Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η επιστολή διαμαρτυρίας γιά τό ΒΒC πού παρέδωσε, απόψε, ο πρέσβης μας στό Λονδίνο...

Ο Έλληνας πρέσβης έστειλε στο BBC την επιστολή διαμαρτυρίας για τη "μακεδονική μειονότητα"

Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών
Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών 
Ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο παρέδωσε τη Δευτέρα (σήμερα 25/2 το βράδυ) επιστολή διαμαρτυρίας στο BBC για το ρεπορτάζ περί μακεδονικής μειονότητας ενώ πηγές του ΥΠΕΞ αποσαφήνισαν ζητήματα που είχαν να κάνουν με τη ρηματική διακοίνωση της Βόρειας Μακεδονίας στον ΟΗΕ.
Οπως αναμενόταν,ο Ελληνας πρέσβης στο Λονδίνο Δημήτριος Καραμήτσου-Τζιράς παρέδωσε τη Δευτέρα επιστολή διαμαρτυρίας στο BBC για το ρεπορτάζ περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η Συνθήκη, πρέπει να ερμηνεύεται και να εφαρμόζεται, κατά το γράμμα της και το πνεύμα της...»

Παυλόπουλος σε Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία: 
Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα χωρίς εκπτώσεις
Παυλόπουλος σε Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία: Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα χωρίς εκπτώσεις
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε από την Κόνιτσα πως η Ελλάδα δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω σε ό,τι αφορά την προάσπιση των συμφερόντων της.

Σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, να σεβαστούν το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και τις Συνθήκες, έστειλε την Κυριακή (24/02/2019) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνηση του στο επίσημο γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος της Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου.
Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε τα γεγονότα «της εμβληματικής επετείου» και ανέδειξε τα μηνύματα, «τα οποία εμείς, οι Έλληνες, οφείλουμε, ως λαός και ως έθνος, να συναγάγουμε από εκείνη την ιστορική περίοδο».
«Στις 24 Φεβρουαρίου του 1913, ο ένδοξος ελληνικός στρατός μπήκε στην ηρωική Κόνιτσα και την απελευθέρωσε. Και ως την 1η Μαρτίου 1913, κατά την διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου, ο στρατός μας είχε απαλλάξει την Ήπειρο εν γένει από τον τουρκικό ζυγό. Η εξέλιξη αυτή, αν την διεξέλθει κανείς δίχως να εμβαθύνει στα ιστορικά δεδομένα της εποχής, φαίνεται να διαμορφώθηκε δίχως ιδιαίτερες δυσχέρειες», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Και συνέχισε:

Ελληνικός τoυρισμός: Ανησυχία γιά τή διαφαινόμενη «πίεση» από ανταγωνιστικές χώρες...

Υπό ασφυκτική πίεση η τουριστική αγορά
Προβληματισμό προκαλούν οι ακυρώσεις δωματίων και οι μειωμένες αεροπορικές κρατήσεις για φέτος
 Του Αντώνη Τσιμπλάκη
Έκδηλη ανησυχία εκφράζουν αυτή την περίοδο πολλοί ξενοδόχοι για την πορεία που θα έχει φέτος ο ελληνικός τουρισμός. Στην εκδήλωση για τη νέα καμπάνια της Marketing Greece «Oh My Greece | Unlock the Feeling», που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν κυριάρχησε ο προβληματισμός. Όχι μόνο για τις λιγότερες θέσεις που προγραμματίζουν οι αεροπορικές εταιρείες σε σχέση με το 2018, αλλά και για το φαινόμενο της ακύρωσης δωματίων που καταγράφεται από tour operators, προκειμένου, σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιχειρηματιών, να τους προωθήσουν σε άλλες αγορές, όπως για παράδειγμα στην Τουρκία.


Η «Ν» έθεσε το ερώτημα στην αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χριστίνα Τετράδη, η οποία επεσήμανε ότι...

Δημοσίευμα του BBC αναφέρεται σε «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα...

«Σπίθα» BBC ξαναφουντώνει τη φωτιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Σπίθα» BBC ξαναφουντώνει τη φωτιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών




Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για δημοσίευμα του BBC που αναφέρεται σε «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.
Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία, η οποία εκμεταλλευόμενη ρεπορτάζ του BBC επαναφέρει ζήτημα «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας» σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών...