρεια επαρχία Μαγκνταλένα της Κολομβίας απ’ όπου καταγόταν, προτού μεταβεί το 1954 σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της Μπογκοτά, την El Espectador.

«Το σημαντικότερο δίδαγμα του Γκάμπο προς έναν δημοσιογράφο είναι η άποψη από την οποία κοιτά (τα πράγματα). Το να παρατηρεί τη λεπτομέρεια όταν δεν συμβαίνει τίποτε, εκείνος είναι που μου το έμαθε», δήλωσε ο αμερικανός δημοσιογράφος Τζον Λι Άντερσον σε ένα φόρουμ που διοργανώθηκε στη Μπογκοτά με την ευκαιρία των 87ων γενεθλίων του Μάρκες. Το στυλ του ήταν «μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο», με μια αίσθηση ειρωνείας η οποία προστίθεται στη λεπτομέρεια, σύμφωνα με τον Άντερσον.

Η θητεία του συγγραφέα...

Πωλείται μισοτιμής ο αιγιαλός...

 
Ξεθάβουν από τον αιγιαλό νομοσχέδια εν όψει εκλογών Προς διαβούλευση κατέθεσε χθες το υπουργείο Οικονομικών τρία νομοσχέδια που αφορούν ζητήματα Δημόσιας Περιουσίας, με τα οποία επιχειρείται η πλήρης κατάργηση οποιασδήποτε απαγόρευσης δόμησης και οικονομικής δραστηριότητας δίπλα στη θάλασσα. 
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να ...
βάλει τέλος στις μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με όσους έχουν καταπατήσει δημόσια περιουσία, αλλά και να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, τους δίνει το δικαίωμα να εξαγοράσουν τις εκτάσεις ώστε να πάρουν τίτλους ιδιοκτησίας.
Με το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον αιγιαλό, το υπ. Οικονομικών αναμένεται, στο βωμό των «αναπτυξιακών δράσεων», να παραχωρήσει τον αιγιαλό σε ιδιώτες, απαλλάσοντάς τους από τις απαγορεύσεις που υπήρχαν έως τώρα. Στόχος του νομοσχεδίου είναι:

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του Μάρκες...

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του Μάρκες
Ένα πεζοποίημα του «Γκάμπο» όπως φώναζαν τον διάσημο συγγραφέα, θεωρείται το στερνό του αντίο προς φίλους και αγαπημένους αφού το έγραψε όταν έμαθε ότι  ...
χρειάζεται να δώσει την έσχατη των μαχών.
Διαβάστε την αποχαιρετιστήρια επιστολή του
..... "Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ. Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι' αυτό που αξίζουν, αλλά γι' αυτό που σημαίνουν. Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόνταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!
Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου. Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος. Θα ζωγράφιζα μ' ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη. Θα πότιζα με τα δάκρια μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο από τ' αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους...
Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή... Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα.
Στους ανθρώπους θα έδειχνα...

Έπεσε χαλάζι στη Μύκονο!...


BINTEO...
Το χαλάζι έπεσε στο νησί, τις πρώτες πρωινές ώρες...

Λόγω της λειψυδρίας στην Μύκονο, πολλοί από τους κατοίκους είπαν ότι...
"στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι"...

Δείτε το βίντεο του Mykonos live TV:

The Economist: «Φούσκα» τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας...



Για «φούσκα» στην αγορά των ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης προειδοποιεί το γνωστό περιοδικό «The Economist» τονίζοντας πως «οι οικονομίες του Νότου βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από ότι ...
υποδεικνύει η βουτιά στις αποδόσεις των ομολόγων».

«Στις 10 Απριλίου, μόλις δύο χρόνια αφότου η Ελλάδα προχώρησε στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία, η Αθήνα άντλησε 3 δισ. ευρώ, με πενταετή ομόλογα και απόδοση μικρότερη του 5%» αναφέρει ο Economist και συμπληρώνει: «οι επενδυτές δείχνουν αξιοσημείωτο ενθουσιασμό για τα ομόλογα που κάποτε απέφευγαν». Το δημοσίευμα επισημαίνει...

Ο Βενιζέλος ζήλεψε τον... κόκκινο Πάνο!...


Στα χνάρια του υπουργού Πολιτισμού βαδίζει ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος χθες  μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πλαίσια συζήτησης  για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από χώρες-μέλη της ΕΕ,  απαίτησε την....
επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.  Πάντως, για να μην τον στρώσουν στο κυνήγι οι  Άγγλοι ξεκαθάρισε  ότι δεν ομιλεί  ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφού η  Ελλάδα  ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον  εξάμηνο,  αλλά ως  αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης.  Δηλαδή,  θα ήταν κακό  αν έβαζε στην  ευρωπαϊκή ατζέντα ένα τέτοιο θέμα ;  Κάτι τέτοια μεσοβέζικα  λέει  και  ο Πανάρας  Παναγιωτόπουλος στο εξωτερικό  κι όταν επιστρέφει στην  Ελλάδα  παριστάνει την … Μελίνα.

πηγη parapolitika.gr

Κανονικά το χαράτσι των 5 ευρώ...

...για εξετάσεις στα Κέντρα Υγείας...


Κανονικά, με το "εισιτήριο" των πέντε ευρώ θα επιβαρύνονται οι ασθενείς, οι οποίοι θα απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας της χώρας. Παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες μονάδες ενοποιούνται με το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), φέροντας και σχετική ταμπέλα, το εξέταστρο δεν καταργείται σε πρώτη φάση, όπως συνέβη με τα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ.

Σε διευκρινιστική εγκύκλιο ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, σημειώνει ότι "μέχρι ολοκληρώσεως της λειτουργικής ενοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξακολουθεί να καταβάλλεται εξέταστρο, όπως αυτό ισχύει σήμερα με τις υφιστάμενες εξαιρέσεις, οι οποίες θα επικαιροποιηθούν και θα κωδικοποιηθούν με νεώτερη Κοινή Υπουργική Απόφαση"...
tribune.gr

Παραίτηση του Νίκου Δήμου από "Το Ποτάμι"...

Με ένα κείμενο στο προσωπικό του blog ο Νίκος Δήμου ανακοινώνει την αποχώρησή του από το Ποτάμι. Όπως επισημαίνει, μετά το  άρθρο του για το Άγιο Φως που...
προκάλεσε σάλο, έστειλε την παραίτησή του. "Δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή", τονίζει αφήνοντας αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη.


"Έγραφα την πρώτη Απριλίου στο protagon.gr:

Τι γίνεται όταν ένας ανένταχτος διανοούμενος, που δρα και μιλάει δημόσια επί δεκαετίες, έχει διαμορφώσει δικό του αξιακό σύστημα, τρόπο σκέψης, γραφής και μία ξεκάθαρη ταυτότητα, ενταχθεί σε ένα νέο κόμμα που τώρα διαμορφώνει...