Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 80-64 (σέ σκίτσο)

                                             Τό σκίτσο τού ...εξαμήνου
                                              ...από zougla.gr

Eurogroup: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις...

...σε αναζήτηση συμβιβαστικής πρότασης για συμφωνία
Συνεχείς, διμερείς και πολυμερείς επαφές πραγματοποιούνται εδώ και περίπου δύο ώρες στο περιθώριο του Eurogroup, ανέφερε...
ευρωπαϊκή πηγή από τις Βρυξέλλες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συνεδρίαση του Eurogroup διακόπηκε γύρω στις 19.00 για πολυμερείς διαβουλεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική πρόταση για συμφωνία που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Οι επαφές ξεκίνησαν με τετραμερή συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Γερμανού και του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε και Μπρούνο Λεμέρ και του Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ. Η συνεδρίαση άρχισε εκ νέου περί τις 21:00, ωστόσο οι διακοπές είναι αλλεπάλληλες και οι διμερείς ή πολυμερείς επαφές συνεχίζονται ακόμα σε διάφορα επίπεδα και με διαφορετικές συνθέσεις, ανέφερε η πηγή...

Η νέα έκθεση τής Λυδίας Βενιέρη : Ταρό του έρωτα



Λυδία Βενιέρη - Ταρό του έρωτα
Εγκαίνια 22 Μαΐου

«Η υψηλότερη μορφή εξυπνάδας είναι η αγάπη»
Λυδία Βενιέρη
Με τη νέα έκθεση της Λυδίας Βενιέρη εγκαινιάζεται η δυναμική πρόταση στο χώρο της τέχνης το i-D ProjectArt που παρουσιάζουν τα i-D Concept Stores. Η έκθεση της διεθνούς Ελληνίδας, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, έχει τίτλο «Ταρό του έρωτα» και εγκαινιάζεται στις 22 Μαΐου, παρουσία της ίδιας. Την οργάνωση και  καλλιτεχνική επιμέλεια του ProjectArt και της έκθεσης της Λυδίας Βενιέρη  έχει η Μαρία Ξανθάκου.
Το i-D ProjectArt δεν είναι μια ακόμα γκαλερί, αλλά ένας χώρος όπου θα φιλοξενούνται μοναδικά γεγονότα τέχνης, συχνά διαδραστικού περιεχομένου, με χαρακτήρα και άποψη, πάντα  με την υψηλή αισθητική και ποιότητα των i-D Concept Stores.
 
Σ αυτή την έκθεση η Λυδία Βενιέρη εμπνέεται από τη μαγεία του έρωτα και παρουσιάζει μια σειρά από έργα-εικόνες που περιγράφουν διαφορετικές στιγμές των συναισθημάτων. Η ίδια αποκρυπτογραφεί τις «κάρτες» της, χρησιμοποιεί τη γλώσσα του υποσυνείδητου και μας οδηγεί σε αθέατες πλευρές της ψυχής μας. Τα σύμβολα της κουβαλούν γνώση και συνδέονται με ένα μυστηριακό τρόπο με τις θεωρίες προέλευσης των ταρό.
Φιγούρες γεμάτες χρώμα, μορφές και σχήματα που ενώνουν τον υλικό με τον πνευματικό κόσμο και κουβαλούν τη σοφία μιας πανάρχαιας τέχνης, μέσα από την μοναδική οπτική της Λυδίας Βενιέρη. Παίζοντας το παιχνίδι των αντιθέτων που περικλείονται εντός μας, η καλλιτέχνης μας καλεί να γεφυρώσουμε το θετικό και το αρνητικό μας πρόσωπο και να προχωρήσουμε στον ανώτερο εαυτό μας.
«Η υψηλότερη μορφή εξυπνάδας είναι η αγάπη», λέει η ίδια η Λυδία Βενιέρη, αναφορικά με τη νέα της δουλειά και συνεχίζει: «Η αγάπη είναι το κοινό συμφέρον, η κατανόηση, η συμμετοχή, η φροντίδα, η ομορφιά, η υγεία.
Η τέχνη κρατά τα κλειδιά  της αντισήψης, μυώντας τα όντα στον αόρατο κόσμο μέσω των αισθήσεων. Ο κάθε άνθρωπος είναι φορέας αοράτων δυνάμεων που τον ορίζουν, καθώς ορίζουν και τη πορεία του και τελικά την ζωή του. Οι αρχαίοι θεοί, οι ιδιότητες των Αγίων, τα ζώδια, μεταφέρουν  τα νοήματα των δυνάμεων αυτών, των οποίων τα συναισθήματα είναι η απλούστερη έκφραση τους. Όλοι μας εμπεριέχουμε αυτές τις δυνάμεις κι όλοι μας είμαστε μαριονέτες με αόρατα σχοινιά, αλλά στον εσωτερικό μας μικρόκοσμο οι θεότητες αυτές αντανακλούνται στο πρόσωπο μας από τον πιο όμορφο μέχρι τον πιο άσχημο εαυτό, από τον πιο έξυπνο μέχρι τον πιο κουτό, από τον πιο γενναιόδωρο μέχρι τον πιο μικροπρέπη, κι αν δεν αγκαλιάσει ο ηρωικός εαυτός τον φοβισμένο εαυτό, τότε ποιος θα το κάνει; Ποιος θα συμπληρώσει το κενό του αντιθέτου αν όχι το ίδιο το αντίθετο;
Τα ταρό των  αοράτων δυνάμεων ταχτοποιούν τη σκέψη, ξεκαθαρίζουν τον ορίζοντα και μελετούν  τις δυνάμεις που ορίζουν την μοίρα, στοχεύοντας και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τον υπέρτατο ανώτερο εαυτό.»
Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 22 Μαΐου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης ως τις 15 Ιουλίου 2017
Ώρες λειτουργίας:Δευτέρα ως Σάββατο 10.00 -9.00
i-D ProjectArt: Κανάρη 12, Κολωνάκι, 10674, τηλ. 2103221801.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΥΛΙΚΟ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ 6932/243516
Λυδία Βενιέρη (βιογραφικό)
Η Λυδία Βενιέρη έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι και το 2000 κέρδισε το μετάλλιο της γλυπτικής (Academie Francaise de Paris). Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων, Centre George Pompidou in Paris, Circulo de Bellas Artes Madrid, Cultural Centre of Stockholm, Gallery Asback Copenhagen, Manifesta Rotterdam, Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, the Centre for Contemporary Artin Dordrecht, Netherlands και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Τό σκίτσο...

                                                                               ...τού Αρκά

Aνταλλαγή ανακοινώσεων κυβέρνησης - αξιωμ. αντιπολίτευσης...

Κόντρα με φόντο την πώληση του 19,64% του Mega

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. προκάλεσε την αντίδραση κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι καταλόγισαν στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ».
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η ανακοίνωση της «Πήγασος Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία» για την πώληση του 19,64% της «Τηλέτυπος Ανώνυμος Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων ΑΕ» (Mega). Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό αγόρασε εταιρεία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Ν.Δ.: Παλιά και νέα διαπλοκή σε συσκευασία ενός
Συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των πολιτών, χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία τη συμφωνία για την εξαγορά του 19,64% του Mega.
Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση «χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων».
Χαρακτήρισε εξάλλου καθόλου τυχαία τη συμφωνία των δυο επιχειρηματιών, Μπόμπολα - Σαββίδη.
«Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ» ανέφερε η Ν.Δ.
Κάλεσε δε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στα «αμείλικτα» ερωτήματα:

Ερντογάν : Δεν προσήλθε στο Ντολμά Μπαχτσέ...

Ματαιώθηκε η συνάντηση Ερντογάν-Παυλόπουλου UPD
Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου | BSEC 25 Turkey, Pool Photo via AP
Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν προσήλθε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ.
Για το λόγο αυτό ματαιώθηκαν όλες οι διμερείς συναντήσεις που είχαν προγραμματισθεί μεταξύ των οποίων και αυτή με τον Έλληνα Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Ματαιώθηκαν επίσης οι συναντήσεις με το Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον και άλλους ξένους ηγέτες.
Στο γεύμα, αντί του Ρ.Τ. Ερντογάν, παρακάθησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο περιθώριο της συνόδου είχε ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν με το χθεσινό τελικό της Euroleague να βρίσκεται στο επίκεντρο. 
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας επισκέφθηκε αρχικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
«Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την Ε.Ε. και τη Δύση», τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος.
Και πρόσθεσε: «Ελπίζω και πιστεύω ότι στο τέλος η τουρκική ηγεσία θα το καταλάβει και θα δώσει τη δυνατότητα στο Πατριαρχείο να αναπτύξει το έργο του, ιδίως το εκπαιδευτικό, και μιλώ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης». 

22.05.2017
από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                       efsyn.gr

Στον Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε το 20% του Mega!

Τι αναφέρει ανακοίνωση της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» - Ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο των media
 
"Μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» στο Μ.Κ. της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.»: Κατ' εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ' αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην  ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%".
Το παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του εκδοτικού ομίλου του Φώτη Μπόμπολα και..
σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο ποσοστό (19,63%) του Mega, από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, μεταβιβάστηκε σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
H συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.
Πηγές από την πλευρά του ομίλου Σαββίδη αναφέρονται σε συμφωνία που είχε κλείσει την περασμένη εβδομάδα και αφορά τις προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα κι όχι αυτές της εταιρείας Πήγασος.
Oι εξελίξεις στο χώρο των media αναμένονται καταιγιστικές καθώς η συμφωνία Μπόμπολα - Σαββίδη για το Mega θεωρείται ότι επηρεάζει άμεσα κλαι τα τεκταινόμενα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

ΥΓ (και για να μην ξεχνιόμαστε): η πλευρά Βαρδινογιάννη διαρρέει  ότι «οποιαδήποτε λύση για το MEGA περνάει μέσα από τη δική  τους συμμετοχή η οποία φθάνει στο 40% κι αποτελεί το υψηλότερο μετοχικά ποσοστό στην εταιρεία Τηλέτυπος με δικαίωμα blocking minority σε οιαδήποτε αύξηση κεφαλαίου ή λήψη αποφάσεων».

- διαβάστε τι έγραφαν οι zoornalistas:

 Τι τρέχει (τελικά) με Σαββίδη - Βαρδινογιάννη;

Δεσμεύονται λογαριασμοί και ακίνητα του Γιάννου Παπαντωνίου...

στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά...

Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, με βούλευμα του...
Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Με την απόφαση του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει τη δέσμευση του σπιτιού του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, του γραφείου του στο κέντρο της Αθήνας και κάθε εγχώριου τραπεζικού λογαριασμού του στο πλαίσιο ερευνών της Δικαιοσύνης.

Η απόφαση, που αφορά αποκλειστικά τον πρώην υπουργό και όχι μέλη της οικογένειας του, εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία ζήτησε τη δέσμευση λίγες ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική έφοδο που έκαναν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και τις κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του κ. Παπαντωνίου. Η προσφυγή της εισαγγελίας Διαφθοράς στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκτιμάται ότι σχετίζεται με την πρώτη αξιολόγηση των κατασχεθέντων από τους χώρους του πρώην υπουργού, τα οποία πιθανολογείται ότι επέτρεψαν, τόσο την αιτιολόγηση του αιτήματος όσο και την κρίση του Συμβουλίου που το αποδέχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφαίνονται με το βούλευμα που εξέδωσαν, ότι...