Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δεκαεννέα κόμματα και πέντε συνασπισμοί δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές

Kατέρχεται στίς προσεχείς εκλογές -καί πάλι- τό κόμμα πειρατών Ελλάδας...*
Η λίστα

tvxs.gr    
07 Σεπ. 2015
Δεκαεννέα κόμματα και πέντε συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν συμμέτοχη για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Την απόφαση για το ποια κόμματα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να λάβουν μέρος στις εκλογές θα λάβει το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου.
1. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας)
2. Νέα Δημοκρατία - ΝΔ (Ευάγγελος Μεϊμαράκης)
3. Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή (Νικόλαος Μιχαλολιάκος)
4. Το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης)
5. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - ΚΚΕ (Δημήτρης Κουτσούμπας)
6. Ανεξάρτητοι Έλληνες - Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία (Πάνος Καμμένος)
7. Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης)
8. Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος - ΟΚΔΕ (Διοικούσα επιτροπή: Σωφρόνιος Παπαδόπουλος, Σοφία Θεοδωροπούλου και Χρήστος Ζάκας)
9. Εθνική Ελπίδα (Γεώργιος Παπαδόπουλος)
10. Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση - ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (Κων. Παπανικόλας)
11. Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος - ΠΑΕΚΕ (Μιλτιάδης Τζαλαζίδης)
12. Κοινωνία- Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχαήλ Ηλιάδης)
13. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ – ΟΑΚΚΕ (Διοικούσα επιτροπή: Ηλίας Σαφειρόπουλος, Διονύσιος Γούρνας και Ελένη Κωνσταντινοπούλου
14. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο – ΕΠΑΜ (Δημήτριος Καζάκης)
15. Λαϊκή Ενότητα (Παναγιώτης Λαφαζάνης)
16. Θεσμός (Σπυρίδων Αντωνίου)
17. Δημοκρατικό Κόμμα - ΔΗΚΟ (Χρήστος Αναγνώστου)
18. Δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος
19. Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γεώργιος Κόκκας)

Οι πέντε συνασπισμοί κομμάτων είναι:
1. Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - ΠΑΣΟΚ και β) Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜΑΡ (Φωτεινή Γεννηματά και Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος)
2. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ –Τροτσκιστές (17μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή)
3. ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (Διευθύνουσα επιτροπή: Κωνσταντίνος Μπεκιάρης, Αντώνιος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Μπαμπίλης και Πέτρος Κουφοβασίλης)
4. Δημοκρατικοί – Κοινωνία Αξιών – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ευγένιος Καλαϊτζόπουλος, Στυλιανός Φενέκος και Αθανάσιος Γούναρης)
5. Πατριωτική Ένωση - Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «Ε.ΛΑ.Σ», αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Εθνεγερσία, β) Ανατολή της Ρωμιοσύνης και γ) Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός – Ε.ΛΑ.Σ (Γεώργιος Ανφαντής, Παναγιώτης Ξανθόπουλος και Οδυσσέας Τηλιγάδας)

Εκπρόθεσμα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνασπισμός κομμάτων, ΑΚΚΕΛ, αποτελούμενο από τα κόμματα: α) Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (Ευάγγελος Τσιομπανίδης), β) Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων - Λευκό (Κωνσταντίνος Ντάλιος) και γ) Πυρίκαυστος Ελλάδα (Γεώργιος Καλεάδης).

*Σημείωση "Ν.Μ.": 
O υπότιτλος "Kατέρχεται στίς προσεχείς εκλογές -καί πάλι- τό κόμμα πειρατών Ελλάδας..." δέν είναι τού tvxs.gr αλλά δικός μου. 
Μού έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η διαρκής επιμονή τών καημένων τών πειρατών, νά κυβερνήσουν τήν Ελλάδα, γι αυτό καί διατυπώνω τό παρακάτω σχόλιο :
 Δημιουργεί απορία η επιμονή τού συγκεκριμένου κόμματος νά κατέρχεται, συνεχώς, στίς εκλογές ενώ, εκ τών πραγμάτων, στερείται κάθε πιθανότητας γιά οποιαδήποτε επιτυχία!
Πώς είναι δυνατόν ερασιτέχνες νά αντεπεξέλθουν σ' ένα τόσο σκληρό αγώνα απέναντι σέ μακροχρόνια εξασκημένους καί ψυχρούς επαγγελματίες;!...
Δ.N.A.

Ποιος Σαίξπηρ ρε Μπάμπη!...

 Από οικονομικά μπορεί ενδεχομένως κάτι να σκαμπάζει. Αλλά, από λογοτεχνία, είναι μεγάλος μπουμπούνας. 
Απόψε απέδωσε στον Σαίξπηρ, το περίφημο έργο του...
 Λουίτζι Πιραντέλο, «Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε».
"Κι όπως έγραψε ο Σαίξπηρ...", είπε στην Σία Κοσιώνη. 
Ποιος Σαίξπηρ ρε Μπαμπη!...

Γιατί να είναι στο ντιμπέιτ μόνο τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι;...



Δημήτρης Κανελλόπουλος

Γιατί να είναι τα κανάλια εκείνα που θα επιλέξουν ποιοι δημοσιογράφοι θα βρεθούν απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς; Ποιος ο λόγος η επιλογή να γίνει αποκλειστικά και μόνο ανάμεσα σε τηλεοπτικά πρόσωπα;

Γιατί να δούμε ξανά την...
Όλγα Τρέμη από το Mega, τη Μάρα Ζαχαρέα από το Star και τη Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ; Γιατί να βλέπουμε μόνο αυτές να κάνουν συνεντεύξεις με τον γνωστό, δικό τους, τρόπο; Γιατί να μην είναι δημοσιογράφοι και από εφημερίδες; Ή και από ραδιόφωνα; Ή και sites;

'Εχω την αίσθηση, για να μην πω βεβαιότητα, πως τον μεγαλύτερο ρόλο για την αρνητική γνώμη που έχει ο κόσμος για τους δημοσιογράφους τον έπαιξε η τηλεόραση. Η τηλεοπτική δημοσιογραφία για την ακρίβεια. Όπως άσκησε το... λειτούργημα για πολλά χρόνια.  Αυτή μας... κατέστρεψε. Αυτή έκανε trend το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι».

Από την άλλη θα μου πείτε «σιγά το ντιμπέιτ και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται». Μεγάλο το δίκιο σας. Σαν «στρατιωτάκια» μοιάζουν όλοι τους, δημοσιογράφοι και αρχηγοί, έτσι όπως είναι στημένη η διαδικασία. Σιγά να μην συνεισφέρει τίποτε το ντιμπέιτ, όχι μόνο στην ενημέρωσή μας αλλά και στην... εξέλιξη της παγκόσμιας δημοσιογραφίας.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ   
 efsyn.gr

Μύκονος: Χαροπαλεύει 31χρονος που υπέστη ξυλοδαρμό από μπράβο

Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι


Μύκονος
Στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε και χειρουργήθηκε, τραυματισμένος στο κεφάλι, ένας 31χρονος Κύπριος, μετά τον ξυλοδαρμό του έξω από beach bar στην παραλία Super Paradise στη Μύκονο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε στις 10.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν το θύμα αρχικά διαπληκτίστηκε με άλλο Κύπριο μέσα στο κατάστημα.
Τότε το προσωπικό ασφαλείας του μαγαζιού τον απομάκρυνε για να εκτονωθεί η κατάσταση. Ωστόσο, αυτός επιχείρησε να ξαναμπεί στον χώρο του, οπότε επενέβησαν εκ νέου ο 34χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι που επόπτευε το beach bar και ο 25χρονος υπάλληλός του.
Με βάση αστυνομικές πηγές, ο πρώτος χαστούκισε τον 31χρονο και ο δεύτερος τον έριξε στο έδαφος, με αποτέλεσμα ο Κύπριος να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.
Μετά από αναζητήσεις, ο 34χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Μύκονο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα Σύρου. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 25χρονο, για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού.
Το 2008 η είδηση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του αυστραλού τουρίστα Ντουζόν Ζαμίτ από μπράβο στη Μύκονο είχε προκαλέσει σάλο.
in.gr
                                                                                                 ------
Από τό coolnews.gr καί άλλα ενημερωτικά blogs καί sites η είδηση δίνεται ως εξής :
 "Άγριο περιστατικό με θύμα έναν 31χρονο Κύπριο στο δημοφιλές beach bar της Μυκόνου Super Paradise ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.
Στις 23.30 της Κυριακής ο Κύπριος, πατέρας δύο παιδιών, προσπάθησε να μπει στο μαγαζί μαζί με την παρέα του. Ο άνδρας της εταιρίας σεκιούριτι που βρισκόταν στην πόρτα του απάντησε ότι δεν μπορεί να εισέλθει με αποτέλεσμα να υπάρξει διαπληκτισμός.
Γρήγορα, ωστόσο, τα πνεύματα οξύνθηκαν και τότε ο σεκιουριτάς άρχισε να χτυπάει άγρια τον Κύπριο σε διάφορα σημεία του σώματος. Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο από τις γροθιές αλλά ο πορτιέρης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν σταμάτησε τον ξυλοδαρμό. Την ώρα εκείνη το Super Paradise ήταν γεμάτο κόσμο.
Το αποτέλεσμα ήταν ο 31χρονος να χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού, όπου η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη, καθώς κινδύνευε ακόμα και η ζωή του. Τότε αποφασίστηκε η αεροκομιδή του στην Αθήνα, όπου εισήχθη στο «Θριάσειο» Νοσοκομείο. Οι γιατροί αναφέρουν ότι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Ο 31χρονος είναι μόνιμος κάτοικος Μυκόνου και εργάζεται ως ταπετσιέρης. Σύμφωνα με τον πεθερό του Χρήστο Κλεάνθους, ο οποίος είναι γιατρός και πρώην διευθυντής του κέντρου υγείας του νησιού, επέλεξε το συγκεκριμένο μαγαζί για να βγει βόλτα με την σύζυγό του.
Μετά το περιστατικό ο πορτιέρης εξαφανίστηκε και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές παρά τις έρευνες δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Η Αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της εταιρίας σεκιούριτι που τον απασχολούσε".

Τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου



Περισσότεροι από 96 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών το 2014, τοποθετώντας το στην πρώτη θέση της λίστας με τα δέκα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου για την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (Airports Council International - ACI).

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Αερολιμένας του Πεκίνου με 86 εκατομμύρια επιβάτες και στην τρίτη, όπως είναι αναμενόμενο από τα ευρωπαϊκά, το Χίθροου του Λονδίνου με 73 εκατομμύρια.

Και το ταξίδι συνεχίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον πλανήτη: τέταρτο το Haneda Airport του Τόκιο, πέμπτος ο διεθνής αερολιμένας του Λος Αντζελες, έκτο το Ντουμπάι, έβδομο το Σικάγο και όγδοο το Παρίσι (Charles de Gaulle).

Tη δεκάδα συμπληρώνουν το Fort Worth International Airport του Ντάλας των ΗΠΑ και το Hong Kong International Airport.

Οι αστικοί μύθοι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας


Μπορεί να εφευρεθεί ένας μύθος για την αστική Αθήνα; Και όταν λέμε αστική Αθήνα εννοούμε την Αθήνα που ήταν κάποτε νέα και αισιόδοξη, το 1950 και 1960 και 1970... Σήμερα, με την απόσταση του χρόνου, η Αθήνα της εποχής του «Ψυχρού Πολέμου» είναι ένα ανοικτό βιβλίο για να ξαναγράψει κανείς τη δική του ιστορία...

Το σκεφτόμουν ένα απόγευμα που ο ήλιος κατέβαινε γρήγορα και χρύσιζε τις κουτσουπιές στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της Πλατείας Αργεντινής Δημοκρατίας, με την προτομή του José de San Martin... Είχα βγει από την οδό Μαυρομιχάλη και την είχα αφήσει πίσω μου στην απόκοσμη ησυχία της που βελούδινα με είχε αγκαλιάσει. Πάλευα, όμως, να λευτερωθώ από τη σχεδόν επαρχιακή ακινησία της και είχα ανοίξει το βήμα για το αστικό πλάτωμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Προς στιγμήν σκέφτηκα ότι η Αλεξάνδρας είναι υποτιμημένη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το συναισθηματικό της φορτίο, αλλά μετά παρατήρησα τις αμέτρητες πολυκατοικίες της από την Κηφισίας ώς την Πατησίων, τα χιλιάδες παράθυρα που ανοιγοκλείνουν εδώ και δεκαετίες παράγοντας βιώματα εμπειρίες και αναμνήσεις. Ετσι, παρότι έβλεπα μόνον τις προσόψεις των πολυκατοικιών στο σημείο όπου βρισκόμουν, προσόψεις λίγο πολύ ομοιόμορφες αλλά με τον τρόπο τους συμπαθείς και σχεδόν βαθιά αθηναϊκές, ανακάλεσα όλο το ιστορικό και συναισθηματικό υπόβαθρο αυτής της τόσο πλατιάς λεωφόρου, που όμοιά της δεν έχει η Αθήνα. Θυμήθηκα τους πολλούς κινηματογράφους, τη Γρανάδα, τη Ζίνα, τη Νιρβάνα και την Αρζεντίνα, τα θέατρα προς το Πεδίον του Αρεως που το καλοκαίρι έπαιζαν κυρίως επιθεωρήσεις, τα αστικά διαμερίσματα κοντά στην Μπουμπουλίνας, τη «Σόνια» και τα μικρότερα ζαχαροπλαστεία, το νεοκλασικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αυστρίας στα σύνορα με τα Εξάρχεια αλλά και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, βαθιά συνδεδεμένο μέσα μου με τις ημέρες που οδήγησαν στο Γουέμπλεϊ. Αχνά φέρνω στον νου τις φυλακές Αβέρωφ που κατεδαφίστηκαν επί χούντας και το σκάμμα για το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Ελάχιστα παλιά σπίτια έμειναν πλέον πάνω στη Λεωφόρο, αλλά είναι τόσο χωνεμένες στον αθηναϊκό χρόνο οι περισσότερες από τις πολυκατοικίες στην Αλεξάνδρας που μοιάζουν σαν να ήταν εκεί από πάντα. Οσο ακραίο κι αν ακούγεται, το σπάνιο, για την Αθήνα, πλάτος της Λεωφόρου τής δίνει έναν αέρα δυνητικά κοσμοπολίτικο, γι’ αυτό θεωρώ ότι αυτός ο πλατύς δρόμος μπορεί να συσπειρώσει ιδέες και οράματα. Είναι μία Γκραν Βία της Αθήνας χωρίς μεγαλοπρέπεια, αλλά μπορεί να γίνει μία λεωφόρος για τη μνήμη και το μέλλον.

Κανείς, ή σχεδόν κανείς, δεν θυμάται ότι πήρε το όνομά της από την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, κόρη του Γεωργίου Α΄ και της Ολγας, που πέθανε το 1891 στα 21 της χρόνια στην Αγία Πετρούπολη, καθώς είχε παντρευτεί τον Μέγα Δούκα της Ρωσίας Παύλο Αλεξάντροβιτς. Τόσο την έκλαψαν οι Αθηναίοι, που ο Δήμος χάρισε αυτήν τη λεωφόρο στη μνήμη της. Σήμερα, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας εκλύει μιαν ιδιότυπη αστική αύρα. Παρότι δεν έχει την πυκνότητα συνειρμών της Πατησίων, διατηρεί, ωστόσο, την προσωπικότητά της. Διαθέτει εντυπωσιακή ανθολογία αθηναϊκής κατοικίας που είναι ήδη 65, 60 και 50 χρόνων. Πολυκατοικίες, σαφώς υποτιμημένες και αγνοημένες, αλλά ενεργές στην παραγωγή αστικών μύθων.

Κάθε φορά που περπατάω την Αλεξάνδρας αναλογίζομαι πόσες αφανείς και ανείπωτες ιστορίες επιζούν πίσω από τα παράθυρά της.
kathimerini.gr

Τό νέο Grande Cherokee σέ κοινή θέα στό αεροδρόμιο τής Φρανκφούρτης


Η νέα BMW 6 coupe εκτεθειμένη σέ κοινή θέα στό αεροδρόμιο τής Φρανκφούρτης


Wall Street Journal: Το Μνημόνιο είναι σαν φάντασμα πάνω από τον Τσίπρα ...

Υπόσχεται να το ελαφρύνει... 

Από τη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να μετριάσει τις επιπτώσεις που θα έχει το Μνημόνιο, λέγοντας πως θα συνεχίσει να μάχεται για καλύτερους όρους. Στο μεταξύ, τα γκάλοπ συνεχίζουν να...

είναι αρνητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Wall Street Journal κάνει λόγο για το «φάντασμα» του Μνημονίου που βρίσκεται πάνω από τον Τσίπρα, ο οποίος ξεδίπλωσε το προεκλογικό του μανιφέστο σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει ξανά τον ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους. Αυτό που υποσχέθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι θα αναστρέψει τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που έχουν απαιτηθεί από τους δανειστές, παρά το γεγονός ότι επί δικής του κυβερνήσεως υπογράφηκε μια πολύ βαριά συμφωνία.
Η αμερικανική εφημερίδα, σταχυολογώντας τη μακρά ομιλία του κ. Τσίπρα, στάθηκε σε όσα είπε για την «ανοιχτή συμφωνία», αλλά και για την υπόσχεση ότι θα συζητηθεί σύντομα από τους δανειστές το θέμα της διαγραφής ή ελάφρυνσης χρέους.
Στο μεταξύ, πέντε διαφορετικά γκάλοπ που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν μια μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς σκυτάλη. «Τα γκάλοπ δείχνουν ισοπαλία», σημειώνει ο καθηγητής και εκλογολόγος του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης. Αυτό που επίσης δείχνουν είναι ότι κανένα κόμμα, όποια και αν τερματίσει πρώτο, δεν θα καταφέρει να πετύχει αυτοδυναμία. «Άρα, χρειάζεται να υπάρξει συμμαχική κυβέρνηση», λέει ο κ. Μαραντζίδης.
Το άρθρο σημειώνει πως όταν ο Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές, υπήρχε διάχυτη η αίσθηση ότι θα επικρατήσει και μάλιστα με ευκολία. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να μειώσει τη διαφορά που είχαν τα δύο κόμματα και τώρα έχει βάσιμες ελπίδες να τον νικήσει και να γίνει πρωθυπουργός. Από την άλλη, η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει αμέσως μετά την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη. 
(ακολουθεί τό διάγραμμα μέ τά ποσοστά τών κομμάτων)