Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία καταβολής τών τελών κυκλοφορίας του 2018...

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία
Την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, λήγει η προθεσμία που έχουν οι 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους. Από την άλλη πλευρά, όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία επίσης ως τις 29 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:

Εντοπίστηκε ρύπανση από το ναυάγιο κοντά στη Μύκονο...

Άπλωσαν πλωτά φράγματα για να την περιορίσουν...


"Λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές της νήσου Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ." εντόπισε αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος, μετά την προσάραξη του φορτηγού πλοίου LITTLE SEYMA με σημαία Παναμά στη βραχονησίδα Τραγονήσι νότιο ανατολικά της Μυκόνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού αντιρρυπαντικά σκάφη έχουν σπεύσει στο σημείο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό:

"Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου ''LITTLE SEYMA'' σημαίας Παναμά, την 22/12/2017 με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μέλη πληρώματος, στη νήσο Τραγονήσι νότιο ανατολικά ν. Μυκόνου γνωρίζεται ότι στην ανωτέρω περιοχή έχουν καταπλεύσει αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΙ” Ν.Π.12109 και Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧL” Ν.Π. 11723, τα οποία προέβησαν στην πόντιση πλωτών φραγμάτων πέριξ του ναυαγίου.

Επιπρόσθετα, αεροσκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο μετέβη στην περιοχή εντόπισε λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές ν. Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ., ενώ πέριξ του ναυαγίου δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση. Παράλληλα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, διενέργησαν ελέγχους επί του πλοίου και στην περιοχή του ναυαγίου.

Τέλος, από την ανάδοχη εταιρεία απορρύπανσης έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου."...



enikos.gr

Tο τζάκι ως σύμβολο της πάλαι ποτέ αριστοκρατίας συμβόλιζε -εκτός των άλλων- και τους καλούς τρόπους...

Υποκρισία και... αιθαλομίχλη!..
Στην Ελλάδα, πρώτα από όλα, αντιπαθούμε τα οικογενειακά τζάκια. Δεν τα γουστάρουμε γενικώς και έχουμε τους (αγνούς και ανιδιοτελείς κυρίως) ιδεολογικούς μας λόγους γιατί οι περισσότεροι είμαστε αμεσοδημοκράτες – όπως πληροφορηθήκαμε από τις αλήστου μνήμης αντιμνημονιακές εξεγέρσεις στις πλατείες. Μας αρέσει η χύμα κατάσταση σε αντίθεση με τις σοβαρές χώρες οι οποίες θεσμοθέτησαν στις κοινωνίες τους την ευγένεια που εμείς ως δεξιοτέχνες της αγένειας και καραμπουζουκλήδες εκλαμβάνουμε ως υποκρισία.

Έτσι, το τζάκι ως σύμβολο της πάλαι ποτέ αριστοκρατίας και εν συνεχεία της αστικής τάξης, συμβόλιζε εκτός των άλλων και τους καλούς τρόπους. Εμείς από αυτή την παράδοση κρατήσαμε (μια και μιλάμε για υποκρισία), το τζάκι ως επίδειξη νεοπλουτισμού και μαγκιάς, το προσαρμόσαμε με αξεπέραστη επιχειρηματολογία στο εύκρατο και ήπιο κλίμα μας, έτσι που κάθε μεταπολιτευτική οικογένεια που σεβόταν στοιχειωδώς τον εαυτό της να διαθέτει έστω ένα στην μεζονέτα ή στο ρετιρέ της, αν αναρωτιέται κανείς που βρέθηκαν τα τόσα τζάκια που τιγκάρουν την ατμόσφαιρα της Αθήνας με αιθαλομίχλη.

Κατά συνέπεια, το τζάκι πριν την κρίση ήταν ένα αναγκαίο κοινωνικό αξεσουάρ και δείγμα λεπτού γούστου, φινέτσας και καλλιέργειας ενδίδοντας θαυμαστικά στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας το οποίο στα χρόνια της κρίσης έγινε σύμβολο της φτώχειας που καίει ξύλα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για το πετρέλαιο, σε μια κοινωνία που μαστίζεται από sold out με σε όλα τα χιονοδρομικά και τους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς εντός και εκτός της γλυκύτατης πατρίδος…

Αυτά τα ανορθολογικά ιδεοληπτικά κούτσουρα που έχουμε στοιβαγμένα, δεν καίγονται με τίποτα και κυρίως δεν μας ζεσταίνουν παρά μόνο μας πνίγουν στην αιθαλομίχλη της ανοικονόμητης υποκρισίας μας...

topontiki.gr